SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Malatyalı Bakan Olacak mı?'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz, "Ülkemizde de işsizlik son aylarda rekor kırdı" derken, değiştirilecek bakanlar konusunda Başbakan'ın Malatya milletvekilleriyle görüşmediğini söyledi.

Bu hafta Nöbetçi Vekillik sırası Öznur Çalık'ta olmasına rağmen, Çalık'ın umre ziyaretine gitmesinden dolayı geçen hafta nöbetçi vekil olan Ömer Faruk Öz, bu hafta da Çalık'ın yerine nöbetçi vekil oldu. AKP Malatya il binasında haftanın nöbetçi vekili olarak vatandaşların sorunlarını dileyen milletvekili Öz, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.

Milletvekili Öz, Bakan Kürşad Tüzmen'in ne zaman Malatya'ya geleceğiyle ilgili soruya, "Değiştirilecek bakanlar çalışmaları nedeniyle sanırım Malatya'ya gelişi biraz gecikecek" şeklinde yanıt verdi.

"Yeni bakanlar içerisinde Malatya milletvekili olabilecek mi? Sayın Başbakan Malatya milletvekilleri ile bu konuda görüştü mü?" sorusuna karşılık Öz, "Yok bizimle, yani Malatya milletvekilleriyle bu konuda bir görüşme olmadı" diye yanıt verdi.

Öz, işsizlikle ilgili soruyu da şöyle cevaplandırdı:
"Dünyanın her tarafında işsizlik had safhaya ulaşıyor. Avrupa'da yüzde 8-9'lara ulaştı. Amerika'da aynı şekilde çoğalıyor. Ülkemizde de son aylarda bir rekor kırdı ne yazık ki. Bizi en çok üzenlerden birisi işsizliktir. Özellikle halk günlerinde vatandaşlar bizden iş istiyor. Ancak ne yazık ki, vatandaşlarımızın talebini karşılayacak iş yok. Bundan dolayı ben şahsen çok üzülüyorum. Bütçede 3,6 oranında küçülme görüldü. IMF ile anlaşmada son noktaya gelindi. Eğer IMF ile bizim istediğimiz doğrultuda anlaşma olursa, yatırımlar da hız kazanacak dolayısıyla işsizliğe de faydası olacak."

Hava alanına yeni terminal binası yapılacağını da söyleyen milletvekili Öz, Akpınar ve Turgut Temelli alt kavşağına yapılacak olan alt geçidin inşaatına başlanılması için bir toplantı yaptıklarını, kurum ve kuruluşların üzerlerine düşeni yapmaları gereken konuların görüşüldüğünü ifade ederek, bu yılın sonunda bitirmeyi planladıklarını kaydetti.

Entegre Kayısı İşletme tesislerinin yapılması için Ticaret ve Sanayi Odası ile Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) yetkileriyle toplantı yaptıklarını da aktaran Öz, sosyal konut sayısının 360 olarak belirlendiği Malatya'da müracaatın 5 bini aşması nedeniyle yapılacak konut sayısının arttırılması için girişimlerde bulunduklarını da dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız