SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ne 'Vazgeçilemez' Biriymiş Bu Müdür!.

0
Güncellendi - 2021-11-07 03:07:18
Ne 'Vazgeçilemez' Biriymiş Bu Müdür!.
A- A+ PAYLAŞ

MALATYA'DA AÇIĞA ALINDI, SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ, BAŞKA BİR İLE MÜDÜR YAPILDI.. Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü iken, “Almanya’ya gri pasaportla adam gönderme” soruşturması nedeniyle görevden el çektirilen, 24 Ocak Depremi sonrasındaki bina yıkım ihaleleri soruşturmasında nedeniyle hakkında soruşturma izni verilen Fikret Onhan Karaman İl Müdürü olarak vekaleten atandı.

Yeşilyurt Belediyesi'nin, "Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek" sözde amacıyla Almanya'ya gönderdiği 45 kişiden 43'ünün yurda dönmemesine ilişkin Gri Pasaport skandalındaki sorumluluğu nedeniyle görevden alınan, ayrıca 24 Ocak Depremi sonrasındaki bina yıkım ihaleleri soruşturmasında nedeniyle hakkında Malatya Valiliğince soruşturma izni verilen eski Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Malatya İl Müdürü Fikret Onhan'ın, Karaman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne atandığı öğrenildi.

Fikret Onhan, Gri Pasaport soruşturmasındaki sorumluluklarının yanı sıra, 24 Ocak 2020 Elazığ - Sivrice depremi sonrası Malatya'da depremden hasar gördüğü iddia edilerek yıkımına karar verilen başta okullar olmak üzere, kamu binalarının yıkımı konusundaki usulsüzlük ve yasa dışı uygulamalara yol verdiği gerekçesiyle mahkemede ifade vermişti.

Malatya'daki kamu ihalelerinin 'sürekli alıcısı' Elazığlı bazı müteahhitlerin, ihaleler konusundaki kolaylaştırıcılarından biri olduğu iddia edilen, kendisi de Elazığlı olan Fikret Onhan'ın, 2 Kasım 2021 tarihi itibariyle, Karaman - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Vekili olarak atandığı, kurumun internet sitesinde yayınlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın adı, Paris İklim Değişikliği ile Mücadele Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından onaylanmasından sonra; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak değiştirilmişti.

ONHAN GRİ PASAPORT SKANDALI SÜRECİNDE NEDEN GÖREVDEN ALINMIŞTI?

İçişleri Bakanlığı, Gri Pasaport skandalının patlamasından sonra 16 Nisan 2021 tarihinde, Malatya Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Onhan ile İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ahmet Cebeci'yi görevden uzaklaştırmıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, adı geçenlerin görevden uzaklaştırılma nedenleri şöyle açıklanmıştı:

“Elde edilen bilgi ve bulgularda; Yeşilyurt Belediyesi görevlilerinin, işbirliği projeleriyle ilgili meclis kararı alınması, pasaport alacak kişilerin belirlenmesi, pasaport başvurularının alınması ve ilgili makamlara iletilmesi; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün, söz konusu Belediyenin talebinin alınıp incelemesi ve Nüfus Müdürlüğüne iletilmesi; Nüfus Müdürlüğünün hizmet pasaportlarının hazırlanmasında; vali yardımcısının ise vali uhdesinde olan onay işlemini kendisinin gerçekleştirmesi sebebiyle sorumluluklarının bulunduğu değerlendirilmiştir. Bu sorumluluklar çerçevesinde başlatılan soruşturma tüm yönleriyle devam etmektedir. Soruşturmada bu aşamada sorumlulukları bulunduğu değerlendirilen ilgili Vali Yardımcısı ile Nüfus ve Vatandaşlık İl Müdürü, Bakanlığımızca; 2 kamu görevlisi de (biri Çevre ve Şehircilik İl Müdürü F.O.) valiliklerince olmak üzere; 4 personel görevden uzaklaştırılmıştır."

DEPREM HASARLI KAMU BİNALARININ YIKIMIYLA İLGİLİ İDDİALAR VE FİKRET ONHAN..

Elazığ- Sivrice merkezli 24 Ocak 2020 tarihli 6.8 büyüklüğündeki depremde etkilendikleri iddia edilerek, Malatya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkım listesine alınan, ancak usulsüz ve ihalesiz şekilde yıkılmak istenince dava ve soruşturma konusu yapılan okullarla ilgili soruşturma sonrasında Fikret Onhan hakkında Vali Aydın Baruş imzası ile soruşturma izni verilmişti.

Vali Aydın Baruş’un imzasını taşıyan 28 Mayıs 2021 tarihli soruşturma izni verilen raporda öne çıkan bazı detaylar şöyleydi:

"Topsöğüt Karşıyaka İlk ve Ortaokulu Güçlendirme ihalesi ile Battalgazi Özel İdare İlkokulu Güçlendirme ihalesi haricindeki 36 ihale de tenzilat oranlarının çok düşük olduğu, bu nedenle kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli olarak kullanılmadığı ve idarenin maddi açıdan büyük bir külfete sokulduğu, ayrıca söz konusu ihaleleri alan firmalara çok düşük tenzilat oranlarıyla ihale verilerek haksız menfaat sağlandığı, F.O.’nun harcama yetkilisi olarak söz konusu ihalelere davet edilen firmaların belirlenmesinde gerekli ve yeterli özeni göstermediği ve ihale Komisyonlarının kararlarını onaylayarak düşük tenzilat oranlarının oluşmasına, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli olarak kullanılmamasına, idarenin maddi açıdan büyük bir külfete sokulmasına ve ihaleleri alan firmalara haksız menfaat verdiği anlaşıldığından, bu konularla ilgili olarak Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında görevli Yatırım İzleme eski müdür vekili Çevre ve Şehircilik İl Müdürü F.O. hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildi.”

“Bir yılda 1 firma 28, bir firma 26, bir firma 18 defa ihaleye davet edilmiş”

“2020 yılı içinde pazarlık usulüyle yapılan ihalelere 50 firmanın davet edildiği, bu firmaların 31’inin Malatya’da kayıtlı olduğu, ihalelere 3-9 firmanın katıldığı, bununla birlikte Aziz K. 28 defa, Abdulvahap Y. 26 defa, Sabri U. 19 defa, ÜÇ… İnşaat. 18 defa, Bur… İnşaat 18 defa, Ertuğrul Ç. 17 defa, Bay… İnşaat 17 defa, olmak üzere 14 firmaya diğer firmalara göre daha fazla davetiye gönderildiği, ihalelere davet edilen firma sayılarının ve bu firmaların hangi kriterlere göre belirlendiğinin belli olmadığı, YİKOB Yatırım İzleme eski müdür vekili (Çevre ve Şehircilik İl Müdürü) F.O.’unun yazılı ifadesinde pazarlık usulü ile yapılan ihalelere davet edilen firmalar belirlenirken daha önce YİKOB’dan ihale almış olan ve işlerin sorunsuz ve eksiksiz bir şekilde tamamlayan veya halen taahhüt işi devam eden firmaların dikkate alındığını belirtilmekle birlikte, bu ihaleleri alan firmalardan 15’inin daha önce YİKOB’dan hiç ihale almadığı, ayrıca bu firmalardan 13’ünün Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden de hiç ihale almadığı, incelendiğinde F.O.’un ifadesinin gerçeği yansıtmadığı…”

“Malatya’da 36 ihalede ortalama tenzilat oranı yüzde 6-7, çevre illerdeki yapım ihalelerinin ortalaması ise yaklaşık yüzde 30”

“Topsöğüt Karşıyaka İlk ve Ortaokulu Güçlendirme ihalesinde tenzilat oranının yüzde 20.24 ve Battalgazi Özel İdare İlkokulu Güçlendirme ihalesindeki tenzilat oranının ise yüzde 17.66 olduğu, bu ihalelerin dışında kalan 36 ihalede ise ortalama tenzilat oranının yüzde 6-7 olduğu, çevre illerde (Elazığ, Erzincan, Kahramanmaraş ve Sivas) 2020 yılında genellikle 19-a açık ihale usulüyle yapılan yapım ihalelerinin ortalamasının ise yaklaşık yüzde 30 olduğu,

YİKOB tarafından 2017 yılında yapılan ihalelerin tenzilat oranının yaklaşık yüzde 22, 2018 yılında yapılan ihalelerin tenzilat oranının yaklaşık yüzde 19 ve 2019 yılında yapılan ihalelerin tenzilat oranının ise yaklaşık yüzde 26.5 olduğu,

Yine YİKOB tarafından 7 Nisan 2020 tarihinde 21-b pazarlık usulüyle ve elektronik ihale (e-ihale) olarak yapılan ilk ihale olan Yeşilyurt İlçesi Tecde 16 Derslikli Lise Yapımı işinde 14 firmaya davetiye gönderildiği, bu ihalenin tenzilat oranının yüzde 34.39 olduğunun incelendiği…, “

-“…Bende ‘Kime bırakıyım orada’ diye mesaj attım. Müdür Bey de..”

Binaların yıkımı ile ilgili ihalesiz işler ve ihale organizasyonu ile ilgili suçlanan, Kürecik- Kepez'deki bir okul binasını ihalesiz olarak sökmeye çalıştığı için tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan (Sözde gazeteci) ) A.T.G. 19 Kasım 2020 tarihli Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği ifadesinde; “F.O. ile aramızdaki samimiyete istinaden 25 Ağustos 2020 tarihinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğündeki makam odasında ziyaret ettim. Makam odasında çıkacağım sırada F.O. bana, ‘Sana yıkım kararı verilen okullara ilişkin üçlü bir ihale verelim’ dedi. Daha sonra YİKOB İhale Şefi A.Y.’yi arayarak, ‘Gazeteci A.G. beye bir paket ayarlayalım’ dedi. ….

21 Eylül 2020 tarihinde karşılıklı olarak mesajlaştık. 22 Eylül 2020 tarihinde 2 mesaj daha attım. Yine cevap vermemesi üzerine YİKOB’a giderek A.Y. ile görüştüm. Kendisinden Müdür beyin bahsetmiş olduğu okulların yıkımı ile ilgili bilgi aldım ve kendisi de bana ihaleye girebilmem için yıkım belgesinin olması gerektiğini söyledi.

23 Eylül 2020 tarihinde F.O.’ya ‘Müdürüm iş bitirme belgesi illa yıkım üzerine mi olacak’ şeklinde mesaj attım. Onunda bana ‘Evet’ şeklinde cevap vermesi üzerine, bende kendisine ‘Mimar yada İnşaat mühendisi olanlardan diploma fotokopisi, Vergi levhası getireceğim, başka evrak lazım mı diye A. Beye sormak için arama yaptım, telefonumu açmadı, mesaj yazdım cevap vermedi’ ve ‘Ne yapacağımı şaşırdım kaldım’ mesajlarını gönderdim. Müdür Bey de bana ‘Evet’ diye mesaj gönderdi. Bende bunun üzerine gerekli tüm evrakları hazırlamak için araştırmalara başladım ve evrakları tamamladıktan sonra 24 Eylül 2020 tarihinde Müdür Beye, ‘Dosyalar tama müdürüm, yarım saat sonra getiriyorum’ diye mesaj gönderdim. Müdür beyde bana ‘İl dışındayım’ şeklinde mesaj atınca, bende ‘Kime bırakıyım orada’ diye mesaj attım. Müdür Bey de, ‘Firma isimlerini kaşe bilgilerini bana atın’ diye mesaj gönderdi. Bunun üzerine Can… İnşaat Mühendislik, Ad… Mühendislik, Mur… İnşaat ve Ark… Mimarlık firmalarına ait kaşe bilgilerini kendisine gönderdim. İhalenin hangi firmaya verileceğini söylemeyi unuttuğumdan dolayı 25 Eylül 2020 tarihinde ‘… İhalenin verileceği firma Ark… Firması S.Y. şeklinde mesaj attım. 29 Eylül 2020 tarihinde ise halen haber gelmemesi üzerine ‘Müdürüm öğlen oldu ve hala çağırmadılar’ diye mesaj gönderdim. Müdür Bey de bana cevaben ‘Benim e-imza sisteminde sıkıtı var aşıyoruz’ dedi. 1 Ekim 2020 tarihinde ise bana ‘Firmaların YİKOB’a gitmesi lazım’ ve ‘yoksa iptal olacak’ şeklinde mesajlar attı. Bende kendisine ‘Müdür Bey iki firmanın mühendisleri korona durumunda ve dolayısıyla kaşeleri yarın gönderecekler’ ve ‘Bana bir gün izin verin, yarın bitecek’ şeklinde mesajlar gönderdim. Ancak müdür bey bu mesajlarıma cevap vermedi. Bundan sonra da birçok kez ihalenin bir an önce yapılmasını, daha önce göndermiş olduğum firmalardan farklı firmalar getireceğimi, ilk firmalarla ilgili kamuoyunda dedikodular çıktığını söyledim, fakat Müdür bey herhangi bir cevap vermediği gibi, her hangi bir işlemde de bulunmadı. Ben ihalelerin yapılmadığını, iptal edildiğini, konu Savcılığa intikal edince öğrendim. F.O. tarafından ihalenin tarafımca belirlenen şirkete verileceği güvencesiyle söküm işlerine başlamıştım.” dediği…

