SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malatya'yı Terk Etmeyin, Bırakmayın"

A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Malatya Milletvekili adayları, düzenlenen iftardan sonra tanıtıldı. Burada konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı, Milletvekili Adayı ve Milletvekili Veli Ağbaba, “Hep “6’lı masa” diyorlardı. Şimdi onların masasını sayamıyoruz. Bize “7 benzemez” diyorlardı. İçlerinde Kürt Hizbullahı dediğimiz Hüdapar var, rahmetli Ecevit’in mirasını yok eden DSP var, BBP var, MHP var, Yeniden Refah var hala masanın sayısını artırmakla uğraşıyorlar. Burada ortak bir amaç yok. Buradaki amaç iktidarın nimetlerinden faydalanmak. Ama bizim masadaki ortak amaç bu memlekette çözülmemiş sorunları çözmek olacak” dedi.

“İKİ GÜN BOYUNCA KENTE İÇME SUYU VE EKMEK VERİLEMEDİ”
İftar sonrası konuşan Ağbaba, 6 Şubatta yaşanan depremlerin ardından Malatya’dan ayrılmadan 28 gün boyunca cadde cadde, sokak sokak, enkaz enkaz gezdiklerini gece geç saatlere kadar vatandaşların dertlerine derman olmaya çalıştıklarını ifade etti.

“Türkiye depreme hazırlıklı yakalanmadı, sürekli “AFAD ve Kızılay” diyenler yerle bir oldu” diyen Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki gün boyunca kente içme suyu ve ekmek verilemedi, temel ihtiyaçlar giderilemedi. İkinci ayı geçtik hala çadır verilemiyor, sorunlar devam ediyor. Bunun temel sebepleri var, birincisi liyakatsiz bir yönetimle karşı karşıyayız. Krizi yönetemeyen bir anlayışla karşı karşıya kaldık. Kızılay’ın konteyner merkezi Malatya’da bulunuyor, bende orayı ziyarete gittim ve gördüm ki günde 20 konteyner üretebiliyorlar, buda acı bir durum.”

“YENİDEN DÖNÜŞÜMDEN YANAYIZ”
Milletvekili Ağbaba, çadır bile veremeyen bir anlayışla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, Malatya’da deprem sürecinde doğru bir yönetim anlayışının sergilenemediğini söyledi.

Malatyalılara “Bu toprakları terk etmeyin” diyen Ağbaba, “Malatya’yı terk etmeyin, bırakmayın. Giden arkadaşlarımıza da çağrıda bulunuyoruz, lütfen topraklarınıza dönün” ifadesine yer verdi.

Ağbaba, yerinde dönüşümden yana olduklarını kaydederek, “Hak sahiplerinin hiçbir hakkı kaybolmayacak. Sözümüz söz, depremde yıkılan binaları, daireleri, konutları ve işyerlerini tek bir kuruş almadan Malatyalılara tekrar vereceğiz” dedi.

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİSİNİ DÜZELTECEĞİZ”
Aile Destekleri Sigortasını kuracaklarını yineleyen Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Genel başkanımızın en büyük projesi, 2011 yılından buyana, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kalktı dedi ki “Aile Destekleri Sigortasını kuracağız, her eve bir gelir gelecek.” Biz buradan söylüyoruz, her eve 8 bin 500 TL para girecek. Ailenin geliri 4 bin TL ise 4 bin 500 TL’yi devlet tamamlayacak. 3 bin TL ise 5 bin 500 TL’sini devlet verecek. Bunun sistemi hazır. Her evde en az bir sigortalı çalışan olacak. Bir kurum işe birini alacağı zaman torpile değil, evinde çalışan var mı yok mu ona bakacak. Biz yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yoksulluğu bitireceğiz. Bu Cumhuriyet Halk Partisi’nin projesi, bunu bir yerden çıkarmadık Avrupa’da tüm ülkelerde uygulanıyor. İki saat önce genel başkanımız söylüyor, iki saat sonra tekrarlanıyor. Bundan da memnuniyet duyuyoruz. Türkiye’nin hem ekonomisini düzelteceğiz hem de yıkılan Malatya’yı ayağa kaldıracağız.”

“BİZ ‘MÜLAKAT DEĞİL LİYAKAT’ DİYORUZ”
Milletvekili Ağbaba, yıllardır ‘liyakat liyakat liyakat’ dediklerini anlatarak, “Biz mülakat değil liyakat diyoruz. Devlet memuru olacak birisi KPSS’de ilk 10’a ya da ilk 20’ye giriyor ama Ankara ya da partide dayısı olmadığı için işe giremiyor. 22 yıldır ülkeyi yönetenler “Mülakatı kaldıracağız” diyorlar. Bu bile itiraf. Mülakatı kim koydu, sen koydun. Ecevit’in bu ülkeye yaptığı en büyük iyiliklerden birisi KPSS’yi getirmektir. KPSS, fakirin en büyük torpilidir. KPSS, dayısı olmayanın en büyük torpilidir. KPSS sınavı ile insanlar devlet dairelerine yerleşiyordu. Son dönemde 100 puan almış, birinci olmuş, onuncu olmuş elenmiş. Şimdi “KPSS puanına göre atama yapacağız” diyor. Günaydın. Dershaneye para vererek, mesleğe girmek için evini ve telefonunu satan ama atanmayan çocukların vebali günahı bu iktidarın boynundadır. Hangi siyasi parti fakir fukara işe girerken ayrım yapıyorsa ona lanet olsun. Kim 100 puan alan çocuğun önüne 50 puan alanı geçiriyorsa ona da lanet olsun. Türkiye’deki bu sistemsizliği ve liyakatsizliği bitireceğiz. Türkiye ve Malatya’nın yaşadığı en büyük sorunların temeli liyakatsizliktir. Sen Kızılay’ın ve AFAD’ın başına akrabanı, teyze oğlunu, bilmem hangi milletvekilinin yakınını getirirsen bu rezilliği yaşamaya devam edersin. Biz, Merkez Bankası’na birini atayacağımız zaman siyasi görüşüne bakmayacağız, en liyakatlisini atayacağız. Milli Eğitim Müdürü atayacağımız zaman şelalenin, meşalenin adamını aramayacağız, Malatya’ya kim iyi hizmet edecekse onu atayacağız” diye konuştu.

“MEMLEKETİN ÇÖZÜLMEMİŞ SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”
Türkiye’de önemli bir ittifakın kurulduğunu dile getiren Ağbaba, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hep “6’lı masa” diyorlardı. Şimdi onların masasını sayamıyoruz. Bize “7 benzemez” diyorlardı. İçerinde Kürt Hizbullahı dediğimiz Hüdapar var, rahmetli Ecevit’in mirasını yok eden DSP var, BBP var, MHP var, Yeniden Refah var hala masanın sayısını artırmakla uğraşıyorlar. Burada ortak bir amaç yok. Buradaki amaç iktidarın nimetlerinden faydalanmak. Ama bizim masadaki ortak amaç bu memlekette çözülmemiş sorunları çözmek olacak.”

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

27 yorum yapılmış

  • Mehmet (1 yıl önce)
    Suan tv lerde Kocaeli şehir hastanesi açılışını izliyoruz. Dünde Diyarbakır da dev asa cami açılışı izledik.. yarında Ankara Sivas yht açılışını izleyeceğiz.. bize hayırlı olsun demek düşer, malatyalilara izlemek düşer.. nasil güzel mi malatya? Yatırımlar oralarda olursa bizde çekip gideriz.. Sayın ağbaba deprem de her yere kostunuz.. Allah razı olsun.. size bir sözüm yok.. ancak ittifak kurdugunuz 1 ortak var ki askerime kursun atıyor.. oy vermeye elim varmaz özür dilerim.. biz malatya ya küstük daha da dönmeyiz.. suçlu malatya akp milletvekilleri dir.. şehir hastanemiz yapılmadı... yeni havalimanimiz yapilmadi... yht trenimiz yapilmadi... 33 bin kişilik stadyumlarimiz yapilmadi... savunma sanayi fabrikalarimizdan 1 tane malatya nasibini almadi... belediye olarak raylı sistemler yapilmadi... memlekette sağlam konutlar, geniş yollar, otoparklar yapilmadi.. sadece isim olarak buyuksehir yapıldı.. içi boş kaldı.. menfaat aldı gitti başını.. alın malatya sizin olsun.. 10 bin kirami isterler, 3 milyona daire mi satarlar bilmem.. alacak adam bulursanız satarsiniz.. biz artık yokuz.. hoscakalin
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hdp ile ittifak yok kardeşim algıya gelme o partinin tip ile kendi ittifakı var. Yoksa bende vermezdim. Birde düşündüğün zaman son 20 yılda ülkenin geldiği duruma göre bunu düşmanım yapmaz diyorsun. O yüzden CHP vereceğiz
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Sercan (1 yıl önce)
    Terketmeyin bırakmayın demişlerde bırakmayalımki nakliyecisi dürümcüsü boyacısı malzemecisi va vs bizi daha iyimi yola. Kendi insanımız herşeyi 3-4 katına çıkardı Allah yemelerini nasip etmesin. Yazıklar olsun haram zıkkım olsun. Bence aklı olan bu şehirde bir dakika durmasın.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hacıayvaz (1 yıl önce)
    Her şeyimiz yerle yeksan oldu. Kalanları da Belediyemiz yıktı. Sıfıra çıktık. Malatyaya dönüp de ne yapacağız söylesinler. Mal satacak alım gücü olan insanlar da kalmadı, dilenecek bir cami kapısı dahi kalmadı. Bülent Ersoyun dediği gibi. EL FATİHA!!!
    %55
    %45
    Yanıtla
  • 44Yorumsuz (1 yıl önce)
    Sayın vekilim Veli Ağbaba beye burdan seslenmek istiyorum. Ağbaba İnşaat firmasının yapmış olduğu "Ağbaba Batıkent Sitesi" iki Blok Ağır ve Orta Hasarlı. Bu iki Blok için bir işleminiz, yardımınız vs. Olacak mı? Yoksa 80 daire Malatya yı terkedeceğiz
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Ağır hasarlı daireye ne yapacak adam? Mecburi yıkılacak bir sen değilsin Malatya'nın yüzde sekseni bu durumda
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (1 yıl önce)
    Sayın Ağbaba, bilmiyorum yorumları okuyor musunuz? Bu listenizle siz seçilirsiniz o kadar. Battal hocaya yazık etmişsiniz. Listeler kesinleşmeden Battal hocayı 2.sıraya Ali İmran Marasalı'yı da 3 e kaydırın ki 2 milletvekiliniz garanti 3.yü de zorlayasınız. Hem Battal hoca Malatya'nın hakları konusunda en az sizin kadar Cesur Yürek'tir. Malatya' da ki bu listenizle güçlü adam istemediğiniz apaçık ortada.
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Sayın Ağbaba kaç dönemdir vekil?
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Oğuz (1 yıl önce)
    İmkanınız varsa arkadaşlar Malatya’yı terk edin ben şahsen ilk fırsatta gitmek istiyorum bu şehir 15 yıldan önce belini doğrulatmaz genel nüfusu da artık 400 binler civarında büyükşehirliktende alınır bir iki yıl sonra artık Elazığ Büyükşehir olur
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Malatyanın osmanlı döneminde olduğu gibi elazığa yani harput eyaletine bağlanması zaruri oldu....
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Hacıayvaz (1 yıl önce)Oğuz isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığa bağlasınlar Malatyayı. Elazığın nahiyesi olsun.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Turgut (1 yıl önce)
    Müteahhit Tüccar milletvekili adaylarına hangi partiden olursa olsun sakın oy vermeyin, eski şovmen milletvekillerine sakın oy vermeyin... bunlar tiyatrocu, millet saf seyirci...
    %80
    %20
    Yanıtla
  • vatandaş44 (1 yıl önce)
    Depremin en zorlu zamanlarında veli ağbabayı hep bir yardım telaşında gördük canı gönülden çırpındı durdu elinden geleni yapmaya çalıştı allah razı olsun fakat diğer adayları görüp duyan var mı ben görmedim
    %68
    %32
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Hani her çiftçiye bir traktör verecektiniz, hani İstanbul da toplu taşıma öğrenciye ücretsiz olacaktı. Hani bebek bezi, süt ücretsiz olacaktı. Hayatınız yalan sizin...
