SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milyonluk Villaları da Deprem Vurdu

Milyonluk Villaları da Deprem Vurdu
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde 6 Şubat depremlerinden etkilenen milyonluk 65 villa harabeye döndü. Fiyatları 3 ila 5 milyon arasında değişen ve bir çoğunun üzerinde hala satılık ilanlarının durduğu villalar kullanılamaz hale geldi.

6 Şubat depremlerinin büyük yıkıma neden olduğu Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde halk arasında villa kent olarak bilinen ilçeye bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan ve fiyatları 3 ila 5 milyon arasında değişen bir çoğunun üzerinde hala satılık ilanlarının bulunduğu villalarda depremde nasibini aldı.

Bir kısmı yurtdışında yaşayan Türkler tarafından yatırım hedefli satın alındığı öğrenilen villaların kullanamaz hale geldiğini belirten bölge sakinlerinden Mustafa Bakırcı villalardan bir kısmının yeni yapıldığını söyledi.

Amcası ve kardeşine ait villalarında kullanılmaz halde olduğunu kaydeden Bakırcı,” Depremlerde Doğanşehir çok büyük hasar aldı. İlçenin yüzde 70 yapı stoku zarar gördü. Evler kullanılmaz hale geldi buradaki villalar yeni sayılır ama büyük bir tahribat var. Bölgede 60’ın üzerinde villa var büyük kısmı darbe aldı kolonlarda sıkıntı olmamasına rağmen çatı ve duvarlar zarar görürken bir kısmının ağır hasarlı olduğu belirlendi. Burada kardeşim ve amcam ile tanıdıklarında villaları vardı fiyatları 2,5 ila 5 milyon arasında değişiyor depremden dolayı büyük tahribat gördüler çoğu kullanılmaz halde “diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • kamil (11 ay önce)
    Agir hasarli ne varsa yiklmali
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (1 yıl önce)
    Tecde ve bostanbaşin da ağır ve orta hasarki bina sahipleri,evlerinin az hasara çıkması için de ellerinden geleni yapıyor.cunhurbaskani bundan bir ay önce orta hasarlı binalar yikilicak demişken,şu an,ağır ve orta hasarlı binalar,az hasarlı oluyor.allah sonumuzu hayır etsin..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasbi (1 yıl önce)
    Doğanşehirde sadece bu villalar değil, Adalet Bakanlığına ait cezaevinin daha içerisine taşınılmamış lojmanları da ağır hasarlı... Bu lojmanlarda muhtemelen yıkılacak, yapanın yanına kar kalacak... Yine milletin cebinden bu kamu binalarının parası çıkacak... Hangi müteahhit bu ihaleyi almıştı? Villalara gelince, hepsi bataklık zemin üzerine yapılmış ve yan tarafında yeni villa yapımına uygun bataklık arsa satışı var... Bataklık manzaralı, bataklık arsa ilanı....
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Bagimsiz milletvekili adayi avukat Tahsin Yaşar (1 yıl önce)
    Malatya da bir seyler değişmeli artık Ankarada parti merkezlerine "bu sizin adayinız seçin hadi" denilen kisiler gidecek halk gelecek
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Emine Yüksel (1 yıl önce)
    Merak etmeyin onlar çok çabuk satılır, cilalanır, boyanır, övülür, imzalanır. Bu millet unutur eskiyi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    Gedik te Yeşilyurt belediyesinin yaptıkları ne oldu acaba? Malum belediyenin yaptığı tüm evler ağır hasarlı olduğu için o villalarda yeşilköy 2 ve topsöğüt evleri ile aynıdır diye düşünüyorum. Malatyahaber den Yeşilyurt belediyesinin yaptığı evlerle ilgili güzel bir haber bekliyorum.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Gedikli (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Yeşilyurtta yaptıkları kireç ocağı üzeri olduğu için zemini sağlam bu nedenle herhangi bir sıkıntı yok yeğenim.Önemli olan sağlam zemin kaliteli malzeme ve işçilik ile malzemeden çalmamak ve yüksek katlı yapmamak.Ama gel gör ki elazığda bile depremden sonra 15 katlı binalar yapılmış.Buralar 30 yılda bir depreme maruz kalan yerler.Düşün yeğen 30 yıl sonra o binalar 30 yaşında olacak ve 7 üstü depremde sonu ne olacak.Eğitim şart ama herşeyden önemlisi AHLAK şart.Hadi sağlıcakla kal yeğenim
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Abuzer Yigen (1 yıl önce)Gedikli isimli kullanıcı yorumuna
    Oturdugum ev 5 katlı 15 yillik bina ve hasarsiz. Duvarda catlak yok. Ne kadar iyi malzeme kullanilirsa kullanlsin isden anlamayan kisilerin elinden gecerse gunumuzde yasananlarin sadece bir kesitidir. Ahlakta eğitim ile verilebilir ve iş ahlakı gereklidir her yerde
    0
    0
    Yanıtla
  • Gedikli (1 yıl önce)hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumlarımızı neden paylaşma ihtiyacı duymuyormusunuz?Kaç yıldır sizin haber sitenizi takip ediyordum ama bu saatten sonra bitti.Gedik sağlam
    %43
    %57
    Yanıtla