SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'mızda Büyük Değişim ve Dönüşüm Yaşandı"

0
Güncellendi - 2018-04-04 02:47:43
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve Oda başkanlarını ziyaret ederek, yeni dönem görevlerinde başarılar diledi.

Esnaf Sarayı’nda gerçekleşen ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Esnaf dünyasına her zaman önem verdiğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bütün esnaf kesimleri, hangi sektör olursa olsun gerçekten Malatya’mız için esnaflık bir değir. Çünkü Malatya’da ticaretin büyümesi, gelişmesi, sektörlerin büyümesi ve gelişmesi, Malatya ekonomisinin büyümesine vesile olacak, Malatya’da istihdama vesile olacak. Buda Malatya’nın ekonomik büyümesi ile birlikte Malatya’yı daha sağlıklı, daha gelişen ve daha yaşanabilir bir kent oluşmasına çok büyük bir katkısı var. Bizler göreve geldiğimiz günden itibaren gerçekten bütün esnafların sorunlarını çok değerli başkanımız, başkanlarımızın da talepleri doğrultusunda, istişareler doğrultusunda gidermeye çalıştık. Malatya’mızda gerçekten büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandı. Gerçekten Malatya’mızın genel sanayi yatırımlarının gelişmesi önemli, ama ekonominin gelişmesi içinde ticaretin çok önemli bir yeri var. Bu açıdan şehir merkezindeki düzenlemelerimiz olsun, hem şehir cadde, sokak kaldırımlarının, peyzajların, şehir giriş ve çıkışlarının yeniden dizayn edilmesi, yeniden inşa edilmesi olsun bunları çok kısa bir süre içerisinde yüzlerce cadde ve sokakları, meydanları, kavşakları bütün şehir giriş ve çıkışlarının tamamı yenilendi. Esnaflarımızın ticaret yaptığı alanlarda ciddi düzenlemeler yapıldı. Bu süreçte her zaman esnaflarımızla, başkanımızla bunları gelen istek ve talepler doğrultusunda yapmaya gayret ettik. Bugüne kadar da yaptığımız bu çalışmaları bundan sonraki süreçte de yapacağız.” diye konuştu.

Çakır ziyarette şu bilgileri de paylaştı:

“7-8 yıl önce yapılan bir ankette Malatya’da yaşayanların şehri sevmesi, şehirde mutlu olması vardı, Avrupa Birliği çerçevesinde, gerçekten oranlar düşüktü. Bu son ankette gördük, gerçekten yüzde 85’leri bulan, yüzde 84-86’yı bulan bir memnuniyet var. Buda demek ki; Malatya’da yaşayan insanlar, Malatya’yı seviyor, Malatya’da. Bundan da herkesin emeği olduğunu düşünüyorum. Neticede daha güzel hizmetleri birlikte yapacağız.”

MESOB Başkanı Şevket Keskin ise, ziyaret için teşekkür ederek, “Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır göreve başladıktan sonra esnaf ve sanatkar camiasına, Malatya’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. İstanbul Pasajı, Bakırcı Pazarı, esnaf sitelerinde gerçekten şehrin çehresini değiştiren bir büyükşehir belediye başkanımız var. Oda başkanlarımızda her zaman büyükşehir belediyemizin hizmetlerinden bahsediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın kapısı her zaman bize ve esnaf camiasına her zaman açık. Her zaman sorunlarımızı çözmek için elinden gelen çalışmayı yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız içimizden birisi. Esnaf camiası olarak yapacağı çalışmalarda yanında olacağımızı ve destek olacağımızı belirtiyorum. İyisinde desteklediğimiz gibi, işin doğası gereği bazen de eleştireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, hem büyükşehirden önce güzel çalışmalar yaptı, hem de büyükşehirden sonra güzel çalışmalar gerçekleştirdi.” diye konuştu.

Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a daha önce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları  için bir hizmet sözü verdiğini hatırlatarak, “Malatya esnaf ve sanatkar camiasına bir hizmet binası yapılacaktı. İnşallah bu dönem en azında temelini atarız.” dedi.

Keskin, küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkması konusunda Altay Kışlasından yer talebinde bulunduklarını da aktararak, “Küçük sanayi sitelerimiz şehrin içinde kaldı. Keresteciler Sitesi, 1964 yılından beri hizmet veriyor. Artık kapasite olarak ihtiyaca cevap vermiyor. Altay Kışlasından 3-4 dönümlük bir alanın verilerek, bütün küçük sanayi sitelerinin buraya taşınması ve bu sitelerinin en az 100 yıllık bir planlama ile yapılmasını talep ediyoruz. Bu konuda elimizden geldiğince mücadele edeceğiz ve sizlerin yapacağı çalışmaların içinde olacağız.” ifadelerini kaydetti.

Keskin; esnaf ve sanatkar kesiminin dün oyduğu gibi bugünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduğunu belirterek, Altay Kışlası talebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a götürülmesi halinde olumlu cevap alınacağını kaydetti.

Çakır ve Keskin, ziyaretin ardından Valilik yanındaki esnafları işyerlerinde ziyaret ederek, sorun ve talepleri dinlediler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Değişmeyen tek şey değişim kelimesidir ah siyaset iyi de kötüde sensin ama çok güzel bir ekransın.reisin yerinde olsam yoluma başka biriyle devam ederdim.
    0
    0
    Yanıtla
  • adiiyamanli Abizer (6 yıl önce)
    Değişim dediğin Emekli parasına göz diktin ulaşımda indirim kartlarını iptal ettin mutlumusun Belediye çalışanları beleşe devam dönüşüm dediğinde bu olsa gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    bence büyük şehri batıran zeki sarılar oldu. ağaçları kesti, kuruttu, kernek'i beton yığınına çevirdi. eski hali daha güzeldi. su ve yeşil vardı. şimdi anıt kabir gibi merdivenleri, betonu var. hayvan barınağını, lale dikmeyi hizmet olarak gören arkadaşlara hatırlatmak lazım: hafif raylı sistem, hızlı tren, 2. üniversite, şehir hastanesi, yeni alt merkezler, devasa yeşil alanlı parklar, çok katlı otoparklar, köprülü kavşaklar NEREDE?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Malatyada yapılan değişimi görmek bukadarmi zor başkanımıza sonsuz teşekkürler bundan daha iyisi olamazdı ahmet çakır öncesi ve sonrası çok net.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhittin dilber (6 yıl önce)
    şimdi benim anlamadığım söyle bir durum var. malatya da ki bazı projelerden bende rahatsızım ama yapılan sevdiğim projeleri de söylemek zorundayım. belediye başkanlarını sevmek veya sevmemek gibi bir zorunluluğum yok. sevdiğim de var sevmediğim de. malatya da en sevdiğim projelerden birisi türkiyenin en büyüğü olan hayvan barınağı ve dünya da sayılı olan çevre entegre tesisleri ayrıca inderesi projesi de ayrı bir güzel, sanat adasını söylemeden geçemem. beğenmediğim projeler de eski belediyenin bulunduğu yer de ki esenliğin ve ziraatın yıkılarak park haline dönüştürülmesinden tutunda battalgazi belediyesinin bulunduğu yerde ki ağaçların kesilerek belediye binası yapılması vs. vs. ama bu demek olmuyor ki büyükşehir ve battalgazi çalışmıyor. yapılanları es geçerek bunca emekleri görmezden geçerek sevmediğim projeleri dile getirerek belediyeleri kötülemek. sonuç olarak biz cemal akınları da münir erkalları da gördük. yapılan projeleri bi kafanızı kaldırında bi bakın. Kaçınız hayvan barınağına gidip baktınız ? neymiş kaldırım genişmiş... arkadaş senin araban varsa BANANEE ? ben yayaım ve bu benim için güzel bir şey. malatya'da arabaya binecek ne var ? merkezde en uzak yer 15 dk. araba ile mi doğdunuz. hafta içi öğlen 2 de malatya da trafik varsa bu devletin değil senin sucun. bilinçlenin artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Istersen trafik olmadin diye sokagada cikmayalim hastane kavsagi ile istasyon kavsagi sorununu belediye acilen çözmeli şehir merkezin e kapalı otoparklar yapmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Senin araban yoksa bizim suçumuz mu!!! Yaya trafiğinin neredeyse 0 olduğu yerde 5 metre kaldırım yapılırsa bunda müteahhit firmalara peşkeş görürüm.
    0
    0
    Yanıtla
  • Umarsız (6 yıl önce)
    Troliçe Derya'dan açıklama bekliyorum övdüğünüz hayvan barınağı faaliyete geçmedi mi?sokaklar özellikle çöp konteynırlarının etrafı hala başı boş aç köpeklerle dolu...O yere göğe sığdıramadığınız belediyeniz bu köpeklerin araba kazalarına kurban gitmelerini mi bekliyor !!! Sanat adası!! Yüzlerce kurs!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut başverdi (6 yıl önce)Umarsız isimli kullanıcı yorumuna
    Başı boş birsürü hayvan görüp belediyeyi aradın mı ? Eğer aradıysan hangi ay hangi gün hangi saat. Aradığın halde gelmediler mi ? Buraya gün ay bilgilerini ver bana yarın sabah belediyeye birlikte gidip ilgilenmeyen kişilerden birlikte şikayetçi olalım ? Sanat adası nerde desem bilmezsin yüzlerce kursa tepki gösteriyorsun. Git yekilisine sor kaç kurs varmış. Bu arada ben trol değilim derya da değilim :) saat tarih ver yarın belediyeye gideceğiz :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut bey Derya'dan hızlı davranıp mesajımı yanıtladığınız için çok teşekkürler eminim Derya yanıtlasaydı sizin kadar objektif yazamazdı:) Başıboş hayvanları ihbar edeceğim bir tel no olduğunu bilseydim emin olun arardım ,tel noyu yazarsanız memnun olurum. Sanat adasının nerede olduğunu gerçekten bilmiyorum ,tarif edebilir misiniz? Sanat sokağındaki kurs merkezleri olduğunu biliyorum da o ufacık tefecik yerde keşke kurs sayısı yüzlerce olsa. Belediyeye gitme teklifiniz büyük incelik ☺️
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut başverdi (6 yıl önce)Umarsız isimli kullanıcı yorumuna
    bu kadar duyarlısın sokak hayvanlarına ama googleye malatya belediyesi yazıpta aramak aklına gelmiyor yani öyle mi ? hadi bulamadın google den de belediyeyi aramakta aklına gelmedi demi ? bu ne duyarlılık böyle hayran bırakıyorsun. anlayan anladı zaten. sana altından yolda yapılsa sen yine bir kulp bulursun. konuşmam bitti. iyi günler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezen malatyali (6 yıl önce)
    Bir ton şehir gezdim Malatya'nın değişimi kadar değişim görmedim . Biraz dışarı çıkın malatyadan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet malatyali (6 yıl önce)
    Malatya'ya yatırım yapsa soyleniyorsunuz yapılmasa soyleniyorsunuz anlamadım gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Slm beyler yorumlar güzel ama yetersiz bende bir malatyalı olarak diyorumki merkezde neden metrobüs yok köy yolları berbat arkadaşımız diyorki kalede içme suyu nu hala eşşek le çekiyoruz hangi demirdeyiz biz millet uzaya cıkmış biz eşekle hala şu taşıyalım neden biz vergi vermiyormuyuz oy zamanı geliyorlar aman oyunuzu bize verin malatya 44 lük bir yer hangi millet vekili kimin ilçesine köyüne geldi hangi derde sıkıntıya çare oldular neden bir bakan çıkmıyor malatyadan ilgilenmiyor kim memlekete hizmet ederse ALLAH razı olsun kimde kendi çıkarı için bulunduğu mevkiyi veya makamı kullanıp yandaşlarına yaranmak için yaparsa Allah bildiği gibi yapsın hakkımız haram olsun bizleri ve memleketi ıyi temsil etsinler yetkili kardeşler unutma masını benim vergimle alıyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (6 yıl önce)
