SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Narkotik'in 'Kasırga' Operasyonuna 44 Tutuklama

0
Güncellendi - 2021-09-01 21:56:04
Narkotik'in 'Kasırga' Operasyonuna 44 Tutuklama
A- A+ PAYLAŞ

Yeşil reçeteye tabi uyuşturucu hapları Mersin’deki bir ilaç dağıtım deposundan yurtdışına çıkış yapılmış gibi göstererek yurt içinde torbacılar aracılığı ile piyasaya sürüp gençleri zehirleyen şebeke ve torbacılara yönelik operasyonda yakalanan 50 şüpheliden 44'ü tutuklandı.

Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, yeşil reçeteye tabi hapların torbacılar aracılığıyla uyuşturucu kullananlara satışıyla ilgili olarak başlatılan operasyonda, 22'si uyuşturucu şebekesinden, 28'i de torbacılardan olmak üzere 50 şüpheli çeşitli illerde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında yakalananlardan 22'sinin yeşil reçeteye tabi hapları, yurt dışına gönderilmiş gibi göstererek piyasaya süren şebekenin mensupları olduğu belirlenmişti.

Malatya merkezli olarak İstanbul, Adana, Mersin ve Antalya'da gerçekleştirilen ve 'Kasırga' adı verilen operasyonda yakalanan 22 şüpheli Malatya'da adliyeye çıkarıldı. Bu şüphelilerden,  ilaç şirketinin yöneticilerinden olduğu bildirilen kadının da aralarında yer aldığı 20'si tutuklandı. 28 torbacıdan da 24'ünün tutuklandığı öğrenildi. Diğer 6 şüphelinin adli kontrol kaydıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

Operasyonda şüphelilere ait adreslerde yapılan aramalarda 66 bin 675 adet yeşil reçeteye tabi hap, 1 kilo 300 gr Sentetik Kannabinoid (bonzai), 185 gram Metamfetamin, 7 gr kokain, 3 Adet Ruhsatsız tabanca, 138 adet fişek ve 2 adet tüfek ele ele geçirilmişti.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • öğrenci (2 yıl önce)
    plaka 44 isabet.
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (2 yıl önce)
    Türkiye'nin en büyük sorunu , gençlerin büyük bir kısmını pençesine düşüren uyuşturucu illetidir...Uyuşturucu arkasından bir çok suçu birlikte getirmektedir...son zamanlarda suç patlamasının , aile içi katliamların temel sebebi uyuşturucu illetidir. Sadece polisiye tedbirlerle bu işin çözülemeyeceği aşikardır...bütün kurumlar, STK lar , özel teşebbüsler, ve toplumun bütün katmanlarının katılımı ile bununla mücadele edilebilir...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Saim (2 yıl önce)
    Her yerde mobesa,kameranın olduğu zamanda bu işleri yapanları yaptıranlara emniyet güçlerinin hiçbir şekilde fırsat vermemesi gerekir.Sehrin valisi ve özelikle emniyet müdürünün çok hassas davranması gerekir.Bu islerin nerelerde yapılacağını bizlerin bildiğinden daha iyisini emniyet güçleri bilmektedir.Umut ediyorum bundan böylede zehir tacirlerine göz actirmazlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim, aynı adam, aynı gün içerisinde polis tarafından 2 defa yakalanıp salıveriliyorsa sıkıntıyı poliste değil, bırakanda aramak gerekir
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Helal olsun güvenlik güçlerimize,bu lanet illete aracı olan sebep olan,kullandıran herkesin Allah belasini versin.umarim güneş yüzü görmezler
    0
    0
    Yanıtla