SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 1. sıra milletvekilli adayı Veli Ağbaba, sorunların daha fazla demokrasiyle çözülebileceğini söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Adayları Veli Ağbaba ve Dila Boztepe, Pirsultan Abdal Kültür Derneğini ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan CHP 1. sıra Milletvekilli Adayı Veli Ağbaba, "Bizim demokratik kitle örgütlerine bakışımız, açıkladığımız parti programında belli. 'Özgürlükçü demokrasiyi kuracağız' diyoruz. Bunu yapmak için öncelikle Anayasayı değiştireceğiz. Demokrasinin olmazsa olmazı sivil toplum kuruluşları demokratik kitle örgütleridir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni seçim bildirgesinde yer aldığı gibi sivil toplum örgütlerinden habersiz hiçbir şey yapmayacağız. Bütün ilgili konularda onların düşüncesini almadan, onlarla paylaşmadan bir adım atmayacağız. Sivil toplum örgütleri bizim anlayışımıza göre Türkiye'de siyasi partiler gibi olması gerekiyor. Bir toplumda demokrasinin ne ölçüde olduğunu sivil toplum kuruluşlarının gelişmişliği ve sivil toplum kurumlarının üyeleriyle açıklanabilir. Biz Türkiye'de bütün sorunların daha fazla demokrasi ile çözülebileceğine inanıyoruz. Biz geçmiş mirasımıza sahip
çıkıyoruz" diye konuştu.

Ağbaba'dan sonra söz alan Pirsultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Songül Canpolat, "Biz Veli Bey'in desteklerini her zaman gördük. Her zaman yanımızda oldu. Bizim belli taleplerimiz var. 5 temel talep. Bizim herhangi bir partiye şuna buna oy verin ya da vermeyin demek gibi bir lüksümüz yok zaten. Ama bizim taleplerimize karşılık verecek parti programlarına alan partileri de biz destekliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız