SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatyalıların Gözünden Kaçmıyor"

0
Güncellendi - 2017-11-21 04:37:31
A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Malatyalılar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mehmet Fendoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti. Fendoğlu, Başkan Gürkan’ın Malatya’ya önemli hizmetler kazandırdığını belirterek, “Avrupa Malatyalılar Federasyonu adına onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Avrupa Malatyalılar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mehmet Fendoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Belediyesi Yeni Hizmet Binası’nın hayırlı olması temennisiyle Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret ederek, bir süre sohbet etti. Ziyarette konuşan Avrupa Malatyalılar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mehmet Fendoğlu, Başkan Gürkan’ın Malatya’ya büyük hizmetlerde bulunduğunu belirterek, “Öncelikle sevgili başkanımızın Malatya’ya yapmış olduğu sosyal, siyasi, spor, inanç ve manevi yaşamda şehrin yaşam kalitesini arttıran, birçok projeye imza atması, bununla birlikte yaşlıyla yaşlı, gençle genç, çocukla çocuk olarak hizmet vermesi bir başkandan öte, yeri gelip bir abi, yeri gelip bir kardeş olması, sivil toplum kuruluşlarına siyasi fikir gözetmeksizin hepsine el uzatması, tabi biz Malatyalıların gözünden kaçmıyor. Uzun yıllardır kendisiyle dost ve arkadaş olmaktan şahsım ve Avrupa Malatyalılar Federasyonu adına onur ve gurur duyuyorum. Böyle geçmişimizi Selçuklu mimarisini, tarihimizi hatırlatan, yapmış olduğu güzel hizmetlerle değerlerimize değer katan sevgili başkanımıza huzurlarınızda yeni binamızın hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Kendisinin bu şehre birçok hizmetlerde daha vermesini Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Ben inanıyorum ki yolu daha uzun ve burayla da kalmayacak. Allah gönlüne göre versin diyor, bizi burada ağırladığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı ve değerli yönetim üyelerini burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu federasyon toplumsal anlamda Türkiye’nin özünü teşkil eden, tüm siyasi düşünceleri, tüm fikirleri, tüm değerleri, ülkemizin demografik yapısını içinde barındıran ve homojen anlamda güzel hizmetler veren sivil toplum örgütlerimizden bir tanesidir. Bu sivil toplum örgütünün bir üyesi olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Malatya’mızın bu sivil toplum örgütüne ihtiyacı olduğu düşüncesindeyim. Sosyal barışın muhafazası açısında ve Türkiye’deki milli birlik ve beraberliğin tahsisi açısından, hem de büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet üzerine çıkma hedefi üzerinden bu tür homojen yapıların oluşması gerekiyor. Avrupa Malatyalılar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mehmet Fendoğlu ve değerli yönetim kurulu üyelerinin gösterdikleri nezaket ve nezahatten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bir nazar duası getirmişler. Bu hassas düşüncelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Efe ve Türk Hava Yolları Müdürü Hasan beyde dünya markası Türk Hava Yollarının uçağının bir maketini bizlere armağan ettiler. Kendilerine teşekkür ediyorum.  Bizlerde tabiî ki sizlerin güvenine layık olma noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz. Battalgazi Belediyesi olarak hakikatken Türkiye’ye rol model olacak ve Türkiye’nin önünde giden hakikaten güzel hizmetlere ve güzel projelere imza atan bir belediye hüviyetindedir” ifadelerini kullandı.

MHP İL BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİN ZİYARETİ..

