SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MTÜ'nün 'Kara Kutusu'na Yolsuzluk Soruşturması..

MTÜ'nün 'Kara Kutusu'na Yolsuzluk Soruşturması..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda (YİKOB) görev yaparken ‘Mal varlığının kaynağını izah edememesi’ nedeniyle ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası alan ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Aysun Bay Karabulut tarafından üniversiteye alınıp önce Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı, ardından ise  Genel Sekreter yapılan ve Mayıs 2022’de YÖK soruşturması nedeniyle görevden alınan Ömer Akkuş’un hakkında başlatılan bir başka soruşturmada özel kullanımında olan araçta, üniversitenin yakıtını kullanma iddiası ile soruşturma açıldığı bildirildi. Aynı iddia Rektör Aysun Bay Karabulut içinde gündeme gelmişti.

-70 milyonluk ihaleyi alan firma aracı tahsis etmiş, yakıtta devlet bütçesinden…. 
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın kız kardeşi olan ve hakkında ablasının siyasi konumu nedeniyle işlem yapılamadığı, kaynağını bir türlü açıklayamadığı ‘hızla zenginleşme’ dahil tüm skandallarının bu nedenle 'cezasız' kaldığı öne sürülen Rektör Aysun Bay Karabulut’un, Malatya Valiliğinin de kendisini resmi bir yazıyla uyardığı “bozuk sicili” nedeniyle hukuken atanamayacak olduğu halde, önce milyonlarca liralık ihaleleri yapan Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı, ardından ise genel sekreter olarak atadığı  ve geçtiğimiz Mayıs ayında görevden alınan Maden Mühendisi Ömer Akkuş için YÖK tarafından yeni bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Buna göre;  maliyeti 3 yıl önce 70 milyon TL olan Yeşilyurt Kampüs ihalesini kazanan firma tarafından Ömer Akkuş’un özel kullanımına tahsis edildiği ileri sürülen lüks aracın yakıt giderinin üniversite bütçesinden karşılandığı iddia ediliyor. İddialar üzerine YÖK tarafından başlatılan idari soruşturma nedeniyle Ömer Akkuş’un ifade verdiği öğrenildi.  

-Rektör ile kocasının kara kutusu  
Daha önce Malatya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda şube müdür vekilliği görevinde de bulunan, daha sonra geçtiği MTÜ  camiasında 'rektör ve üniversiteyi hiçbir yetkisi olmadığı halde fiilen yönetmeye kalkışan kocası Ercan Karabulut'un kara kutusu' diye de tanımlanan Ömer Akkuş, YİKOB'da iken hakkındaki bazı iddialar nedeniyle soruşturmaya uğradı.

Edindiği mal varlığı ile kazancı arasında dengesizlik olan, mal varlığı beyanında bulunmayan ve mal varlığındaki artışın sebebini izah edemeyen Ömer Akkuş'a, Süleyman Kamçı’nın Malatya Valiliği döneminde Malatya Valiliği İl İdare Kurulu tarafından, 13 Mart 2016 tarihinde kademe ilerleme cezası verildi.

Mal varlığındaki artışın kaynağını izah edemediği için ceza alan Ömer Akkuş, bir süre sonra YİKOB'dan yeni kurulan ve rektörlüğüne Aysun Bay Karabulut'un getirildiği Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne geçiş yaptı.

Aysun Bay Karabulut, Ömer Akkuş’u önce, yeni bir üniversite olması nedeniyle birçok inşaat projesinin ihale ve yapım sürecini yöneten Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığına vekaleten, daha sonra ise asaleten atandı.  Ekim 2021'de ise üniversiteye Genel Sekreter olarak atanan Ömer Akkuş'u, YÖK’te başlatılan soruşturmalar nedeniyle rektör,  Mayıs 2022'de, genel sekreterlik ve daire başkanlığı görevlerinden almak  zorunda kalmıştı.

-Rektör hakkında da..  
‘Mal varlığının kaynağını izah edememesi’ nedeniyle ‘kademe ilerlemesinin durdurulması’ cezası alan Ömer Akkuş’u önce daire başkanı, ardından ise genel sekreter olarak atayan Rektör Aysun Bay Karabulut kendisi hakkında kamuoyuna yansıyan hızlı zenginleşme, yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları için Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) tarafından başlatılan soruşturmaların sonucu merakla bekleniyor.

Rektör Aysun Bay Karabulut, rektör olarak atandıktan 2.5 yıl içinde Ankara’nın ve İzmir’in lüks sitelerinde süper lüks 2 tane villa sahibi olduğuna dair kamuoyuna tapu kayıtları yansımış ve rektör bu iddiaları yalanlamamıştı.  Rektör Karabulut’un üçüncü villasını da Malatya’da aldığı iddiası da kamuoyuna yansımıştı, ancak Rektör Karabulut bu iddiayı da yalanlamadı. Yine rektörün özel araçlarının yakıtının üniversitenin hesabından karşılandığı iddiaları da gündeme gelmiş, buna ilişkin belgeler kamuoyuna yansımıştı.

YÖK tarafından, hakkındaki iddialar nedeniyle soruşturma yapıldığı bilinen Aysun Bay Karabulut'a da, rektörlüğe yeniden atanmasını engelleyecek bir cezanın verilmesinin öngörüldüğü, ancak bunun yine ablasının siyasi koruması ve baskıları nedeniyle işleme konulamadığı iddiaları da bulunuyor.

Bu arada, rektör ve kocasının üniversitedeki bir diğer ‘kara kutusu’ olarak tanımlanan, geçici temizlik işçisi olarak üniversiteye alınıp, önce kadrolu, sonra memur, en son da öğretim görevlisi yapılan, ‘Yaşlı Tırnak Bakım Uzmanlığı’ da akademisyen yapılmasına gerekçe oluşturan Ezgi B. de, YÖK tarafından bu üniversitedeki skandal iddialara ilişkin soruşturma yapılıyorken, üniversiteden istifa etmişti.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Ömer Akkuş, MTÜ Rektörü Aysun Bay Karabulut ile birlikte