-“İl müdürü önce firma bilgilerini Whapsapp üzerinden almış sonra ihale için işlem başlatmış”

-“Battalgazi Kazım Karabekir İlkokulu, Yeşilyurt Konak Anadolu Lisesi ve Akçadağ Kepez Çok Programlı Anadolu Lisesine ilişkin yıkım işlerinin ihalesiz olarak 2020 yılı Ağustos ayının sonunda A.T.G. adlı kişiye verildiği, A.T.G.’nin bu okullarda yaklaşık 30-35 gün çalışma yaptığı, bu esnada ön inceleme konusu işin mevzuata uygun hale getirilmesi amacıyla ihale iş ve işlemlerinin başlatıldığı, A.T.G.’nin 24 Eylül 2020 tarihinde Whapsapp üzerinden Yatırım İzleme eski müdür vekili, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü F.O.’ya ihaleye davet edilecek 4 firmanın bilgilerini gönderdiği ve bu firmaların 6 gün sonra 30 Eylül 2020 tarihinde F.O.’nun imzasıyla bu okulların yıkımına ilişkin ihaleye davet edildiği,

YİKOB Yatırım İzleme eski müdür vekili, Çevre ve Şehircilik il Müdürü F.O. öncelikle söz konusu okulların yıkım işlerini ihalesiz olarak A.T.G.’ye verdiği ve bu kişiye haksız menfaat sağladığı, daha sonra bu işin mevzuata uygun hale getirilmesi amacıyla ihale iş ve işlemlerini başlattığı ve A.T.G. tarafından kendisine isimleri bildirilen firmalara davetiye gönderdiği…,”

Sultansuyu ile ilgili gerçek dışı rapor, Onhan ve hemşehrileri!

Sultansuyu Tarım İşletmesi (Harası)'nin, 70- 80 yıllık binalarının, 24 Ocak 2020'deki 6,8'lik depremden ağır hasar gördüğü yolunda, depremden aylar sonra, özel bir firmaya hazırlatılan ve 'gerçek dışı' olduğu ifade edilen rapor da, yine Onhan'ın müdürlüğü sırasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylanmıştı.

malatyahaber.com'da süreci tüm ayrıntılarıyla kamuoyuna yansıtılan Sultansuyu Harası eski binalarının yıkımı ve 18 milyon TL'lik maliyetle yeni binaların yaptırılması ihalesini de, kamu kuruluşlarının yıkım ihalelerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 26 kez davet edilen ve bu nedenle soruşturma raporuna giren Abdulvahap Y.'ye ait firma almıştı. Halen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı olan olan, Sultansuyu Harası'nın bağlı olduğu TİGEM'in o dönemki genel müdürü olan Elazığlı Ayşe Ayşin Işıkgece'nin başlatıp yönettiği hasarsız binalara ağır hasarlı rapor verilmesi, bu rapora dayanılarak özelleştirmeye hazırlandığı öne sürülen haranın hafızasını yok etmeye yönelik olarak 70-80 yıllık binaların yıktırılması, sonra da yüksek bedelli yeni bina ihalesinin yapılması da süreçte yine malatyahaber.com tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Işıkgece'nin adı, bakan yardımcısı olduktan sonra, bir CHP milletvekili tarafından, kocasının hesabına 150 bin lira yatırılarak bir et ithalatı ile ilgili izin alındığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Malatya Sultansuyu Harası ile ilgili tüm tasarrufları kuşkuyla karşılanan Işıkgece'ye, daha sonra bir vesileyle kendini ziyaret eden Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Aysun Bay Karabulut tarafından plaket verilmiş, bu da tepki yaratmıştı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

