SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Millet Bahçesi İçin İlk Adım Atıldı

0
Güncellendi - 2018-09-23 18:15:23
Millet Bahçesi İçin İlk Adım Atıldı
A- A+ PAYLAŞ

Bugüne kadar binlerce Malatyalının, Malatyaspor sevdalılarının hüznüne ve sevincine ortak olan, 2017 yılında yeni stadın hizmete girmesi ile birlikte atıl durumda kalan İnönü Stadı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  ‘Millet Bahçesi’ projesi ile yeniden hayat buluyor.

Eski stadın Millet Bahçesi olarak düzenlenmesi amacıyla, Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi arasında protokoller imzalanmış ve ihale süreci başlatılmıştı. Millet Bahçesi ile ilgili proje hazırlıklarına hemen başlayan Büyükşehir Belediyesi bir yandın da yıkım ihalesi yaptı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştirilecek olan Battalgazi İlçesi Uçbağlar Mahallesinde 3996 ada ve 17 nolu parsel üzerinde bulunan İnönü Stadyumu, Kapalı Spor Salonu, Turgut Özal Kamp Merkezi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası, Osman Çağlı Kapalı Yüzme Havuzu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ek binasının yıkım ihalesi, enkazından çıkacak malzemeler karşılığında açık teklif (açık artırma) usulü ile yapıldı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Beydağı toplantı salonunda 24 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleştirilen ve 26 katılımcının iştirak ettiği ihaleyi; 2 milyon 200 bin TL teklif veren Gülten Alagaş kazandı. İhale İta amirinin onayından sonra kesinlik kazanacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, zamanla şehrin tam ortasında kalan eski stad yerine yıkım sonrası, içerisinde yaşam alanlarının da olduğu Millet Bahçesi Projesi yapılacak.

Bülten- 

[caption id="attachment_261801" align="alignnone" width="650"] D[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Malatyali (5 yıl önce)
    Osman cagli kapali yuzme havuzunun Battalgaziye devredilmesi bakımı sonrasi elimizde alternatif havuz olarak kalmali.Yaz doneminde 3000 bine yakin cocuklarimiz yuzme dersi almakta.Yeni havuz faaliyete gecmeden bu acelecilik neden.yeni havuz yilan hikayesi.musabakaya hazirlanan bir kuşak genç yuzuculeri emeklerini gormezden gelmemek olmaz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Deli Dumrul (5 yıl önce)
    Millet Bahçesine Sıtat yerinde kalsın Bal ligi maçları burda oynansın
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Stadyum ışıklandırmasını söküp başka amatör stada taksınlar bari.. değerlendirsinler... ne kadar pahalıydı onu yapmak o dönem...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    millet bahçesi nedir, bu alanda yapılacak her şey rantiyecilerin eline geçecek ve millete zehir olacaktır. esenlik demiş bir hemşehrim onun kimlerce nasıl yönetildiği ortada. bu alanı ağaçlandır yeşillendir, hiçbir mali tesis yapma sadece wc alanları oluştur, güvenlik ve temizliğini sağla millet dilediğince kullanabilsin, işte o zaman adı gerçek manada MİLLET BAHÇESİ olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • nazim ilhan (5 yıl önce)
    bari bir alanımız sosyal tesisi olarak kalsın bina yapılmadan spor komplesi veya halk meydanı olsun. bir tarafı yıkılıp kalan yerlerin acık olup seçim ve konser alanı olsun fuar ve tanıtım günleri yapılsın sabah akşam yürüyüş yeri olsun . bina değil de acık alan olsa da malatya ya yakışan proje olur . benim dediğim olmayacak ama . bende fikrimi söylemek istedim saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sekan karadağ (5 yıl önce)
    bu kadar basiretsiz bir belediyecilik beni insanlikdan tiksindirdi. 4 sene once hayal denilen projeye simdi bir civi bile cakmadan ilk adimi attik demeniz. ve projeyi ustlenmeye calismak basiretsizligini kanitlamistir. tebrik ediyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    1966 yılında hizmete girdi.1970 değil.İlk maçımızı BALIKESİR karşısında oynadık. 3-1 yenilmiştik.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (5 yıl önce)
    Buraya.park bahce ve as ansorlu kule.yapilsin Belediye gelir getirir.adinida kayisi kule.koysunlar Guzel bir proje olur
    0
    0
    Yanıtla
  • 44mlty44 (5 yıl önce)
    Havuz ve kapalı spor salonu kalmalı. O kadar yatırım yapılmış.millet bahçesine de güzel olur.hatta bir kısım tribün anfi tiyotra şekline dönüştürülmesi. etkinlikler için çok güzel olur.ama yok ben söz verdim, ihale yapıcam ,yikicam gerisi önemli değil diyorsan yapacak birşey yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan dogan (5 yıl önce)
    Özel sektörden bazılarına vermeyelim o alanları esenlik isletsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (5 yıl önce)
    İçimden geçen güzel bir proje yarışması yapıp ona göre özgün ve güzel bir millet bahçesi yapılırsa Malatya'mıza çok yakışır.
    0
    0
    Yanıtla