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • malatyalı44 (1 yıl önce)
    yeter malatyayı yediniz yine doymadınız ne faydanız var malatyaya hiç ama birgün hesap vereceksiniz yemin ederim malatyalı akp vekilleri yüzünden akp ye oy vermeyeceğim
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    Malatyahaber.com gerçekten tarafsız, bağımsız, dürüst ve gerçekçi haberciliğinizden dolayı sizi kutluyorum. Aylardır hatta yıllar oldu bu rektör hanımın yaptıkları neredeyse yanına kar kalacak. Dilerim son bir yanlış daha yapılmaz ve bu rektörü bir daha Cumhurbaşkanımız atamaz. Yoksa Malatyamın vay haline.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Maşallah,Barekallah!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeşilyurt (1 yıl önce)
    Burda rahmetli Turgut Özal'ın eşi ve çocukları devreye girmeli.Cumhurbaşkanımız ile görüşmeliler. Yine Bu rektör atanacaksa üniversitenin isim değişikliği olmalı. Özal bu ülkenin bir kuruşuna el sürmedi. Özal'ın ismi bu üniversitede bu yolsuzluklarla anılmamalı.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • ugur tn (1 yıl önce)
    Aa inanın şok oldum. kadame ilerleyişinin durdurulması cezası nedir ya ? Yakıştı mı hiç akp'nin rektörüne verdiği ceza ? hale bakın ya size bir şey söyliyim mi bu kadıncağız gibi iktidara yakın ne isimler ne mal sahibidirler bu şekilde ve hepsininde nasıl bu mal varlıklarını edindikleri meçhulun zirvesidir ama işte ah ah hakedildiği gibi yönetilen türkiye ve tabi ki layığınla yönetilen malatya. DURMAK YOK YOLA DEVAM HAYDİ MALATYA YAPARSA YİNE AKP YAPAR.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (1 yıl önce)
    İyi de bu adam heryerde kendini halen genel sekreteri olarak tanıtıyor... !!!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Bi bitmedi, milleti salak sanıyorlar, bi zeki kendileri
    %100
    %0
    Yanıtla
  • R7ba (1 yıl önce)
    Ankarda yolsuzlukluk dosyalarını nasil sümen altı yapamadılar,rektör ve eşi o siyasi odaları kapı kapı dolaşıyorlar.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Leyla hanım (1 yıl önce)
    Normal bir ülkede olsa bırakın atanmayı bu aday bile olamaz. Ak parti ayyuka çıkan bu iddialar için bunun görev süresi bitmeden görevden almalıydı. Onu yapmadı ve doğal olarak kadın yüz buldu tekrar aday oldu. Böyle saça böyle tarak. O zaman tekrar atanması da normal. Değerli hemşehrilerim Eylülün ilk haftası atanır. Malatya da çok vakit geçirdi bu yaz neredeyse hep buradaydı seçim faaliyetleri için. Ee artık sıkıldı. Eylülün ikinci haftası güzeellll bir tatil yapar. Sonra tekrar Ankaraya yerleşir. 4 yıl sonra belki yaza yine atanma dönemi gelince yeni bir yer takip etmek için tekrar gelir buralara. Bu hikaye böyle sürüp gider. Ne yapalım. Elden birşey gelmiyor.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Aslı (1 yıl önce)
    Devir sizin devriniz. Öznur, aysun. Tüm sülalenizi yerleştirdiniz. Sağlık kültür daire başkanı öz yeğeniniz cem gökçe nerde ğörev yapıyon? Ankarada da dimi. Kadrosu malatya Turgut Özal Üniversitesinde ama. Peki soruyorum ey allahtan korkmazlar. Bu görevlendirme en fazla kaç ay oluyor?? Siz müslümansanız ben değilim. Kısa ve net....
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kernekli İbrahim (1 yıl önce)
    Maşallah maşallah keyfe gurban olam,ilimize faydası olmuş bir kaç üniversite daha açalım.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Adeletin hukukun olmadigi yerde her sey serbes cunku siyasilerin dedikleri oluyor dinden imanda soz edenler kul hakki yiyorlar
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hakkı (1 yıl önce)
    Danıştay soruşturma izni vermez olur biter:)
    %89
    %11
    Yanıtla
  • malatya (1 yıl önce)
    malatya sen ve ablanla gurur duyuyor!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • kadir (1 yıl önce)
    ne güzel dünya. ablası milletvekili bacısı rektör ama ne rektör. sadece duyumlar ve malatya haber.com. un haberlerine göre söylüyorum. malatyamızın gururu turgut özalın adını taşıyan turgut özal üniversitesini malatyaya gelmeyip ankarada yönetiyor.. usulsüz personel alımı. üniversite adına makam arabası kiralayıp bunu ankarada kullandığı. haberelere bakılırsa yolsuzlukların döndüğü çırpttığı. üniversite yi bu şekil yönetmen rahmetli turgut özalın kemiklerini sızlatıyor. eğer bir daha seçilirsen o zaman derimki şimdiye kadar yaptığın az bile olmuş bu yaptıklarının on katını yapmayı sana vad ediyorlar demek
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (1 yıl önce)
    Bunlar daha hiçbir şey .
    %92
    %8
    Yanıtla
  • No name (1 yıl önce)
    Bir gün her şey ortaya çıkacak ve adil bir şekilde yargılanacaksınız.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Kandal (1 yıl önce)
    hesap vermez ceza almazlarsa bu ülke düzelmez zzz.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Hıdır (1 yıl önce)
    Yerelde haber olan bu gerçekler malesef ulusalcı yayınlanmıyor. Yapılanlar kimsenin yanına kalmaz bu kadar çok şey var ama hiç bir şey yokmuş gibi olmamalı. Bacısı değil isterse ecdadı olsun ki bacısına bunlara rağmen arkasında duruyorsa ona da YUH
    %89
    %11
    Yanıtla
  • behlül (1 yıl önce)
    Zerre hakkım varsa zehir zııkım haram olsun
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Betül (1 yıl önce)
    Sayın Cumhurbaşkanımızın Malatya'mıza bir müjde olarak haberini verdiği ve kısa zaman içerisinde 8. Cumhurbaşkanımızın ismi ile açılan Malatya Turgut Özal Üniversitesi çok büyük ümitlerle umutlarla heyecanla Malatya da kuruldu. Bu heyecan ve ümitler kısa zamanda yerini hüsrana bıraktı, neden peki bunun sebebi ne? İlim irfan yuvası olarak kurulan bilimin Merkezi olan bir üniversite kurulduğu günden bugüne yolsuzluk, hırsızlık, mobbing, baskı gibi sadece olumsuz şeylerle anılıyor. Bunun sebebi ise liyakatsiz egolu yöneticiler oluyor, yazık ki Malatya buna layık görüldü yazık ki Merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın ismi bu şekilde egolu yöneticilerin yaptıkları ile zedelendi. Yazık ki Cumhurbaşkanımızın müjdesine bu liyakatsiz rektör, eşi ve bir grup yolsuz ile leke vuruldu...
    %77
    %23
    Yanıtla
  • yıldırım (1 yıl önce)
    vayyyy vayyyy öznur çalıkın gurur abideleri malatya sizinle gurur duyuyor. eylül ayında eğer aysun baykarabulut tekrar rektör olarak seçilirse varya akp hükümütene güvenilmez anlamına gelir. yani o kadar yolsuzlukları yazılacak.. ayda 2 veya üç defa malatyaya gelecek. eşinin deynekçi gurubu basına saldır. usululsüz personel alımı yapacak. sonrada tekrar rektör olarak atanacak ben o zaman derimki vayy ülkemin haline. bu ne anlama gelir siz düşünün
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Muhsin (1 yıl önce)
    hırsız bütün kurumlarda var rüşvet artık resmi olmuş belki olmaz dediğimiz diyanet işleri başkanlığında bile çıkar memleket niye bu hale geldi valla bu memurların yöneticilerin çoğu nasıl can verecek merak ediyorum dürüst olanıda var onlar üstüne alınmasın
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Zafer Demir (1 yıl önce)
    Yürekli olan bir savcıda Rektör hanım için bir soruşturma açmalı. Tabi önce yürekli olması gerekir. Korkak olmamalı var mı?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Ne ala memleket Ablalı kardeşli Sanki uyanmamız lazım bazı şeyler için Öznur Çalık esnaf ziyaretlerine başladı sıcaklarda kimse dışarı çıkmazken 1 haftadır geziyor neden acaba?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Yasin (1 yıl önce)
    Arkasında ablası ve ak partili siyasetçiler olduğu sürece, medya da isterse delilli ispatlı yolsuzluk yaptı, adaletsiz yaptı, şunu yaptı, bunu yaptı denilsin. Hiç birşey olmaz. Malatya onların. Malatya Malatyalı vatandaşların değil. Onların dediği olur. Yani ne desek boş.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Abdurrahman (1 yıl önce)
    Malatya haberi birkez daha takdir ediyorum Cesaretinden ve tarafsız haberlerinden dolayı
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Hüseyin (1 yıl önce)
    Birşey olmaz olur böyle şeyler normal alıştık artik
    %88
    %12
    Yanıtla
  • deli cavuş (1 yıl önce)
    :)) Yolsuzluklar şehrinde , yolsuzlukların başını çekenleri izliyorsunuz. Allah ıslah etsin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Hamdi (1 yıl önce)
    Bu işten "ben yanarsam sizi de yakarım" çıkar diye düşünüyorum!
    %88
    %12
    Yanıtla