SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Nikah Sarayı'nda Korona Önlemsizliği!

0
Güncellendi - 2020-10-08 19:14:15
Nikah Sarayı'nda Korona Önlemsizliği!
A- A+ PAYLAŞ

Koronavirüs salgını nedeniyle, önlem alınıp titizlikle uygulanması gereken yerlerden olan Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu'nda, konunun ciddiyetinden uzak 'önlemsizlik' tepkilere yolaçıyor.

Nikah Sarayı'nda, yarımşar saat arayla nikahlara randevu verilirken, yararlanılabilecek ve yararlanılması gereken başka salonlar olmasına rağmen, tek salonda nikah törenlerinin yapıldığı, aynı salona gereken havalandırma yapılmadan bir nikahın bitmesinin ardından diğer nikah için davetlilerin alındığı bildirildi.

Sağlıklı bir ortamın sağlanabilmesi için diğer salonların niye açık olmadığını görevliye soran bir vatandaş, "Bize verilen talimat bu, açamayız." yanıtı aldığını, ayrıca genel kullanıma açık yerlerde uygulanan ateş ölçme, maske kontrolu ve zorunluluğu uyarısıyla karşılaşmadıklarını belirterek, "Nikah için gittiğimizde tek salonun kullanıldığını gördük. Nikahlar arasına yarımşar saat konulmuş ama, insanlar az önce başkalarının bulunduğu salon havalandırılmadan, hemen arkasından girmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca, içeride mesafe için boş bırakılması gereken koltuklarla ilgili ciddi bir önlem görmedik. Sadece 3-4  koltuğun üzerinde bu uyarı var.

Oysa, salgın çok ciddi ve önlemlerin titizlikle alınması lazım. Hiç değilse bu dönemde, diğer salonlardan yararlanılıp, uygun fiziki koşullarla tehlikenin en aza indirilmesi gerekiyorken bu yapılmıyor. Ateş ölçme, maske mesafe hak getire. Resmen salgına davetiye çıkarılıyor." sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Vahdet (3 yıl önce)
    Belediyeler hariç tüm kurumlar dönüşümlü çalışıyor, o yüzden herkes karantinada
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Geçenlerde gitmiştim nikah memuru bile maske takmıyordu. Kim, kaç sayıda, nasıl içeri girmiş kaç kişi oturmuş denetleyen yok. Umurlarında değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Levent (3 yıl önce)
    Bu dönemde büyük salonların kullanılmasını belediye teşvik etmelidir ve fiyat konusunda yardımcı olunmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Vedat (3 yıl önce)
    Bu haber çok önemli bir haber. Bir yönetimin bir belediyenin kendi insanına verdiği değer olarak çok manidar bir haber. COVİD 19 salgınında malatya yüksek iken acaba nerede ne tedbir alayım vaka sayısısnı azaltayım derdine düşmeyenler açık salonları artıracağına kapatır, otobüs seferlerini artıracağına azaltır, personeli esnek mesaiye geçireceğine toplu etkinlikler yapar,yolları kaldırmları işgalden kuratırp temeası azaltacağına bunlara göz yumarsa o yönetim o şehrin insanına hizmet derdinde değildir. Reklam yönlendirme ikna yanıltma derdindedir. Üzücü çok üzücü
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Böyle bir günde bu salonlar vatandaşa hizmet etmeyecekse ne zaman edecek. Salonun haline bakın sosyal mesafe için A4 kağıdı ile önlem almışlar bu nasıl bir yönetim cahilliğidir. Sayın Vali bey sokaklarda denetim yapıyor resmi kurumlar içler acısı Büyükşehirin hali zaten Allahlık saldık çayıra mevla kayıra misali sadece görüntü var ses yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeynal Abidin YILDIZ (3 yıl önce)
    Öncelikle salgınla ilgili alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum, nikahların kıyıldığı toplamda 40,60 ve 240 kişilik üç salonumuz mevcut, bu salonlarımızın ücret tarifesi farklı küçük salonlarda sandalye eksiltmesi yaptık büyük salonda sandalye eksiltmesi yapamadığımızdan sosyal mesafe oturum şekli adına kağıt yapıştırmışız gelen misafirlerin çocukları kağıtları kaldırıyor bizlerde sürekli kağıt harcamamak adına şifaen söylüyoruz geniş zamanda yeniden düzenliyoruz. Verilen sürelere gelince Salon Elmas salonumuza birer saat ara İle randevu veriyoruz yarım saat veya 45 dakika içerde kalınır 15-20 dakika havalandırıyoruz salonu, aziz vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına her türlü kolaylığı sağlıyoruz, kıymetli hemşehrilerimizin mutluluklarına vesile olabilmek temiz ve nezih bir ortamda misafirlerini ağırlamak adına her türlü gayreti gösteriyoruz sırf aziz vatandaşlarımız mağdur olmasın diye haftanın her günü saat 08:00 ile 22:00 saatleri arası hizmet veriyoruz nikahlarını kıyıyoruz. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızında pandemi sürecinde gösterdikleri yoğun çalışmanız ve çabanızdan ötürü teşekkürü bir borç bilir, gerçek habercilikte ve aziz vatandaşlarımızın bilgilendirilmesindeki başarınızı kutlar, Rabbimden muvaffakiyetler temenni eder, saygılar sunarım. Zeynal Abidin YILDIZ Büyükşehir Belediyesi Nikah Memuru
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu işin en son muhatabı Nikah memuru cevap vermiş..... Özürü kabahatinden beter Ya arkadaş sen önce kibar olacağım diye şiveni sağo sola çekme git diksiyon dersi al yada kıydığın nikahların kayıtlarını bir seyir et bak beğenirsen devam et
    0
    0
    Yanıtla
  • Peki hocam geldigimizde evrakları inceleyip kontrol ettiginizde neden hiç maske takmıyor ve önlem almıyorsunuz.1 saate yakın ordaydık ve hiç maske taktıgınızı ve önlem aldıgınızı görmedik.önce sizin bize örnek olmanız lazım.geziyorsunuz orda burda.günde kaç adam geliyor oraya.girişte ne ateş ölçer ne dezenfekte ne güvenlik hiç birşey yok
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (3 yıl önce)
    Haber sonuna kadar dogru. Aynı durumla bizde karsılastık. Soruşturma tırma acılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • taylor (3 yıl önce)
    Nikah için gittiğimde birtane ne dezenfektan ne de lavabolarda sabun ve kağıt yoktu..ne bir görevli salon hınça hınç doluydu .ne uyaran nede görevli
    0
    0
    Yanıtla