SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatyaspor, Ulusoy'cu!..

A- A+ PAYLAŞ

201 delegenin katıldığı Futbol Federasyonu Mali Genel Kurulu son anda ’beklendiği gibi’ seçimsiz tamamlandı. Günlerdir ’seçim’ tartışmalarıyla kamuoyunun dikkatini çeken Mali Genel Kurul, 75 imzalı önergenin Divan Başkanı Ata Aksu tarafından gündeme alınmamasıyla adeta sona erdi. Bu arada, federasyon başkanı Haluk Ulusoy'a karşı muhalif olan gruba ait 75 imza arasında, genel kurulda 2 delege ile temsil edilen Malatyaspor'un delegelerinin imzalarının olmadığı öğrenildi. Bu genel kurulda Malatyaspor delegesi olarak kulüp başkanı Haşim Karadağ ile federasyon yönetiminde görev alan Malatyaspor eski yöneticisi Metehan Berktaş'ın yeraldıkları belirtildi. Daha önce de Ulusoy karşıtlarının olağanüstü seçimli kongre girişimine Malatyaspor Kulübü imza vermemişti. Bu son tavırla, Malatyaspor yönetiminin, Ulusoy'dan yana tavır koymuş olduğu ifade ediliyor.

SABAHA KADAR KULİS

GENEL kurul süreci, iki tarafın bir gün önce yoğun kulis faaliyetleriyle başladı. Gece saatlerinde Ankara Sheraton Otel’de kalan delegasyonun odalarına kapı altından atılan FIFA’nın yazısı “sonun başlangıcı” oldu. Yazıda yer alan “FIFA ve UEFA, 2006 seçimlerinin sonuçlarını değiştirmeye çalışacak herhangi bir kararı tanımayacaklarını TFF’ye bildirir” ifadesi, başkanlığa seçilen Ata Aksu için yön verici oldu.

129 delegenin imzasıyla divan başkanı olan Aksu “Biz yönetimimizi uluslararası kurallara göre yaparız. Bu yüzden 75 imzalı önergeyi gündeme almıyorum” sözü önergeyi verenler tarafından dahi itirazla karşılanmayınca gerilim bir anda sona erdi. Önerge sahiplerinin daha sonra dışarıda “Kendi aramızda bölündük. Kendi imza attığımız işe bile sahip çıkamadık. 75 kişi salonu yıkardı. Gıkımız çıkmadı” tartışmaları yapmak zorunda kaldı.

TARİHİ GENEL KURUL

GENEL kurulda konuşan Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy, “Verilmeyecek beş kuruş hesabımız yok” derken “Biz FIFA üyesiyiz. Onlar ne derse yapmak zorundayız. Bu değişiklikleri onaylayarak ilk kez kendi kaderimizi belirleme durumuna geleceğiz. Ve bu genel kurul tarihe geçecek” dedi. Ulusoy, kulüplerin vergi sorunlarını çözeceğini, iddaa gelirlerinin artırılması için çalışılacağını belirterek “Kurullarda değişiklik yapacağız” sinyalini de verdi.

Daha sonra konuşan Şenes Erzik de, FIFA’nın bir standardizasyon çalışması içinde olduğunu, değişikliğin Türkiye için özel bir durum olmadığını ifade ederek “Bu değişikliğin ne kadar önemli olduğunu hatırlatırım. Futbol fair-play işidir. Bütün sorunların uzlaşı içerisinde halledileceğine inanıyorum” diyerek Ulusoy’un dediklerini onayladı.

Daha sonra mali tablolar genel kurula sunuldu ve onaylanarak futbol federasyonu resmi olarak bir sezonu daha kapatmış oldu. Buna göre federasyonun 2008 bütçesinde gelir 132 milyon 135 bin 903 YTL, gider de 118 milyon 431 bin 282 YTL olarak bağlandı. 2007’de ise 107 milyon 354 bin 900 YTL gelire karşılık 99 milyon 314 bin 263 YTL gider ibra edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız