SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Malum Cemiyete Boyun Eğmediği İçin mi Alındı?"

A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın görevden alınmasına tepki gösterdi.

İsimleri mahkeme dosyalarında usulsüzlükle anılan daire müdürlerinin yıllarca görevi başında tutulduğunu,ardından da çok daha iyi görevlere getirildiğini hatırlatan Ağbaba, “3 Hafta önce Malatya’ya gelen  Milli Eğitim Bakanının Malatya’daki eğitim kalitesine ve Milli Eğitim yetkililerine övgüler düzerken, 3 hafta sonra Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay hangi sebeple görevden alınmıştır?  Yolsuzluk mu ,usulsüzlük mü yapmıştır?Şayet bir suçu kusuru yoksa müdürün kendi memleketinde 1,5 yıl gibi kısa sürede neden görevden alındığı kamuoyuna açıklanmalıdır” dedi.

“MALUM CEMİYETE BOYUN EĞMEDİĞİ İÇİN Mİ GÖREVDEN ALINDI?”
Milli Eğitim Müdürünün bu görevden alınmasının AKP Malatya Milletvekillerinin pasifliğini ve beceriksizliğini ortaya koyduğunu belirten Ağbaba, “ Malatya’da artık ismi herkes tarafından bilinen bir oluşumun/grubun  baskılarına dayanamayıp müdürün görevden alınmasına ses çıkaramadılar.’ 1,5 yıldır kendi şehrimde zulüm gördüm’ diyen Milli Eğitim Müdürü’nün haklı isyanını görmezden gelip, Malatya bürokrasisini bir kez daha malum cemiyete teslim ettiler.Kanbay bu malum cemiyete boyun eğmediği için mi görevden alındı?” ifadelerini kullandı

Battal Kanbay’ın liyatatın ne kadar önemli ve değerli olduğunu gösteren bir idareci olduğunu vurgulayan Ağbaba, “Sadece iki eğitim öğretim yılında, tamamlanan,yatırıma alınan, proje aşamasında olanlarla birlikte 150’ye yakın okulu Malatya’ya kazandıran, göreve geldiği günden itibaren Malatya’da ikili eğitimi sonlandırmak için,okul öncesi eğitime yaygınlaştırmak için başarılı çalışmalara imza atan, bakanlık tarafından takdir edilen,devlet adamı kimliği ile toplumun tüm kesimlerin beğenisini kazanan,Battal Kanbay’ın görevden alınması Malatya için büyük kayıptır.AKP’ye dürüst ve başarılı bürokratların yaramadığının son örneğidir” dedi.

"DEVLET TERBİYESİ TAŞIYAN MÜDÜRLERE NEFES ALDIRILMIYOR"
Bu arada, Gelecek Partisi Malatya İl Başkanı Dr. Ahmet Ercan Uçkan da, Malatya Milli Eğitim İl Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasına tepki gösterdi; “ Malatya’ya yazık ediyorlar” dedi.

AKP iktidarının ve özellikle Malatya’daki Milletvekilleri ile partililerin  “İtaat et rahat et” mantığı ile görevlendirmeler yaptığını ve Malatya’ya hizmet eden değil kendilerine hizmet edenlere önem verdiklerini vurgularken, “ Bakıyorsunuz bazı daire müdürleri birçok problemler yaşamasına rağmen görevlerine devam ettiriliyor, ama görevini  hakkı ile yapmak isteyen ve yanlış bir talebe ‘hayır’ diyebilen, devlet  terbiyesi taşıyan müdürlere ise nefes aldırılmıyor. Bunu yapanlar Malatya’ya yazık ediyorlar.          

İlginç olan Malatya’da Malatyalı olarak görev yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Yeri geldiğinde ‘Malatya Darul Rıfat “ yani ‘seçkin insanların yetiştiği şehir” diye övünürler ama nedense Malatya’yı bu seçkin insanlara vererek yönetmek yerine, dışarıdan insanları getirme konusunda çaba sarf ederler. Malatya bunu görüyor ve bunun rahatsızlığını yaşıyor. Milletvekilleri ve Ak Partili siyasetçiler 20 yıla yakındır bu günahı omuzlarında taşıyor. Bir şehre ihanet ancak bu şekilde olur.” dedi.         

Uçkan, Malatya kamu oyuna bu görevden almanın  detaylı gerekçelerinin de açıklanması gerektiğini ifade etti.

"BİZİM DE SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ OLACAK.."
Tük Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata ise, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay’ın görevden alınmasına sert tepki göstererek, “Malatya’da Malatya çocuğuna tahammül edilemeyecekse bizimde söyleyecek sözümüz olacak" dedi.

Günata, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Malatya’nın çocuğu Malatya da görev yapamayacaksa bu kadar emek ve zahmeti hiçe sayılacaksa il milli eğitim müdürümüz Battal Kanbay’a tahammül edilemeyecekse bizimde söyleyecek sözümüz olacak....ve o gün gelecek.” ifadelerini kaydetti. 

"BASKI GRUPLARINA BOYUN EĞMEDİ"
Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Malatya İl Başkanı Veysel Fırat, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ın görevden alınmasına tepki gösterdi.

Fırat, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Battal Kanbay  artık Malatya Milli Eğitim Müdürü değil. Başrısının veya başarısızlığının ölçülemeyeceği bir süre zaafında neyi görüldü, neyi görülmedi ya da ne istendi de neyi yapmadı bilinmez ama sonuçta Malatya’da eğitim, girdiği bir yoldan 1,5 yıl sonra çıkarıldı. Malatya sil baştan yeni bir yönetime adapte olmaya çalışacak. Açılmış dosyalar kapanacak, kapanan dosyalar açılacak, planlanan projeler güncellenecek, yine baştan başlamalar, yine alışma ve tanıma süreci, yine  ve yeni bir yola gireceğiz. Kaybolan yıllar ise Malatyalıların kazancı olacak.

Battal müdür baskı gruplarına boyun eğmemiştir. Kararlarını alırken her zaman eğitimin faydasını gözetmiş, bir zamanlar görünür olan bazı kişi ve kurumları görmezden gelerek doğru bildiğini yapmıştır. Önemli olan da buydu. 

Zaten eğitim yönetimi çocuk oyuncağı olmuş. Herkesin parmağı eğitim yönetiminin içine girmiş. Bu değişklikler o parmakların haraket alanını artırınca o kadar parmak arasında ne yapabilirsin ki? En sonunda da görev değişikliğine uğrarsın.

Battal Kanbay’ın görevden alınarak yeni bir milli eğitim müdürünün atanmasında ki gaye kişileri memnun etmek mi yoksa Malatya’nın Eğitimimini ihya etmek mi?  Bu sorunun cevabını  Malatyalıların bilmesi lazım. Eğer Malatay’nın eğitimi düşünülerek alındıysa bu karar, bu kararı  alana da bu kararın altına imza atan vekillerimize de teşekkür ediyorum. Yok eğer bu değişiklik kişileri memnun etmek için yapıldıysa, bu kararı alanı da bu kararın altına imza atan vekillerimizi de Malatya halkına havele ediyorum. Bir buçuk yıl içinde bir milli eğitim müdürünün ne başarısından ne de başarısızlığından bahsedemezsiniz. Değerlendirilmesi yapılamayan bir müdürün görevden alınması eğitim kaygısı taşımadığının ıspatıdır.

Kafa aynı kafa olduktan sonra nere gidersen git değişen hiç bir şey olmaz. Bizde de Malatya için karar verenlerin kafası böyle olduktan sonra yeni gelen müdürün de rahat çalışacağı kendini emin ellerde hissedeceği bir ortam bulamayacaktır. Daha 1,5 sene önce aynı kişilerin göreve getirdiği Battal Kanbay’ın aynı kişler tarafından 1,5 sene sonra gönderildiğini izliyoruz. Emin olun bu kafa ile başarı elde edilmez. Bu kafa değişmezse eğitimde felsefe de değişmez, başarı da gelmez. Bakalım yeni göreve başlayacak milli eğitim müdürümüz rahat bırakılacak mı?

