SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Meslek Hayatım Boyunca Bu Konuda Çok Ciddi Mücadele Verdim"

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ersin Yazıcı, Malatya Kongre Kültür Merkezinde Yeşilay Cemiyeti tarafından düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadelede Öğretmenlerimizin Rolü” konulu programa katıldı.

Yeşilay tarafından geliştirilen, teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayaneğitim programına; Vali Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süryal Sarıbaş, İl Sağlık Müdürü Erhan Berk, Malatya Kızılay Şube Başkanı Sadi Ergül ve STK temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla program, katılımcıların konuşmalarıyla devam etti.

Yeşilay Derneği Malatya Şube Başkanı Uzman Psikiyatrist Dr. Ömer Furkan Yılmaz, bağımlılık alkol ve madde bağımlılığı konusunda bir sunum yaptı. Dr. Yılmaz, alkol ve madde bağımlılığının belirtileri, bağımlılık yapıcı maddeler ve zararlı etkileri konusunda bilgiler verdi.

Çağın en büyük problemlerinden birinin bağımlılık mücadelesi olduğunu söyleyen Vali Ersin Yazıcı “Bizi bu önemli konuda bir araya getiren başta Yeşilay olmak üzere ve destek ve emek kurum kuruluşlarımıza öncelikle teşekkür ederim. Benden önceki konuşmacıların ifade ettiği gibi yaşanan gelişim ve değişimlerle beraber yeni bağımlılık türleri ortaya çıkmıştır. Keyif verici olarak tasvir edilse de başta uyuşturucu olmak üzere bütün bağımlılık türleri insan sağlığını çok kötü etkileyip bütün değerlerini yok etmektedir. Bağımlılıklarla mücadele konusunda burada bulunan herkese görev düşmektedir. Gençlerin kötü alışkanlıklara bulaşmaması konusunda başta ilk görev, anne babalara sonrasında ise burada bulunan bütün eğitimcilere düşmektedir. İş hayatıyla birlikte anne ve babanın günümüz itibariyle çocuklarıyla vakit geçirme süresinin azalmasıyla beraber öğretmen arkadaşlarımızın çocuklarla ilgili sorumlulukları artmaktadır. Sizler bu konuda bizden çok daha bilgiye ve tecrübeye sahipsiniz. Meslek hayatım boyunca çocuklar, gençler, hak ve zaruret içerisinde olan insanlar önceliğim olmuştur. Toplum olarak çocuklarımızın bu illetle tanışmaması için mücadele etmemiz gerekir. Meslek hayatım boyunca da bu konu da çok ciddi mücadeleler verdim.” dedi.

Vali Ersin Yazıcı’nın gerçekleştirmiş olduğu konuşmanın ardından müzik dinletisi ile program devam etti.

Vali, İl Sağlık Müdürü Erhan Berk’e, Yeşilay Malatya Şube Başkan Yardımcısı Uzman Psikiyatrist Doktor Ömer Furkan Yılmaz’a plaket takdim etti. 

Akabinde eğitim programı, hediye çekilişinin gerçekleşmesi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

Bülten- malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Vali Yazıcı (Kapak fotoğrafında) ve Uzman Dr. Ömer Furkan Yılmaz (alttaki fotoğrafta), konuşma sırasında..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Karakavaklı (2 ay önce)
    Ersin bey merhaba Mehmet çinar bey in eşinin valilik özel kaşemine atanması hakkında bilginiz var midir? Var ise nedir? Vatandaş olarak açiklama bekliyorum sizden. Tesekkürler.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Kernekli (2 ay önce)
    Bir vatandaş olarak madde kullanımının çok arttığını görüyoruz, Yeşilay ve benzeri kurumların gençleri madde bağımlılığından ve her türlü bağımlılıktan kurtarması için Gençlik spor bakanlığı ile koordineli olarak çalışması lazım bu noktada Malatya Yeşilay'a teşekkür ediyorum bir vatandaş olarak, tabi yeterli mi tabiki değil Ancak başta Yeşilay Başkanı Burak ATA' ya ve Uzm.Dr.Ömer Furkan YILMAZ' a teşekkürlerimi sunuyorum, bağımlılıkla mücadelede kolaylıklar diliyorum
    %86
    %14
    Yanıtla
  • turan (2 ay önce)
    Son zamanlarda Malatya'da artan madde alkol vs gibi bağımlılıklara karşı mücadele eden Yeşilay kuruluşunun daha fazla desteklenmesi ve faaliyetlerine destek olunması gerekmektedir. Gençlerimizin bu bataktan kurtarmak için çalışan uz.dr.Ömer Furkan yılmaz başta olmak üzere tüm Yeşilay camiasından Allah razı olsun
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Polat (2 ay önce)
    Bende depremden sonra hayatımda içmediğim kadar içtim sayın valim. Deprem bölgesinde içenlerden ötv alınmasın
    %40
    %60
    Yanıtla
  • belli (2 ay önce)
    Belli Malatya'daki tüm kafelerde sigara içiliyor.
    %30
    %70
    Yanıtla
  • eksi veren arkadaşlar. yalan mı. kapalı alanda sigara içmek yasak. Bu 1. 2'si hak yemek. Bu 2. Gerçi HAK yemek kadar ülkemizde doğal bişey yok ;)
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Mehmet can (2 ay önce)
    Adaylara bakıyorum tek oy verilecek insan tek bilim adamı tek liyakat sahibi aday ondan dolayı oyum İbrahim gezer e
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Yılmaz (2 ay önce)
    Sayın Valimize ,Yeşilay Başkanımıza ve Önemli Açıklamalarda bulunan Uzman Doktor Ömer Furkan Yılmaz a teşekkür ederiz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyali (2 ay önce)
    Hocam bir soru sorabilir miyim? Şimdi biz her seçimde Akp ye en yüksek oyu veren il olarak bu asrın felaketinde neden en az ilgi alaka çalışma gördük? Az da versek çokta versek birşey değişmiyor az versekte şu şehir için koşturacak adamları aday yapsa akp de onlar da elhamdülillah sorunumuz yok demek yerine şu lazım bu lazım şunu malatyamıza yapın dese el pençe durmasa bir pençe atıp koparsa nasıl olur hoccaaam
    %71
    %29
    Yanıtla