SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'nın Yeni Valisi Yazıcı..

Malatya'nın Yeni Valisi Yazıcı..
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Malatya Valiliği görevine Antalya Valisi Ersin Yazıcı atandı.

10 Ağustos 2023 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameye göre, daha önce Rize, Balıkesir ve son 3 yıldır da Antalya Valisi olarak görev yapan 54 yaşındaki Ersin Yazıcı, Antalya Valiliği'ne atanan Hulusi Şahin'in yerine Malatya Valisi olarak görevlendirildi.

Antalya'ya atanan Malatya Valisi Hulusi Şahin ise 11.05.2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Batman Valisi iken Malatya'ya atanmıştı. İngilizce bilen 52 yaşındaki Şahin, evli ve 3 çocuk babası.

ERSİN YAZICI'NIN ÖZGEÇMİŞİ..

Ersin Yazıcı, (d. 1969 Düzce), 1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1991 yılında kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bolu Kaymakam adaylığı görevini tamamlayan Yazıcı sonra İngiltere’de staj yaptı. 1995 - 1997 yılları arasında Burdur Karamanlı Kaymakamlığı, 1997 - 1999 Artvin Ardanuç Kaymakamlığı, 1999 - 2001 Muş Vali Yardımcılığı, 2001 - 2003 Nevşehir Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. Daha sonrasında; 2003 - 2009 yılları arasında sırasıyla, İçişleri Bakanlığı Mali İşler Daire Başkan Yardımcılığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevini ve İçişleri Bakanlığı İdari Mali İşler Daire Başkanlığı görevini yürüttü. 2009 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevine atandı.

23 Mayıs 2014 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Rize Valisi olmuştur. Ardından 1 Haziran 2016 Tarihli ve 29729 Sayılı Valiler kararnamesi ile Balıkesir Valisi olmuştur. 10 Haziran 2020 Tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Antalya Valisi, 10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile de Malatya Valisi olarak atanmıştır. Evli ve 4 çocuk babasıdır ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.

‘MALATYA’ ATAMALARI..

Bu arada Cumhurbaşkanlığı Valiler Kararnamesi'nde Malatya'lı ve daha önce Malatya'da görev yapan bürokratlar da yer aldı.

Kararnameye göre, Malatya Büyükşehir Belediyesi eski genel sekreteri Ercan Turan Iğdır Valisi olarak atanırken, bir önceki dönemde Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Malatyalı İhsan Selim Baydaş da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'nin  Valisi oldu. 

Malatya- Doğanşehirli olan Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise kararname ile Muğla Valisi oldu.

Malatya- Hekimhanlı olan Sincan Kaymakamı Cengiz Ünsal Artvin Valiliğine atandı.

Malatya eski Vali Yardımcılarından olan, Milli Savunma Bakanlığı Eski Müsteşarı, Düzce Eski Valisi Ali Fidan bu dönem Nevşehir Valisi olarak atandı.

Pütürge eski Kaymakamı olan Giresun Valisi Enver Ünlü  Manisa Valisi, Kale eski Kaymakamı  Tuncay Akkoyun Mardin Valisi, Yeşilyurt eski Kaymakamı Hüseyin Aksoy Eskişehir Valisi, Doğanşehir eski Kaymakamı Mustafa Eldivan Bayburt Valisi oldular.

Malatya Eski Vali Yardımcılarından Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, merkeze çekilerek Mülkiye Başmüfettişi oldu.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • HZ ÖMER ADALETİ İSTİYORUZ (8 ay önce)
    Siyasilerin emri ile değil umarım disiplin ve halkın istekleri doğrultusunda yaşayan bir yönetici vali olur tıpkı Aksaray'dan Erzincan a geçen Halktan biri olan Hamza Aydoğdu gibi. SAYIN VALİM DEPREMDEN RANT DEVSİRENLERE ENKAZ KALDIRMAYI BİLE MENFAATE ÇEVİRENLERE KİMSEYE PRİM VERMEYİN ASAYİŞ YOK MEMLEKETTE KUŞ UÇURMAYIN LÜTFEN.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (8 ay önce)
    hulusi şahin malatya için iyi bir valiydi.olaylara hakim pratik çözümler sunan dinamik bir insandı.hayırlı olsun.
    %42
    %58
    Yanıtla
  • MUSTAFA bakay (8 ay önce)
    Daha diğer valimizi tanımadan yeni valimiz geldi Hayırlı uğurlu olsun inşallah memleketimiz için Çalışkan Ve liyakatli yöneticilere ihtiyacımız var umarım vatandaşın sorunlarına çözüm bulabilecek yöneticiler gelir
    %93
    %7
    Yanıtla
  • hkb (8 ay önce)
    enteresan atamalar olmus, daha buyuk sehirden daha kucuk ve problemi had safhada olan bir sehire atanmak zor olsa gerek. basarili olur insallah
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mustafa Murat (8 ay önce)
    Yeni Valimize görevinde başarılar diliyorum. İnşallah bu harabe olmuş toz toprak içinde kalmış şehrimizi eskisinden daha güzel bir şekilde inşa etmek yeniden ayağa kaldırmak için elinden geleni yapar.
    %89
    %11
    Yanıtla