SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'ya Yakışan Ölçülerde Ağırlıyoruz"

0
Güncellendi - 2017-11-04 03:50:15
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Eşi Esra Tüfenkci, İstanbul’daki Malatya Tanıtım Günlerinde gurbetçilerin buluşma noktası haline gelen Yeşilyurt Belediyesinin ‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla açtığı standı ziyaret ederek vatandaşlara gün kurusu ve kiraz kurusu ikram etti.

BAKAN BÜLENT TÜFENKCİ İLE EŞİ ESRA TÜFENKCİ YEŞİLYURT BELEDİYE STANDINDA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat,  iç tasarımında tarihi Yeşilyurt Konaklarının maketleri ile Yeşilyurt’u anlatan fotoğrafların yer aldığı, yöresel ikramlar ve halk oyunları gösterileriyle dikkatleri üzerine çeken stant da ağırladığı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Eşi Esra Tüfenkci, Malatya Valisi Ali Kaban ve diğer misafirlerine yöresel yemekler ve tatlılar ikram etti.

Ziyarete katılanlar Malatya ve Yeşilyurt üzerine sohbetler yaparken, Malatya’nın turizm, ekonomi, spor, sosyal, sanatsal ve kültürel yönden gelişimi üzerine fikir alış verişinde bulundular. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Bakan Tüfenkci, Eşi Esra Tüfenkci ile birlikte gurbetçilere gün kurusu ve kiraz kurusu ikram etti.

“İNSANI MERT ŞEHİRDEN SİZLERE SELAMLAR GETİRDİK”

İstanbul Yenikapı Gösteri ve Etkinlik Alanında gerçekleşen açılış töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Malatya’nın bütün güzelliklerini İstanbul’daki hemşerilerimize ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Misafirlerimizi ‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla Malatya’ya yakışan öçlülerde ağırlıyoruz. Sizlerle bir arada olmanın onurunu yaşıyoruz. Malatya’nın suyu sert, insanı merttir. İnsanı mert şehirden hepinize selamlar getirdik. Malatya’nın kültürünü, değerlerini, kayısısını, kirazını, tadına doyulmaz yöresel yemeklerini, tatlılarını İstanbul’daki değerli hemşerilerimizle buluşturduğumuz için onur duyuyoruz. Gurbetçilerimizin doğdukları, büyüdükleri memleketlerine sahip çıkmaları hepimizi mutlu ederken, yerel yönetimler olarak bizlerinde hizmet aşkını artırmaktadır. Gurbetteki hemşerilerimizin yanı sıra Anadolu’nun farklı kentlerinden İstanbul’a gelen vatandaşlarımızla bir araya gelmemizi sağlayan Malatya Tanıtım Günlerinde Yeşilyurt Belediyesi olarak ‘Yeşilyurt Gurbet Değil’ temasıyla siz değerli misafirlerimizi ağırlıyoruz. Buradaki amaç; sohbet etmek, kentimiz hakkında bilgiler vermek, tebessüm etmek, yöresel güzelliklerimizi hemşerilerimizle buluşturmaktır. Burada olmaktan gurur duyuyoruz” diye konuştu.

BAŞKAN POLAT’A TEŞEKKÜR PLÂKETİ

Organizasyonu düzenleyen Malatya Dernekler Federasyonu Yönetimi (MADEF) tarafından Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür plâketi takdim edildi.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ STANDI ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI

Eski Milli Eğitim Bakanı, Malatya Milletvekili Metin Emiroğlu, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, CHP İstanbul Milletvekili Malatya’lı Gülay Yedekçi, İstanbul Başakşehir Belediye Başkanı Malatya’lı Yasin Kartoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kâhtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Evkur Y.Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek başta olmak üzere siyasetçi, bürokrat, milletvekilleri ve gurbetçilerde Yeşilyurt Belediyesi standına yoğun ilgi gösterdi.

Bütün misafirleriyle yakından ilgilenip yöresel yemekler ikram eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, 3.5 yıllık görev dönemi içerisinde yaptıkları hizmetlerin yanı sıra geleceğe yönelik tasarlanan projeler hakkında bilgiler paylaşıp, hizmetleri anlatan dergi, broşür ve gazeteleri ziyaretçilere takdim etti.

 ‘KEŞKE’ PROJE ÖDÜLÜNDEN DOLAYI BAŞKAN POLAT TEBRİK EDİLDİ

Yeşilyurt İlçesindeki yetim ve öksüz çocuklara yönelik yürütülen ‘KEŞKE’ projesinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı tebrik ederek kutlayan gurbetçiler, tarihi Yeşilyurt Konaklarını anımsatan maket evlerin önünde bol bol fotoğraf çektirirken, Yeşilyurt İlçesinin tüm yerleşim alanları ile Yeşilyurt Belediyesi hizmetlerini tanıtan sinevizyon gösterimini ilgiyle izlediler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız