SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Munzur'da Rafting Yaptılar

0
Güncellendi - 2018-08-16 04:08:31
Munzur'da Rafting Yaptılar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü sporcuları tarafından Tunceli'de rafting yapıldı.

Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü,  Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen 'Yaşam için Sağlık, Sağlık için Spor' projesi kapsamında etkinliklerini sürdürüyor. Proje kapsamında sosyal sorumluluk projelerinin yanı sıra sportif etkinlikler düzenleyen kulüp, bu kez de Tunceli'de rafting yaptı.

Malatya Ekstrem Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Mahir Karakaya, projenin çeşitli ayaklarının olduğunu ifade ederek, 'Yaşam için Sağlık, Sağlık için Spor' projesi kapsamında düzenlediğimiz son faaliyette Munzur Çayı’nda rafting yaptıklarını kaydetti.

Karakaya, Malatya'da genç yaşlı herkesin spor yapmasını istediklerini belirterek, "Kulübümüzün genç üyelerinden 20 dolayında kişiyle iki saatlik parkurda kürek attık. Bir yıllık projemizin her bir etabı bizler için ve katılımcılar için ayrı bir heyecandı. Bu süre zarfından yaklaşık bine yakın ilçelerde yaşayan Malatyalı çocukla direk temasa geçtik. Hem uygulamalı hem de sunumlarla çeşitli doğa eğitimleri vererek doğada nasıl tek başına yaşam sürdürülebilir anlatmaya çalıştık. Ailelerden olumlu dönüşler aldık. Özellikle dalış ve kayak eğitimlerinin tekrar edilmesi talep ediliyor. Ayrıca kaya tırmanışı eğitimlerinin sürekli verilmesi isteniyor. Bu anlamda tırmanış duvarı Malatya’da olmadığı için kendilerini geliştiremiyor ve sporcu yetiştiremiyoruz. İnönü Üniversitesi yerleşkesinde bulunan tırmanış alanının dışarıya açılmasını bekliyoruz. Proje kapsamında Levent Vadisi’ne etkinlik düzenliyoruz ama yağışlı ve nemli havalarda tırmanış düzenleyemiyoruz. Malatya’da genç yaşlı herkes bu sporları yapmayı istiyoruz. Projemizi tekrar yapacağız ama yerel yönetimlerimize çağrımız bizim gibi kulüplere destek versinler. Vatandaşlarımızın doğa eğitimi almaları için onların desteğine ihtiyacımız var" dedi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız