SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Mehter Marşıyla Sahur

0
Güncellendi - 2017-05-30 01:36:51
Mehter Marşıyla Sahur
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Ramazan davulcuları vatandaşları sahura Mehter Marşı çalarak uyandırıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayının gelmesiyle birlikte bu mübarek ayın vazgeçilmez kültürü davulcular da sahurda sokak sokak dolaşmaya başladı.

Ancak Tugay Geçit ve Turan Batar isimli davulcular, vatandaşı farklı bir yöntemle sahura kaldırıyor. Mehter Marşı çalarak kapı kapı dolaşan davulculara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

“Kendi kültürümüz ve tarihimizi yansıtıyor”

Ramazan davulcusu Tugay Geçit yaptığı açıklamada, “İnsanları bu şekilde davul çalarak sahura kaldırmamızın nedeni buranın doğunun yıkılmaz bir kalesi olması. Battalgazi'nin diyarı Milliyetçi Malatya olduğu herkese göstermek istedik. İnsanlar da bu uygulamadan çok memnun. Hem güzel bir melodi oluyor, hem de kendi kültürümüz ve tarihimizi yansıtıyor” dedi.

Ramazanın başlamasıyla önlerinde ve arkalarında birer bayraklı genç ile birlikte Mehter Marşı eşliğinde Malatyalıları sahura uyandırdıklarını belirten Geçit, “ Uygulamayı sonuna kadar sürdürmeyi düşünüyoruz. Önümüzde ve arkamızda birer bayraklı genç ile birlikte Mehter Marşı eşliğinde Malatyalıları sahura uyandırmak bizi de mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Sahura Mehter eşliğinde uyanan Malatyalılar cep telefonları ile sahur davulcuları Tugay Gecit ve Turan Batar’ı görüntüledi, Malatya Büyükşehir Belediyesi de görüntüleri sosyal medya hesabında paylaştı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Muhteşemsiniz... bir Malatyalı olarak gurur duydum. Keşke her yerde böyle olsa...
    0
    0
    Yanıtla