SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Müftü Yardımcısı Karatepe'ye Tayin

A- A+ PAYLAŞ

AKP'den aday adayı olan, listede yeralmayınca son anda bağımsız adaylık başvurusu yapan, ancak daha sonra AKP tarafından ikna edilerek bağımsız adaylıktan vazgeçirilen Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe'nin, tekrar memuriyete dönüş için yaptığı başvurunun Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından değerlendirildiği, ancak Malatya yerine Erzincan Müftü Yardımcılığı'na tayininin çıkarıldığı bildirildi. Demokrat Parti Malatya İl Başkanı Erdal Altunkaya, bu tayini "AKP sürgünü" olarak değerlendirilirken, Karatepe "kurumun bir tasarrufu olarak algıladığını" ifade etti.

KARATEPE VE ADAYLIK SÜRECİNDE OLANLAR..
Malatya Müftü Yardımcısı olan Karatepe, aday adaylığı başvurularının başladığı dönemde, görevinden istifa ederek AKP'den aday adayı olmuş, ancak listelerin açıklanacağı son gün adaylar arasında yeralmadığı bilgisine ulaşınca, bağımsız adaylık için Seçim Kurulu'na başvurmuştu.

Karatepe'nin bağımsız aday olmasının AKP'ye olumsuz etkisi olacağı değerlendirmeleri sürerken, AKP'de düzenlenen bir basın toplantısında, Karatepe'nin bağımsız adaylıktan vazgeçtiği mesajı duyurulmuş, AKP'nin 1. sıra adayı ve TSO Başkanı Mücahit Fındıklı, ilginç bir konuşma yapmış ve şöyle demişti:

"Ben basının ve sizin huzurunuzda hem de Allah’ın huzurunda şahadet ederim ki; Mahmut Karatepe hocam, iman açısından benden üstündür. Yine şuna şahadet ederim ki, itikadi noktada benden üstündür. Yine şuna şahadet ederim ki, ibadet noktasında benden üstündür. Ve yine şahadet ederim ki, bu ise gönül veren, emek veren ve gayretleri itibariyle de benden büyüktür. Biz ne öğrendiysek, bu yolda, ondan ve onun gibilerden öğrendik. Başka Mahmut Karatepe hocamız yoktur. Dolayısıyla O, biz hata da yaptıysak, kusur da yaptıysak, özür dilemek bize, bağışlamak ona düşecektir. İşte başkasının yapamadığını ve gençliğimizden dolayı yapmış olduğumuz hatalarımızı, kusurlarımızı bağışlamak üzere Mahmut Hocam burada.

Ve huzurlarınızda tekrar hepimize hakkını helal etmesini istiyorum, ağabeylik yapmasını istiyoruz. Mahmut hocamın elini öpmek istiyorum”

Fındıklı bu konuşmanın ardından Mahmut Karatepe'nin eline uzanarak öpmeye kalkışmış, ancak Karatepe elini vermemiş, daha sonra da şöyle demişti:

"Türkiye'de demokrasinin oturabilmesi için, özellikle yerelden kanaatim, düşüncesini ifade eden, insanların, bu düşüncelerine saygılı olunması gereği, sebebiyle ben böyle yola başvurdum. Ve bunun doğru olduğunu ifade ediyorum, iddia ediyorum. Çünkü, demokratik yapılanmada eğer, bireylerin kendi iradeleriyle seçtiği insanları başa getirirlerse, işi sahibinin dediğine bağlarlarsa daha güzel şeyler olur.

Ben bir ideal uğruna, kürsüden hak ve hakikati yani peygamber efendimizin kötülüğü gördüğünüzde onu elinizle, sonra dilinizle, sonra kalbinizle kovun prensibiyle yola çıktım.

Ama dediler ki, hocam, ‘Türkiye buna hazır değil. Sen hayal alemindesin. Ayağını yere bas. Siyaset buna hazır değil’ dediler.

Biz de eyvallah dedik. Bu işin çilesini çekmiş, bu işte yol almış insanların tecrübelerine itimat ettik.

Ama Türkiye için bu şarttır. Mahmut Karatepe batsın. Ama Türkiye de demokrasi varolsun, düşünen varolsun.

Bu kadar insanın dağdan, bayırdan beklenen, ilçeden gelerek fikir beyan ettiği düşüncelere saygılı olunsun. Nefsi bir beklentim yoktur. Ben Allah için ülkeme, vatanıma, bayrağıma, milletime, hizmet eden insanların hep hizmetkarı olma yolunda, bütün idealim bu doğrultuda olacak.

Allah bana nasip etmesin, nefsi ve şahsi düşüncem varsa. Mahmut Karatepe sade bir vatandaş olarak hayatını bu şehirde sürdürecektir.”

DP: "SÜRGÜN", KARATEPE: "KURUM TASARRUFU.."
Mahmut Karatepe'nin, göreve dönüş başvurusunun ardından Malatya yerine Erzincan'a Müftü Yardımcısı olarak atanmasına ilişkin resmi yazının Malatya'ya ulaştığı belirtilirken, Demokrat Parti (DP) il başkanı Erdal Altunkaya, bu atamayı "AKP'nin sürgünü" olarak değerlendirdi. Altunkaya, Karatepe'nin bağımsız aday olduğunu, iktidar tarafından adaylıktan çekilmesi istenince çekildiğini bildirdi ve "Şimdi soruyorum. Ekranlarda şahadet ederek, el öperek, hepimizden üstün ve büyük insan dediğiniz sayın Karatepe'nin tayinini niçin çıkardınız?" dedi ve eleştirilerde bulundu.

Karatepe ise, "Ben bu tayini kurumun bir tasarrufu olarak algılıyorum ve bu doğru bir tasarruf değil. 24.5 yıl yüzakıyla hizmet veriyorum, bunun 14 yılını bir ilde geçirdim. Görevim esnasında tüm insanlara, kurumlara eşit mesafede oldum, sevgiyle, şefkatle, ülkeme, memleketime çalıştım."dedi.

Karatepe, atamanın AKP'nin etkisiyle değil, kurumun bir tasarrufu olarak gerçekleştiğine ilişkin düşünce taşıdığını, bunun düzeltileceğine inandığını bildirdi.

ARŞİV FOTO: Karatepe'nin bağımsız adaylıktan vazgeçirilmesine ilişkin olarak AKP il merkezindeki basın toplantısından.. (Soldan sağa il başkanı Ahmet Çakır, Mahmut Karatepe ve 1. sıra adayı Mücahit Fındıklı).. Fındıklı, övücü konuşmalardan sonra Karatepe'nin eline uzanıyor ve Karatepe elini vermiyor..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız