SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müdür Epeyce İş Yapmış!

A- A+ PAYLAŞ

Vali Ulvi Saran, Amerika Birleşik Devletleri’nin Chicago Eyaletinde düzenlenen Türk Dünyası Festivali’nin oldukça renkli geçtiğini söyleyerek “Biz de Malatya olarak kendi kültürümüzü, folklorumuzu, müziğimizi ve en önemlisi kayısımızı tanıtma imkanı bulduk. Iowa eyaletinin Des Moines şehri ile kardeş şehir olmak için girişim başlattık” dedi. Vali Saran, turizm ve tanıtım amaçlı geziye Valilik Yazı İşleri Müdürü’nün katılmasıyla ilgili eleştirilere ise “Yersiz bir değerlendirme. Yazı İşleri Müdürü, gezi ve etkinlikler esnasında oraya bir takım araç ve gereçleri getirdi, götürdü, yerleştirdi. Bir takım yazışmaların kayıtların tutulması ve notların alınması gibi işleri oldu” yanıtını verdi.

"BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ"
14-19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen ve açılışını Sanayi ve Ticaret Bakan’ı Nihat Ergün’ün yaptığı Chicago Türk Dünyası Festivali’ne AKP Milletvekili Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Naci Şavata, Valilik Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan, Belediye Özel Kalem Müdürü Kadir Çelik ve bir grup iş adamı ile birlikte katılan Vali Ulvi Saran, makamında yaptığı basın toplantısında geziyi değerlendirdi.

Festivalde Malatya adına açtıkları standın büyük ilgi gördüğünü söyleyen Vali Saran, Malatya standının büyük ilgi çektiğini ve özellikle kayısının tanıtımı açısından verimli olduğunu bildirdi.

ABD’de çok çeşitli temaslarda bulunduklarını bunlardan en önemlisinin Iowa eyaletine bağlı Des Moines şehri ile kardeş şehir olmak için başlatılan çalışmaların geldiğini kaydeden Saran, “Bunun için bir takım girişimler şu an itibariyle başlamış durumda. Kardeş şehir olduğumuz zaman Malatya ile bu şehir arasında başta eğitim imkanları olmak üzere birçok konuda yararlar sağlanacaktır. Umuyoruz ki bu çalışmalar en kısa sürede sonuç verir ve bir kardeş şehir protokolü imzalarız” dedi.

"DÜNYANIN İSTEDİĞİNİ YAPMALIYIZ"
ABD’de bulundukları süre içinde özellikle kayısının tanıtılması noktasında önemli girişimlerde bulunduklarını bildiren Saran, kayısının kilosunun ABD’deki marketlerde 12 dolara kadar satıldığına dikkat çekti.

İş adamları ile kayısının rafine ve yan ürünlerinin arttırılması ve buna dönük yatırımların yapılması için görüşmeler yaptıklarını da aktaran Saran “ABD’nin birçok yerinde kayısı mağazalarının açılması için fikir alışverişi yaptık. Örneğin Chicago Dış Ticaret Ateşemiz’in bu konuda çok ciddi önerileri oldu. Biz de ‘Dünya nasıl kayısı istiyor, hangi kalitede üretim istiyor’ bu konuda istişarede bulunduk. Artık bizim istediğimiz gibi değil de dünyanın istediği gibi kayısı üretmemiz gerekiyor. Üretim aşamasında kendi kabuğumuzdan çıkıp dünya standartlarını yakalamalıyız. Ayrıca ABD gıda sanayi açısından çok gelişmiş bir ülke. Birçok ürün var ancak hiç birisi kayısı gibi değerli değil. Fakat buna nazaran ABD’de kayısı belli bir kesim tarafından tanınıyor. Daha geniş kesimler tarafından tanınması için tanıtım yapmalıyız” dedi.

MÜDÜR NE İŞ YAPMIŞ?
Basın mensupları tarafından tanıtım amaçlı yapılan geziye Kültür ve Turizm veya Basın Yayın Müdürlüğünden bir yetkilinin yerine Valilik Yazı İşleri Müdürü’nün götürülmesinin eleştirilere neden olduğu belirtilerek buna ilişkin değerlendirmesi sorulunca, Vali Saran, “Bu tamamen yersiz bir değerlendirme. Yazı İşleri Müdürü, oradaki bir takım araç ve gereçleri getirdi, götürdü yerleştirdi. İstişare ve toplantılarda bir takım yazışmaların, kayıtların tutulması, notların alınması noktasında işleri oldu. O bizim takdirimiz. Üzerinde durulmaya gerek bir konu değil kimin katıldığından ziyade görevin ifası önemli.” şeklinde yanıtladı.

SOMUT SONUÇ NEYMİŞ?
Vali Saran, "Yıllardır yurt dışına geziler yapılıyor ama ortaya somut sonuçlar çıkmıyor, bu gezinizden somut bir şeyler çıkacak mı?" sorusuna ise "Çok önemli bir soru. Bu tür gezilerin yüzeysel olmaması gerekir. İlk somut çıktısını kardeş şehir projesinin gerçekleşmesi olacak. Bu kapsamda insanlarımız başta eğitim alanında olmak üzere bir çok haklardan Amerikalılar gibi yararlanacaklar. Vizyon olarak Türkiye'deki Malatya değil, Dünyadaki Malatya hedefimiz olmalı. İkinci olarak da Amerika'da gıda sanayi ve buna bağlı olarak da kalite ve akreditasyon teknikleri de çok gelişmiş durumda. Bu teknikleri de ilimize kazandırabiliriz. Amerika'nın New York, Şikago, Washington gibi büyük şehirlerinde kayısı satış ofisleri kurulması için Ticaret ataşemiz çalışmalara başladı. Sanırım en kısa sürede gezimizin somut yararlarını görürüz" şeklinde yanıtladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız