SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nerede Farklı Proje Varsa Getiririz"

0
Güncellendi - 2017-03-02 00:31:15
A- A+ PAYLAŞ

Teknokent Geleneksel toplantısına katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Türkiye’de yaşanan değişim ve dönüşüm bütün alanlarda olduğu gibi kamu alanında da bir zihniyet dönüşümüne ve bu kalitenin geliştirilmesi ihtiyacını ortaya çıkarırken hizmetlerimizin etkili ve hızlı bir şekilde halkımıza ulaştırmak adına Ar-Ge, yenilikçi politikalar, izleme-değerlendirme ve proje yönetimi bizim için olmazsa olmazdır” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı R.Murat Türksoy, Muammer Zafer, Yeşilyurt Kent Konseyi Genel Sekreteri Necati Çobanoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Lütfi İnan ile birlikte Malatya Teknokent’in geleneksel sohbet toplantısına katıldı.

AR-GE PROJELERİ HAKKINDA FİKİR ALIŞ VERİŞİ YAPILDI

Malatya Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. A.Fatih Kocamaz, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Malatya Teknopark bünyesine çeşitli faaliyetlerde bulunan firma yetkililerinin katıldığı toplantıda AR-GE çalışmalarının doğru bir kentleşme modeli üzerindeki faydaları hakkında fikir alış verişinde bulunuldu. Yönetim Kurulu üyeleri ile firma yetkilileri hazırladıkları projelerle ilgili Belediye Başkan Polat’a bilgiler verdiler.

POLAT, “AR-GE ÇALIŞMALARINA AYRI BİR ÖNEM VERİYORUZ”

Yeşilyurt Belediyesinin Araştırma ve Geliştirme çalışmaları hakkında detaylı bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “ Yeşilyurt Belediyesi olarak ilçemizin gelecekte örnek, modern bir kimliğe ulaşmasını sağlamak adına öncelikle konusuna hakim, teknolojinin geldiği son noktadan haberdar, araştırma ve geliştirme konularında tecrübeli yönetici kadrosunu oluşturduk. Farklılıkları oluşturabilecek, detayları yakalayabilecek yönetici kadromuzun araştırma ve geliştirme alanında yaptıkları çalışmalar, incelemeler, görüşmeler neticesinde belirlediğimiz kısa-orta ve uzun vadeli hedeflerimizi teker teker hayata geçirmekteyiz. AR-GE faaliyetlerinin en önemli kıstası olarak kabul edilen ölçme-izleme ve değerlendirme mekanizmalarının üst seviyede işletilmesine büyük önem vermekteyiz” diye konuştu.

POLAT,  “NEREDE FARKLI BİR PROJE VARSA ONU ALIR GETİRİRİZ”

Belediye Başkanı Polat, “Türkiye'de şu anda 1.300 Belediye var, biz nerede bir farklı proje varsa, nerede bir güzellik varsa gider onu alırız, ilçemize uygun şekle getirerek, halkımızın hizmetine sunarız. Yurt içi ve yurt dışına geziler düzenliyoruz, farklı projeler ve yatırımları inceliyoruz. Kentimizin ve ilçemizin değişim ve dönüşüme katkı sağlayacak projeleri uygulamaya önem veriyoruz. Bir başkasının tecrübesini almak bizim açımızdan ayıp bir durum değildir. Hz. Muhammed ( SAV) hadisi şerifinde "İlim Çin'de olsa gidin alın" diye buyurmakta, biz bu anlayışa sahibiz. Bizim dinimiz ilim kapısını sürekli açık tutmaktadır, bizde bundan sonuna kadar faydalanacağız” dedi.

POLAT, “MALATYA TEKNOKENT İLE ORTAK PROJELER YAPMALIYIZ “

Malatya Teknokent ile ortaklaşa çalışmalar yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Polat, “ Sizlerden gelecek her türlü proje ve çalışmaya kapımız sonuna kadar açıktır. Gerek Yeşilyurt Belediyesi olarak gerekse de Yeşilyurt Kent Konseyimizle ortaklaşa çalışmalar yapabilirsiniz. Malatya ve Yeşilyurt İlçemizin ekonomik, ticaret, sosyal, sanatsal ve kültürel yönden daha iyi noktaya gelmesi için iş birliği yapmalıyız. Malatya Teknokent Yönetimi ve firmalarımızla ortaklaşa projeler üretmek için elimizden gelen desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

POLAT, “AR-GE İLE HİZMET KALİTEMİZİ YÜKSELTİYORUZ”

Başkan Polat, “Ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel dinamiklerinden biri olarak kabul edilen kendi öz değerlerine önem veren, dünyaya açılmasını bilen, Araştırma Geliştirme (AR-GE) yeteneklerine sahip insan gücü yetiştirme gerçeği halka hizmet oluşturan yerel yönetimlerin çalışma alanlarından biridir. Değişen ve gelişen dünyada her hizmette olduğu gibi kamu hizmetlerinde de vatandaş memnuniyeti ön plandadır. Bu sebeple vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmek adına değişen teknolojileri yakalamak ve geliştirmek için büyük gayret sarf etmekteyiz. Bu sebeple Ar-Ge faaliyetleri büyük önem arz etmekte ve hizmet kalitesinin artırılmasına yardımcı olmaktadır” dedi.

Polat konuşmasının sonunda, “ Sadece Türkiye'de değil dünyada gelişim gösteren yerel yönetimlerin uyguladıkları çalışma sistemlerini yakından takip ederken, ilçemizin var olan potansiyelini harekete geçirebilecek, yaşam kalitesini artıracak projelerimizin büyük bir kısmını AR-GE çalışmalarımız sonunda hayata geçirmekteyiz. Gelişim ve değişimi tüm hizmetlerinin temeline yerleştiren Yeşilyurt Belediyesi olarak sizlerle birlikte ortak çalışmalar yapmaktan büyük memnuniyet duyacağımızı bilmenizi isterim” dedi.

Malatya Teknokent Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. A.Fatih Kocamaz ise, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a düşüncelerini ve analizlerini paylaştığı için teşekkürlerini sundu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Sayın başkan konuşmalarınızdan Arge ye çok büyük önem verdiğinizi anlıyorum. Bu noktada Arge den faydalanarak belediyeniz de hangi çalışmaları yaptınız? Belediyenize hangi katkıları sağladınız? Ayrıca Arge yapmak için mesela belediye alınacak çalışanların siyasi kimliğinden ziyade o kişilerin niteliğini bakıyormusunuz? Yani demek istediğim Arge laf ile olmuyor. Eylem ile oluyor. İşte o zaman kazanan halk ve ülke oluyor.
    0
    0
    Yanıtla