SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Havai Hat Var, Ne 'Mecburi' Güzergah!.. Elazığ'a 'Elbüs' Geldi

0
Güncellendi - 2018-06-10 18:15:32
Ne Havai Hat Var, Ne 'Mecburi' Güzergah!.. Elazığ'a 'Elbüs' Geldi
A- A+ PAYLAŞ

Dünyada ilk defa 18 metre uzunluğunda, körüklü, bataryalı, elektrikli, 0 emisyonlu otobüsler (ELBÜS) Elazığ'da toplu taşımada kullanılmaya başlandı.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın ‘Marka Şehir Elazığ İçin Çözüm Planları’ arasında yer alan çevre dostu, elektrikli, bataryalı ELBÜS’lerin bir bölümü Elazığ'a geldi. Dünyada ilk kez Elazığ’da kullanılacak olan 18 metre uzunluğunda şarjlı, bataryalı, çevre dostu ELBÜS’ler trafikte yerini alarak topluma taşımada kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda Gazi Caddesi’nde tören düzenledi. Törenin protokol tarafından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Yaklaşık 150 kişi kapasiteli ELBÜS’lerin sürüşünü ise Başkan Yanılmaz yaptı.

Hizmet bereketi yağdığını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Son yıllarda hizmet anlayışında büyük bir değişim ve dönüşüm var. Özellikle 21. Yüzyılın başından itibaren kamu yönetimi felsefemizde uygulamalarımızda ciddi değişiklikler var. İnsanı merkeze alan, yaratılmışların en şereflisi olarak gören ve dolayısıyla ona götürülecek her hizmeti ibadet olarak gören bir anlayışa sahibiz. Bunu Ankara’dan en ücra köşeye kadar görmemiz mümkündür. İnsana değer katan, yüzünü güldüren, memnun eden bir anlayış ile hizmet ediyoruz” dedi.

"Elazığ ve Türkiye’de değil dünyada ilk" 

Bugün Elazığ için tarihi bir gün yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, “2014 yılından sonra Elazığ’ımızda yer altı ve yer üstü birçok çalışmaları yaptık. Şehit Polis Fethi Sekin Mesire alanı, Cip Barajı Mesire alanı, alt geçitler, üst geçitler bütün mahallelerimize yapmış olduğumuz parklar ve sosyal yardımlaşma çalışmalarımızla Elazığ’ımızda AK Parti Belediyeciliğinin en güzel örneklerini veriyoruz. Bugün ulaşımda yepyeni bir döneme giriyoruz. Sadece Elazığ ve Türkiye’de değil dünyada ilk defa 18 metre uzunluğunda elektrikli körüklü sıfır emisyonlu tamamen yerli ve milli olan bizim mühendislerimizin dizayn ettiği ve bizim mühendislerimizin imalatını yaptığı elektrikli otobüsün bugün açılışını yapıyoruz. Elazığ’ımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

"Kilometrede 10 kuruş harcıyor, yüzde yüz elektrikli" 

Otobüslerin sadece Elazığ’da değil Türkiye’de ve dünyada da şehir içi ulaşımına yeni bir perspektif yeni bir açı kazandıracağını belirten Başkan Yanılmaz, “Şu anda devreye alacağımız altı adet otobüs her biri 150 kişiyi taşıyabilecek kapasiteden ve 150 kişiyi taşırken kilometrede 10 kuruş harcayarak geri dönüşlerinde kendi kendini şarj edebilen ve bir şarjla 400 kilometre yol yapabilen ender imalatı yapılmış olan özel bir otobüstür. Bu otobüsün içindeki koltuk dizaynı oturan hemşerilerimizin rahat edebileceği şekilde dizayn edilmiş karşılıklı dört koltuğun olmadığı ve kimsenin kimseyi rahatsız edemeyeceği şekilde bir koltuk dizaynı yapılmıştır. Aynı zamanda otobüs engelli hemşerilerimizin rahat binebilmesi için istenildiği anda sağ tarafa tamamen yatabilen istendiği anda sol tarafa tamamen yatabilen özel amortisörleriyle içindeki yolcuları rahatsız etmeyecek şekilde yolculuk yapabilen yine özel bir otobüstür. Tamamen sessiz içine bindiğinde göreceksiniz otobüsün çalıştığını dair hissetmeyeceksiniz. Şanzımanı olmayan yüzde yüz elektrikli bir otobüstür. Ben bu otobüsün başta Elazığ’ımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın direksiyona geçtiği ELBÜS'e binen Vali Kaldırım, Milletvekili Metin Bulut, TSO Başkanı Asilhan Arslan, Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, bazı milletvekili adayları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ilk yolculuğu yaptı.

