SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Mücadele Ettik, Engelleyemedik''

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Fikret Barın, verdikleri mücadeleye rağmen Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatıldığını belirterek, "Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü yok, ama biz arkadaşlarımızı koruyacağız" dedi.

Barın, sendikanın Malatya'da düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, Köy Hizmetleri'nin kapatılmaması için büyük mücadele verdiklerini, ancak kapatılmasını engelleyemediklerini söyledi. Barın, "Çok açık söylüyorum 4 tane miting yaptırdık, konfederasyonumuz bunun bir tanesine gelmedi, 3'üne geldi. 4 mitingin altında da Türkiye Yol-İş Sendikası'nın imzası var. 4 tane mitinge 100 bin insan taşıdık. 7.5 trilyon lira para harcadık. 4 miting, 8 bölge toplantısıyla sesimizi duyurmaya çalıştık. Türkiye'de birçok şey oldu, sadece Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapatıldı, başka bir genel müdürlük kapatılmadı" dedi.

İl Özel İdareleri Genel Sekreterliği bünyesinde çalışan işçilerden dolayı 1 Mart'tan itibaren sözleşmelerin yenileneceğini kaydeden Barın, "Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü yok, ama biz arkadaşlarımızı koruyacağız. En büyük sorunumuz 2007 yılında 1 Mart'tan itibaren sözleşmelerimizi yenilemeye başlamalıyız. İl Özel İdareleri çalışanlarının Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası'na (TÜHİS) üye olmalarını sağlamalıyız. Burada bizim en büyük sıkıntımız şu; TÜHİS'in ne olduğunu maalesef yerel yöneticilere anlatamıyoruz. Adamlar 'Nedir TÜHİS?' diyor, hiç duymamışlar. Biz 79 toplu sözleşmeyi aynı anda başlatıp bitirmek istiyoruz. Bu konuda bize Başbakanımız'ın sözü var. Bizim sözleşmemiz artık işletme sözleşmesi değil, işyeri sözleşmesi. Şu anda 41 tane il TÜHİS'e üye olmuş durumda" diye konuştu.

Türkiye'de sorunu olmayan hiçbir kesim olmadığını söyleyen Barın, "Elbette işçi sınıfı sıkıntıların en büyüğünü çekecektir. Çünkü biz emeğimizle geçinen insanlarız. Farklı bir yerdeyiz, farklı bir yerde olduğumuzu mutlaka idrak etmeliyiz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız