SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MEV Eski Başkanı İşadamı Mustafa Başdemir Defnedildi

MEV Eski Başkanı İşadamı Mustafa Başdemir Defnedildi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Eğitim Vakfı  (MEV) eski başkanlarından, Malatya Girişim Grubu ortaklarından ve İstanbul’da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren hayırsever iş insanı Mustafa Başdemir, hayatını kaybetti.

Kale ilçesinin Kıyıcak (Pirot)  Köyünde 1948 yılında dünyaya gelen Malatyalı hayırsever iş insanı Mustafa Başdemir, İstanbul’da vefat etti. Rahatsızlığı nedeniyle özel bir hastanede yoğun bakımda tedavi görmekte iken vefat eden Başdemir'in cenazesinin, 26 Mart Salı günü ikindi namazından sonra İstanbul Eyüpsultan Camisi'nden kaldırıldı ve Eyüpsultan Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenaze törenine Başdemir'in ailesi ve yakınları, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Malatya Girişim Grubunun ortaklarından olan Mustafa Başdemir, aynı zamanda 2000 ile 2004 yılları arasında Malatya Eğitim Vakfı Başkanlığını da yürüttü. İstanbul’da otomotiv sektörünün önemli firmasını yarım asırdır yönetin Mustafa Başdemir ve ailesi kale ilçesinde ve İnönü Üniversitesi’nde okul ve fakülte yapımına destek vermişlerdi.

Babası Tahsin Başdemir adına Kale’de 25 derslik bir ortaokul, annelisi adına üniversitenin içerisinde 25 derslik Hayriye Başdemir adına ilköğretim okulunu yaptıran Mustafa Başdemir son olarak İnönü Üniversitesi kampüsünde Eylül 2022’de yaptıracağı 16 derslikli Adnan Başdemir Ortaokulu'nun temel atma töreni gerçekleştirmişti Başdemir, kendi adına ise Kale’de bir cami ve sağlık ocağı yaptırmıştı. Başdemir, Malatya’da Girişim Grubu adına da İnönü Üniversitesi  İlahiyat Fakültesi binasını yaptırmıştı.

malatyahaber.com- Bülten

Cenaze Töreni Fotosu: Özkan Karaca

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • MUSTAFA OĞUZ (1 ay önce)
    yiğit bir arkadaşımı kaybettim.ışıklarda uyusun.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • HARUN DUMAN (1 ay önce)
    Ailesine, sevenlerine ve çalışanlarına sabırlar diliyorum. Rabbim rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Serkan Özdemir (1 ay önce)
    Cenaze ikindi namazında kalkacak öğle namazında değil
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ihsan (1 ay önce)
    ALLAH rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    %100
    %0
    Yanıtla