Malatya Belediyesi'nin, Büyükşehir statüsünden sonra da göreve devam eden Ahmet Çakır başkanlığındaki yönetimi, Türkiye'de 40 yıldır vazgeçilmiş olan, havai elektrik hatları ve bu hatların olduğu güzergahlarda çalışabilen "troleybüs"ün, günümüze uyarlanmış versiyonu olan "trambüs"ü tepkilere, eleştirilere rağmen tercih etmişti. Malatya'da ihalesinden, maliyetine tüm aşamaları tartışmalı olan trambüs seçimine karşın, Elazığ Belediyesi'nin, sabit güzergah ve havai hat sorunu olmayan elektrikli otobüsleri tercih ederek kullanmaya başlaması, iki belediye yönetimi arasındaki sorun- çözüm anlayış farklılığını ortaya koydu.

Bu arada, Elazığ Belediyesi'nin tercih ettiği elektrikli 'Elbüs'leri yapan firmanın, Malatya'ya 'boynuzlu otobüs' de denilen ve 'trambüs' diye pazarlanan troleybüslerin imalatçısı Bozankaya firması olduğu öğrenildi.

Elazığ, iha, AA- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

63 yorum yapılmış

  • slymn dvnc (4 yıl önce)
    Arkadaslar birbirine yakin olmasi ve halkinin buyuk cohunlugun birbirine yakin olmasi sebebiyle aradaki anlasmazliklati yadirgiyorum.Sonuc olarak atlanan idey var.Butun anafolu sehirlerine bakin,yapisal olarak hep aynidir.İmarlasma ve sehircilik butun sehirlerin eski merkezlerinde aynidir.Malatya sehir merkezinin,elazig sehir merkezinden hic bir farki yoktur.Yeni yapilasma ile birlikte her ikisinde de yerlesim alanlari modernlesmistir.Malatya,genislemeye dahs musaittir.Sebebi,duzlul alaninin daha fazla olmasi,bu konuma gote yeni sehirrlesme planlarinda yollarin,parklarin daha buyuk ve genislemeye musait olmasidir.Elazigda sehir her tarafindan bir daga ve tepeye yaslanmistir.Genislemeye musait arazi dogrultularinda ise deprem fay hatti sebebiyle yuksek katlilara musaade edilmemektedir..Bu elazig icin tabiki eksidir.Elbus traleybu olayina gelince,sizler saniyor musunuzki bu ulasim planlari dirwkt belediye heyetlerince uygulanmis olsun?ikiside akp li belediyedir ve bu tasima vasitalari,tamamen partinin yerel yonetimlerden sorumlu baskanlari tarafindan kararlastirilmaktadir.Su anda elazigdali elbuslerin seferleri durdurulmustur.Sebebi ise bilhisayar donamimlarindaki aksakliklardir.Bu sebeple imalatci firma supervizorleri kac gundur bu aracalarin arazilariyla ugrasmaktafir.Malatya da gusel sehrimizfir anvak bunyesindeki elaziglilar ve adiyamanlilari cikinca ilce olmayacagi malum dehildir.Forumds her iki ilin vatandaslari yinr klasik agiz dalasina giriyor ancak iki ilinde belediyecilikten ve gelisimden anladigi hicbisey yok maalesef.Ancak ithal olarak aldiklari araclarla ovunurler.Simdiye kadar iktidar cenahlari hep malatyaya korumus kollamistir ancak en son yerel secimlerde elazigda 40% oy kaybi yasamislardir.akp nin malatyafa aldihi oy orani bile,iktidarin bu sehrimize yaprihi kiyagin gostergesidir.Bundan sonra malatyali arkadaslarin elaziga giptayla bakmayacagini kimse garanti edemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • cumali çeçen (5 yıl önce)
    HayIrli olssun sehrimize ve ulkemize.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih Sertkaya (5 yıl önce)
    Böyle büyük projelerle elazığımızın kalkınmasını ve gelişmesini sağlayan sayın başkanımız MÜCAHİT YANILMAZ a yürüdüğü yolda ve çalışmalarında başarılar diler kendisine teşekkür ederiz
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yunus (5 yıl önce)
    Tebrikler hayırlı olsun şehrimize
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Ergun (5 yıl önce)
    MASALLAH ELAZIGIMIZA HAYIRLI OLSUN YAKIŞIR TEŞEKKÜRLER BAŞKANIM
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yakup (5 yıl önce)
    Elazığ için hayırlı olsun Başkanımıza teşekkür ederiz hizmetlerinden dolayı
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Gokhan (5 yıl önce)
    Elazığ belediye başkanı MÜCAHİT YANILMAZ' ı tebrik ediyorum bu hizmeti yaptığı için ve araştırıp bu güzel sistemi bulduğu için bir işi yapmak var bide mantıklı olanı yapmak var sağolun başkanım
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Turan (5 yıl önce)
    Hem Malatya’daki,hem Elazığ’daki sistem aşağı yukarı aynı.Biri Elektrikle çalışır.Her taraf tellerle kaplı,Diğeri aküyle çalışır,fiziki kirlilik yaratmaz ancak,akü sistemi çok pahalıdır.Aynı kapıya çıkarlar.Şu anda Tüm dünyada kullanılan sistem hafif raylı sistemdir.Amerikayı neden yeniden keşfe çıkarlar anlamak mümkün değil.Yani Avrupa, Amerika,Japonya bu işi bilmez bizim belediyeler iyi bilir öylemi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mucahit üzüm (5 yıl önce)
    Gelisen guzellesen elazig icin calisan bi baskanimiz var Allah yolunu acik etsin
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Turgut (5 yıl önce)
    Elazigimiza hayırlı olsun. marka şehir için merdivenleri 1 er 1 er çıkıyoruz. Sayın belediye başkanımıza sonsuz teşekkürler
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Cumali (5 yıl önce)
    tebrikler Elazigimiza hayirli olsun
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mert korkmaz (5 yıl önce)
    Kandirilmaya devam ediyoruz. Millet olarak hafif rayli tramvaylar yerine böyle saçma sapan yatırımlarla bizi kandiriyorsunuz. Artik balık tutmayı öğretin, balık yemeyi değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • İyi de tramvay ile elektirikli otobüs arasında pek fark yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Var :) çevre kirliliği + masraf :) direkler masraf kazım masraf :) o kazılar yapılırken yapılar hasarların onarımı masraf Trambüs dünyanın en modası geçmiş ulaşım aracıdır onun yerine 5 adet otobüs konurdu daha iyiydi
    0
    0
    Yanıtla
  • Tramvayda elektiriği direkten alıyor. Tramvay ada kazı yapılmaktadır. Tramvayında masrafları var
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevko (5 yıl önce)
    Malatya elazıgın 10 da 1 i derken? Iki sehiride iyi biliyorum elazg malatyanın arka mahallerinden farki yok ve malatyanın yarısı kadar bile degil bu neyin cekememzligi kıyaslamanız bile çekemediginizi gösteryor.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • yaşar ulusoy (5 yıl önce)Sevko isimli kullanıcı yorumuna
    bir elazığlı olarak kardeş malatyayıda seviyorum ama burda yanlışın var malatyanın nufusu 745,00 ilçeleride dahil elazığında nufusu ilçelerden birlikte 595,00 bin bu elazığ malatyanın 10 da 1 ri nasıl oluyor bide adıyamınlı arkadaşlar gitse nufusda düşer malatyada yinede sevgiler bu arada elazığa elbüsler için belediye başkanımıza teşekkür ederiz bölge hastanesine kadar gidecek
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ibrahim çelik (5 yıl önce)
    elazığın elektrikli belediye otobüsü bizleri ne için bu kadar ilgilendiriyor onlar kendi işlerine baksın biz kendi işimize bakalım, elazığın kopyacı olduğunu el alem herkes biliyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yms (5 yıl önce)
    Bu sitede burada yorum yapan bazılarıda sırf muhalefet olsun da ne olursa olsun havasındalar...Yemin ediyorum tam tersi durum olsaydı bu kez tel direk döşenmediği için saydıracaktınız..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kerimoğlu (5 yıl önce)
    Şimdi boyle cafcaflı fotolar çeker atarlar tabi. Yarin maliyet ve giderler başını alıp gittiğinde anlarlar Malatyadaki mi hizmet yoksa Elazığ'daki mi? Hep söylüyorum, yine söylüyorum. Bu memleket senin yaptığın hizmeti 1 sene sonra çok iyi anlar Sayın Çakır. Emeklerine sağlık... Oyum başta sana, sonra da Ak partiye helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (5 yıl önce)
    Neden tramvay tercih edilmiyor ya! Neden! Neden! Neden!
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyam44 (5 yıl önce)
    ahmet çakır işini bilir zaten peyzaj işi ile trambüs tam bir fiyasko
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (5 yıl önce)
    ELBÜS üş, TRAMBÜS müş hepsi hikaye. Her iki sisteminde dezavantajı çok fazla. Ulaşımda kesin çözüm raylı sistemdir. Bütün dünya da da böyledir. Bu sistemlere yapılan harcamalar ile çok rahat raylı sistem kurulabilirdi. Raylı sistem hem uzun ömürlü, hem yolcu kapasitesi istenildiği kadar artırılabilir, hem de ekonomik. Bence çok geçmeden raylı sisteme geçilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    TRAMBUS ELEKTRİFİKASYON ULASİMDA BASLANGİC İCİN GAYET İYİ SAYİLİR FAKAT!!! BU SİSTEM YAN YOLLARDA İSLEMEZ. SAYİN CAKİRA KAC TANE TWEET ATTİM PROJE HENUZ İNSAAT ASAMASİNDAYKEN AMA NAFİLE GİTTİLER YAN YOLLARA KURDULAR. BU SİSTEMİN TEK AVANTAJİ KATANER DİREKLERİ VE TRAFO ALT YAPİLARİ RAYLİ SİSTEME %100 UYUMLUDUR. YANİ İSTENİLDİGİ TAKDİRDE TRAMVAY COK RAHAT KURULABİLİR AMA BUNU YAPACAK YUREKLİ ADAM NERDE? CAKİR GİTTİ BU HATTİ YAN YOLLARA KURDU. YOLUN ORTASİNA METROBUS GİBİ KURULSAYDİ SİMDİ RAYLİ SİSTEM İCİN COK RAHAT GECİS OLACAKTİ. AT BİNENİN KİLİC KUSANANİN. ULKEMİZDE NE YAZİK Kİ HERKES KENDİ İSİNİ YAPMİYOR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onu nasil yapacaktı kac tane alt gecit var yapma imkanı zaten yok orduzu battalgazi kavşağı yeni sanayi kavşağı asıl bu trambüs başlı başına bir saçmalık hafif rayli sistem gelmeliydi ama nerde o zeka birilerinin projeleri zengin edilsin diye bu fiyasko proje Malatya ya resmen zorla yaptırıldı kimler zengin edildi acaba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kerem (5 yıl önce)
    ikisi de akp li. birini över diğerini yererken yine akp yi taşlamış oluyorsunuz. akpliler: acaba hangisini övsek de diğerini yersek. zor durum abe.bence böyükler daha iyi bilir deyin o kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aras (5 yıl önce)
    Trambus ve Elbus birbirinden farklı 2 ulaşım aracı dir. trambus güzergahı çalışma saatleri belli elektrik ile çalışan bir sistemdir kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır Lakin Elbüs güzergahı belli olmayan normal halk otobüsü sistemi ile çalışan ve akülü dür Bu akülerin ömrü ortalama beş yıl. Beş yıl sonra aküleri değiştirmek zorunda kalacaklar ve ciddi bir maliyet daha ortaya çıkacak. Ayrıca ömrü tükenen devasa akülerinde geri dönüşümü ile ilgili bir çalışma yok ve doğaya ciddi bir zarar verecek.Bana göre sadece günü kurtarmak için yapılmış ve uygulanmış bir çalışmadır umarım başarılı olur sonuçta hizmetin iyisi kötüsü yoktur önemli olan vatandaşın memnuniyeti ve ulaşıma katkıda bulunmasidir.Ben Malatyalı olarak trambus u kullanan birisi olarak trambus sisteminden memnunum
