SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın İlk RES'i Faaliyete Geçti

0
Güncellendi - 2019-07-01 03:18:32
Malatya'nın İlk RES'i Faaliyete Geçti
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir ilçesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından 2011 yılında 49 yıllığına lisans verilen Arapgir Rüzgar Enerjisi Santrali’nin (RES) 3 türbini Malatya’nın ba alandaki ilk yatırımı olarak faaliyete geçti.

İstanbul’da faaliyetlerini yürüten Arapgirli işadamlarına ait Ekşi Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından yürütülen Arapgir RES’de 3 rüzgar türbini hizmet vermeye başladı.

Arapgir ilçe merkezine 6,5 kilometre uzaklıkta Malatya-Arapgir Karayolu Onar Mahallesi yol ayrımında hizmete giren 3 rüzgar türbinini hizmete alan yatırımcı firmanın projesinde 10 MWe Kurulu gücünde olması hedeflenen toplam 5 adet türbin bulunuyordu.

Bu arada: bölgede:  Arapgir Elektrik Enerjisi Üretim A.Ş. tarafından ise Erzincan, Malatya, Sivas İlleri, Kemaliye, Arapgir, Divriği İlçe sınırlarında Sarıçiçek Yaylasında 20 adet türbinden oluşan Arapgir Rüzgâr Enerji Santrali projesi de bulunuyor.

Malatya il merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıktaki Gülümuşağı Mahallesinde Tunna Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş.  tarafından Beydağı’nda 12 adet türbin yer alacağı Gülümuşağı Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi ile ilgili çalışmalar sürüyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Fth (4 yıl önce)
    Gedik sosyal tesislerinin yanındaki alana da kurulabilir.Müthiş rüzgar alıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan (4 yıl önce)
    Vizyondan bahseden yöneticilerimizi Res ve Ges projelerini çoğaltarak ülkemizin bu bedava enerji potansiyelini değerlendirmeye, çocuklarımıza bencilce düşünmeden daha temiz bir gelecek bırakmaya davet ediyorum. Almanya da her evin çatısı Güneş panelleri ile dolu iken ülkemizde bu potansiyeli fark edip, enerji kazanımlarını gerçekleştirmesi gerçek bir yenilenebilir enerji projesi olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ertan kardeş res, ges yenilenebilir enerji kaynaklarında bir kota var. bu kota bahsettiğiniz almanyada %3 iken ülkemizde bu oran %5 yani birçok avrupa ülkesinden daha yüksek
    0
    0
    Yanıtla
  • Altayapını büyütüp, bakanlık ile beraber çalışıp kotayı yükseltebilirsiniz yusuf bey. An itibariyle vatandaş başvurduğu zaman kota dolu diye geri dönderilen vatandaş, Fakat belediyeler başvurduğu zaman özel bakanlık izni ile yapımına başlanan ges ve resler görüyoruz. En yakın örneği bu yıl fedaş üzerinden açıklanan ilanlardan görebilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    3 tane şaka mı . Umarım teşviklerden faydalanmaya dönük bir is değildir
    0
    0
    Yanıtla
  • Teşviklerden faydalanmaya dönük olsa ne olur?sonuçta elektrik üretiliyor.En azından ortada bir eser var,ve üretim var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevindirici (4 yıl önce)
    Malatya için sevindirici kayda değer bir gelişme. İnş bu ve benzeri yatırımların devamı gelir
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (4 yıl önce)
    2 hafta once arapgirdeydim faaliyete girmisti zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Ülkenin neresinde olursa olsun bu türbinleri görünce çok mutlu oluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • nobel (4 yıl önce)
    kayısı ve karaciğer den daha değerli bir haber olmuş
    0
    0
    Yanıtla