SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Daha Kapsamlı Destekler Bekliyoruz'

'Daha Kapsamlı Destekler Bekliyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

6 Şubat depremleri sonrası Malatya’nın ihracat kaybının 68 milyon 535 bin dolar olduğunu belirten Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Yeniden ayağa kalkma mücadelesi verdiğimiz bu günlerde daha kapsamlı destekler bekliyoruz” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 6 Şubat depremleri sonrası Malatya’nın ihracat kaybının 68 milyon 535 bin dolar olduğunu söyledi.

2023 yılının Şubat-Aralık dönemi ihracatının 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 16 düşüşle gerçekleştiğini kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat’ta tarifi zor depremler yaşadık. Ekonomik ve sosyal etkisi hala devam ediyor, yıllarca da devam edeceğe benziyor. İhracat, ülkemiz ve ilimiz ekonomisi için hayati öneme haiz bir konu. Yaşadığımız depremler sonrası şehrimizin düşen ihracatını yeniden ivmelendirmek adına hükümetimizden güçlü adımlar bekliyoruz. 2023 yılının Malatya’dan Şubat-Aralık döneminde 356 milyon 696 bin dolar ihracat gerçekleştirebildik. 2022 yılının aynı döneminde 425 milyon 231 bin dolar ihracat gerçekleştirmiştik. Şehrimizin ana ihracat kalemi kuru kayısı. Küresel ihracatın daraldığı bu dönemde bizim inovatif ve yüksek katma değerli ürünleri ihracat kalemlerimize katmamız kaçınılmaz. Yükte hafif, pahada ağır ürünlerin ihracatını gerçekleştirecek fabrikaların sayılarını arttırmamız gerekiyor. Tüm iş dünyasını, ayağa kalkma mücadelesi veren şehrimize yatırım yapmaya davet ediyorum” dedi.

Tüm dünyada yaşanan ekonomik sorunların üretim maliyetlerini arttırarak ülkemizin rekabet gücünü zayıflattığına vurgu yapan Başkan Sadıkoğlu, “Yalnızca ülkemizde değil tüm dünyada ekonomik anlamda sorunlar devam ediyor. Jeopolitik riskler artıyor, dünyadaki siyasi kriz derinleşiyor. Kızıldeniz’de yaşananlar bizleri yeni bir tedarik zinciri krizi ile karşı karşıya bırakıyor. Tüm bunlar üretim maliyetlerinin yüksekliği ile birleşince rekabet gücümüz giderek zayıflıyor. Dolayısıyla ihracatta mevcut konumumuzu korumamızın dışında hedeflere ulaşabilmemiz için ihracatçılarımızın desteklenmesi oldukça önemli” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • çavuşoğlu (2 ay önce)
    Bağkur primi 7200e düşecekti ama olmadı,bunla ilgili hiçbir demecinize rastlamadık
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 ay önce)
    1.ve 2. Osb de harıl harıl işçi kıyımı yapılıyor iken utanmadan destek cümlesini kullanmak vallahi de billahi de aymazlığın en üst rezilliğin en alt seviyesi olsa gerek delil olarak çalık denim pazartesi günü 78 işçi çıkardı göztepe eski tekel depoları olan yerdeki atölyelerde bu hafta 300 ün üzerinde işçi çıkarıldı doymadı doya bu zalim patronlar olan garibana fukaraya oluyor devlet sadece fakirin devleti nasıl olsa ay sonunda derler deprem bölgesi SSK primleri vergiler af edildi ama üfürmeye devam ona durmak yok
    %40
    %60
    Yanıtla