SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mecliste Yokken 'Burada' Oyu Kullanılmış!

0
Güncellendi - 2017-01-09 04:39:37
Mecliste Yokken 'Burada' Oyu Kullanılmış!
A- A+ PAYLAŞ

TBMM'de Emekli Sandığı Kanunu ile ilgili yapılan yoklamada, AKP'nin mecliste olmayan milletvekillerinin adına oy kullanıldığı, oylama sırasında mecliste olmayan ve adına oy kullanılan isimlerden birinin de Malatya Milletvekili Mustafa Şahin olduğu bildirildi.

TBMM Genel Kurulu'nda, geçtiğimiz Cuma günü CHP'li Meclis Başkan Vekili Akif Hamzaçebi'nin başkanlığında yapılan ve 446 sıra sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasındaki muhalefet tarafından talep edilen yoklamalarda, olmayan bazı AKP'lilerin yerine oy kullanıldığını iddia eden CHP'liler bu duruma tepki gösterdiler.

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök durumu kayda geçirirken, yeniden yapılan yoklamada ismi pusulaya yazılarak kutuya atılmış milletvekillerinin bir kısmının Meclis’te olmadığı tespit edildi. Meclis Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, Meclis’i 9 Ocak Pazartesi'ye kadar tatil ettiğini duyurdu.

Bu durum meclis tutanaklarında şöyle yeraldı:

"..BAŞKAN: Önergeyi oylarınıza sunuyorum:

-.YOKLAMA

(CHP sıralarından bir grup milletvekili ayağa kalktı)

LEVENT GÖK (Ankara) - Sayın Başkan, yoklama istiyoruz.

BAŞKAN - Bir yoklama talebi vardır.

Yoklama işlemini gerçekleştireceğim.

Sayın Gök, Sayın Karabıyık, Sayın Tamaylıgil, Sayın Kuşoğlu, Sayın Bekaroğlu, Sayın Yiğit, Sayın Yıldız, Sayın Yedekci, Sayın Üstündağ, Sayın Kazım Arslan, Sayın Durmaz, Sayın Torun, Sayın Sibel Özdemir, Sayın Akaydın, Sayın Sarıhan, Sayın Demirtaş, Sayın Tekin, Sayın Köse, Sayın Topal, Sayın Kara.

Evet, yoklama işlemini başlatıyorum.

İki dakika süre veriyorum.

(Elektronik cihazla yoklama yapıldı)

BAŞKAN - Toplantı yeter sayısı yoktur.

Birleşime on dakika ara veriyorum.

Kapanma Saati: 19.26

ALTINCI OTURUM

Açılma Saati: 19.36

BAŞKAN: Başkan Vekili Mehmet Akif HAMZAÇEBİ

KÂTİP ÜYELER: Fehmi KÜPÇÜ (Bolu), Ömer Serdar (Elâzığ)

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 52'nci Birleşiminin Altıncı Oturumunu açıyorum.

BAŞKAN - 446 sıra sayılı Kanun Tasarısı'nın 23'üncü maddesi üzerinde Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve arkadaşları tarafından verilen önergenin oylamasından önce istem üzerinde yapılan yoklamada toplantı yeter sayısı bulunamamıştı.

Şimdi, yoklama işlemimi tekrarlayacağım.

Yoklama için iki dakika süre veriyorum.

(Elektronik cihazla yoklama yapıldı)

BAŞKAN - Pusulayla oy kullanan sayın milletlerinin Genel Kuruldaki mevcudiyetini tespit edeceğim.

İsimleri okuyorum:

Sayın Karaburun? Burada.

Sayın Mustafa Şahin? Yok.

Sayın Orhan Miroğlu? Burada.

Sayın Mehmet Akyürek? Yok.

Sayın Tuğrul Türkeş? Burada.

Sayın Hacı Özkan? Yok.

LEVENT GÖK (Ankara) - Arkadaşlar, olmayanları nasıl gönderiyorsunuz ya! Nasıl gönderiyorsunuz olmayanları ya!

BAŞKAN - Sayın Vedat Bilgin? Burada.

Sayın Metin Bulut? Yok.

LEVENT GÖK (Ankara) - Ya, olmayanları gönderiyorsunuz arkadaşlar ya! Olur mu öyle şey ya!

BAŞKAN - Sayın Abdülkadir Yüksel? Yok.

LEVENT GÖK (Ankara) - Sayın Başkan, gönderenler hakkında işlem yapılsın lütfen! Böyle şey olur mu!

BAŞKAN - Sayın Gök, lütfen efendim.

UĞUR AYDEMİR (Manisa) - Olmayanlar çıktı zaten.

LEVENT GÖK (Ankara) - Nerede, niye gönderiyorsunuz içeriye? Allah Allah!

BAŞKAN - Sayın Cemil Çiçek? Burada.

Sayın Burhan Kayatürk? Burada.

LEVENT GÖK (Ankara) - Yok. Nerede arkadaşlar?

Gelmeyenler hakkında suç duyurusunda bulunacağım, ona göre! Gelmeyenler hakkında, ona göre ciddi olun. Ya, böyle şey olur mu ya! Olmayanları gönderiyorsunuz buraya. (Gürültüler)

BAŞKAN - Sayın Milletvekilleri, lütfen efendim.

Sayın Serkan Bayram? Yok.

LEVENT GÖK (Ankara) - Yok. Yarısından fazlası yok. Olur mu öyle şey ya! Bir kişi bile olsa olmaz, doğru bir şey mi bu ya!

BAŞKAN - Yapılan ikinci yoklamada da toplantı yeter sayısı bulunamadığından alınan karar gereğince kanun tasarı ve teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 9 Ocak 2017 Pazartesi günü saat 14.00'te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum."

"BAŞBAKANIN MÜJDESİ 4 AK PARTİLİYE TAKILDI."

Bu arada, hurriyet.com.tr'de Ankara mahreçli olarak Turan Yılmaz imzasıyla ve "Başbakan Yıldırım'ın Müjdesi 4 AK Partiliye Takıldı" başlığıyla yayınlanan haberde, söz konusu teklifin bir bölümünün görüşülmesi sırasında 4 AKP'linin, görüşmeler boyunca da aralarında AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin'in de bulunduğu 6 milletvekilinin salonda olmamalarına karşın salonda bulunduklarına ilişkin pusula gönderdikleri, CHP'nin bu nedenle suç duyurusunda bulunacağı ifadeleri yeraldı.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi- hurriyet.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • genç edebiyatçı (7 yıl önce)
    Yorumlarımın editör engeline takılması, editörün iktidar yanlısı olduğu izlenimini edinmeme neden oldu...vs. EDİTÖRÜN NOTU: Söz konusu iddialarınızın ciddiye alınabilmesi ve için önce açık kimliğinizi, iddialarınızı ispatlayabilecek durumda olduğunuzu, 'genç edebiyatçı' diye 'Sarı Çizmeli Mehmet Ağa' kimliğiyle değil, hukuki sonuç doğuracak iddialarınızla ilgili, size ulaşılabilecek gerçek kimlik bilgileriyle (yayına verilmeyecek olsa bile) bu platforma gelmeniz lazım. Tabi yine de yorumunuzun hukuki sonuçları açısından bir değerlendirme yapıldıktan sonra yayınlayıp yayınlamayacağımıza karar vereceğimizi de bilmelisiniz. Eleştiri başka şey, suçlama başka şey!.. Ama siz, kendinizi riske sokmadan, herhangi bir sorumluluk yüklenmeden, 'genç edebiyatçı' gibi ne idüğü belirsiz bir kimlikle gelip, bir de niye yorumlarınızın yayınlanmadığını soruyorsunuz. İlginç ve bu davranışınız hiç sağlıklı bir mantık ürünü değil!..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (7 yıl önce)
    Yapacak bir sey yok adam vekalet vermis sizde ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (7 yıl önce)
    Malatya haber.com iyiki varsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezer (7 yıl önce)
    İyiki Malatyahaber.com varsın...Malatya'da en azından haksızlığın,rezaletlerin,yanlışların ortaya çıkmasına ve halkın bilgilenmesine yardımcı olduğunuz için minnettarım...İyiki varsınız her daim yanınızdayiz...Yalakaligin dizboyu olduğu Malatya yerel medyası için sizin farkindaliginiz birilerini özelliklede gözleri kapalı olan düşünme yetisini ve tek başına karar verme özgürlüğünü kaybetmiş insanları rahatsız ediyor...Her daim bu cizginizi bozmayin Malatya'nın evlatları her zaman yanınızdadir kimse sizi bu yolumuzda alıkoymamali...
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahim (7 yıl önce)
    sn vekilimiz M.ŞAHİN TBMM de olmayıp ta başkaları gibi tatile gitmeyip seçim bölgesinde teşkilatıyla beraber ARAPGİR de şehidimizin cenazesinde olması , halkının yanında duruşundan dolayı , herkesin taziye ziyaretine gidişi , ve O gün birlikte malatya da 6 ALTI cenazeye gittik Allah kendisinden razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim efendi hala olayı anlamamış kimse Mustafa şahini suçlamıyor onun yerine TBMM genel kurulunda nasıl olur da başka bir vekil sahte oy kullanır. Mustafa Şahinin bu sahte oy kullanımı için söyleyecek sözü olmalıdır. Yoksa bu sahte oy üstünde kalır.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)Celil isimli kullanıcı yorumuna
    arkadaşım , bu ibrahim efendinin anlayacak kapasitesi olsa böyle bir rezilliği savunmaz zaten ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Şahinden biz razıyız bu gibi şeyleri haber yapıp günlerdir manşette tutmaya gerek yok nedir bu mustafa şahin düşmanlığı anlamıyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer (7 yıl önce)
    Allah aşkına nazar değmesin 2.dönemdir Malatyalıların medahar iftiharıdır Mecliste Malatya için Tüm imzaları peşin atmış malatyada volta atıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok haklısınız Cafer bey yeni anayasa kanun tasarısını aynı şekilde taslak gelmeden boş kağıda imzalamıştı sayın vekilimiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eray (7 yıl önce)
    Sizin yaptıgınız haberlerede yorumlarada vallaha çok gülüyorum yorumları sizin yazdığınız o kadar belliki sizde mustafa şahinin haberleri çıkınca hep olumsuz başlıklarla çıkıyor yorumlar hep hakaret bunları gördükçe mustafa şahine olan sevgim kat be kat artıyor siz destekleseydiniz bi bozukluk var derdim ama sizin gibiler karşıda durduguna göre bizim vekilimiz onurlu şerefli düzgün adammış
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (7 yıl önce)
    Normal ne beklenirdi bu şahsiyetten
    0
    0
    Yanıtla
  • Güzel İnsan (7 yıl önce)Bülent isimli kullanıcı yorumuna
    Bütün şeref ve izzet yoksunu zavallı akıl ve izanı zayıflar topunuz bir araya gelip aşşağılık yorumları da yazsanız Sn vekilimizin kıymetini artırırsınız, amma sizler bir hiç olduğunuzu sergiliyorsunuz. Bu yazılanları gördükçe Sn MUSTAFA ŞAHİN Ne büyük insan ki muhatap bile almayıp büyüklüğünü sergiliyor. Helal sana vekilim . NOT: Yukarıdaki 'AŞŞAĞILIK'yorum; enginyılmaz88.@hotmail.comx, enginylmz@gemail.com adresi ve 178.241.94.215 no.lu IP'den yazan "şeref ve izzet yoksunu, akıl ve izanı zayıf" birinden gelmiştir..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı Cengiz (7 yıl önce)Güzel İnsan isimli kullanıcı yorumuna
    Tebrikler sn editör gerçekten harika bir şey yapmışsınız kutluyorum bu tavrınızı. Ancak uygun görüp diğer her yorumcuların da IP adreslerini açıklarsanız site okuyucularına büyük bir hizmeti sağlamış olursunuz. Bu yorumu MALATYA ADINA BEKLİYORUZ. NOT: Üstteki yorum cngz@hotmail.com.trx cngz@gemail.com ve 178.241.94.215 IP'den gelmiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAKAN (7 yıl önce)
    Emir eri olduğun ne kadar belli.Tam ismini hak ermişsin. Yapılanı ahlaki buluyorsan sorun yok. Dünyanın her yerinde bu bir haberdir. Habercilik yapanları eleştireceğine az da en çalışkan vekile laf söylesen..
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahibinin Sesi Cengiz (7 yıl önce)HAKAN isimli kullanıcı yorumuna
    Emir erinin isim babası site yöneticisi hakan, senin yaptığın ne kadar ahlaki, benim yazdığım rumuzu değiştirme hakkın varmı biz kimsenin emir eri değil , halkın ve hakkın emrindeyiz, benim eleştirim murtaza denilen kişi gibilerin kulak dolusu ucuz dedikodularla bir dönemi habire gündeme getirip yargılaması bu tavrınız niçin yalnız mustafa şahin onu çözemedik bir derdiniz yalnız sn m. Şahine nedendir acep
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir Eri Cengiz (7 yıl önce)
    Ne kadar adi ve gayrı ahlaki şeyleri yayınlayan bir siteye doğru gidiyorsunuz azıcık seviyeli şeyleri yazsanız, bir millet vekilinin rızası dışında yapılanı vekilin bilgisi dahilinde belki değil , mal bulmuş mağribi misali ilimizin en çalışkan değerli vekiline bu yorumlara sn site yönetimi müsaade ediyorsa , biraz seviyeli olsun isteriz , bu siteye gerçekten ilimiz adına yakışmıyor yakıştıramıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murtaza (7 yıl önce)
    Kendilerine gelince hak görürler böyle şeyleri başkası yapsa kıyamet kopar balık baştan kokar arkadaşlar daha düne kadar bu hocaların arkasında namaz kılınmaz diyen oy vermek haram diyen bunlar değil miydi neyse ben kime anlatıyorum ki
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Sizlerde,akp,oldugunuz,icin,yorumlarimi, Yayinlamiyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Zaten ne zaman mecliste oldu ki? Malatya için bugüne kadar hiç o kürsüye çıktı mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (7 yıl önce)
    Olur öyle şeyler arada...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (7 yıl önce)
    Sayın Editör ulusal basında yer aldı inanmak istemedik bizim vekilimiz böyle sahte oy içinde olmaz dedik . Fakat siz şimdi öyle bir haber yapmışsınız ki meclis tutanakları ile olay apaçık bir sahte oy kullanmak.Malatyalılar olarak bunu kınıyoruz.Dini inançları olan Milletvekilimiz Mustafa Şahinin kendi adına sahte oy kullanan vekiller hakkında suç duyursun da bulunmasını bekliyoruz. Aksi takdirde bizim için sahte oy kullanan ile kullanılmasına müsaade eden arasında fark yoktur deriz.
    0
    0
    Yanıtla