SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Vizyonuna Katkı Sağlayacak Planlama Üzerinde Durulmalı"

A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Malatya’da şehrin yeniden imarı için oluşturulacak yol haritasına dair istişare toplantısı düzenlendi.

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın yanı sıra akademisyenler, kamu kurumlarının temsilcileri ve STK'ların katılımlarıyla AKP Malatya İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Ölmeztoprak, ”İnanıyorum ki depremin açtığı yaraları birlik ve bütünlük içerisinde çok kısa bir sürede saracağız” dedi.

Şehrin tarihi dokusuna uygun olarak inşa edileceğini belirten Milletvekili Ölmeztoprak, “Bakırcılar Çarşısı’nın temeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’nin katılımları ile atıldı ve meydan projesi de Bakırcılar Pazarı merkez alınarak yapılması planlanıyor. Bu şekilde şehir merkezimiz tarihi dokusuna uygun sağlam ve güvenilir yapılar ile inşa edilecek. Ayrıca meydan dışında güvenli, yer zemin etüdü yapılan yerlerde ‘Yerinde Dönüşüm’ projesi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kontrolü ile hemşehrilerimiz kendi konutlarını, iş yerlerini inşa edebilecek. Bu süreçte tabi ki zemin etüdü yapılan rezerv alanlarda yapım süreçleri başladı. Merkezde de zemin etütleri tam olarak tamamlanması ile inşa süreçleri başlıyor. Bakanlığımızın açıklamaları doğrultusunda, Bakırcılar Çarşısı ile başlayan bu süreç şehir merkezimizin tamamında uygulanacak ve güvenli iş yerleri, konutlar inşa edilecek. Merkeze yakın yerlerde de aynı şekilde yöresel mimariye uygun konut ve iş yerlerinin yapımı süreci başlayacak” ifadelerine yer verdi.

Şehrin yeniden imarında izlenecek yol haritasının önemine vurgu yapan Milletvekili Ölmeztoprak, “Yapılan planlama Malatya’mızın geleceğini belirleyecek ve bizlerde bu bilinçle hareket etmeliyiz. Şehrin tüm paydaşları bir arada ortak bir çalışma ile şehrimizin en iyi şekilde planlanmasına katkı sunmalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük destekleri ile Bakanlıklarımızın, Belediyelerimizin, Bürokratlarımızın yoğun çalışmaları ile şehirlerimiz hızla yeniden ayağa kalkacak. Esnaflarımızın da bu anlamda çok büyük katkıları ve sağlam duruşları oldu. Dükkanlarından gerekirse belli ölçülerde kesintilerin olmasına olumsuz bakmıyorlar ve yeter ki şehrimiz en iyi şekilde ayağa kalksın diyorlar. İnanıyorum ki depremin açtığı yaraları bu birlik ve bütünlük içerisinde çok kısa bir sürede saracağız” şeklinde konuştu.

Toplantıya çevrim içi olarak katılan Mimar Hilmi Güner yapılan planlamada amacın şehir merkezini rahatlatmak olduğunu belirterek, çözümlerin yerelde çözülmesi ile daha hızlı yol kat edilebileceğini ifade etti. Kimsenin hak kaybına uğratılmadan ticaretin devam etmesi için en iyi şartların sağlanması gerektiğini söyleyerek sosyal alanların da buna göre planlanması gerektiğini hiçbir adımın göz ardı edilmemesi için gayret gösterdiklerini belirtti.

Şehrin yapılandırılması için devletin ciddi bir gayreti söz konusu olduğunu ifade eden İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Türkmen ise, “Bu şehri yeniden yapılandırmak için devletin ciddi bir gayreti söz konusudur. Yıkılan binaları yapıp binalarını ya da dükkanların sıfırdan yapılırken aynı metre kare üzerinde ısrarla durması bir defa şehrin geleceği açısından çok büyük bir sıkıntı oluşacaktır. 60 yıl öncenin imar planlarıyla bugün aynı bir imar planlarını uygulamak depremin oluşturduğu fırsatı oluşturduğu kaçırmak için büyük bir sıkıntıdır. Şehrin bütününü dikkate alacak ve Malatya’nın gelecek vizyonuna katkı sağlayacak bir planlama üzerinde durulmalı şehri tek merkezlikten çıkartacak farklı farklı merkezler oluşturarak şehir merkezini farklı yerlere de gerekirse kaydırarak onların da bir nevi sorunlarına çözüm bulmak mümkün olabiliyor” dedi.

Kentin imar planlamasının bölgesel değil, bütünsel olarak ele alınması gerektiğini kaydeden Malatya Turgut Özal Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Esen Eren ise, “Malatya ilindeki imar planlaması bölgesel değil, bütünsel olarak ele alınıp gerçekleştirilmeli. Böylece ihtiyaçlar doğru bir şekilde karşılanabilir ve bütünsel bir çözüm sunulabilir. Planlamalar ve tasarımlar yapılırken Şehrin görsel hafızasına uygun hareket edilmelidir. Ayrıca geriye kalan binaların da Deprem Performans Analizleri gerçekleştirilip akıbetlerine karar verilmelidir. Bu oluşabilecek yeni bir depremde yaşanabilecek büyük olumsuzlukların önüne geçilebilmesi konusunda kritik derecede önemlidir. Yeni yapılaşma için kat yüksekliği, kullanılabilir alan gibi belirlenecek kurallar dışında yapıların estetik tasarım kuralları bölge veya sokak bazlı oluşturulmalı, ruhsat süreçlerinde bu durumda değerlendirmeye alınmalıdır” şeklinde konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • cafer CANBAY (8 ay önce)
    Yürekli bir belediye başkanı yada deli belediye başkanı organize sanayi bölgesini dahil ederek yaraltı metro trolobüs otobüs yer altına indirecek malatyayı baştan başa yeni bir malatya yapmalılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halil (8 ay önce)
    Konak'tan Karagöz köyüne doğru geniş ve sağlam zeminli alanlara yeni bir şehir merkezi kurulmalıdır.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Mehmet Esen Eren (8 ay önce)
    Yorumları okuyorum gerçekten çok ilginç bireylere sahip bir toplumuz. Ne insanlığımız kalmış, ne eğitimimiz, ne tecrübemiz.. Haberin içeriğini okumayıp bir sürü gereksiz yorum.. Bizlerin çay içmek için toplantıya gittiğimizi bile yazan olmuş. Lutfen birazcık kendinize gelin, isim - soy isim yazmadan saygısızca yapılan bu tip yorumlar gerçekten çok ayıp. Ben depremin başından beri sahada aktif olarak görev yaptım. 1500 den fazla bina gezdim, herkesin İli terk ettiği, canının derdine düştüğü bir ortamda. Orta veya Ağır demeden insanlara faydamız olsun diye bina bina gezdim. 500'den fazla binanın yanlış veya eksik tespit edilen hasar durumunun düzeltilmesinde katkı sağladım. Yapı Performans Analizi çalışmalarına başlayıp devam edip yapıların geleceğine karar vermeye gayret ediyorum, Hocalarımız ile birlikte. Hiç bir siyasi fikre veya düşünceye göre değil, bilimin ışığına göre hareket ettim ve edeceğim. Sayın Vekil İnanç Hanım, şehrin sorunları ve deprem sonrası çalışmaları konuşmak için davet etti. Gidip katıldık. Ne yapmalıyız, katılmayacak mıydık? Gidip gördüğüm, eksik olan veya yapılırsa daha iyi olacak konuları gündeme getirdim, tartışılıp bu konulara ağırlık verilmesini istedim. Orada gelen her bireyde bunu yaptı. Amaç mevcut sorunları çözmek, henüz ortaya çıkmamış ama çıkması muhtemel problemlerinde şimdiden önlem alınmasını sağlamak. Değerli Hemşehrilerim ve bu şehre gönül veren hizmet eden tüm Arkadaşlar: Yıkıcı depremler Malatya'mızda ki Yapı stoğuna ciddi zarar verdi. Yeni olabilecek depremler tetikte her daim bekliyor olacak. Bizlere düşen şehri terk etmeyip geride kalanlar olarak, el ele verip hep birlikte çalışıp Şehrimizin yeniden kalkınmasına destek olmak. Bu yükü hepimiz birlikte paylaşır isek o zaman bu yük hafifler ve imkan bulabiliriz. Aksi taktirde devamlı birbirimize saldırarak kötüleyerek bir yere varamayız. Siyasi düşünceleri bir tarafa koymayı bilmeliyiz. Şu an herkesin birbirine kenetlenip birlik olma zamanı. Yoksa bizleri inanın çok daha kötü günler bekler. İnanın daha kötüsü olmaz demeyin. Rabbim yaşadığımız bu zor günlerde hepimizin yardımcısı olsun. Bizlere toplum olarak birlik olmayı, birbirine saygı duymayı nasip etsin. Toplum olarak ilme ve bilime değer verip, bundan sonra bu yoldan hiç bir zaman ayrılmamaliyiz. Ancak bu şekilde bu felaketlerin etkisinden kurtulabiliriz. Son olarak İnanç Hanımı tebrik ediyorum, herkesin fikrini görüşünü aldı ve söylediğini yapıp bugün de Ankara'ya ilgili idari birimlere dosyayı
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Mehmet ESEN bey 7 aydır o VİZYON'u arayanların çok uzağa gitmesine gerek yok, bir sonraki toplantıya gittiğinizde şunu söyleyin kendilerine: Makam araçlarınızdan inin, hepiniz binin bir minibüse 1 gün Kayseriye gidin gezin dolaşın, oradan sonra 1 gün de Gaziantep i gezin dolaşın, vizyonun nasıl olurmuş öğrensinler, ufukları genişlesin. Sonra hep birlikte makam aracı yerine o minibüsle gezsin dolaşsınlar şehir içinde, nereye ne yapacaklarsa karar versinler. Beceremeyeceklerse de bıraksın gitsinler.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sayın Hocam, emeğinize sağlık, siz ve arkadaşlarınız sahayı anlayıp problemleri çözebilmek için ciddi çaba harcadınız, şehrin akıbeti için söz sahibi olan ekip içinde olmanız bizler için çok güven verici bir durum. Ancak siyasiler için aynı yorumları yapmak mümkün değil. Malesef ülkemizde işler bilim adamlarının çalışmaları değil, bürokrasinin rant peşinde koşan kirli emelleriyle ilerliyor. Yapılan serzenişler Size değil, bakın örnek verelim İkizce Toki alanı seçiliyor, altında fay hattı var, birilerinin orda arazisi olduğu için bu kritik durum gözardı ediliyor. Şu hatanın muaazzam büyüklüğüne bakabilir misiniz? Şehrin doğusu, üniversite civarı ve ilerisinde müthiş susuz tarla vasfında arazi var, tarım alanı diye zemini kayalık bu güzel alan az katlı binaların olduğu bahçe kent niteliğinde imara açılmıyor? Belediye-siyasiler nerede? İmar dosyaları yarım kalmış, horata, tecde, orduzu neden bitirilip, cebinde parası olan vatandaşın ev yapmasına izin verilmiyor? Her sabah korkuyla uyanan bir halk, keşke bizde gitseydik demeye başlıyor. Belediye, kamu kurumları çok yavaştan alıyor, çalışmalara bütünsel bakılmıyor, bu da herkesi geriyor. Tekrar emeğinize sağlık, yorumlar lütfen moralinizi kırmasın, bu sancılı süreç, Allah güç kuvvet versin, saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (8 ay önce)
    NEDEN TOPLANTI YAPILIR? Toplanmak için Birşeyler yapıyormuş gibi görünerek toplumu oyalamak için Toplantının konusunu öğrenmek için Bir sonraki toplantıyı konuşmak için Bir önceki toplantının değerlendirmesini yapmak için Başka hiç bir işe yaramayan yöneticilerin egosunu tatmin içim İşin neden yapılamayacağı hakkında görüş birliği için Toplantıların bir sonuç getirmediğini kanıtlamak için Toplantı bahane çay, kahve vs. vs. şahane için
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Paşa44 (8 ay önce)