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Hukumete mi geldiler de bu vaatleri yapmadilarmi.kafayi mi yedin sen.yoksa chp hukumet oldu da haberimiz mi yok.Ayrani fazla iciyosun.birak bence yaramiyor sana
    %76
    %24
    Yanıtla
  • Bunu İstanbul seçimlerinde vaat olarak söylemişlerdi ama İstanbulu kazandılar vaatlerde havada kaldı bide yorumun yüzde 82 ile beğenilmiş bu kadar koyun olmayın yani
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Adam o vaadi verdiğinde mazot fiyatı kaçmış aç bak bakalım, bir de şimdi bak. O savunduklarınız da 2023'te enflasyon tek haneye düşecek dedi, sonuç ortada.. Onlara da ses çıkarsaydınız keşke. İşinize geldiği gibi davranmayı bırakın
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatyalıyım (1 yıl önce)
    Sayın millet vekilim biz sizin depremden sonra nasıl koşturduğunuzu gecenizi gündüzüne katıp bizlere yardımcı olduğunuzu çok iyi biliyoruz Allah razı olsun sizden bir tane akpliyoktu yanimizda
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Depremde özalper besta konaklari önündeki parkta sosyal tesiste kaliyoduk. 3 gun sonra öznur cakikve mehmet çınar geldi bizlere yatak ve battaniye sözü verdiler gidiş o gidiş ne yatak geldi nede battaniye. Veli Ağbaba geldi ziyarete hemen oracıkta arayıp sıfır poşeti tek kişilik otel yataklari ve battaniye getirtti. Yillarca ak partiye oy verdim o gun bize o yataklari getirten veli beye ve millet ittifakina oy verecem. Çünkü zor günde yanimda olana asla yüzümü cevirmem. Hakki odenmez o gu bize yaptıkları.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Asi Ruh (1 yıl önce)
    O kadar çok sorunla karşı karşıyayız bize dayatılan bu siyasetçileri fazlasıyla hakediyoruz.Liyakatsizlik,mülakatla onbinlerce mağdur aile,milyonlarca üniversite mezunu genç işsiz,aşırı derecede hayat pahalılığı,milli ve manevi yozlaşma,kalitesiz eğitim,düşünce özgürlüğünün olmaması,yoksulluk,yolsuzluk,akraba,eş,dost kadrolaşması,iç barışın gittikçe zedelenmesi,uluslararası ilişkilerin gittikçe zayıflaması,engelli ve otistik çocuklara kaliteli bir eğitimin verilmemesi,eğitimde bireysel farklılıklar gözönünde bulundurularak çocukların yetenekleri doğrultusunda küçük yaşlardan itibaren yönlendirilmemesi,Herkesin aşırı bir borç yükü altına girmiş olması,gençlerimizin õrf,adet ve dini değerlerden hızla uzaklaşmış olması ve yine gençlerimizin Lgs,yks,kpss sınavlarıyla savaşırken gittikçe benliklerini kaybetmeleri,futbol gündeminin ülke gündeminin önüne geçmesi,kimimiz ekmeği zor buluyorken, kimilerinin bir tek kuş sütü eksik olan sofralarda iftar yapması...Hangi bir sıkıntımızı sayayım daha.Özü sõzü asıl olan bu millet bunu haketmiyor.Bunun tek sebebi,hepimiz doğruları söylüyoruz ama iş icraata geldiği veya elimize fırsat geçtiği zaman hiçbirimizin doğruları yapmaması.Ne zaman ki biz kendimizi düzeltirsek,özümüze dönersek bu ülke de düzelir,her şey güllük gülistanlık olur.Vesselam...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Furkan (1 yıl önce)
    Bu seçim Allah'in izniyle millet ittifakı alacak güzel günler yakın. Ayrıca Veli beyin meşalecilerin Battal beye yaptıkları mağduriyete gönderme yapması hoşuma gitti. Malatya'da güzel gunler yakın Akpnin yediği Malatyaya yatirilması gereken tüm paraların hesabı sorulabilir umarım
    %71
    %29
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Millet ittifaki 4 Vekil cikartacak oyunuzu bolmeyin malatyalilar Guzel gunler Yatirimlar icin
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (1 yıl önce)
    Malatya'yı terk etmeyin bırakmayın diyen siyasiler ilk önce kendileri ve aileleri malatya'yı terk etmiştir!!! Öncelikle onlar gelip çadırlarda konteynerlar da kalsınlar!!!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Alkışlıyorum
    %92
    %8
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Millet ittifaki kazanirsa MALATYAMIZA Yeniden TEKEL FABRIKASININ ACILMASINI VE Yeni devlete ait ureten Fabrikalarin yapilmasini istiyoruz
    %69
    %31
    Yanıtla
  • ismail (1 yıl önce)
    Veli bey depremdeki gayretiniz çalışmanız çok güzeldi siz bu memleketin çalışkan evlatlarından birisiniz emeğiniz için teşekürler ancak milletvekili sıralamasında yanlış yaptınız ilk iki sırayı siz ve kiraz olmamalıydı ikinci sıra battal kanbay olmalıydı bir chp li olarak bu sıralama iyi olmadı inşallah sizin yaptığınız sıralama kazanır ben yanılırım.
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Wallahi ilkez chp oy verecem kapısından bile gecmezdim
    %72
    %28
    Yanıtla