SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP’de İl Başkanı Gök Güven Tazeledi

MHP’de İl Başkanı Gök Güven Tazeledi
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanlığı kongresinde mevcut başkan Gökhan Gök güven tazeledi.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanlığı 14. Olağan Kongre Divan Başkanlığını MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan yaparken, tek listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Gökhan Gök yeniden aday oldu. 

Genel kurula MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Mert, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, AKP İl Başkanı Namık Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül, Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, MHP MYK Üyesi Eyüp Gönültaş, MHP MYK Üyesi Burhan Coşkun ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Kongrede konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, yaklaşan yerel seçimlere değinerek, “Üç hilalli belediyelerde üç hilalin dalgalanmasını sağlamak birinci hedefimiz, ikinci hedefimiz üç hilalli belediyelerin sayısını arttırmak. Yani üretken belediye anlayışını hizmete susamış illeri, ilçeleri, beldeleri partimizin belediyesi haline getirerek, vatandaşımıza gereken hizmeti götürmek. Üçüncü hedefimiz başta muhalefetin elindeki 11 büyükşehir olmak üzere, muhalefetin elindeki bütün belediyeleri Cumhur İttifakına bünyesine katmak. AK Parti'nin 7 Ekim'deki Olağanüstü Kurultayından sonra bu süreç hızlanacak, ittifak nerelerde, nasıl olacak buna göre şekil alacak. Cumhur İttifakı adayları, muhalefetin elindeki bütün belediyeleri başta 11 büyükşehir belediyesi olmak üzere alacak” şeklinde konuştu.

2024 yılında yapılacak olan yerel seçimleri önemsediklerini de dile getiren Özaraslan, “2019'dan bu yana muhalefetin elinde olan belediyelerin, büyükşehirler başta olmak üzere yönetim krizi içinde olduğunu görüyorsunuz. Bu belediyelerin başında Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri geliyor. Buraların başkanları olmak üzere hepsi kişisel, kurumsal, siyasi kariyer hesabı yaptıkları için belediye başkanlığını unutmuşlar. Halka hizmet götürmek ve yeni projeleri hayata geçirmek gibi dertleri yok" ifadelerine yer verdi.

MHP Malatya İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresinde konuşan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fendoğlu, “Deprem stokunda en fazla zarar gören ikinci il Malatya’dır. MHP olarak Sayın Genel Başkanımızın talimatları ile oluşturulan "Deprem Bölgesi İnceleme Heyeti' ile yaptığımız inceleme de yüzde 38 ile Hatay’ın yapı stoku gitmiş vaziyette, yüzde 31.9 ile Malatya yapı stokunu kaybetmiş durumda. Malatya ikinci il. Kahramanmaraş yüzde 30 ile üçüncü sırada, Adıyaman yüzde 29 ile dördüncü sırada.” dedi.

Deprem sırasında sosyal tesisi olan bazı kurumların vatandaş bir sıcak çorba bile ikram etmediğinin de not edildiğini belirten Fendoğlu, “Deprem döneminde devletimiz, askerimiz, belediyelerimiz, STK’larımız tüm birimleri ile sahadaydı. Eksik var mı, var. O şartlar altında fotoğraf çektirip gidenleri de gördüm. Depremden 15 gün geçtiği halde sosyal tesisleri ile övündükleri halde çorba kaynatmayanları da gördüm. Bunu tarihe not ettim.” diye konuştu.

Malatya’da esnafların konteyner taleplerini mutlaka karşılanması ve eski işyerlerine konteyner koymak isteyenlere de yardımcı olunması gerektiğini de belirten Fendoğlu şunları söyledi, “Esnafımıza konteyner vermek mecburiyetindeyiz. Esnafa, Şeker Fabrikasının arkasına, Karakavak’a git diyemezsin. Mümkünse yerinde konteyner vereceksiniz. Esnafımızı Malatya’da ayağa kaldıramazsak, biz Malatya’da göçü önleyemeyiz. Devletin konteynerini alıp bir başkasına kiraya veren aç gözlülerinde elim iki yakasında olacak. Tüm esnaflarımızın taleplerini karşılamak zorundayız. Şeker Fabrikasının arkasında, Beydağı’nın tepesinde konteyner olmaz.”

Malatya’daki en büyük sıkıntılardan birinin bürokrasi olduğunu belirten Fendoğlu şöyle devam etti:

“Malatya’daki sıkıntımız, Malatya’daki bürokrasi yapıyormuş gibi görünmesidir, Liyakat sahibi insanlar görev bayına gelmediği müddetçe Malatya’daki süreç uzar. Biz çözüm odaklı çalışmak istiyoruz. Çözümün sağlanması içinde yetkili bürokrasinin de sağlıklı çalışması lazım. Malatya’ya gönül veren bürokratları özellikle istiyoruz. Vatandaşımızı kapısından kovan bürokrat istemiyoruz. Vatandaşımızı hor gören, dinlemeyen, yapılıyormuş gibi yapan ne kadar bürokrat varsa, kaymakam varsa Pazartesi günü bavulunu toplayıp çekip gitsin.

Malatya kayısısı üzerinden de oyun oynanmakta olduğunu belirten MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu, “İran’dan kayısı getirip Malatya kayısısı diye satan şarlatanlar var. Malatya’ya ihanettir bu, Malatya kayısısına ihanettir bu. Hepsini biliyoruz, depremi kendisine fırsat bilen şerefsizleri de biliyoruz. Kimse yapılanların kendilerine kar kalacağını bilmesin.” dedi.

