SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'nın Yasasıyla İstanbul'u Yönetiyoruz!"

0
Güncellendi - 2017-03-19 00:47:12
A- A+ PAYLAŞ

AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yetkilerimizin arttırılmasını istiyoruz. Hatta İstanbul’a özel bir yasa talebimiz oldu” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında AKP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katıldı. İstişare toplantısında Kadir Topbaş’ın yanı sıra meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantı kapsamında konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, Referandumun önemini anlatırken, gelmesi planlanan başkanlık sistemi ile işlerin daha hızlı ilerleyeceğini söyledi.

“İstanbul’a özel bir yasa talebimiz oldu”

Referandum istişare toplantısında konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Rejim değişikliğini 1923 yılında yaptık, o geride kaldı. Ama rahat hareket edebilen bir devlet yapısının oluşması gerekiyor. Biz bile İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak yetkilerimizin artırılmasını istiyoruz. Hatta İstanbul’a özel bir yasa talebimiz oldu. Niye daha çok işlem yapalım diye. Bu bize bir ayrıcalık versin diye değil. Türkiye’deki diğer Büyükşehir Belediye Başkanları, sayın başkanım İstanbul’a başka yasa yapsınlar sizin istedikleriniz bize bol geliyor. Bizimkiler size dar geliyor. Yani Malatya’nın, Denizli’nin Diyarbakır’ın bu büyükşehirlerin yasasıyla İstanbul’u yönetiyoruz, olmuyor, yürümüyor. Bunu istemek bir farklı şey mi istemektir. Krallık mıdır bu veyahut diktatörlük müdür” dedi.

“İstanbul kendi kendini yönetsin, başka müdahaleler olmasın”

Üç dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak tecrübe edindiğini ve farklı yasa olsa daha çok iş yapılabileceğini vurgulayan Başkan Kadir Topbaş, “Belediye başkanı olarak tecrübe edindim ki üç dönemden beri bir farklı yasa olsa bu şehirde çok daha farklı iş yapabiliriz. Ne demektir bu, ne istiyorum? Diyorum ki İstanbul kendi kendini yönetsin, başka müdahaleler olmasın, kendi kararını kendi versin. Bu yanlış mı? Doğru. Böyle tek elden yürüsün” dedi.

