SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meclis Onaylayacak mı?

A- A+ PAYLAŞ

850 yataklı hastanenin, eleştirilere rağmen Şeker Fabrikası'ndan alınacak alanda inşa edilmesine ilişkin imar değişikliğinin Belediye Meclisi'nin Çarşamba günkü toplantısında gündeme geleceği bildirildi.

Özelleştirme kapsamında bulunan Şeker Fabrikası'nın arazisinin önemli bir bölümünün yeşil alanın yanı sıra Sağlık Bakanlığı'nca yaptırılacak 850 yataklı hastane için kullanılmasına ilişkin konu, tam tartışılmadan ve uzman birimlerin görüş birliği sağlanmadan siyasilerin ısrarlı takibiyle gündeme oturdu. Malatya Devlet Hastanesi ile Beydağı Devlet Hastanesi'nin mevcut bina ve arsalarının TOKİ'ye devredilmesi, bunun karşılığında Şeker Fabrikası alanına 850 yataklı hastane yapılmasına ilişkin çalışmalara, Mimarlar Odası'ndan da eleştiri gelmişti.

Bu konunun belediye meclisinden geçirilmesi için AKP'li üyelerin gösterdiği çabaya, bazı Saadet Partili üyelerin de destek verdiği öne sürülürken, hastanenin yapılması düşünülen alanla ilgili imar değişikliğinin İmar Komisyonu'ndan oy çokluğuyla geçtiği, Çarşamba günkü mecliste görüşüleceği bildiriliyor.

Belediye Meclisi'nin, komisyondan geldiği şekilde onaylayacağı iddialarına karşın, muhalefetin de eleştirilerini dile getirmesi bekleniyor. Görüşmelerde, mevcut iki hastanenin yerinin kim tarafından, ne amaçla kullanılacağıyla ilgili söylentilerin de ele alınacağı tahmin ediliyor.

Toplam 1000'e yakın yatağa sahip olan, bu arada modernizasyonu için de sürekli yatırım yapılan Devlet ve Beydağı Devlet Hastanelerinin devre dışı kalmasıyla yaptırılacak olan 850 yataklı yeni hastanenin, Malatya'ya ek bir sağlık altyapısı katkısı sağlamayacağı öne sürülüyor."Ortak akıl" oluşmadan, sadece siyasilerin çabası ve ısrarıyla Şeker Fabrikası alanının tek alternatif olarak gündeme getirilmesi, şehri sıkıştıracağı başta olmak üzere çeşitli eleştirilerle gündeme getiriliyor.

Milletvekili Öznur Çalık'ın geçtiğimiz hafta, Mimarlar Odası'nı ziyareti sırasında ziyarete Şeker Fabrikası alanına yapılacak olan hastane damgasını vurmuştu. Milletvekili Çalık, "Bu iş bitti. Hastane oraya yapılacak. Bunun tartışılmaması gerek. Tartışılması gereken yapım aşamasında göremediğimiz eksikliklerin dillendirilmesidir" derken Mimarlar Odası (MO) şube Başkanı Abdurrahman Yavuz "Bizim için bitmedi, hala da Malatya'nın geleceği açısından oraya yapılmaması gerektiğinde ısrarlıyız" demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız