SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gündemleri 'Malatya: Sorunlar ve Çözüm Önerileri'

0
Güncellendi - 2018-10-17 04:47:07
Gündemleri 'Malatya: Sorunlar ve Çözüm Önerileri'
A- A+ PAYLAŞ

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği’nin (TMMOB) Malatya’daki şube ve temsilcilik yetkililerinden oluşan İl Koordinasyon Kurulu (İKK) bir toplantı düzenleyerek, büyükşehir statüsü ile birlikte Malatya’nın değişen, çeşitlenen ve büyüyen sorunlarına çözüm üretmenin yanı sıra, yaklaşan yerel seçimler sürecinde başkan adaylarına alternatif çözüm öneriler sunmak amacıyla kentsel sorunları masaya yatırdı.

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, çevre düzeni planları, nazım imar planı, depremsellik ve zemin etütleri, ısı ve ses yalıtımı, su kaynakları, ulaşım, tarımsal alanların korunması, çevre kirliliği gibi Malatya’nın temel sorunları ele alınarak, çözüm alternatifleri üzerinde tartışıldı.

Toplantıya İnşaat, Ziraat, Jeoloji, Elektrik ve Makine Mühendisleri Odaları ile Peyzaj Mimarları Odası temsilcileri ve yöneticileri katıldı.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun hazırlayacağı “Malatya: Sorunlar ve Çözüm Önerileri” başlıklı rapor basılarak yerel yöneticilere ve yerel seçimlerde aday olacak kişilere dağıtılacak.

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu toplantısına, Fevzi Çiçek, Vehbi Aluçlu, Erdal Yavaş, Bedri Özten, Enver Işık, Murat Köseoğlu, Yusuf Doğan, Furkan Alpay, Mahmut Kazan, Erol Erdal, Eyüp Tekir, Adil Önal, Hüseyin Alagöz, A. Haluk Yaman, Yasin Ekici, İzzet Demir, Mahmut Bektaş, M. Zeki Hedekoğlu, Taner Demir, Erkan Özgür, Metin Günata, Meltem Çetinhan ve Uğur Şişman‘dan oluşan mimar ve mühendisler grubu katıldı.

Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısında ele alınan başlıklar ve bu başlıklar altında yürütülecek çalışmalar şöyle:

Çevre Düzeni Planları

Başta, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1. 25.000’lik çevre düzeni planı üzerinde çalışmalar yapılacak

Ulaşım

Kuzey ve Güney Çevre yolları, Kuşak yollar, sinyalizasyon ve kavşak düzenlemeleri

Su Kaynakları

Yer altı ve yer üstü su kaynaklarının güncellenmesi

Sondajlar

İl geneli açılan sondaj kuyuları envanterinin çıkarılması ve olası sonuçları

Zemin Etüdü

İl genelinde çeşitlilik gösteren ve depremsellik açısından tehlike yaratan bölgelerin güncellenmesi

Aydınlatma

Özellikle kent merkezinde yaşanan aydınlatma kirliliği

Tarım

Tarımsal alanların güncellenmesi ve ürün desenlerinin yörelere göre planlanması

Projeler

Malatya için hazırlanan projelerin ilgili odalar tarafından incelenerek alternatif öneriler sunulması

malatyahaber.com- malatyayorum.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • nazim ilhan (5 yıl önce)
    bu kadar duyarlısınız malatya ya bir proje sunsaydınız örnek şehir nasıl olur diye müthaitlerin siz gözlerini acıyorsunuz ama yıllardır . mesleğiniz insanlara daha iyi yaşam daha güzel şehir projesi yapmanızı dilerim saygılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Melikşah (5 yıl önce)
    Bir kentin gelişmesi için Belediye başkanlarının dernek şu bu peşinden koşan değil, şehircilikten anlayan, fikirlere açık, organize edebilen kişiler olması lazım. Malatya niye sorunlarla boğuşuyor net değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan (5 yıl önce)
    Malatya'nın siyasileri ve yerel yöneticileri bu raporları ne kadar dikkate alıyorlar.Eğer şimdiye kadar dikkate aldılarsa Malatya'nın bu hali ne...Ortada çok büyük sorunlar var ve bu sorunlar sahipsiz.Yöneticilerde ve siyasilerde günü kurtarma,reklam kokan boş işler,israf , rant, vizyonsuzluk almış başını gitmiş.Üzücü olan ise müthiş bir duyarsızlığın olması. Bu anlamda odaları böyle bir çalışma başlattıkları için kutluyorum. İnşallah Malatya'mıza sahip çıkan birileri olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhanlı (5 yıl önce)
    Bu memlekette zmo başkanı Fevzi çiçek gibi 4 tane adam olaydı bu kadar milletvekili bakan iktidar muhalefet hiçbir zevata gerek yoktu Malatya'nın medarı iftiharı gelin görün ki nerede bir rant adamı var nerede bir parazit var onu öne çıkarırlar o da bal tuttuğuma göre parmağımı da elimi kolumu da yalamam lazım der
    0
    0
    Yanıtla
  • Kılıçarslan (5 yıl önce)
    Ah keşke, sizin gibi insanların görüş ve tavsiyelerine uyulsa önerileriniz ışığında işler yapılsa,ah keşke
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA LI (5 yıl önce)
    Vekiller onay vermediği sürece ne yapsanız boşşşşş
    0
    0
    Yanıtla