İstanbul, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Salıh (7 yıl önce)
    'Malatyalı' seni ciddiye alıp Osmangazi Köprüsüyle ilgili yaptığın o ucube hesabı, yalan- yanlış bilgileri doğrusuyla düzeltmeye kalktık. Daha acayip bir hesap ve baştan sona mantık hatalarıyla dolu cevabınla geldin. Tamam kardeş pes. Doktorun umut kestikten sonra, ne yerse yesin dediği hastalar var ya sen onlardan birisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçekçi (7 yıl önce)Salıh isimli kullanıcı yorumuna
    Sen ya turkıye de yaşamıyorsun yada dünyadan haberın yok! Bak bugün Çanakkale köprüsü ıhale edıldı kaça 10 mılyar! Senın halkımıza yalan yanlış bılgı vermene de hıc gerek Yok! Devlet hıc hıc bır zaman zarar edecegı bır ıhalenın ıcıne gırmez rahat ol! Devletten daha ıyı bır hesap uzmanımısın? Evet ben senı cıddıye aldım cvp ta yazdım Nıye? Malatyalı halkım ıcın yazdım hadı kendını sıyası görüşün yüzünden kandırıyosun halkı kandırma barı! Evet doktora gorunmenızde fayda olacaktır! Cunku kulagınız var duymuyor gözünüz var görmuyormusunuz malasef! At gozluklerı çıkarın ıyı araştırın!
    0
    0
    Yanıtla
  • 'Malatyalı' diye milleti gerçek dışı bilgilerle yanıltmaya çalışan gitti şimdi sen mi çıktın? Yoksa aynı adamsın da "Gerçekçi" diye yeni plaka mı taktın? Yine söylüyorum, doktorun ne yerse yesin dediğindensiniz. Çareniz yok. Tamam siz uyuyun da milleti uyutmayın, yanıltmayın, kandırmayın. Alt alta toplama çıkarma bile yapmayı beceremiyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı yazdı olmadı. Mehmet yazdı olmadı. Şimdi de Gerçekçi rumuzuyla yazmış, yine olmadı. Yenilen pehlivan güreşe doymazmış. Öbür sefere cacık rumuzuyla yaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih 16 insan dan sonra size cacık yazacaz rahat ol sen! Ayrıca hesapta da kıtapta da senı ıkıyle çarpar 4 e de bolerım! Burda kalkmış devlet köprü ıcın zarar ettı dıyorsun! Varmı elınde belge ispatla ınanalım! Kaç kere gıttın o köprülerden geçen araçları saydın? Burda sallamayla olmuyor! Dıger rumuzlu kısılerı de bılmıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (7 yıl önce)
    Malatya Büyükşehir Belediye Başkanım. Haberimiz yokmuş, Malatya Büyükşehir Belediyesi kanunları ile İstanbul yönetiliyormuş. Ne güzel ne güzel Zaten Ben her zaman derimya Dünya başkenti Malatyam. Başkanım Bizler Dilek yolunda ikamet etmekteyiz. Dilek belediyesi daha önce yollara otobüs durakları yaptı, yine Yeşiltepeyede Malatya Büyükşehir Belediyesi yaptı ama ne yazıkki ben yol cephesine tarlamda 4 dönüm hiç para almadan verdim, bununlada kurur duymaktayım amma bizler in durak olan yerlerimizde kulübe olmaması nedeniyle çocuklarımız, torunlarımız yağan yağmur, kar da ıslanmaktalar, bir an önce bizlerde durak istiyoruz. Çanakkale Şehitlerimiz ve tüm şehitlerimizin ve geçmişlerimizin ruhuna elfatiha.
    0
    0
    Yanıtla
  • Enver (7 yıl önce)
    Metropol yasasi degil Türkiye komple metropol olmalı ama bizim Türkiye şartlarında bu imkansız Malatya'da bile iki bölge var cevreyolunun altı bide üstü gerçeği var sen malatyayi bile düzgün yönetecek kapasite ye sahip değilken istanbula ayrıcalik istiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    Eyalet sistemi geliyor alın başkanlık evet diyenler bu haberi iyi okusunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok Murat rahat ol sen! Eyalet degıl turkıye vılayet ve ılcelere ayrılıyor? Allahım yaa
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Burda bazı arkadaslar Osmangazi köprüsü zarar edıyor vs bız ödüyoruz demısler! Bu işler hesap kıtap işi... öyle atıp tutmayla sallamayla olmuyor! Osmangazi köprüsü ve otoyolları 20 mılyar dolara yapıldı! Devletın kasasından para çıktımı? Hayır! 9 yıl sonra devlete köprüyü ıade edecekler! Zaman kısa yanı! Her ay 150 trılyon trılyon devlet cepten verıyor dıyelım. 1 yılda 1,5 mılyar tl yapar... 9 yılda neyapar? 13,5 trılyon devlet cepten ödedi... eee sen hıc para vermeden 20 mılyar dolara yaptırdın! Kım kazançlı...30 yıl kıralık olsa 5 tl ye gecerdınız rahat olun! Ama zaman kısa 9 yıl sonra köprü tamamen devletın! Anlaşılmadıysa Japonca da yazarım?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalıyı saf görüp işkembeyi kübradan atmayacaksın, kandırmayacaksın "Malatyalı".. İnternet diye bir imkan var, gerçek bir tık uzakta.. 9 yıl filan değil, tam 2035'e kadar garanti edilen parayı tıkır tıkır ödeyeceğiz. Bilmiyorsan sus otur, herşeye maydanoz olayım çabasıyla milleti uyutma hacı. AL SANA KÖPRÜ GERCEĞİ: "Osman Gazi Köprüsü’nün maliyeti 1 milyar Amerikan Doları civarındadır. Yapımına harcanan bu paranın tamamı aralarında Halkbank ve Vakıflar Bankası gibi devlet bankalarının da olduğu dokuz bankadan AKP'nin verdiği gelir garantisi karşılığı kredi olarak temin edilmiş ve müteahhidin (yüklenicinin) cebinden hiç para çıkmamıştır. Köprü dahil 12 km otoyol geçiş ücreti 35 USD + KDV'dir. Bu bedeli öder geçersiniz geçmezsiniz, o sizin cebinizdir bizi ilgilendirmez. Çok başarılı AKP iktidarı tarafından yükleniciye verilen araç geçiş garantisi günlük 40.000 araçtır. Şu anda İstanbul'da iki köprüden Anadolu istikametine geçen araç sayısı günde ortalama 200.000 araçtır. Sizce, bunların kaçı Bursa-İzmir istikametine gitmektedir? KDV hariç Osman Gazi Köprüsü’nün günlük gelir garantisi 1.400.000 USD, yıllık gelir garantisi ise 511.000.000 USD'dir. Araç geçerse geçenler, geçmezse bütçeden yükleniciye ödenecektir. Bu ödemeler her gün 15 TEMMUZ 2035 tarihine kadar taahhüt edilmiştir. Bu tarihe kadar toplam KDV hariç en az 9 milyar 709 milyon USD para yüklenicinin kasasına girecektir. Özetle tekrar edeyim; yüklenici cebinden hiç para koymadan 2035 yılına kadar her sene 511 milyon USD parayı kasasına koyacaktır. Sizin hiç böyle gelir getiren bir işiniz oldu mu?"