    Benim anlamadığım Malatya'nın en büyük sorunu bakırcılar çarşısı mı? Orada su çıkacağını çocuğa sorsan bilir, neden bile bile lades yapılarak ısrar ve inatla aynı yere bakırcılar çarşısı yapılmak isteniyor. Malatya'nın sorunu bakırcılar çarşısı değil, geniş yollar, bulvarlar, meydanlar, alt ve üst geçitler, hafif raylı sistem, yürüyüş, koşu ve bisiklet parkurları, spor aletli parklar, çocuk parkları, rekreasyon merkezleri, kapalı ve açık otoparklar, şehir hastanesi ve yüksek hızlı tren olmalıdır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kardeşim tamamen katılıyorum. Sorunun cevabını vereyim bunlarda dediklerini yapacak bilgi birikim yok. Bunlarda o bilgi olsaydı yeniden şehir kurulacağı için projeler yaparlardı ve halka sunarlardi halk ise seçtiği projeyi başlatmış olurdu. Egolari ve ben yaptim demek icin kendilerinden baska Ne yapılacak ne edilecek kimse bilmiyor. Bunlar reklam yapmayı hizmet yapmanın önünde gördükleri için 22 yıldır malatya kasaba olmaya devam ediyor. 1 ile 2 ay arasında inderesi tabiat parkı toki önünde belediye başkanının hızla yaptırdığı duvar var. Aynen şu şekilde yaziyor beydagivtabiat parki genclik parki malatya buyuksehir belediye 2023 Selahaddin Gürkan malatya buyuksehir belediye başkanı. Depremden sonraki en büyük sorunumuz buymuş öğrendik yaptı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bir dost (8 ay önce)
    Deprem mağduru ve cebinde az çok parası olan kişiler bile, muhatap kurum ve yasa bulamadığı için, tarla, bahçesine tek katlı binasını ruhsatsız izinsiz fennî kontrolsüz yapmak zorunda kalıyor. Hiçbir konu netleşmedi, orta hasarlıların yıkımı, yerinde dönüşüm detayları ve kış geliyor. Bırakın insanları kendileri yapsınlar bari
    %100
    %0
    Yanıtla
  • aşkım_44 (8 ay önce)
    "Malatya'nın Vizyonuna Katkı Sağlayacak Planlama derken ben bu konuda dertliyim yorumum uzun olacak ama kimse siyaset yapıyor demesin.. ben 59 yaşındayım malatya 80. yıllardan en son mehmet yaşar çerçi dönemi sonrasına kadar gerçektende vizyonlu şehirdi yemyeşil malatya her tarafta şarıl şarıl suların aktığı malatya hareketliydi hele o yıllarda kayısı festivali çok güzeldi kayısı güzellik yarışması yapılırdı türkiyenin ünlü sanatçıları konserler verirlerdi evlerimizde yemek yapar pınarbaşına festivallere giderdik boztepede atlı cirit yarışmaları. kimsesiz çocukları sünet yani yok yoktu hele münir erkal döneminde bir kernek meydanı yapmışttı yalancı cennetti gibiydi ağaçlık yeşillik şarıl şarıl akan süs havuzları yani en son mehmet yaşar çerçi dönemi sonrasına kadar gerçektende vizyonlu şehirdi. ne zamanki akp li başkanlar geldi vallahi malatya bozuldu. örnekler verecek olursak her gelen başkan kernek meydanını yazboz tahtasına çevirdiler ve berbat ettiler. vilayetin arkasında bir park vardı orman gibiydi yemyeşil ailelerin ve herkesin nefes aldığı yerdi akp belediye cemal akınmı ahmet çakır dönemindemi ne o güzelim parkı yok ettiler şimdi neye benziyor uyuşturucu kullanların mekanı olmuş. münir erkal ve çerçi döneminde sümer park harikaydı renkli havuzlar müzike göre sular hareket ederdi. şimdi kör tapa vurmuşlar soykan meydanını hatırlayanlar vardır orası bile orman gibiydi yeşillikler arasında çayını yudumlardın ve orda bile devasa havuz vardı. orayıda kel aynaya çevirdiler. kahtalı mıçı cennet şehirsin malatya bülent sertaç ah le malatya şarkılarını bestelerken akp belediyelerinden önce bestelemişler ve söylemişler sakın siyaset yapıyor demeyin vizyonlu şehir için vizyonlu ve sosyal aktivitesi olan başkan lazım.. belki dünyanın en ucuz suyu malatyada çıkıyor masrafsız suya göre pahalıya içiyoruz. allah aşkına şehir merkezin vakit geçirecek ne var yıllardan beri aynı. depremden dolayı en 250 - 300 bin kişi malatyayı terk etti bunları nasıl getireceksiniz ne tür planınız var. malasef malatya dibe vuruyor malatya geriye gidiyor bunda görsel ve yazılı basınında suçu çok büyük eksiklikleri görüp malesef yetkilileri uyarmıyorlar kanalalrına geldiğinde sayın başkan sayın vekilim sizlerde duyarsız kalırsanız malatyanın dibe vurması gayet normal.vatandaşın burda ve sosyal medyada eleştirilerini dikkate almazlar ama siz isim vererek eleştiriseniz dikkate alırlar malatyanın bu duruma düşmesinde basınında payı büyük
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kamusal alanlar ancak bu kadar niteliksiz hale getirilebilir, yoruma katılıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (8 ay önce)aşkım_44 isimli kullanıcı yorumuna
    Baştan sona doğru tespitler. Bir şehir nasıl mahvedilir, Malatya herkese ibret olsun...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Millet (8 ay önce)
    Yeni imar malatya merkezin yüz yılı planlanıyorsa bu milleti bir birine ortak edilerek yapılamaz yapılması gereken bölge bölge emlak konut toki tarafından hak kaybına uğratılmadan zemin+ 4 mü olur zemin + 5 mi olur yapılarak cadde otopark yeşil alan oluşturarak yapılabilir mantıklı olan budur yoksa milleti birbirine ortak et müteahit bul yaptır malatya bu mantıkla ayağa kalkamaz şehir esnaftan yoksun kan kaybeder işler daha çok sarpa sarar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (8 ay önce)
    Herkes yavaș yavaș sehri terketme derdinde, inanın artık dayanılabilir tarafı kalmadı șehrin, saçma sapan uygulamalar, șoför okuluna sanayi, ikizceye konut yapmaya kalkıșan dahi siyasiler ve belediye bașkanları, neresinden tutsan elinde kalıyor...il mudurleri, belediye bașkanları, milletvekilleri... Bir șehre iç bir yönden șans gülmezmi ya...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalee (8 ay önce)
    Yıllar önce 2 tane eğri alt geçit iki ucu bir arayan gelmeyen mühendislik harikası beyler deresi viyadüğü yapanlar kalkmış vizyon dan şehir planlamasından bahsediyor , alternatif çevre yolu yok , raylı sistem yok ,şehre değer katacak hızlı tren projesi yok , adam akıllı hava alanı yok , varsa yoksa bakırcı pazarı ne bakırcı pazarıymış Malatya'nın tek derdi burası sanki yapılacak alanda zemin sıvılaşmış 2 metreden su çıkıyor hala aynı yere inşaattan vazgeçilmiyor , siyasiler azıcık Adıyaman'ı örnek alın Malatya'da Toki 15 bin konut yaparken Adıyaman'da sadece emlak konut 20 bin daire yapıyor bu kafa ile bu siyasiler ile Malatya 20 sene de toparlanmaz .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Alaaddin Kaya (8 ay önce)
    Orda toplananlara sorsan vizyon nedir yüzde doksani bilmez.iki yaldızlı söz söyle milleti kandir.deprem olali 7 ay geçmiş bir icraat varmi yok.ortada ne vali var ne belediye başkani anca bol bol laf ureteler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İmar (8 ay önce)
    Yapılan planlama deprem mağduru halkı birde imar mağduru ederse yazık olur ,yapılacak imar düzenlemesi mağdur etmemeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet bey (8 ay önce)
    Şu masada iş bilen ve Malatya için 6 aydır mücadele veren tek kişi mimarlar odası başkanı yunus emre fidanel bey. Allah kendisinden razı olsun. Vatandaşın sesi oldu aylardır. Bırakında artık yunus emre bey gibi insanlar belediyelerin başına geçsin. Komşularımız yunus emre beye mesaj attı binalarımızla alakalı yardım istediler, kendisi hemen dönüş yaptı yüreğimize su serpti. Tanımadığı insanlara bile yardım etmek için mücadele veriyor. Şu memlekette iyiki böyle isimlerde var.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Derdimiz Malatya (8 ay önce)Ahmet bey isimli kullanıcı yorumuna
    Kesinlikle katılıyorum. Bende mesaj attım kendisine. Hemen dönüş yaptı ilgilendi. Malatyadaki bütün siyasetçileri ve belediyr başkanlarını cebinden çıkarır.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (8 ay önce)
    Depremden bu yana 7 ay oldu, bir arpa boyu yol gidilmedi, belki bir 7 ay daha gider yine bir şey olacağını sanmıyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sami (8 ay önce)
    Bu benim bildigim bu bakircilar carsisina kimse ugramiyordu cunku herkesin mutfagi celik kaplarla dolu kimsenin bakirla isi olmuyordu ha onunden gecenler ise mecburen baglanti yolu oldugu icin geciyorlardi ancak bizim yoneticiler oradan gecen halkin tamimina yakininin bakircilar carsisini ziyaret ettigini zannediyorlar bu yuzden iki de bir basin toplantisinda surekli bakircilar carsisindan bahsediyorlar belki kendileri bile hic ugramamislardir her neyse yapin veya yapmayin diğer sektörlerede yer verin onlarıda ön planda değerlendirin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşil Malatya (8 ay önce)
    Gözün aydın Malatya... Bir toplantı daha yapmış şehrin önde gelenleri... Bütün dertlerin son buluyor...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ufuk (8 ay önce)
    Malatya ya gelecek seneler için plan yapılacaksa Hafif raylı sistem şart olmalı. Trambüs ucubesi kaldırılmalı kalacaksa bile şehir merkezinden tramvay hattı planlaması yapılmalı. Örnek istiyorsanız gidin Eskişehir e Kocaeli ne bakın. Daracık sokaklardan tramvay gidiyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • kadir (8 ay önce)
    "Malatya'nın Vizyonuna Katkı Sağlayacak vizyonu kimle merak ediyorum malesef malatya da sosyal aktivitesi olan yok. belediye başkanlarımı.. milletvekillerimi malatyanın yarısı gitmiş insanların morelleri bozuk stresli allah aşkına kayısı festivalini neye göre yapmadınız.. mişmiş parkta yapmanıza gerek yokttu malatyanın nüfusu yarıya inmiş kernek meydanında yaplabilirdi. morel olsun diye çeşitli sanatçlıar getirebilirdi.. bunları düşünmeyenlerle malatyaya vizyon heee olur başka isteğiniz varmıydı
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Medenidir Malatyalı (8 ay önce)
    Malatyalıların biraz stres atacağı, normaleşebileceği Gedik Parkındaki çeşmelere bir musluğu çok görüp araba yıkıyorlar veya musluğunu çalıyorlar diyerek Malatya halkına verdiğiniz değeri ve neye kâdir olmadığınızı anladık.Orada bir güvenlik sorunu varsa Gedik Sosyal Tesisindeki güvenlikçiler arasıra bir denetlese çözülür.Malatyanın yerli halkı medenidir, iyidir, ve herşeyin en modernine layıktır, düşündüğünüz kadar cahil veya hırsız değil.Onu yapan varsa doldurduğunuz mültecilerdir belki.Elazığ'da çeşmelerdeki musluğu 2 gün arızalı göremezsiniz yenilenir.Siz ve yardımcılarınız ilk önce milletin vekili bu şehir ve bu halkın modern koşullara yeniden kavuşması için ne yapmalı onu öğrenin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yıldırım (8 ay önce)
    "Malatya'nın Vizyonuna Katkı Sağlayacak planı kimle yapacaksınız selahattin gürkanlamı.. ağaçların yaprakları solmuş ağaçlara su vermektten aciz belediye... 40 derece sıcaklıkta fıskiyeli havuzlara kör tapa vuran belediye ilemi.. sümerparka gidin bakın havuzlara kör tapa vurulmuş.. yeni battal gazi hastanesinin ordaki havuz kapalı şehrin çok yerinde havuzları kapamışlar allah aşkına yüzlerce kanatlı kuşlar inip su içmesinlermi. arılar sinekler böcekler su içmesinlermi.. insanlar bu sıcakta elini yüzü yıkamasınlarmı.. ordu da dağlara süs havuzları yapmışlar dağdakı kanatlı kuşlar ve dört ayajklı hayvanlar su içsinler diye bizimkilerde şehirdeki havuzları kapatıyorlar. pınarbaşından üniversiteye kadar olan bölgede yolun sağında ve solunda kaldırım yapılmış kaldırım değil resmen berbat beton yığını ve ağaçlar kurumuş bunları görmeyen belediye ilemi vizyon olacak..tamam deprem oldu amenna ya allah aşkına yollar delik değişik yaa geçicide olsa yama vurun.. belediye başkanı olmadığı gibi demekkeki yardımcılarıda görmüyor. malatyada yeşillik gitmiş kıraç bir görüntü var. vs.. vs. vs. merak ediyorum kimlerle vizyon
    %100
    %0
    Yanıtla
  • orhan ince (8 ay önce)
    boş bir toplantı ne karar alınmışta uygulanmış vatandaş kendi cebinden tek katlı ev yaptırmak için ruhsat verilmiyor bilginiz vARMI daha şehirde 35000 bin bina var yıkılacak kaç senede yıkılırsa artık. halen şehir şebekesinden içme suyu içilmiyor 5 litrelik içme suyu 18.00tl olmuş daha neler neler anlıyormusunuz malatyanın halini. son bir şey şehrin bir çok yeri asfalt bozukken kozluk tarafı babacan vekil şeçilince vekilin köy yolu tekrar asfat yapılmış komple asfaltın üstüne asfalt yapılmasın demiyorum ama ihtiyaç olan yerden önce başlansın. örnekmi hekimhan yukarı girmana köy yolu 3 senedir delik deşik. ilgilenen yok.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • cinas (8 ay önce)
    Peki bu toplantının aynısını CHP il başkanlığı binasında Veli Ağbaba yapmak istese ve kamu kurumunda çalışan memurları da davet etse, olmaz ya onlar da bu davete icabet etse... ilk KHK da hepsi ihraç edilmez mi? İşte adalet! İşte basiret! İşte feraset! İşte adam gibi adamlık!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı kardeşiniz. (8 ay önce)
    Malatya !!!Sözde Milletvekillerinde!!! vizyon yok, ki. vizyon projeleri görüp diretsinler halktan ve haktan bihaber yaşıyorlar. nasıl olacak bilmiyorum ama işimiz gerçekten çok zor. bu vekillerle bu anlayışla olmaz umutlarımız kırıldı. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Mlt (8 ay önce)
    Sizler ancak yandaşlarınızın hak kaybına uğramaması için çaba gösteriyorsunuz. Sayın Ölmeztoprak, Malatya’nın geleceğini sizin siyasi anlayışınızla olmayacağını herkes biliyor, daha düne kadar bakırcılar çarşını kaldırmak için uğraşıyorlardı, şimdi siz yeni siyasetçi olarak habersiz bir şekilde konuşuyorsunuz. Sizin bu siyasi yapınız ile Malatya’ya hiçbir şey yapamazsınız. Herkes kendine toplantılar yapıyor, Şehrin o kadar STK’ları var, ileri gelenleri var, mühendis Mehmet Çınar’ınız var, var yani. Onların bir görüşlerini alsanız. Sizler bırakın, bu işleri. Siz hiçbir şeyi yapamazsınız.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Yılmaz (8 ay önce)
    Hangi Stk, Toplantıya Katılımda Kaç Tane Teknik Personel Var.. Körler Sağırlar Birbirini Ağırlar...
    %92
    %8
    Yanıtla
  • ismail (8 ay önce)
    Yav attığınız temelden su çıktı, milletin kesesinden yaptığınız görkemli açılışlar boşuna ayrıca bu ekiplemi malatyanın vizyonunu değiştireceksiniz.Geçenlerde haberi çıktı ikizce köyü için kimlerin arazi aldğını hepiniz rant peşindesiniz vatandaşı düşünmüyorsunuz.
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Bulent (8 ay önce)
    Sizlere GÜVENMİYORUM
    %96
    %4
    Yanıtla