SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne Olacak Şimdi?! 'Fahri Hemşehri' Sancak, Perinçek'in Partisinde..

Ne Olacak Şimdi?! 'Fahri Hemşehri' Sancak, Perinçek'in Partisinde..
A- A+ PAYLAŞ

AKP'den ihracı ile ilgili işlemler başlatıldıktan bir süre sonra partiden istifa eden, 'Malatya'nın Fahri Hemşehrisi' Siirtli işadamı Ethem Sancak, Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi'ne katıldı.

Malatya ile bir ilgisi bulunmamasına karşın8, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'i üyelerin oylarıyla alınan bir kararla 'Fahri Hemşehrilik Beratı' verilmesi kararlaştırılan Ethem Sancak'la ilgili bu karar tepki görünce, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "İş adamı Ethem Sancak ise bana özel olarak telefon açarak Malatya'nın hemşehrisi olmaktan duyacağı mutluluğu dile getirdi" açıklamasını yaparak, o dönem 'makbul ve muteber işadamı' olan Sancak'a fahri hemşehri beratı verildiğini söylemişti.

Sancak'a verilen bu payeye tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin İşadamı Ethem Sancak’a fahri hemşehrilik verilmesini sert sözlerle eleştirerek, "Ethem Sancak'a bir telefonla Fahri Hemşehrilik Beratı verilmesi Malatya için bir utançtır. Fahri Hemşehrilik istisnai bir durum olup, her önüne gelene verilmez. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi otobüs pasosu verir gibi ,maç bileti dağıtır gibi hemşehrilik beratı dağıtamaz/dağıtmamalıdır. Bu karar Malatyalılar için yok hükmündedir. Hemşehrilik asla kabul edilmeyecektir. Malatyalı olmak bir telefonun ucundaysa, bu kararın altına imza atanlara da yazıklar olsun.” demiş ve “Bu kararı alan meclis üyelerine sormak gerekir; Ethem Sancak hangi özelliğiyle Malatya'ya hemşehri olmuştur?" sorusunu sormuştu.

Bir televizyon kanalında katıldığı programda, AKP'nin ABD desteğiyle iktidara geldiğine ilişkin sözlerinin ardından ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilen Sancak, bir süre sonra AKP'den istifa etmişti.

PERİNÇEK'İN PARTİSİNE KATILDI..
Sözcü Gazetesi'nde Fırat Fıstık imzasıyla yayınlanan haberde, Sancak'ın Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi'ne katıldığı belirtildi.

Haberin bir bölümü şöyle:

"..AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu tarafından ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilen ve partisinden istifa eden iş insanı Ethem Sancak ve Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partinin İstanbul il binasında birlikte açıklama yaptı.

Açıklamada siyasi yaşamını anlatan Sancak, SÖZCÜ muhabiri Fırat FISTIK'ın AKP'den istifa etme süreciyle ilgili sorusuna dair şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANI İLE DİYALOGUMUZ OLMADI, KENDİSİNE SORMAK LAZIM

*Ayrıldıktan sonra Cumhurbaşkanı ile bir diyalogumuz olmadı. Niye diyalogumuz olmadı?

*Onu kendisine sormak lazım. Partinin kuralları var. İhraç istemiyle disiplin kuruluna verilmemin ona sorulmadan yapılabileceğini pek tahmin etmiyorum.

*Dolayısıyla ben de bir diyalog kurmadım. Bir halk deyimi var, Yılmaz Güney filmlerinde kullanır.

*Doğruyu söyleyeni 9 köyden kovarlar yaşasın 10. köy. Şimdi ben doğruları söyledim onlar istemediler bunu.

*Mücadele isteyen için yollar kapanmaz ki. Ayrıca Vatan Partisi benim ilk köyümdür. İlk köyüme döndüm yani. Daha önce farklı fikirlerim oldu MKYK'da. Bunları dillendirdim.

‘AMERİKAN'IN DESTEĞİYLE İKTİDARA GELDİK' SÖZÜNÜ YALANLADI
Sancak, basında da yer alan “Biz Amerika’nın desteğiyle iktidara geldik” sözüyle ilgili soruya da şöyle cevap verdi:

*Cımbızlayıp vermek olmaz. İyi bir gazeteci öyle yapar. Ben orada neyi anlatıyorum, sızdılar içeri AK Parti içine… Sonra teslim olmayınca delirdiler.

*Anlattığım ana tema buydu. Sorunun içinden cımbızladınız. AK Parti'yi Amerika kurdu diye. Öyle bir lafım yok.

Sancak, panele ait ses kaydına dair “Günü gelince yayınlarım” dedi.."