Demokrat Eğitimciler Sendikası der ki, atamalar kişi memnuniyetini değil de makamların ihyasını sağlamak için yapılsın. Bu felsefede yapılacak her atama huzur getirecektir başarı getirecektir. Biz DES olarak bu anlayışın topluma yerleşmesi için her ortamda var olacağız."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

33 yorum yapılmış

  • Nadir (2 yıl önce)
    Battal beyden rahatsız olan gruplar yok mu, elbette var. Ama yöneticilik denge işidir. Dengeyi iyi kurman gerekir. Şurası net. Battal bey güçler arasında denge kuramamış. Bu dengesizlikte belli ki fazla kimse de arkasında duramamış. Referansı nereden meçhul Rizeli hanıma da müdürlük için yer lazımmış. Sayın Bakan da bu fırsatı kaçırmamış. Bizim siyasetçiler de Rizeli hanımefendinin referansı ve milli eğitim bakanı ile zıtlaşmamak için ses çıkaramamış. Olay bu. Hayırlı olsun.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Siyaseten gelen siyaseten gider bu kadar basit. Gelirken bunu bilmiyor muydu Battal Bey. Bugün mağduriyet edebiyatı yapmak hiç yakışmadı. Kendi memleketinde hangi zulme uğramış da hepimizi zan altında bırakıyor. Siyâset yapmak için konuşmuş Sayın Ağbaba, meseleyi önemsediği için değil. En azından ben böyle düşünüyorum
    %48
    %52
    Yanıtla
  • insan (2 yıl önce)
    Bu memlekete ,MALATYA ,ELAZIĞ, ADIYAMAN 'cılık fitnesini sokanları ALLAH kahretsin.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 1649756494 (2 yıl önce)insan isimli kullanıcı yorumuna
    O saydığın şehirlerde bir Malatyalı müdür çalıştırmazlar.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Oğuz (2 yıl önce)
    Ağbaba, “Sadece iki eğitim öğretim yılında, tamamlanan,yatırıma alınan, proje aşamasında olanlarla birlikte 150’ye yakın okulu Malatya’ya kazandıran, göreve geldiği günden itibaren Malatya’da ikili eğitimi sonlandırmak için,okul öncesi eğitime yaygınlaştırmak için başarılı çalışmalara imza atan, bakanlık tarafından takdir edilen,devlet adamı kimliği ile toplumun tüm kesimlerin beğenisini kazanan,Battal Kanbay’ın görevden alınması Malatya için büyük kayıptır.AKP’ye dürüst ve başarılı bürokratların yaramadığının son örneğidir” dedi. Allah aşkına Sayın Ağbaba bu söylediklerinize gerçekten inanıyorsanız, bunlar aynı zamanda AK Partinin verdiği hizmet. Düne kadar hizmet yok Malatya'ya diyordunuz, bugün ne oldu da 150 okul yapmış diyebiliyorsunuz
    %30
    %70
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Malatyalı veya başka ilden olması önemli değil. Dün FETÖ, bugün başka cemaatler,STK'lar, cemiyetler, platformlar... Mesela İmam Hatip platformunun sözü bürokrasinin en üstünde olandan daha geçerli. Bu olayın parti ile ilgisi yok. CHP iktidar olsa etkin olan STK ların ismi değişir. İlim Yayma değil de ADD olur.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    madem malatyalı bürokratlara bu kadar düşkündü vekilimiz, 3-4 yıl önce gençlik ve spor müdürümüz sadi beyde abisinin eski milletvekili olmasına rağmen görevden alındı ve ortada hiçbir suçu yokken bulunduğu kadrodan alt kadroya atandı, adam yıllardır kendi bakanlığıyla mahkemelik sadece hak ettiği kadroya atanabilmek için... gençlik spor rezilliğine doymuyor 3 yıldır, o zaman neredeydi vekilimiz? abi kardeş aynı kaderi paylaştılar orası da ayrı, bu memlekete malı yemeyen, zimmete geçirmeyen adam yaramıyor malesef. şu anki vekillerimiz mükemmeller, zamanında malatyaya bağlı olan adıyamana birkaç yıla malatyayı bağlayacaklar...