    ne kadar çok hanim troll (Derya, Aysel, Dilek vs..) türemiş buralarda..Yazacagim sudur: Pek zannetmiyorum ama elinizi eger varsa vicdanınıza koyun... Malatya ya metro yerine ne olduğu belirsiz, trafigi felç eden trambuse mahkum eden yonetime kızıyor vicdanlı Malatyalilar... Belediye, AVM, hastane, nikah sarayi, emniyet müdürlüğü, cami gibi belli başlı yapıları hep ayni yere toplamasına, yani Malatyayi tek merkezli yapan vizyonsuz yönetime kızıyor gercekten Malatyayi seven insanlar... Malatya da yetişmiş, onca yıllık agaclari kesen yerine beton döken, cevreye duyarsız yönetimi anlayamıyor Malatyalilar.... Tarim arazisi diye gecen bölgelerde yasanan çok ciddi sulama sikintisini çözemeyen, duyarsiz yönetime kızıyor Malatyali çiftçiler... Uyguladigi trafik politikalari ile zaten berbat olan trafigi daha da icinden cikilmaz hale getiren çağdaş yönetime kızıyor Malatyalilar... Bu Ahmet, Mehmet, Ali, Veli meselesi, Akparti, CHP, MHP meselesi degil, insan gibi yasamak, insanin hakkettigi degeri görme meselesidir... Bu yorumunda yayinlanacagini pek zannetmiyorum, zira editörlerin de akpartiden icazet aldıkları gizli degil ama eger yayınlarsa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (6 yıl önce)
    Şu an yesilyurta sondaj kuyruklarında icme suyu hatlarına su aktarılıyor, 2014 den sonra üst yapıda bir çalışma varmı, isik larda 300 er metre kırmızı kuyruğu var. Sana ayi özendirecek bir yatırım varmı. Ko sgebde paralar kimlere veriliyor, fakirin vergisiyle zenginin sokağı güzelleşiyor fakir bir kutu erzakla yetiniyor, ah ah malatya bir gözünü acsan senin dengindeki illerde ne yatırımlar yapılıyor. Bir görsen
    0
    0
    Yanıtla
  • Aysel (6 yıl önce)
    Tarihsel süreç içerisinde "doğunun batısı batının doğusu" olarak tanımlanan Malatya, bu gün için de aynı konumunu sürdürmekte olup sosyo-ekonomik yapısının her geçen gün daha çok gelişmesi nedeniyle bölgesel bir cazibe merkezi durumundadır. Bu duruma gelmesinde emeği olan Ahmet Başkanımıza Tşk Ederiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan (6 yıl önce)
    Ya arkadaşlar ben 15 senedir ankarada yaşıyorum ankaranin butcesile malatyanin bütçesi aynımı allah aşkına genede helal olsun çalışıyor başkan nankörlük yapmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan bey böyle alalım sizi o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Yunus karatas (6 yıl önce)
    Kalede hala içme suyunu afedersin eşekle getiriyorum.al sana değişim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Malatyayı ileriye taşıma vizyonuyla büyük çapa ve gayret gösteren örnek bir başkan Malatyaya yapılan hizmetleri eleştirmeyi kendine meslek edinen insanlara ne desek boş
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek akça (6 yıl önce)
    Uzun lafın kısası malatyahaberin altına yorum atan arkadaşlar 2009 da ki malatyanın fotolarına icraatlarına bakın 2018 de yapılan icraatlara bakın. REİS NE DEMİŞ ŞAF YOK İCRAAT VAR BİZDE :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Derya (6 yıl önce)
    Ahmet Çakır Esnafliktan gelen , yani içimizden çıkan bir insan. Esnafın derdini ve çözümünü en iyi kendisi biliyor. Ve dikkat edilirse Malatya da ticaretin buyumesi , ekonominin ve istihdamın buyumesi demek. Ahmet Çakır bu durumla bire bir ilgilenerek insanların talepleri doğrultusunda çalışmalar yapıyor. Buda şehrini ve insanını önemsediğini gösteriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Derya bölükbaşı (6 yıl önce)
    Yorumları okudukça çok gülüyorum yaa :)) belediyelere salla salla yaptıklarını görmezden gel sonra malatya sizi istemiyor deyin :):))) görende malatya il temsilcisi sanacak :))) neden çoğul konusuyorsun zoruna giden ne :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (6 yıl önce)
    Belediye başkanı esnaf kökenli olduğu için, esnafa yönelik cidd işler yaptı. Bakırcılar çarşısı, Şire pazarı, peynirciler kadayıfcılar çarşısı, mısırcılar çarşısı, ayakkabicılar çarşısı, İstanbul pasajı, temelli pasajı, Akpınar civarı ve daha birsürü yer. Tabi bu yapılan işlerin üzerinden zaman geçtiği için hatırlanmaz. Bu saydığım yerlerin hiçbirine Aileler bayanlar gidemiyordu, şimdi herkes daha rahat alışveriş yapıyor. Bu da malatyamızın esnafına katma değer oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    sırf belediye başkanını eleştirmek için herşeye at gözlüğü ile bakan herşeye olumsuz yorum yapan insanlar haberlerin altına türemiş ahmet başkanın yaptığı hizmetleri görmezden gelmek nankörlüktür
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit (6 yıl önce)
    Birbirinizi öveceğinize malatya da değişim ve dönüşüm dediğiniz proje nedir ? Somut birkaç örnek gösterin. Malatya lı olarak bizde görelim. Trafik desen tam bir keşmekeş birde tek yön uygulamaları iyice arap saçı yolları daraltıp kaldırımları genişletmek bu mu başarı süs havuzlarıyla renkli ışıklarla şehir güzelleşmez. Sadece kısa süreliğine makyajlarsınız. O kadar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın komple alt yapısı değişti. Hürriyet parkı güzelleşti Türkiyenin en büyük hayvan barınağı açıldı Türkiyede tek çevre entegre tesisi açıldı Sanat adası kapsamında yüzlerce kurs ve sanat merkezi açıldı Asfaltlanmayan köy yolu kalmadı Ve şuanda çukur var daha fazla sayamayacağım. Utanmalısın bu hasetliğinden.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen hiç hayvan barınağı görünümü uluengin eteklerinde, senin bu yazdıklarım malatya sınıfındaki illerdeki sıradan işler gözünü aç diğer illeri incele
    0
    0
    Yanıtla
  • Eko okumadın yazdıklarımı sanırım :/ TÜRKİYENİN İLK, TÜRKİYENİN EN BÜYÜK diyorum sen diğer illerde sıradan işler diyorsun :)) ÇEVRE ENTEGRE TÜRKİYE DE BAŞKA YERDE YOK HAA :)) ediyim ölem yaa :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut başverdi (6 yıl önce)Cahit isimli kullanıcı yorumuna
    Neler yapıldığını tek tek yazardım da bir bahane bulursun yine. Türkiyenin en lerini ilklerni yaptı malatyanın belediyeleri bir araştır. Bulamazsan googleye malatya türkiye de ilk yaz görürsün
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (6 yıl önce)
    SIMDIYE KADAR GITMEDIN SADIKOGLU KAZANINCAMI ESNAFLARA GITTIN HERSEYIN BI ZAMANI VAR MALATYALI UYANIYOR ARTIK DERS ALDINIZ INSALLAH
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek akça (6 yıl önce)hakan isimli kullanıcı yorumuna
    Yahu tamam da benim anlamadıgım şu. Başkanın twitine facesine instagramına da mı bakmıyorsunuz :) orada ne zaman esnafa gitmiş ne zaman nereye gitmiş görebiliyoruz. GÖZ GÖRE GÖRE YALAN SÖYLEMENİZE GEREK YOK. Amaç ve sonuç anlamında yalan folan kul hakkında korkmanız lazım. Herşey mübah değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (6 yıl önce)
    Bakırcılar çarşısı gibi yerlere sadece makyaj yapıldı.Şehrin rahatlaması açısından bu gibi yerlerin daha ferah ve alt merkez olabilecek yerlere taşınması gerekirdi.Bu arada avm ve benzeri yerlere tanınan imtiyazları ve esnaftan alınan ilan-tabela gibi yüksek belediye vergilerini keşke biraz konuşsalardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (6 yıl önce)
    HEP BOS BELES LAFLAR BUNLAR ELLE TUTULUR GOZLE GORULUR NE KATKİ SAGLAMİSLAR?
    0
    0
    Yanıtla
  • Derya bölükbaşı (6 yıl önce)Malatyali isimli kullanıcı yorumuna
    Yav he he . Yukarı yorum yazdım okursan öğrenirsiin bazılarınııı tabi ki :)
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    ORTADAKİ FOTOĞRAFTA SOL BAŞTAKİ ARKADAŞ SEN ÖNCE OTURMASINI ÖĞREN ELAZIĞI ALMIŞ MALATYAYA ORTAKMIŞ GİBİ OTURMUŞSUN İ.NSAN BİR CEKETİNİ DÜZENLER YANINDA BELEDİYE BAŞKANI VAR ODA BAŞKANI VAR BUNLARI HİÇ TAKMIYORSUN DA BASIN VAR KARŞINDA MALATYA VAR O NASIL BİR OTURUŞ
    0
    0
    Yanıtla
  • Nolacakti beyefendi esas durus yagcilikmi yapacakti
    0
    0
    Yanıtla
  • Aynen katılıyorum.Doğru tesbit.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynal beyin dediği gibi yağcıda Malatya’da çok İki dudağın arasına bakan insanda çok ben takdir ettim sol başta oturan beyfendiyi en güzelini yapmış ?
    0
    0
    Yanıtla