SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mezardan Babam Çıkıp Gelse Dahi Hiç Kimseye Ayrıcalık Tanınmayacak'

'Mezardan Babam Çıkıp Gelse Dahi Hiç Kimseye Ayrıcalık Tanınmayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in arkadaşına arazi ihalesi verildiği iddialarını yalanladı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından, bir gazetede yer alan "Milyarlık arazi Şimşek'in dostuna" başlıklı habere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, habere konu olan ihalenin gerçekleştiği tarihin 13 Nisan 2023 olduğu belirtilerek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in söz konusu tarihte Bakanlık görevini icra etmediği gibi Türkiye'de de bulunmadığı bildirildi.

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bakanlığa atandığı ilk gün olan 4 Haziran'da Bakanlığın birimleri ile bağlı kurum ve kuruluşların üst düzey bürokratlarına net bir talimat verdiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakan Şimşek, bu talimatıyla 'Mezardan babam çıkıp gelse dahi benim akrabalarım ya da arkadaşım olduğunu ifade eden hiç kimseye kamuda ayrıcalık tanınmayacaktır.' ifadesini açıkça belirtmiştir. Bu yaklaşım, Hazine ve Maliye Bakanı'mız Sayın Mehmet Şimşek'in geçmiş 11 yıllık bakanlığı döneminin net bir duruşudur. Bu çerçevede, bir fotoğraf karesi ve zorlama bir ifadeyle 'arkadaşı olduğu için bu araziyi aldı' imasıyla yapılan bu haber kesinlikle doğru değildir. Bir fotoğraf karesiyle oluşturulmak istenen algı gazetecilik etiğine de aykırıdır. Ayrıca, haberi yapan gazeteci bizi arayıp haberin doğru olup olmadığını sormamıştır. Gazeteciliğin en temel unsuru olan 5N1K kuralına uyulmadan sadece 'çamur at izi kalsın' mantığıyla yapılan bu haber gazetecilik değildir. Bu gazeteci, masa başında kendi hikayesini yazarak bilinçli bir şekilde kamuoyunu yanıltma yoluna gitmiştir. Bu haberi kaynağına sormadan yapan gazeteci hakkında gerekli hukuki süreç başlatılacaktır."

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Ahmet (7 ay önce)
    Yahu nası güldüm.... Ayrıcalık tanıya tanıya artık hısım,akraba,eş,dost kalmadı da ondan. Hepsinin elhemdürillah halı vakti yerinde... Damat nerde damat ? Hele o Nebati ? Haid bakaılm gözlerimizden şimdide Şimşek çaksın... Hala gülüyorum...
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Metin (7 ay önce)
    He he ruzgar tersinden esmiyor
    %70
    %30
    Yanıtla
  • malatyalı (7 ay önce)
    Şu taşımalı saçmalığı ne zaman son bulacak? Bu kadar atama bekleyen öğretmen varken sen talebinin köyünde yanıbaşındaki okula göndermiyorsun, karda buzda köy ilçe yollarına düşürüyorsun. Köyde okul olmayınca insan da olmaz insanın olmadığı yere üretim olmaz. Sanki bilerek yapılıyor
    %89
    %11
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Hiç inandırıcı değilsiniz. Artık tecrübe ile sabittir. Hani seçimden önce mülakatı kaldıracağız dedi cumhurbaşkanı, ne oldu?
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 ay önce)
    Ne güzel dünya. Kimin neler yaptıklarını biliyoruz. Nebati bakan daha iyidi ya gelip güya ekonomiyi kurtaracaktiniz. Halkın sırtına seçimlerden sonra vergileri yuklemekten başka ne yaptınız? Ben bakan olsam en kötü ben de bunu yapardım. Sizin farkınız nedir? Neyse secimden 1 ay önce yine bisiler verirler ardından zamlar dolu gibi yağar üzerimize alıştık. Ülkede tek mutlu ne idugu belirsiz Araplar ,afganlar , kacaklar. Gençleri bitirdiniz.
    %73
    %27
    Yanıtla