    %64
    %36
    Yanıtla
  • HasMalatyalı (2 yıl önce)
    Bingöl'lü il müdürü 7 yıl,Adıyaman'lı ilçe müdürü 8 yıl,Malatya'lı il müdürü 1,5 yıl...Şaka gibi diyeceğim de şaka bile değil,komedi...Milli Eğitime Rize'li,Sosyal Hizmetlere önce Baskil şimdi Erzincan'lı vs. vs.vs.Gerçi bir vekilimizde Adıyaman"lıydı sanki :))
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Kemal (2 yıl önce)
    Bilmeyende bu konularda ne kadar duyarlı bi vekilimiz var sanır…..
    %38
    %62
    Yanıtla
  • Özgür (2 yıl önce)
    Yemin ederim bizim vekillerin dünyadan haberi yok, liyakat liyakat liyakat
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Sorumluluğu olduğu bilinen efendiler, bunu unutmayın. Malatyalılar olarak bunu not aldık çünkü, biz de unutmayacağız.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Görüldüğü gibi Malatya bir müdür Malatyalıları ne kadar mutlu etmiş. Bu yalnızca Battal Kanbay olduğu için değil, Malatyalı olduğu için. Ama Malatya milli Eğitim il dışından gelenlerin o kadar çiftliği haline gelmiş ki Malatyali bir adama çalışma fırsatı dahi vermiyorlar. İşin garip tarafı Malatyalılar saf dışı edilmiş, Elazığ ve Adiyamanlılar birbirleri ile hakimiyet mücadelesi veriyorlar. Güle mısın ağlaya mısın? Tepede bu mücadeleler olurken aşağıda da Malatya kökenli öğretmen ve memurlar aşağılanıyor, ve soruşturmalarla ve iftiralara yildiriliyor. Sorun bakalım şube müdürü, okul müdürü ve müdür yardımcılarının kaç tanesi Malatya kökenli. Neden çünkü bölgecilik ve hemşericilik almış başını gidiyor. Ak partili milletvekilleri kendi sözünü dinleyen, torpillerine alet olan müdürleri yıllardan beri seviyorlar. Mesleğe yeni başlayan bir öğretmeni bir yıl içinde merkeze getirtmeyi marifet sanıyorlar. Halbuki kimse kör ve sağır değil. Haksızlığa uğrayan öğretmenler kendilerini zulme uğramış sayıyorlar. Bu da ailece kırgınlıkları ve hükumet karşıtlığını sebep oluyor. Malatya ya gelen il müdürleri eğitimi planlamaya çalışırken bakıyorlar ki kendilerinden eğitim ve başarı bekleyen yok. Torpil isteyen çok. Son bir tespitim de Malatya kültürü yüksek bir kültür ve yüksek bir anlayış gerektiriyor. Halbuki Ak parti döneminde gelen Milli Eğitim müdürlerinin kültürel düzeyi çok da yeterli değildi. Bu da milli eğitimin değer kaybetmesine neden oluyor Sonuçta zeka düzeyi güzel olan Malatya çocuklarına yazık oluyor. Çocuklarımıza borçlu kalıyoruz. Sen en iyi binaları yap, ama içinde eğitim olmadıktan sonra...
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Güzel tespitleriniz olmakla birlikte şu Malatyalı ,Elazığlı Adıyamanlı fikirlerinize katılmıyorum şuan Malatya'da yaşayanların yüzde kaçı malatyalı ona göre konuşmak gerkiyor . Şu topraklarda yaşayan eğer hak ediyorsa her yerde çalışmalıdır. Hak etmiyorsa çalışmamalıdır.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Malatyanin on üç ilçesi var. Malatyada Doğan herkes Malatyalidir.
    %25
    %75
    Yanıtla
  • Murathan (2 yıl önce)
    Hayırdır noluyoruz böyle. Aman da aman battal kanbay birden trend topik oldu. Iyide atandığı görev daha düşük değil ki. Koltuğa yapışacak hâli yok
    %25
    %75
    Yanıtla
  • BÖRTEÇİNO (2 yıl önce)
    Malum Cemiyet derken acaba Şetö mü kastediliyor?
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Arif (2 yıl önce)
    Görevden alınmasını mağdur edilmiş gibi göstermenin bir anlamı yok. Bu görevden alındı daire başkanı oldu bu bir ceza mı?
    %32
    %68
    Yanıtla
  • 1649621999 (2 yıl önce)Arif isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın müdürümüzün sonra attığı tewetlere bakarsanız mutsuz olduğunu anlarsınız hersey makam degil müdürümüz memleketini kendini adamıştı ve guzel isler yapıyordu.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Trfaruk (2 yıl önce)
    Malatyadaki kurumlara bakın hangisi Malatyalı hiç biri
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ercan bey (2 yıl önce)Trfaruk isimli kullanıcı yorumuna
    malatyalı olanlar çok mu iyi iş yapıyor? şekil a: selahattin gürkan
    %60
    %40
    Yanıtla
  • 1649756683 (2 yıl önce)ercan bey isimli kullanıcı yorumuna
    Elazığ,Adıyaman,Bingöl hepsi harıl harıl çalışıyor..
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Darülrıfat (2 yıl önce)
    Vekilim iyi bir yere değinmişsin Malatya belediyelerini kurumları inceleyin yöneticilerin yarısı Malatyalı değil.Başka bişey söylemiyorum
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Yılmaz (2 yıl önce)
    Görevden alınan milli eğitim müdürünü savunmak sana mı kaldı Veli Ağbaba. Başka işiniz kalmadı mı?
    %20
    %80
    Yanıtla
  • Yılmaz nerelisin?
    %69
    %31
    Yanıtla
  • 1649611028 (2 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Malatyalıyım. Malatyadayım.
    %26
    %74
    Yanıtla
  • Kamil can (2 yıl önce)Emre isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyaman bingol ya da Diyarbakır ya da baskilli dir yüzde 99
    %44
    %56
    Yanıtla
  • mahoga@gmail.com (2 yıl önce)Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Haklısın yılmaz bey en kısa sürede Papua Yeni Gine meclisinin vekilleri bu konuda yorum yapsın.
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bu adamların atadığı bürokratların iyi olabileceğini düşünüyor musunuz halen. Yorum yapmadan önce geçen 20 yılı gözünüzün önüne getirin. Polemiğe girmek de istemiyorum. Fikrimi yazdım.
    %20
    %80
    Yanıtla
  • mahoga@gmail.com (2 yıl önce)1649610859 isimli kullanıcı yorumuna
    Siz bu eleştiriyi doğru kişiye yazdığınızdan emin misiniz?
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bir CHP li bir Malatyalıyi savunamazmi ! Akepe limi savunur onların hakkını sadece ! Bak savunmuyor akepe liler ..Adam bişey demiyor Malatya'da Malatyalı bürokrat niye yok diyor ..1 milyon nüfuslu bir şehirde şehrin asıl sahipleri hiçbir şekilde görev yapamıyor ..Suç kimde ..iktidardaki muhalefettemi ! Lütfen gozluklerinizi çıkarın...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Amaç muhalefet olsun, yoksa umurunda değil... Hemşehrimiz terfi ile gidiyor, bunu da anlamak istemiyorlar. Zaten Malatya ya muhalefet sütunları burası
    %11
    %89
    Yanıtla
  • 1649625728 (2 yıl önce)Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Savunmada ne işe yarıyorsunuz dersiniz Malatya milletvekili konuyu savunmayıp kim savunacak acaba sırf muhalefet olsun karalayayım diye konusuyorsunuz
    %70
    %30
    Yanıtla
  • 1649756737 (2 yıl önce)Yılmaz isimli kullanıcı yorumuna
    Ya adıyamanlısın,ya elazığlısın..yada bilmem nereli?Ama Malatyalı olmadığın kesin.
    %0
    %100
    Yanıtla