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya belediyesi hattı biraz uzatmak bahanesiyle tranbüslere modernizasyon yaptı. Haberiniz yok ama trambüslere 10 15 milyon civarında para harcanarak akü yapıldı. Yani bizim tarambüsler ayrıca akülü.. bilen kaç kişi va
    0
    0
    Yanıtla
  • Amadu (5 yıl önce)
    Havai hat ve güzergah olmayınca normal otobüsten bir farkı kalmıyor. Yani bir sistem olmuyor. Ha dizel körüklü ha akülü körüklü. Yazık degilmi yani bizde bundan çok vardı size verirdik kullanırsınız. Önemli olan belli yolu hattı ve güzergahı olması. Elektrik akımını direklerden alması daha güçlü olması.. sizinkinin çocukların akülü arabasından farkı yoktur. Pili biterse artık iner itelersiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen kaç yaşındasın, yorumunu okuyunca kahkaha attım.
    0
    0
    Yanıtla
  • İslam Boz (5 yıl önce)
    Trambüs ömrü Ebusa göre daha uzun, ebusun bakımı daha maliyetlidir.Ebus sadece yakıt tipi olarak normal körüklü otobüsten farklıdır.Fakat trambüs hem bakım maliyeti hem hizmet süresi olarak Ebustan 3 kat daha karlıdır.Trambüsün fiyatı 700bin euro, ebusun fiyatı 870 bin eurodur.Kendi güzergahı olan Trambüs Ebusa göre daha güvenli ve konforlu hizmet sunar, ebus normal otobüs gibi hareket eder ve güzergahı olmadığı için trafik sorunu oluşturacaktır.Her hizmet Millet içindir, Ebus ta Tramnüste Millete hizmet için hayata geçirilmiştir.artıları eksileri algıya göre değişir.Trambüs dünyada ses getiren ve Malatyada uluslararası çalıştayların gerçekleşmesine sebep olan bir hizmettir.Değerini bilmek gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uluslararası çalıştaya hangi ülkelerden kimler gelmiştir? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumlarınız taraf olduğunu gösteriyor. Ankarada bi atölyede alman malını birleştirerek yerli üretim yapamazsınız kaporta üretince yerli veya öilli olamıyorsunuz, milli diye bahs ettiğiniz tranbüsü üreten firma patronu Türk ama Alman vatandaşı olarak firmayı açtı. Bize hikaye anlatmayın. Biraz araştırsan herşeyi öğrenirsin. Malatyaya tranbüsün ilk maliyeti 110 milyon, ve modernizasyon akü vb giderler 15 milyon. 125 milyon yatırım ve tranbüs. Yazıklar olsun demekten başka bişey diyemiyorum. Yerli ve milliymiş yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıktılı (5 yıl önce)İslam Boz isimli kullanıcı yorumuna
    Trambüs değil aslında troleybüs Türkiyenin çoğu yerinde 80li yıllarda kalkmış bir teknoloji zaten dünyanın çoğu yerinde sadece nostalji olarak duruyor bi de kuzey korede toplu taşıma da kullanılıyor galiba zaten çağ dışı bir şey
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahapp (5 yıl önce)
    Yalnız birşeyi kaçırıyorsunuz. Bu sistemi kurdun diyelim... 5 6 yil geçti ve bu araçların pil ömrü miadını tamamladıktan sonra yeni pil için bu aracın fiyatı kadar yeni bir maliyet çıkacak. Bu sistem tutmaz kendini amorti etti derken araç fiyatı kadar maliyet çıkıyor. Tam fiyasko
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Kara (5 yıl önce)