    0
    0
    Yanıtla
  • "Malatyalı" Keşke güzelim Türkçemiz yerine Arapça, Japonca, Çince, Rusça yazsaydında, böyle madara olmasaydın!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Google baktınız ben gördünüz salıh bey? Hurrıyet gazetesi Yalçın Bayer sozlerını burda anlatarak haklı olduğunuzumu ıspatlamaya çalışıyorsunuz.. 1- Osmangazi köprüsü 10 yıl , 2 ay , 20 gün olarak ıhale edılmıstır! Yapım tarıhı de buna dahıldır! 2017 ınsaat başlamış olsa 2027 de köprü devletın olacaktır! 2035 e kadar degıl burda ıkı bılmez adamın yorumunu okuyup kopyala yapıştır gıbı yapmayın saf saf! 2- Osmangazi köprüsü 40 bı araç garantılıdır! Bu köprüden hıc araç geçmese dahi devlet 10 yıl boyunca para ödese dahi zarar etmıyor! Taksıtle köprü yaptırmış oluyor bu kadar! 3- köprü malıyeti 10 mılyar dır! Sen 1 mılyar tl ye Karahan Tünelinden 2 tane açarsın ancak bunu da kafana sok! Denız üstünden köprü yapılıyor tünel açmıyorsun! 4- sımdı hesap yapalım. Dıyelım ki o köprüden hıc araç geçmedi . 0 yani! Bunun günlük devlete maliyeti 1 tırılyon 600 bın dolardır! 1- yılda ise 584 mılyon dolar yapar! 10 mılyar/584 milyon 17.1 yapar! Yani 17 yıl hıc araç geçemese dahi devlet taksıtle fınansman sağlayıp 5 kuruş vermeden köprü sahıbı oluyor! Ve 1 tl bıle zarar etmıyor! Arkadas yukarda dogru yazmış anlamayan varsa? Muhalıf gazete okuyacam dıye de gelıp burda asıl sız madara oluyorsunuz! Devlet kazançlı çıkmayacağı hıc bır ıse gırmez bunu unutmayın! 1 mılyar dolarınız varsa bır köprü de sız yapabılırsınız Körfez'e? O paraya orda çalışan 10 bın işçinin 1 yıllık yemek ücretını zor ödersınız madara Efendı! Haydi şimdi maydonoz alda gel bısey dıycem!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet'de her şeyi birbirine karıştırmış. " Köprü 10 yıl 2 ay 10 gün olarak ihale edilmiştir, yapım süreside buna dahildir 2017' de baslamis olsa 2027'de devletin olacaktır" demiş. Bak Mehmet ; bu köprünün temeli 2013 yılında atıldı. 2016 yılının Haziran ayında hizmete açıldı. 22 yıl burayı yapanlar işletecek . 2035 yılında devredecek. Yukarıda yaptığın hesabı buna göre yap. Çıkan sonucu buraya yaz, millet gercekleri görsün. Hadi bakalım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Anlamadım, gerçekten anlamadım Malatyalı. Herşeyi birbirine karıştırmışsın. TL demişsin, dolar demişsin, trilyon demişsin, milyar demişsin. Japonca yaz, para biriminide Yen olarak yaz, ben anlarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı rezil oldun.ama olsun sende büyük oyunu görmüşsün ,helal olsun sana.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    OSMANGAZİ KÖPRÜSÜNÜN HERGÜN ZARARINI KİM ODÜYOR KİM BİLİYOR DUYYUYOR YAZIK BU ÜLKE İNSANLARINA DUDAKLARINIZ UCAKLAR ZARARI BİLSENİZ . UYAMAYIN TAKİP EDİN SORGULAYIN
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (7 yıl önce)
    İstanbul'a yapılan köprülerden, tünellerden geçmeyen araçların parasını , ben Malatya'dan ödüyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (7 yıl önce)
    ben bunu çok yazdım referandumda ülkem ve geleceğim için tabiki evet diyeceğim lakin yanlışlarıda eleştiririm..İstanbu hep aç gözlüdür bir türlü doymak bilmez siyasetçilerde oy kapmak niyetine istanbul hakkında yanlış üstüne yanlışa devam ediyor..Köprü yapılmış,marmaray demiryolu,tüp geçit oto yolu hepsini topla yüz milyar dolar eder bunu Ülkemin ücra köşelerine fabrika ve iş sahası olarak yansıt istanbulun nufusu bir anda geriiler..Şimdi sen istanbula yaptıkça bu insanları cezbeder üç yıl sonra yine her şey yetersiz,yine sil baştan nereye kadar?Elli milyonamı çıkaracaksın..Kara bitti yer altınamı kuracaksın şehri?yoksa gök yüzünemi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Tengiz (7 yıl önce)
    Evet metropol yasası olmalı başkan çok haklı katılıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    bir ülke 8000 kilometrekareden yönetilemez malatyanın üç te biri yer de 15 milyon nüfus ekonominin yüzde seksenini barındırırsanız ülke felakete düşer oysa ülke 800000kilometre kare ..gelişmişlik nüfus ülkenin her yerine yayılmalıdır modernlik böyle olur ...almanya ya bakın bölgesel dağılımlar türkiye gibi dengesiz değil ..tabi burası türkiye...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet m. (7 yıl önce)
    Kadir Topbaş'ın yaptığı gizliden gizliye hayır kampanyası yürütmektir. Ne demek başkalarının müdahalesi olmadan kendi kendi yönetmek? Sorusuyla beraber burada başkanlığa bağlanan bir cümlesi var. "Tek elden yürüsün". Yarın bir gün diğer şehir belediye başkanlarıda ister. Büyük ihtimalle son dönemi olacak. Yerel seçimlerde aday gösterilmez. Yoksa ben mi yanlış algıladım?
    0
    0
    Yanıtla