FAHRİ HEMŞEHRİLİK DEVAM EDECEK Mİ?
Ethem Sancak'ın Vatan Partisi'ne katılmasının ardından Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2,5 yıl önce verdiği 'Fahri Hemşehrilik'le ilgili ne tavır göstereceği merak konusu oldu.

sozcu.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • cumali (1 yıl önce)
    chp iktidardı malatya chp'liydi.anap iktidar oldu malatya anaplı oldu.refah iktidar oldu malatya refahlı oldu.akp iktidar oldu malatya akp'li oldu.yarın chp iktidar olsun malatya yine chp'li olur.malatyalı işini bilir sıkıntı yok.
    %77
    %23
    Yanıtla
  • İzmirliler ve birçok şehirler gibi değiliz çok şükür. Adamlar kendileri diyor İzmir lağımı içindede olsa chp ye vereceğiz diyorlar. Koçum bizler memleketin hayrına olacak kim varsa destekleriz. Sağına soluna bakmayız.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • gördük memleketin hayrını koç yumurtası...
    %67
    %33
    Yanıtla
  • murat (1 yıl önce)
    problem olmaz, onlarda parti değiştirir.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Hangi aklıevvel bunu fahri hemşehri yaptı.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Malatya (1 yıl önce)
    Doğu beyin milliyetçiliğinin zerresini bilmeyenler hakaret ediyorlar. 6 lı masa sevdalılarının ağrına gitmiş
    %21
    %79
    Yanıtla
  • Haklısın milliyetçi dediğin adamın kandilde apo itine çiçek verirken cekilmis fotoğrafları var. Sizin milliyetçiliginiz de bu adamları destekleyecek kadardır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Apo nun dostlari makbul mu oldu simdi...
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Yaptığın o değirmen taşı gibi kamyonların sırf milli diye Erdoğan sana destek verdi o kapalı fabrika yeniden ayaklandı kusura bakma sırf ülkenin malı diye herkes o hurda kamyonları aldı bundan sonra kimse yüzüne bakmaz
    %36
    %64
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Akp hemşehrimize sahip çıksın. Öyle hem hemşeri yap, hem de görme tanıma olmaz. Adam beni hemşeri yapın diye bir talepte mi bulunmuştu ki hemşeri yaptınız?
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Ne değişti akp de iken degerliydide şimdimi değersiz oldu sonuçta aynı zihniyetin ürünleri menfaat bitince yalakalikta biter
    %95
    %5
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Türkiye de ilk malatyada tek....fahri hemşehrimiz partiden gitti...selahattin başkandan açıklama bekliyoruz...öyle her önüne gelene fahri hemşehrilik verirsen sonrasında şaşırır kalırsın....
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)
    Apo nun kankası Doğu Perinçek i de hemşeri ilan ederler olur biter. Çünkü yalakalıkları ferasetleriyle doğru orantılı
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Devlet görevlisi olarak ziyaret etmediğini nereden biliyorsunuz?
    %15
    %85
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)Ülkü KOÇAK isimli kullanıcı yorumuna
    Ben bilmiyorum siz biliyorsanız söyleyin eğer öyleyse o günden bu güne kadar akan şehit kanında onu devlet görevlisi olarak oraya gönderenlerinde vebali var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Devlet görevlisi olduğunu kim biliyor? Devlet görevlisi apo itine gülerek çiçek mi verir?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • teklif (1 yıl önce)
    https://www.youtube.com/watch?v=1BzVxl8E-Uo Muhtar kemal sunal'a mahallenin anahtarını veriyor. BŞB'de fahri (ve lakin f' si yok) hemşehrilik beratı ne farkı var ki?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Çok yerinde bir paylaşım olmuş, cuk oturmuş. :))
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Halil (1 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun ziyareti yapmak lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • vahap (1 yıl önce)
    aslına rücu etmiş (bu gibilerin fahri hemşericiliği çalı dibine kadar)
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Hemşer (1 yıl önce)
    Başgan selo, beni hemşerilikten çıkar. Sizler ve ilaç depocu gibilerle aynı şehrin hemşehrisi olmak yaralıyor.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    fahri hemşehrilik ne demek anlatayım.vizyon sahibi olmayan yerel yöneticiler.illerinde görev yapan üst düzey bürokratlardan ve zengin insanlardan belki ileride faydalanılır düşüncesi ile güya o kişiler onure edilir.adam gelmiş ilimizde vali,paşa vs görev yapmış ve gitmiş.yani işini yapmış tabiki iyi yapacak vay efendim bu şahıs görevini yaparken özverili olmuş vs.hemen bir hemşehrilik verilir.bir iş yapmış gibi verenlerde şov yapar ,kim yok der ben olmayayım.özet çürümüş bir zihniyetin ortaya çıkmasıdır.boş işler.sene 2022 adam telefonla fahri hemşehri olduğunu öğrenmiş,ne gülmüştür ama...
    %86
    %14
    Yanıtla