    Trambüsler gelmeden önce üniversiteye gidenler iyi hatırlar, yolculuğun zorluğunu. Şimdi ne rahat 5 dakikada bir sefer var. Bataryalıya pek güvenmeyin, hepimiz cep telefonu kullanıyoruz, zamanla şarj ilk günkü performansı göstermiyor. Bizimkiler direk enerjiyi kendisi alıyor. Bataryalı olsa zamanla yeniden masraf edilip, yenilenmesi gerekiyor. Yine de komşu ilimiz Elazığ’a hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    @Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Öncülerin Başkanı Sayın Ahmet Çakır Tarafından Malatyamıza Kazandırılan Trambüsten İlham Alınarak Yapılan Bu sistem Elazığ'a Hayırlı olsun Ahmet Çakır mütevazi kişiliği ve başarılı belediyecilik anlayışıyla örnek olmaya devam edecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çok iyi yönetici. Milyonlarca borçla belediyeyi bırak, sonra kendi şirketlerin en az 40 kat büyüsün. Ne güzel yöneticilik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahapp (5 yıl önce)
    Doğu ve bazı iller, Malatya'da denenen ve gerçekten güzel bir ivme yakalanan birçok projeyi hemen Malatya ile kontak kurup kendi illerinede kuruyorlar. Örnek alınan bir il konumundayiz ne mutlu bize
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer dönmez (5 yıl önce)
    Elazığda yaşıyorum. Malatya elazığın 10 da 1 i etmez. Elazığ trafiğini görmeden malatyayı eleştiriyorsunuz. Hasüt malatya. 90 km elazığ gelin de bi görün şehrin berbatlığını. Elbüsmüş. Pehhh
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Malatya’yı çekemiyorsunuz hep bir adım geriden geliyorsunuz. Yorumlarda bile ezikliğiniz ortada..
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Mikail Polat (5 yıl önce)
    Trambüs Malatya İçin İyi Bir Hizmetti Maliyeti Gideri Fazla Olsada Ben Otobüsten Daha Çok Trambüsü Tercih Ediyorum Rahat Geliyor Bana. Olumsuz Yönlerini Bilmiyorum Hiç Olumsuz Bir Şeyinide Görmedim Ama Tabi İşin İllaki Yandaş Kısmı Vardır AKP nin Olduğu Her İşte Olduğu Gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (5 yıl önce)
    Birşey olmaz Çakır'ı ödüllendirir kendimize vekil yapar Ankara'ya göndeririz Malatya'ya yakışanı yapmış.Bize düşen desteklemek
    0
    0
    Yanıtla
  • Tolga (5 yıl önce)
    Malatya en kralını alır istese
    0
    0
    Yanıtla
  • Topal asker (5 yıl önce)
    Bos yorum yapmayin elazigda yasiyorum elbusunde mecburi guzergahi var gelin gorun elazigin trafigini daha iyi anlarsiniz elazig hicbir konuda malatyanin yanından geçmez
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Bu nasıl bi savunma veya eleştiri. Dolmuşun bile mecburi güzergahı var kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Topal asker (5 yıl önce)Kadir isimli kullanıcı yorumuna
    Nerde mecburi guzergahi var karayolarinin onunden açtıkları yola mi diyosunuz mecburi yön elbus gazi caddesine girdimi cikamaz 5 yildir elazigda yaşıyorum mecburiyet caddesine mahkum bir elazig bunda baskanin sucu yok guzergahi malatyacaddesi vali fahribey hürriyet gazi caddesi gelinbu guzergahta bi aracinizla gecin ne kadar zamaninizi aliyor ben yapilan hizmete saygi duyuyorum ama kiyaslanma yanlis
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    Elazığ lılar akıllı adamlar.Fazla söze gerek yok. Bizimkiler sadece siyaset yaparlar Elazığ lılar hizmet ederler.yok bizden olmaz olmaz.Elazığlı kardeşlerimize hayırlı olsun. Esas Büyük şehir olmayı onlar hakediyolar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Üniversiteye 35 dakikada gidiyoruz adeta kağnı gibi direk olmayan bir yerde kullanılamaz Malatya'nın başına bela ettiler Elazığ çok iyi etmiş diyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • semih (5 yıl önce)
    Vaybeeee böyleside varmış demekki. Malatya'mizi örümcek ağı gibi tellerle çevirdi acemiler. Tellerin maliyeti trambuslerden fazlaydı dusunsenize. Elazığ işi çözmüş tebrik eder CAKİR a iletiriz..