25 yorum yapılmış

  • Mrdemirhan (2 yıl önce)
    Keşke bende akp ye zamanında kaydolsaydım Bir otoyol köprü ihalesi de bana düşerdi fifti fifti
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu iktidarın bize öğrettiği bir şeydir. Eğer bu kişi akp li ise ne kadar yolsuzluk, usulsüzlük yaparsa yapsın cezalandırılmaz, ödüllendirilir. Alıştık artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • vaylog44 (2 yıl önce)
    İyi olur bu işler yakışır bu iktidara birde Gakkoş yazık buna buraya getirene bu iktidara oy verenler düşünsün
    0
    0
    Yanıtla
  • zindaşti (2 yıl önce)
    Sayın gazeteciler, malatya spor kuşunlanmıştı ne oldu fikri takip yaparsanız iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Çok şaşırdım dersem yalan olur.Az kaldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarık (2 yıl önce)
    Sus payı vermişler..
    0
    0
    Yanıtla
  • abd (kbn148500@gmail.com-IP 95.9.18.87) (2 yıl önce)
    Merhabalar. Yaptığınız bu haberin amacının tabi ki itibar suikastı amacı taşıdığını en az sizin kadar bizler de biliyoruz. Malatya'da menfaat sağlayamadığınız kişilerin kamuoyu önünde itibarını zedelemek için kifayetsiz muhteris kamu yöneticileriyle ortak hareket ederek bu haberleri yaptığınızı da biliyoruz. Hatta bu yorumu paylaşamayacığınızı da biliyoruz. Gizli tutulması gereken soruşturma dosyalarına herkesten önce nasıl ulaştığınızı da biliyoruz. çünkü bizzat kifayetsiz muhteris kamu yöneticileri aracılığıyla yaptığınızı da biliyoruz. Muhalif bir görünüm sergiliyorsunuz ama aslında kime muhalefet edip etmeyeceğinizi de biliyoruz. Tüm yaptığınız bu kara propagandaya rağmen başarısız olmanızın sizi nasıl acıttığını da biliyoruz. Tüm bunların yanında bu siteyi takip eden kaliteli insanlara hitap ederek diyoruz ki; tüm bu süreçler mahkeme ve savcılıkta soruşturuluyor. Yarın bu kişiler beraat ederse bu yazdıkları için sayın site yetkilileri özür dilemeyi düşünüyorlar mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • anlamadığım haberinizi destekleyen yorumlarda e posta adresi ve IP yayınlamıyorken benim yorumumda neden açıktan yayınladınız. sitenizden gizli kalması gereken bilgileri yayınlamış olmanız iiginç değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • utanmadan çıkıp birde bu kadar yolsuzluk insan kaçakçılığı ve daha bir çok suç işlemiş adamı savunup haber sitesini mi kötülüyorsun.sen ve senin gibi yalakalar olduğu sürece bu adamlar ceza da almaz ve üstüne ödüllendirilir....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'da il müdürlerinin liyakat esasına göre değil, öznur ablalarının rızasına göre atandığını herkes biliyor. Geçin bu şakşakçılığı. Bu kadar suç isnat edilmiş birinin bırakın müdür olması memur bile olmaması gerekiyor. Şu yazdıklarınızdan utanmanız gerekiyor. Ama o vasıfda olmadığınız apaçık ortada. Allah sizin gibileri bizden uzak eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhalif bir görünüm sergilemek suç mu? Türkiye de ki her iş gibi bu da halının altına süpürülsün değil mi? Bu nu haber yapmayan medya organları acaba ne gibi menfaatleri var acaba merak ediyorum?
    0
    0
    Yanıtla
  • Madem saçmalayacaksın neden bu kadar uzun yazıyorsun ? Herşeyi biliyorsan elindeki delillerle dava açmasıni da bilirsin ama yok kurusıkı sallamak kolay. Çünkü bu tür haberler size aynada görmeye tahammül edemediginiz gerçek yüzünüzü gösteriyor. Bu haber sitesi 2001 yılından beri haber yapıyor bak bakalım bir tane yalan haberi olmuş mu ? Açilan ve kaybedilen bir tane dava var mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayatım boyunca gördüğüm en gereksiz insansın senin gibiler bu topluma Zarar. Sırf yolsuzluk yapan adamı korumak için kılıktan kılığa giriyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emekli Ahmet (2 yıl önce)
    Vekillerin sayesinde bunlar geri dönüyor kat AKP'yi itibarsızlaştırlar
    0
    0
    Yanıtla
  • yıldırım (2 yıl önce)
    malatyada müdürlerin elazığlı veya başka memleketli olması beni ilgilendirmiyor malatya insanı kendini geliştirmişttir ve ayrımcılık yapmaz ayrımcılık yapanlar aciz kişiler ve azınlıklar yapar.. asıl önemli olan olay şu. usülsüzlüktten dolayı hakkında soruşturma açılıyor. hem sahte işlerle uğraşıyor işleri dalevre olan kişi neden müdür olarak tekrar atanır. benim ülkem ve benim memleketim bu kadar basit olamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    Bir tane suç işleyeni cezalandırın sizleri takdir edelim. Ama yiyenin yanına kar kaldığı gibi, taltif ediliyorlar. Bu memleket nasıl bu hale geldi. Eskiden bazı mekanizmalar işlerdi, ama şimdi yeter ki biat et, kılına zarar gelmiyor. Allah'ım sana havale etmekten başka elimizden bir şey gelmez oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Bu ülkede artık yolsuzluk usulsüzlük yapanlar artık ödüllendiriliyor.Saka gibi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevmek lazım (2 yıl önce)
    Afiyet olsun adama, yemediği nane kalmamış , fazla haksızlık yapmayın , büyüklerimiz en iyisini bilir........................
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Eğer orada stratejik olarak kalması gerekiyorsa Vali gider, Elazığlı bürokrat gitmez mevzular o kadar derin. Tabiri caizse bizim aklımız yetmez bu işlere.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yazıklar Olsun (2 yıl önce)
    Bu adam bu kadar yolsuzluğa karışmış ceza almış 4 kez aylıktan cezası verilmiş aynı cezanın tekerrüründe kademe ilerlemesinin durdurulması cezası alması gerekirken, demek ki korumuşlar yine adamı, kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını alsa bu göreve atanamaz tekrar, Gerçi kanundan bahsediyoruz kanunu kim dinliyor ki, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü, aynı cezayı almış birini Genel Sekreter olarak atıyor, bu konuya da ne il valisi ne de, İlin siyasileri ya bi dakika bizim kanunlarımıza aykırı demiyor... İş ahlakı olmayan ehliyetsiz, liyakatsiz insanların bu kadar prim gördüğü bir Malatya, hatırlamıyorum belki de Malatya Malatya olalı böyle bir bürokrasi yönetimi görmemiştir. Malatyalıların kendi öz yurdunda parya olduğu, Malatya' nın Malatyalılara bırakılmadığı bir dönemde yaşıyoruz. Bu olayları da ak partinin il yönetimi, valisi herkes izliyor, Bugün YİKOB' da bu yolsuzluğa karışmış ceza almış, sabah 08:00, akşam 17:00 müteahhitlerle mesaisini bitiren, ehliyetsiz ve liyakatsiz, onun bunun adamı (F.O' nun hemşehrisi ihaleleri birlikte verdikleri) bir şube müdürü bu koltukta oturmaya devam ediyorsa yazıklar olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (2 yıl önce)
    Akpartinin vazgeçilmezleri varsa 2023 de vatandaşlar ak partiye verdigi desteğinde vazgeçtik yolun sonu gözüktü
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Eee Günaydın derler Malatya... Elazig niye bolge müdürlüklerini Malatya ya vermiyor kıyamet koparıyor sanıyordunuz... torpil, kendi hemserilerini işe alma, ihale verme hep bunlarda... 1 tane malatyali müdür var mi elazig da ki müdürlüklerde...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sanki Malatya olsaydı bunlar olmayacak mıydı maalesef Türkiye'nin birçok yerinde mevcut.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Kimi kime anlatıyorsunuz arkadaşlar....Bozacı ŞIRACI..gerisi hikayee
    0
    0
    Yanıtla
  • BÖRTEÇİNO (2 yıl önce)
    Ben ,Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atanır diye bekliyordum ama....
    0
    0
    Yanıtla