SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Güzelliğine Güzellik Katacağız"

0
Güncellendi - 2018-12-16 18:14:23
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Malatya Kent Meydanı için Şehit Fahri Koçyiğit ve Atatürk Caddesinin çevrelediği kent meydanında bulunan yapıların yıkımını gerçekleştiriyor.

Malatya’nın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması konusunda kısa, orta ve uzun vadede projelerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi doğal ve tarihi güzelliklerin korunmasının yanı sıra Malatya’nın sembol mekanlarını da düzenliyor.

Kent Meydanında bulunan Ziraat Bankasının yeri ile ilgili görüşmeler yapılarak yeni yer ve bina yapımı konusunda anlaşma sağlanmış mevcut yerin yıkımı yapılarak meydan düzenlemesi şeklinde projelendirilmişti. Yine aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi Esenlik şirketine ait market binasının olduğu alan, Emekliler Parkı ve taksi durağı meydan düzenlemesine dahil edildi. Bu ay sonuna kadar yıkım ve moloz kaldırma çalışmalarının tamamlanmasından sonra meydanda yeni düzenleme çalışmaları başlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat Kent Meydanı çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Malatya’nın sembol mekanları olan Kernek Meydanı, Kanalboyu, Hürriyet Parkı, Şire Pazarı, Bakırcılar Çarşısı ve Pınarbaşı’nın geçmişte düzenlenerek Malatya’ya yakışır bir hale getirildiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Hayvanat Bahçesi, Beydağı Tabiat Parkı, Beylerderesi Şehir Parkı’nın da bu sembol mekanlar arasına gireceğini söyledi.

Yerli, yabancı birçok turistin bir şehirde ilk uğradığı yerlerin başında kent meydanları geldiğini ifade eden Başkan Polat, “Malatya Yeni Kent Meydanı için çalışmalara başladık. Alan üzerinde bulunan yapıları yıkıyoruz. Bu çalışmaların devamında 7000 metrekare üzerinde kent meydanı çalışmaları yapacağız, yeşil alan oluşturacağız. Meydan üzerinde bulunan mevcut ağaçlarımızı koruyup, yeni ağaçlar dikeceğiz. Yer zemini, kent mobilyaları ve peyzaj öğeleriyle daha nezih ve güzel bir meydan düzenlemesi yapacağız. Malatya’mızın güzelliğine güzellik katacağız. Yeni yapılacak Kent Meydanı alanı, Yeni Cami alanı ve Kapalı Çarşı üzeri olmak üzere toplam 27.000 m2 meydan oluşacak.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Basın Bülteni

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • cengiz (5 yıl önce)
    BEN BAŞKANIN YERİNDE OLSAM BU ALANIN ÜSTÜNÜ PARK ALTINI ESKİ KAPALI ÇARŞI İLE BİRLEŞTİREREK BÜYÜK BİR ÇARŞI VE ONUN 2 KALT ALTINIDA KAPALI OTOPARK YAPARIM
    0
    0
    Yanıtla
  • itiraz44 (5 yıl önce)
    Umumi TUVALET kesinlikle bu meydanda bir tane olmalı.Yabancı misafirlerimizin gidebileceği bir yerimiz maalesef yok. Bana wc soran yabancılara yeni camiyi tarif ediyorum ve utanıyorum çünkü oraya da kokudan girilmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Furkan (5 yıl önce)
    Yıkılan yere somun fırını ve yadigar corbacisi açilacakmis.doğrumudur soylentiler
    0
    0
    Yanıtla
  • öyle bir saçmalık yaparlarsa tüm malatya ayaklanır. yeşil alanı bol bir meydan yapılmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Umarım çevredeki asırlık ağaçları kesmezsiniz Yoksa güzel fikir Malatya nin büyük bir meydana ihtiyacı var
    0
    0
    Yanıtla
  • SenarisT (5 yıl önce)
    Malatya’nın Güzelliğine nasıl Güzellik kattilar biliyor musunuz ? Şehir merkezinde eşi benzeri olmayan o devasa alisveris merkezi binasini dikerek kattilar. Üstelik Cumhurbaşkanımız her seferinde yatay mimari derken bu inat niye arkadaş? Encumenlerimiz o caddede bi tane seyyar satıcıya satış yapma izni vermezken bu devasa binaya hangi akla izin çıktı ? Hep mi gariban üzerinden doner bu çark !!
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (5 yıl önce)
    Tek bir ağaç bile kesilmesin ,emekliler parkı gibi ucuz çay ocağı hariç başka hiçbir cafe vs olmasın; kimseye peşkeş çekilmesin bu meydan !
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    arkadaşlar parkın altı oto park olsun diyorsunuz zaten en sıkışık trafik orada bence otopark düşüncesi yanlış ..
    0
    0
    Yanıtla
  • DENİZ (5 yıl önce)
    tabi yıkınki eski efe işmerkezinin yerine yapılan dev yapı lcw yeri daha güzel görülsün vahap küçük e kıyak bu
    0
    0
    Yanıtla
  • cebrail (5 yıl önce)
    doğru söylüyorsun senin gibi cahiller kendini alim sanıyor millet aya çıkıyor denizin altında otaban ve raylı sistem geçiyor Türkiye den kıbrıs a deniz altında su gidiyor erkenek tünelinde su çıkıyordu delip geçiyor ama 8 veya 10 metre derinliğe inip garaş yapılamıyor öylemi seninkisi karıncadan korkan file benzer.şehir planlarının günü kurtarma veya yakın tarih için değil daha ileri tarihlere ayak uyduracak şekilde planlanmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (5 yıl önce)
    Cumhuriyet ve medeniyet kenti Malatyayı bitirdiniz,tarihi ve kültür yapısını yok edip arap çöllerine dönderdiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)Arif isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyayı bilmesek haklısın diyeceğiz de ne alaka , 70 senedir tek cadde iki heykelden ibaret şehir işte kaç kez çöl gördüyse artık
    0
    0
    Yanıtla
  • 2 heykel mi ??? O iki heykel dediğin biri Ulu Önderimiz, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk biri Malatyamizin ilk, Ülkemizin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü. Kimsenin haddi değil bu ülkenin değerlerine 2 heykel deyip konuyu basitlestirmek. Editör böyle bi yorumun yayinlanmasina nasıl izin verirsiniz ???
    0
    0
    Yanıtla
  • G ali gurer (5 yıl önce)
    Malatyamiza yakisir bir proje olurda icimiz isnir
    0
    0
    Yanıtla
  • G ali gurer (5 yıl önce)
    Ben malatyaliyim orada herhangi binanin yapimi dogru degildir mantikli olan karsi kapali carsi ile birlesmelidir hic olmasa esnaf icin iyi olur oto park yapilacak tek yer su an belediye kapali otopark dedigimiz 12 kat a olur ben 1975 ten beri oraya aboneyim oto park demek bir malatyali esnaf olarak utaniyorum ben guler optik sahibi gulali gurer esenligin yaptigina bakin belediyeler halka hizmet icin vardir biliyorduk araba koyacak yer bulamazken sag olsunlar ticari isletme olarak pratik esenlik koydular araclar istikametlerini yok ettiler her aksam cikislarinda urfa kebap arkasinda ne giris ne cikis dar bir yolda kavgalar eksik olmuyor lutfen en kisa zamanda o oto parkini yikin acik alanida katin iste size otopark sayin gorevleri davet ediyorum saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • recep solmaz (5 yıl önce)
    Eski belediyenin mevcut yerinin yıkılıp şehir merkezindeki geniş meydan projesi düşüncesi proje bittikden sonra tüm güzelliğinin ortaya çıktığında emekler in farkındalık yarattığını hep beraber göreceğimize inanıyorum.güzel şehrimize güzellikler kazandıran projeleri hep destekleyeceğiz. başkanım yüreğine teşekürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal Akın yıktığın dan sonra on yıl geçti Bir on yıl da bekliyin dört tane çiçek beş tane bank korlar ahanda size meydan olur amele pazarı gibi boş beleş insanların mekan olur. Biraz aklı selim olun Malatya ya meydan yapmak için yermi kalmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan karadaş (5 yıl önce)
    Antepli sokaktaki katlı otopark yapımı neden yapılmıyor.yıkımı yapılacak bina neden kamulaştırılması...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alper (5 yıl önce)
    Dünyanın en iyi meydanı yapılsada etrafını belediye otobüsleri sarar içini göremeyiz. Önce o durakları şehrin içinden öteleyin hele. Manevra yapan da orda duruyor bekleme yapan da. Tabi aceleyle yapar bitirirler. Malatyalı da der yaauuvv buranın altı garaj olaydı öyle hoş olurdukii
    0
    0
    Yanıtla
  • fth (5 yıl önce)
    Bu meydanın altı boş bırakılmak yerine 2 katlı otopark yapılsa ne güzel olur.Şehirde park edecek yer yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (5 yıl önce)
    Halkbank ın olduğu sıra yıkılıp söğütlü cami meydana bakarsa o zaman meydan meydan olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Katiliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • İyi fikirmiş gerçekten
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    hacı başkan, yıktırmazuk, istemezük diyenlere aldırma suyu ve yeşili bol bir meydan bekliyoruz senden. tıpkı yeni battalgazi belediyesi binası önü gibi meydan olsun. gider ayak malatyalılara yapacağın en büyük iyilik bu olur. millet sana dua eder. ah altını da kapalı oto park veya otobüs garajı yapabilsen ne güzel olurdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı44 (5 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    kesinlike katılıyorum size sıkışmış bir binaydı iyi oldu birde gerçekten alta otopark yapılsa harika olurdu sivasta okuyorum burda yapmışlar çok güzel Koskoca Malatya da yok ama üzücü
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (5 yıl önce)murat isimli kullanıcı yorumuna
    Sorun şu sizin gibi bilgi sahibi olmayan kişiler hala bilgiçlik tasliyor. O bölgenin altının su nedeniyle inşaata elverişli olmadığı 1974 yılında yapılan kapalı Çarşının suyun aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen halen tahliye edildiği defalarca anlatıldı yazıldı Fakat ne çare siz bunlardan bi haber oranın altına birde otobüs garajı yapıyorsunuz. Belli ki sen Malatya'dan bi habersin
    0
    0
    Yanıtla