SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Önemli Pay Almasını Sağlayacağız"

0
Güncellendi - 2017-03-13 21:36:22
A- A+ PAYLAŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Malatya'da Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve AKP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

VALİLİK'TE..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, beraberindeki AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Malatya Valisi Mustafa Toprak’ı ziyaret ederek, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Ziyarette konuşan Vali Toprak, Bakan Özlü’ye Malatya’da yapılan ve yapılmakta olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

Bakan Özlü, Malatya’daki sanayi sitelerinin dönüşümü için çalıştıklarını kaydederek, “Bunun yanında OSB’nin genişlemesi konusu var, bunu da destekleyeceğiz. Henüz OSB’lerle ilgili bütçemizin dağıtımını yapmadık ama bu konuda da Malatya’nın önemli bir pay almasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Toprak, Bakan Özlü’ye kayısı hediye etti. Bakan Özlü, daha sonra Valilik önünden PTT’ye kadar yürüyerek vatandaşlarla selamlaştı. Vatandaşlarla sohbet de eden Bakan Özlü, vatandaşlardan 16 Nisan’da yapılacak referandum için 'evet' sözü aldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDE..

Özlü, Malatya Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Ziyarete Malatya Valisi Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Ak Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AKP il başkanı Hakan Kahtalı, Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Malatya’nın sorunları ile ilgili bazı bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya’nın hızlı gelişen bir kent olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak planlı büyümeyi sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Malatya’nın yeniden yapılanması için bazı plan ve proje çalışmaları yürüttüklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Buğday pazarı, ayakkabıcılar pazarı, hurdacılar, mermerciler, keresteciler, mobilyacılar sitesi ile şehir içinde kalan sanayi sitelerinin şehir dışına taşıyarak düzenli hizmet verebilmelerini sağlamaya çalışıyoruz.  Bunun için en uygun alan ordumuzun kullanmadığı Altay Kışlasıdır. Verimsiz 3–4 bin hektarlık bu alana saydığımız bu siteleri taşımak istiyoruz. Bu orta ölçekli sanayi gruplarının da gelişimini hızlandıracak. Bir diğer projemiz ise lisanslı kayısı depoculuk projemiz, Malatya’mız kültür-sanat, sanayi şehri olduğu gibi aynı zamanda bir tarım kentidir. Bu toprakların yetiştirdiği en güzel ürünlerden biride dünyaca ünlü kayısısıdır. Kayısının hak ettiği değeri bulması için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Malatya’ya kurmak istediğimiz bilim merkezi projemiz ise çocuklarımız ve gençlerimize büyük katkı sağlayacak” dedi.

Malatya’nın bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ise yaptığı hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti.

Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye kayısı, kayısı kristali ve halı hediye etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 16 Nisan'daki halk oylamasına ilişkin, ‘”ürkiye’yi bölgesinde bir büyük devlet, bir büyük güç, dünyada küresel bir oyuncu, önemli bir aktör yapacak olmasından çekiniyorlar. Bu,bu kadar açık. Bunun başka bir açıklaması, sebebi yok.” dedi.

AKP İL BAŞKANLIĞI'NDA..