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bülent Avşar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a iadeyi ziyarette bulundu. Avşar, Başkan Gürkan tarafından başlatılan Yeşil Kuşak ve Mahallelik Projesi’ne sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Bülent Avşar ve il yönetimi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a iadeyi ziyarette bulunarak bir süre görüştü. Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı Bülent Avşar, Başkan Gürkan’a iadeyi ziyarette bulunduklarını belirterek, “İl Başkanı seçildikten sonra sayın Selahattin Başkanım hayırlı olsun ziyaretimize gelmişti. Bizde iade-i ziyarette bulunmak için geldik. Selahattin Başkanımın yaptığı çok hayırlı işler var. Bunları yakinen de takip ediyorum. Kendisinin adı ödül avcısına çıktı. En son Antalya’da bir ödül daha aldı. Başkanımın çok önemsediği iki proje var. Bizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu iki projeyi sonuna kadar destekliyoruz. Projelerden bir tanesi Mahallelik projesi, diğeri de Yeşil Kuşak Projesi. Biz bu projelerde her zaman başkanımla birlikte hareket edeceğimizi, özellikle de Mahallelilikte biz Battalgazi hudutları içinde olan her yerde gençlere yönelik uyuşturucu ile mücadele noktasında projelerimiz var. Bu projelerimizde de başkanımızdan bizzat destek isteyeceğiz. Yeşil Kuşak projesi ise Malatya’nın nefes alacağı bir proje olduğunu ve bunun yüzde yüz yapılmasını biz canı gönülden istiyoruz. Kendisine bu konularda destek olacağımızı bildiriyoruz. Şu anda gezdiğim yeni Hizmet binamızı bence Türkiye’de bir ilk hizmet binasıdır. En kısa zamanda da faaliyete geçirilmiştir. Bundan dolayı da başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Başkanım “Halka Hizmet, Hakka hizmettir” düsturuyla çalışmalarını sürdürüyor. Başkanıma yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bülent Başkanımızı ve değerli yönetim kurulunu burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kendilerinin ifade ettikleri gerek Yeşil Kuşak Projemiz, gerek ‘Mahallelilik olgusu’ üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Yeşil Kuşak çalışmamız da binamızın olduğu gibi Yeşil Kuşak Çalışmamız da bir ilktir. Şehir merkezinde stadyum ve kamu binalarının boşaltılıp şehrin akciğeri olabilecek bir mekanın oluşturulmasında ki batıdaki ülkelerde büyük şehir parkları var, ama bizim ülkemizde maalesef bunlar yoktur. Bunu ilk olarak Malatya’da başlatmış olmanın ve bu projenin belirli bir aşamaya gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kalan kısmını da inşallah en kısa zamanda ekip olarak devam ediyoruz. Mahallelilik olgusu da hakikaten önemlidir. Bize en büyük projen nedir diye sorduklarında ‘Mahallelik Projesi’ olduğunu söylüyorum. Bu projemiz Türkiye’de TOKİ nezdinde mahallelilik kavramının öne çıkarıldığı ve bundan sonraki imar konseptlerinin Mahallelilik konseptinde öne çıkarılacak olması, geçtiğimiz günlerde Şehircilik Şurasının toplanmasında Mahallelilik kavramının öne çıkması bu konuda ne kadar isabetli bir adım attığımızın en önemli göstergesidir. Mahallelilik kavramı noktasında da gerek İnönü Üniversitesi, gerek Emniyet Müdürlüğümüz, gerek Müftülük gerek lokomotif olarak Belediye olarak ve sivil toplum örgütleriyle ve siyasi partiler ile birlikte çalışıyoruz. Memleketimizin huzuru, asayişi ve birlik, beraberliği de bu Mahallelilik projesinin başarısına bağlıdır diye düşünüyorum. Çünkü biz mahallelilik projesini insanla özdeşleştirdiğimiz zaman insan hücrelerden oluşur. İnsanın hücresi sağlam olursa vücutta sağlam olur. Bir devletin, bir ülkenin hücreleri de mahallelerdir. Mahalleler sağlam olursa, o ülkenin milli birlik ve beraberliği de sağlam ve sağlıklı olur. Bu anlamda da sayın il başkanımızın ifade ettiği gibi bu çalışmalarımız da tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte takip ediyoruz. İnşallah burada da bir lokomotif görevi görerek Battalgazi Belediyesi olarak rol model görevimizi yerine getirmek konusunda gayret göstereceğiz. İl başkanımızın bu ziyaretleriyle bizleri memnun ettiklerini ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Siyasi partilerin Türk demokrasisi için önemine vurgu yapan Başkan Gürkan, “Siyasi partilerinde devletin, ülkenin ve demokrasilerin vazgeçilmez temel unsurları olduğunu biliyoruz. Milliyetçi Hareket Partimiz de gerçekten de memleketteki duruşuyla, milli birlik beraberliğe yaptığı katkılar nedeniyle ve demokrasimize yaptığı katkılar nedeniyle, kamuoyunda adından övgüyle söz edilmiş ve takdirle karşılanmıştır. Tekrar Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanımızı ve yönetim kurulunu burada görmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum” dedi.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız