SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Malatya'nın Çehresi Değişecek''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yılmaz, ana caddelerde yapılacak olan ağaçlandırma ve düzenleme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Belediye Basın Bürosu'nun konuya ilişkin bülteni şöyle:

"Malatya’nın cadde ve sokaklarında düzenleme çalışmaları yapıldığını belirten Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yılmaz, caddelere otomatik sulama ve dekoratif aydınlatma sistemlerinin monte edileceğini, yapılan çalışmalarla Malatya’nın çehresinin değişeceğini söyledi.

Malatya Belediyesi tarafından İnönü ve Atatürk Caddelerinde yapılmakta olan yol yenileme, kaldırım ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında formu bozuk, kurumaya yüz tutmuş, yaşlı ve tehlike arz edilen ağaçlar sökülüyor.

Konu ile ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Malatya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yılmaz, Malatya’nın cadde ve sokaklarında düzenleme çalışmaları yapıldığını, bu düzenleme çalışmalarıyla Malatya’nın çehresinin değişeceğini söyledi.

Düzenleme çalışmalarının yanı sıra, kesilecek ve taşınacak ağaçlarla ilgili açıklamalarda bulunan Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yılmaz, düzenleme çalışmalarında kaldırımlardan, kent mobilyalarına, yüksek alçak saksılıklardan, çeşit çeşit ağaçlara ve bitkilere yer vereceklerini belirterek, “Düzenleme çalışmaları yaptığımız yerlerde fiziksel nedenlerle, fizyolojik ömrünü tamamlamış 61 ağacımızı kaldıracağız. Fizyolojik ömrünü doldurmuş ağaçlarımız hem insanımızın can güvenliğini tehdit etmekte hem de kötü görüntüsüyle cazibeliğini yitirmektedir. Yine peyzaj konseptimize uymayan 60 ağacımızı ise ağaç sökme makinemizle sökerek yeni inşa ettiğimiz bölge parklarımıza nakledeceğiz. Kesilecek ağaçlarımızın yerine yaşama gücü yüksek, kırılma ve fiziksel darbelere dayanıklı 8- 10 yaşında kalın gövdeli, yüksekten taçlı, renkli, kokulu, çiçek ağaçları dikeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın talimatları ile Malatya’yı yurt dışından getirilen ağaçlar ve bitkilerle renkli ve güzel bir hale getireceklerini vurgulayan Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Yılmaz, “Avrupa’nın birçok önemli kentinin yeşillendirme görüntüsünü Malatya’da da yapmış olacağız. Düzenleme yaptığımız caddelerimize otomatik sulama ve dekoratif aydınlatma sistemleri monte edilecek” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız