SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyalılar, Deprem Felaketinden 1 Yıl Sonra Sinemaya Kavuştu..

Malatyalılar, Deprem Felaketinden 1 Yıl Sonra Sinemaya Kavuştu..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya, 6 Şubat depremlerinden bir yıl sonra yeniden sinemaya kavuştu. MalatyaPark AVM'deki sinema salonları, Malatya'da 70 yıla yakın sinema işletmeciliği geçmişi olan Yeşil Ailesinin son kuşak temsilcisi Murat Yeşil'in girişimleri sonucu 'Yeşil Sinemaları' adı altında hizmete girdi.

6 Şubat 2023'teki deprem nedeniyle, Malatya'nın Mücelli Caddesi'nde bulunan Yeşil Sinemaları'nın yanı sıra AVM'de bir başka grup tarafından işletilen sinema salonları faaliyetlerine ara vermişti. AVM'deki şirketin Malatya'daki sinema işletmeciliğinden çekilmesinden sonra, bu salonlar Yeşil ailesi tarafından işletilmek üzere alındı ve kurdela kesilerek yeniden hizmete açıldı.

Açılış sonrası toplam 7 salondan oluşan ve bin koltuk kapasiteli olan Yeşil Sinemaları faaliyete geçti.

Depremden bu yana sinema salonu olmaması nedeniyle sinemaseverler yakın illere giderken, AVM’de faaliyete geçen sinema salonu ile artık Malatya’da da vizyondaki filmler izlenebilecek.

Bu arada, deprem nedeniyle faaliyetine ara veren Mücelli Caddesi'ndeki Yeşil Sinema Kompleksi'nin de, sonbahar mevsiminde faaliyete geçirilmesinin planlandığı öğrenildi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Hilmi Bıçak (2 ay önce)
    Malatyapark AVM'ye artık cumartesi pazar öğleden sonraları araçla yaklaşamıyoruz. Trafik kilitleniyor. 1000 kişilik sinema salonlarından sonra durum ne olur bilemiyorum. Yan tarafa kurulan konteyner çarşı, az bir kısım esnafımızın ihtiyacını gidermiş olabilir ama maalesef o bölgenin trafiğini felç etti. Cami, Belediye, AVM ve Sümerparka gelenlerin kullandığı araba park alanımız maalesef daha uzağa belediye arkasına taşındı ama orası da bu araç sayısını kaldıramamaktadır. İnşallah çarşı yapılır da esnafımız biran evvel orayı boşaltır. Bu konuda bence deprem sonrası aceleyle, çok plansız ve öngörüsüz hareket edilmiştir. Şehrin tek AVM sinin etrafı açık ve rahat ulaşılabilir olmalıydı. AVM yönetimi de umarım otoparkın çeşitli yerlerinde konulan kocaman kaldırım taşlarının ne kadar çirkin bir görüntü oluşturduğunu, insanların araçlarına zarar verdiğini algılar ve bunların yerine Malatyalı'ya yakışır uygulamalar benimser.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeni açılan Malatya City Qutlet te dün aynı şekildeydi giremedik geri döndük Özellikle açılışı yapılan bir mağaza olduğu zaman trafik felç
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömür (2 ay önce)
    Hayırlı olsun Allah utandırmasın
    %100
    %0
    Yanıtla