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat Bey (5 yıl önce)
    Elazig'i bilmem ama Malatya'ya metro yani raylı sistem sart... Eger sehrin tum ilcelerinin gelişmesini istiyorsak baska yolu yoktur bunun...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Pala (5 yıl önce)
    Iste bunun bir faturasi olmasi lazim onun icin akp ye oy yok malatyalilar duyarli olsun en son demode olmus bir sistemi malatyaya getirdilet rant sagladilar yaziklar olsun bu milletin parasini car cur edenlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle İstanbul da 30, 40 yıl önce denendi ancak verim alınamadı masrafı halen çıkmadı
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan kat (5 yıl önce)
    anlamadığınız işlere karışmayın bee.! elektrik direklerine boşuna mı bağlanmış. elbet sebebi var. çalınmasın !diye. yaa.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya delisi (5 yıl önce)
    Elazığa bir yanılmaz yetti ,malatyaya yanılananlar yetmedi.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (5 yıl önce)
    işte olay budur. ne direk ne tel ne görüntü kirliliği ne aynı şerit mecburiyeti. elazığ belediyesi malatya büyük şehre ders vermiş. tebrikler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (5 yıl önce)
    Tanesi 1- 1.5 milyon arası mal oluyor sanırım tabi rekabetin olduğu yerde. Bizim malatyada 10 tanesi toplam 110 milyona mal oldu, akıl alacak gibi değil. Çakır ve Arif Emecen resmen milli serveti direk kablo çöplüğüne gömdü. Peki Arif Emecenin oğlunun tranbüs firmasında yıllardır görev yaptığını bilen kaç kişi var. Ömer Faruk Emecen diye google yazın linkedin de bilgilerini zaten kendisi yazmış..
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyük vurgun vardı ihaleleri araştırılsın gerçekte şuan o kadar yıl sonra TL deki değer düşüşüne rağmen neredeyse yarı yarıya TL kül oldu şuan bile yapılsa sıfırdan o zamanki ihale masrafları VS tamamı bile o zaman harcanan paranın yarısı bile çıkmaz çok büyük usulsüzlük ler vardıı
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (5 yıl önce)
    Zamanında yazdık, söyledik. Yazıklar olsun, Malatya’yı direk çöplüğüne çevirenlere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesinlikle yüzde 80 ide bozuk çakşıyor yolculuk yaparken gürültü den rahatsız vatandaşlar ayrıca o işi yapan taşeron un ağzından duydum çok büyük vurgun var ihalesinde araştırılsın inşallah araştırılır adamın dediği söz şuydu direk işini yapan bilmem neyi yapanlar 1 e 2, 3 değil en az kazanan 1 liralık mal a 5 lira aldı sözünü duydum tanımam etmem berber Deydi Malatyalı değildi
    0
    0
    Yanıtla
  • Nedim (5 yıl önce)
    Tebrikler, hayirli olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (5 yıl önce)
    ahmet çakıra duyrulur aklın yolu bir
    0
    0
    Yanıtla
  • doğru bencede
    0
    0
    Yanıtla