SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın da Dahil Olduğu 73 İldeki Operasyonlarda 1038 Silah Ele Geçti

Malatya'nın da Dahil Olduğu 73 İldeki Operasyonlarda 1038 Silah Ele Geçti
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ruhsatsız silah taşıyanlar ile silah kaçakçılarına yönelik 73 ilde "Mercek-7" operasyonu düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda, 787 ruhsatsız tabanca, 51 kaçak kurusıkı tabanca, 38 uzun namlulu tüfek ile 162 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere 1038 silahın ele geçirildiğini bildiren Yerlikaya,1264 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşinde olduklarını vurgulayarak, "Onları adalete teslim etmeye kararlıyız." ifadesini kullandı.

"Mercek 7" operasyonu kapsamında, il jandarma komutanlıkları ve il emniyet müdürlüklerince son 4 günde İstanbul, Şanlıurfa, Adana, İzmir, Ankara, Konya, Mersin, Manisa, Samsun, Diyarbakır, Gaziantep, Bursa, Balıkesir, Bitlis, Tekirdağ, Hatay, Antalya, Kocaeli, Sakarya, Kahramanmaraş, Elazığ, Çorum, Denizli, Zonguldak, Aydın, Batman, Osmaniye, Adıyaman, Eskişehir, Malatya, Mardin, Van, Afyonkarahisar, Amasya, Muğla, Tokat, Trabzon, Uşak, Aksaray, Düzce, Kayseri, Kütahya, Nevşehir, Ordu, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Yalova, Bilecik, Çanakkale, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Ardahan, Artvin, Bartın, Bayburt, Çankırı, Edirne, Gümüşhane, Iğdır, Isparta, Kars, Kırşehir, Kilis, Muş, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Yozgat olmak üzere 73 ilde evlerde, iş yerlerinde ve yol aramaları yapıldığını bildiren Yerlikaya, 787 ruhsatsız tabancanın ele geçirildiğini duyurdu.

Yerlikaya, İstanbul, Şanlıurfa, Adana, İzmir ve Ankara'nın listenin başında bulunduğu 5 şehirde ele geçirilen ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheli sayısına ilişkin şunları kaydetti:

"İstanbul'da 146 tabanca, 5 uzun namlulu tüfek ele geçirildi, 187 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şanlıurfa’da 62 tabanca, 19 uzun namlulu tüfek ele geçirildi ve 88 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adana’da 53 tabanca ele geçirildi, 59 şüpheli şahıs gözaltına alındı. İzmir'de 51 tabanca ele geçirildi, 83 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Ankara'da 36 tabanca ele geçirildi, 51 şüpheli şahıs gözaltına alındı."

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren jandarma ve emniyet ekiplerini tebrik ederek, "Aziz milletimiz müsterih olsun, ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz kararlılıkla sürecek." ifadesini kullandı.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Metin çetin (4 ay önce)
    Deppolar doluyor Damlaya damlaya gol olur
    0
    0
    Yanıtla