SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Memleketin Güney Tarafı 2 Metre Çökmüş, Kuzeyi Havada Kalmış"

A- A+ PAYLAŞ

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremlerden etkilenen Doğanşehir'de oluşan 2 ila 10 metre derinliğindeki yarıklar, depremin büyüklüğünü gözler önüne seriyor.

Kayısı bahçelerinin bulunduğu 400 nüfuslu Eskiköy Mahallesi'ndeki bazı evlerin yakınında da yarık ve çökmeler gözleniyor.

Depreme Eskiköy'de yakalanan ve evinin yakınında yarık oluşan vatandaşlardan Aziz Canpolat, AA muhabirine, büyük bir felaket yaşandığını vurguladı.

Deprem anında ne olduğunu anlayamadığını dile getiren Canpolat, "Bir duman yükseldi. Diğer tarafa gideceğiz, yarık var, gidemedik. Memleketin güney tarafı iki metre çökmüş, kuzeyi havada kalmış." ifadelerini kullandı.

"Ben böyle bir şey görmedim"

Mahalle sakinlerinden 80 yaşındaki İmam Kaya, köyden taşınmayı istediğini söyledi.

Depremi çok şiddetli hissettiklerini aktaran Kaya, duygularını şöyle dile getirdi:

"Daha buna yapacak bir şey yok. Ben 80 yaşındayım. Bundan 120 yıl önce büyük afet olduğunu büyüklerimiz söyledi. Ben böyle bir şey görmedim. Böyle bir şey yok."

Bazı yerlerde 8-10 metreyi bulan yarıklar oluştuğunu kaydeden İmam Kaya, "Karşı dağ da ikiye yarılmış, 50 metre çökmüş." dedi.

Ali Topçu ise depremde büyük bir toz bulutu ile korku dolu anlar yaşadıklarını aktardı.

Diğer yandan deprem nedeniyle mahalleye giden yollarda da çökmeler gözlendi. Ekiplerin çalışmasıyla yollar yeniden ulaşıma açıldı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Kardeş (1 yıl önce)
    Haset kesime bakmayın kardeş Allah Razı Olsun Biz Elazığı Biliyoruz İlk Günlerden Beri Ekmeğinizi yedik Bizim İçin Yaptıklarınızdan Allah Razı Olsun. O Kafe Çalışanları İlk Günlerde Nasıl İlgilendiler eywallah Gaggo
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Fth (1 yıl önce)
    Bu elazizde ne olmuşta afet bölgesine dahil edilmiş. Tamamen elazığlı bürokratların oyunu
    %37
    %63
    Yanıtla
  • Erkan23 (1 yıl önce)Fth isimli kullanıcı yorumuna
    597 ağır hasarli bina var Elazığda 2903 bağımsız bölüm yani. O zaman 6.8 lik Elazığ depreminde Malatyada ne vardıki o zaman Malatya afet bölgesine dahil edilip evleri yapıldı? Bu depremde Malatyaya en çok yardım Elazığdan geldi yapmayın böyle yorumlar lütfen.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Erkan23 isimli kullanıcı yorumuna
    Yav ayıptır Elazığ ne Malatya ne, depremden sonra ilk gelenler Elazığdan geldi, Elazığ depreminde de biz koştuk bu ayıptır böyle zamanda bu konuşulmaz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayni düşüncelerdeyiz ama gel görki üstte yorumda gelmiş bu zorlu dönemde başka uğraşı yok demek Elazığda ne olmuş ki afet bölgesine alınmış diyor. İki mahalle gibiyiz bağırsan sesin duyuluyor iyi günde kötü günde bir aradayız bizim bizden başka dostumuz mu var? Fakat belli bir haset kesim var bu huyları hiç değişmedi. Tüm Malatyali kardeşlerime selamlar Allah yardımcımız olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yazıktır demeyin öyle bu millet kaç gün Elazığ'dan gelen ekmeği yedi ha Elazığ ha Malatya Allah onlardan razı olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Her yazanı ciddiye almayın. Bize ilk ekmeği getirenler Elazığlıydı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Akdağ 44 (1 yıl önce)Erkan23 isimli kullanıcı yorumuna
    Erkan kardeşim böyleleri vatana millete faydalı olmadığı için çayocaklarında oturup fitne üretir böylelerini yok sayıp duymayacaksın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vatandaş44 (1 yıl önce)Fth isimli kullanıcı yorumuna
    Boş konuşmuş afattan önce Elazığlı kardeşlerimiz bize ulaştı gaggoşların bu iyiliklerini ömür boyu unutmam onlarında birçok sıkıntısı var sadece Malatya'ya göre biraz az sorunları var bu yorumu yapan adama göre o zaman maraşa görede malatyada afet bölgesi ilan edilmesin mi rabbim Elâzığ dahil herkesin küçük büyük yaralarını tez zamanda kapatır inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cafanalı (1 yıl önce)Fth isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'yi yıkan deprem Elazığ'ı da etkiledi vicdansız yorum yapma ekmek su yardım ilk Elazığ ulaştırdı hala devam ediyor elaziğa sonsuz teşekkürler Allah razı olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)Fth isimli kullanıcı yorumuna
    Depremin ilk gecesi Elazığ'da çocuklarıma ücret almadan ilaç veren Eczane çalışanı, Malatya'dan geldiğimizi anlayıp gözleri dolan market kasiyeri abla, petrolde arabada beklemeyin gelin içerde ısının diyen petrol çalışanları kardeşler hakkınız ödenmez.Aramıza fitne sokmayın ayıptır günahtır
    %100
    %0
    Yanıtla