Bakan Özlü, Malatya temasları çerçevesinde AKP İl Başkanlığı'nı Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Milletvekili Nurettin Yaşar ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte etti ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin geleceği çok aydınlık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Sizlerden isteğimiz; gönlünüz çok rahat etsin, gönlünüzün rahatlığı ile milletten oy isteyin. Milletten ‘Evet’ oyu isteyin. Hiç asla ve kata şüphe etmeyin, Türkiye’nin önünü açacak, Türkiye’yi bölgede güçlü kılacak bir paket hazırlıyoruz, hazırladık. Bunu milletimizin takdirine sunuyoruz. -Şimdi bakın, dün akşamdan beri olanlara bakın; Avrupa’nın bir büyük ülkesi, liberal bir ülkesi, bende Hollanda’da bir süre bulundum. Yani çok serbest bir ülkedir, çok rahat bir ülkedir. İnsanlarının aşağıyı yukarı tamamı İngilizce’de konuşur, ayrıca ilaveten. Bakın bu ülkenin yaptığına bakın, ya Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanını yine bizim bir konsolosluğumuza sokmaktan imtina eden, sokmamak için o çirkin görüntüleri sergileyen bir manzarayla dün akşam karşılaştık. Şimdi bakın arkadaşlar; bu sadece Hollanda değil, Almanya da benzeri tepkileri gösteriyor, Avusturya, İsveç , şimdi bakın,bütün bunlara bakın; niye mesela bizim bir arkadaşımızın bizim bir bakanımızın oradaki Türklerle buluşup onlara anayasa referandumu için 'Evet' oyu vermelerini istemesinden niye bu kadar çekiniyorlar? Ya problem nedir? Ya Ne olur yani bizim bir bakanımız gitse konsoloslumuzda ne bileyim 100-200-300-500 Türk ile konuşsa? Ne olur? Yani nedir, problem nedir?

Değerli arkadaşlar; bakın ‘Evet oyu’, 'Evet' çıkmasından yani anayasanın değiştirilip, değiştirilecek olmasında, olmasının Türkiye'ye sağlayacağı faydanın Türkiye’yi bölgesinde bir büyük devlet, bir büyük güç, dünyada küresel bir oyuncu, önemli bir aktör yapacak olmasından çekiniyorlar. Bu, bu kadar açık. Bunun başka bir açıklaması, sebebi yok. O yüzden bütün gönlümüzce, iç huzuruyla, rahat bir şekilde 'Evet' diyeceğiz. Ve, 'Evet' vermeleri için komşularımıza, arkadaşlarımıza, tanıdıklarımıza tavsiyede bulunacağız. Onların da ’Evet’ oyu vermelerini isteyeceğiz. İçiniz çok rahat olsun, Türkiye'nin geleceği çok aydınlık, Türkiye yeniden bir dirilişin başlangıcında." İfadelerini kaydetti.

Taşeronları yapamadı Avrupa ortaya çıktı

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık yaptığı konuşmasında, “16 Nisan’daki sandıklara gittiğimizde vereceğimiz ‘Evet’ ne bir parti için, ne bir adam için, nede tek bir şahsa münhasır evet’tir. Bu yüce milletimiz için verilecek olan en önemli Evet’tir, milli egemenliğimiz için verilecek olan Evet’tir. Diriliş için, yükseliş için verilecek olan Evet’e karşı duranların kimler olduğunu çok net söylemiştik. Biz ‘Hayır’ yada ‘Evet’ kim ne istiyorsa onu verebilir. ‘Hayır’ı’ veren insanlara saygımız sonsuz. Ama dönüyoruz, vatan hainlerinin ne dediğine bakıyoruz, vatan hainlerinin tamamının 'Hayır' dediğini görüyoruz. PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, PYD terör örgütü, PKK’da dahil olmak üzere hepsi vatan hainleri, 'Hayır' kampanyasını yürütüyor. Bunlar ülkemiz içerisindeki taşeronlar. Bir de bunların uluslararası ayağı var. Son 10 gündür yaşamış olduğumuz bu ortam çok net bunu gösteriyor. Taşeronlarıyla işi başaramayan Avrupa, bu defa kendileri direkt olarak müdahale etme ihtiyacı hissetti. Dün akşam Aile Bakanımızı kendi topraklarımıza, büyükelçiliğimize 30 metre kala yaklaştırmayarak yapmış oldukları antidemokratik uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Eve Avrupa demokrasisinin dibe vurduğunun en önemli göstergesidir. Bizim için neden ‘Evet’ önemli, Avrupa’nın almış olduğu tavır, terör örgütlerinin almış olduğu tavır bizim neden millet olarak ‘evet’ dediğini gerektiriyor.” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar ise, “Türkiye güçlü bir dirence sahip. Hollanda ve Almanya’da meydan gelen gelişmeler Türkiye’nin dengesini sarsacak boyutta değil. Bir taraftan o problemler çözülürken, diğer taraftan ileriye dönük hızlı adımlar, güçlü sağlıklı adımlar atılıyor. Bu da Türkiye’nin gücünü ve 16 Nisan’a nasıl gittiğinin bir göstergesi. Kim ne derse desin Türkiye doğal ve normal seyrinde devam ediyor. 16 Nisan’da bu ara etaplardan birisi.” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Sayın Bakanımızı Malatya’da ağırladık. Küçük sanayi sitesi, Organize sanayi Bölgelerimizle ilgili talep ve isteklerimiz vardı. Bunları iletme fırsatı bulduk. Sayın bakanımızda bizzat ziyaret ederek buraları gördüler. Bu ziyaretten dolayı sayın bakanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı’da; 16 Nisan’daki referandum için teşkilat olarak hazır oldukların söyleyerek, “16 Nisan’da yeni bir tarih ve yeni bir rekor kırmak için gayret içerisindeyiz. Kuruluşumuzdan bu tarafa Malatya her seçimde ilk 5 ilin içerisindedir. Malatya’mız en son 1 Kasım seçimlerinde yüzde 68 destek vermişti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Malatya mitinginde 100 bin kişi katılmıştı ve Sayın Cumhurbaşkanımız ‘Bu defa Malatya’da yeni bir rekor bekliyorum’ demişti. Malatya olarak rekor kırmak için elimizden gelen gayreti göstereecğiz” şeklinde konuştu.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten- iha

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • halil (7 yıl önce)
    Sevgili mustafa; baktım elazığın öyle bir milletvekili yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    MALATYA MİLLETVEKİLLERİ ELAZIĞIN MİLLETVEKİLİ ŞUAYİP YILMAZ A BİR BAKIN NELER YAPMIŞ, BİR DE KENDİNİZE BAKIN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz karaca (7 yıl önce)
    Öncelikle Malatya'nın riyaset makamına oturtulmasına veya oturmasını uygun bulmuyorum.Avrupa dün de bugün de yarında seni istemeyen anlayış içinde bunun Evetle hayırla bir ilgisi Yok .Referendumda evet çıkarsa bizden korkup bize selam mı duracaklar.Bu durumdan vazife çıkarmakta hiçte şık değil.Hollanda'nın yaptığının içimize sindiremiyecemiz bir tutum olduğunu belirtmek isterim.Ancak ülkenin her bireyi daha fazla ülkesi için çalışarak güçlü bir Türkiye gerçeğini dış güçlere kabul ettirmeliyiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Tso bu işe el atmali mehmet bey ama nerde ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Bu yorumun referandumla ile ilgisi Yok sadece bılgı vermek ıstedım! Bılim ve sanayi bakanlığı sadece buyuksehırlere kurulacağını açıkladığı BİLİM MERKEZİ Malatya da kurulamamıştır! 2014 yılında Malatya henuz buyuksehır olamadan Elazığ mılletvekılı Şuayip Yılmaz bilim merkezını gizli bir sekılde Elazığ a yaptırmıştır... Malatya buyuksehır olduğu halde yoktur! Aynı olayı 30 buyuksehıre yapılacak sehır hastanelerinde de yaptı bu mılletvekılı! Oda Elazığ'a yapılıyor.. suan savunma bakan yardımcısı ve Elazığ eskı sıvıl havalımana ınsansız hava aracı koydurtarak askeri alanda Elazığ'ın gelısmesını sağlamaya çalışıyor ve erhac hava üssünü oraya aldırmak hatta 2 ci orduyu da kaldırmaya calısabılır! BİLGİ!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hipodromu da aynı mantıkla Elazığa verdiler. Atlar Malatya da yetiştirilirken, hipodrom Elazığa yapıldı. Sahipsiz Malatya.
    0
    0
    Yanıtla