Cumhur İttifakı olarak yerel seçimlerde başaralı olacaklarını belirten Fendoğlu, “31 Mart seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak Malatya genelinde en iyi adaylarla çıkacağız. En seçkin, en kaliteli adaylarla çıkacağız. Hekimhan ve Arapgir Belediyelerini de alacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından geçilen seçimlerde mevcut başkan Gökhan Gök yeniden MHP Malatya İl Başkanlığı’na seçilerek güven tazeledi.

Gök başkanlığındaki MHP İl Yönetim Kurulu’na Adem Çiçek, Ahmet İlhan, Ayhan Gönültaş, Burak Gök, Emrah Aydoğdu, Erhan Dağdeviren, Fikret Aslancan, İbrahim Daşcılar, İrfan Kaya, İzzet Onur, Mehmet Çiçek, Mehmet Kazgurt, Mustafa Oruç, Nihat Ünlü, Nihat Hacıoğlu, Oğuz Meral, Oktay Aykol, Orhan Ülkü, Ömer Altunoğlu, Ömer Faruk Acun, Sevil Nur Yalınkılıç Özgül, Suat Barut, Süleyman Reşidoğlu ve Zeynal Abidin Karademir seçildiler.

MHP Disiplin Kurulu’na İsmet Aslan, Mustafa Açıkgöz, Mehmet Torun, Mustafa Dağdelen, Fahrettin Kıtlık, Şevket Keskin ve Mustafa Yeğin getirildi.

MHP Üst Kurul Delegeliklerine; Gökhan Gök, Burhan Coşkun, Ramazan Bülent Avşar, Mesut Samanlı, Erhan Cengiz, Süleyman Emre, İlhan İlhan, Saffet Yağcı, Mehmet Altun, Yılmaz Ekici, Kenan Güde ve Mehmet Kurt seçildi. 

malatyahaber.com- İha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • mustafa (7 ay önce)
    Gökhan GÖK başkana sadece bir kaç soruyu sormak istiyorum ? Yönetime aldığın isimlerden kaç kişi akraban ? ticaret sanayi odası bir önceki seçimde divan kurulu üyesiyken neden bir açıklama yapmadan bırakıp gittin ? samimiyetine inanmak isterdim ama sizin gibi arkası sağlam kişiler bu partide olduğu sürece ve her kese ahkam keserken bağırıp çağırırken depremde dahi kendi yandaş çevrene eşya dağıtırken milliyetçi ruhunuz neredeydi. ve sizler bu partide olduğu sürece bir değil bin oyum dahi olsa vermem yazıklar olsun.sözde milletyiçi görünüp bir iş beceremeyen insan topluluğu malatyaya bir yararınız olmadı olmayacak. Haksızlık karşısında susan dilsiz uşaktır bu sözü siz çok kullandınız o yüzden haksızlık yapmadan hak yemeden yönetin yönettirin
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Kamil (7 ay önce)
    Helal olsun Fendoğlu dediğin gibi Malatyalıya hor bakan defolsun gitsin
    %50
    %50
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 ay önce)
    Ülkenin sığınmacı, mülteci akınınına uğraması konusunda Mhp neden tek kelime etmiyor? Milliyetçi ve ülkücü olduğunu iddia eden bir parti ülkenin yabancı akınına uğraması konusunda fikri olmaz mı? Ses çıkarmadığına göre bütün bunları kabul ediyor anlamı çıkar ki çok vahim.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Mış gibi malatya (7 ay önce)
    Sayın vekil çok dogru konuşmuş malatya da herşey yolunda mış gibi davranılıyo bir prefabrik eve elektrik baglatamıyor sa vatandaş böyle bir afetten sonra bu şehirdeki bütün yöneticiler siyasetçiler hepsi bıraksın görevini vatandaşa hala zorluk çıkartılıyor tabi terkeder vatandaş malatyayı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Murat Dinç (7 ay önce)
    Gökhan başkana hayırlı olsun malatya da şimdiye kadar olan en iyi mhp il başkanı çok iyi insan
    %44
    %56
    Yanıtla
  • Fehmi (7 ay önce)
    Kamu kurumlarında milliyetçiler mobinge uğruyor . Özellikle milli eğitimde . Birçok olaya şahit oluyoruz. Bununla ilgili parti başkanı , vekil neden ağırlığını koyamıyor . İl başkanımıza ve vekilimize çok iş düşüyor. Allah yardımcıları olsun.
    %54
    %46
    Yanıtla
  • Fehmi bey dua et MHP cumhur ittifakında birde üyelerinin yanında olan sayın Fevzi ŞAHİN gibi sendika başkanımız var.
    %32
    %68
    Yanıtla
  • Hacı (7 ay önce)
    İktidarın nimetleri bu olsa gerek. Düne kadar düğün salonlarında kongre yapan MHP şimdi 5 Yıldızlı otellerde kongre yapıyor. Salonda yapılan konuşmalara baktım da herkes halinden memnun ne deprem ne geçim ne emekli hiç bir şey konuşulmamış AKP nasıl kolduk deyneği oluruz da büyükşehirleri AKP kazanır bizde ihale kovalarız konuşmaları mealinde konuşmalar olmuş. Yazıklar olsun MHP bu hallere getirenlere
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Mehmet (7 ay önce)
    Gökhan Başkan MHP için bir şanstır. Yüzündeki samimiyet, güleryüz, tevazu, en önemlisi kibirden uzak kişiliği ile partiye çok şey katacağına inanıyorum. En kısa zamanda hayırlı olsuna geleceğim Başkanım
    %35
    %65
    Yanıtla
  • kibirden uzak dediğiniz gökhan beyi bence siz hiç tanımıyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (7 ay önce)
    Başkanımızın tekrar görmek gurur verici Allah hayırlı ve uğurlu etsin inşallah
    %35
    %65
    Yanıtla