SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Nüfusa Oranla En Çok İşyerinin Yıkıldığı Yer Malatya"

A- A+ PAYLAŞ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Malatya'da ziyaretlerde bulundu.

Babacan, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle konteynerlerde hizmet veren basın mensuplarını ziyaret etti.

Daha sonra partisinin il başkanlığının faaliyet gösterdiği konteynere geçen Babacan, burada yaptığı açıklamada, işini bilen, düzgün kadrolar kurduklarını belirtti.

Depremin ilk haftasında parti teşkilatlarından 250 tırlık yardım malzemesi toplandığını, bunları bütün deprem illerinde dağıttıklarını dile getiren Babacan, şöyle konuştu:

"Nüfusa oranla ve yapı sayısı olarak en çok iş yerinin yıkıldığı yer Malatya ve Malatya çok önemli bir ticaret merkezi. Malatya'nın bölge ticaretinde, Türkiye ticaretinde ne kadar önemli bir parça olduğunu gayet iyi biliyorum. 22 bin iş yeri sadece merkezde yıkıldı, toplamda 30 bin iş yeri. Bunlar az sayılar değil. Çarşılar o şehrin kalbidir, sadece ticaretin değil sosyal kalbidir, çarşılarda insan ilişkileri gelişir, şehirlerin buluşma yeridir çarşılar. Malatya'nın çarşısı yıkıldı. Malatya için en önemlisi o ticareti, o şehrin kalbini çalıştırmaya başlamak."

Parti olarak yerel yönetimler ve şehircilik eylem planlarını 2 sene önce açıkladıklarını dile getiren Babacan, "Bütün detaylarıyla tek tek tablolar halinde ortaya koymuşuz yerel yönetimler ve şehircilikten ne anlıyoruz diye. Yine deprem oldu. Arkasından Kahramanmaraş depremleriyle ilgili bir rapor yayınladık. Düzgün ve dürüst belediyecilik nasıl yapılır bunu ortaya koymak iddiasıyla yola çıktık." dedi.

Babacan, daha sonra partisinin kentteki adaylarını tanıttı, destek istedi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Metoo (1 ay önce)
    Bi kırtik oyun var hava bi milyon..bi git işine Allah aşkına..
    %39
    %61
    Yanıtla
  • malatyalı (1 ay önce)
    tayyip sonrası en güçlü siyasi lider babacandır.önü açık bu günlere aldanmayın ,kendisi doğru yolda yürüyor.2028 seçimlerinde partisi ve kendisi akp ve tayyip sonrası liman olacaktır.benden söylemesi..
    %28
    %72
    Yanıtla
  • kadir (1 ay önce)
    adam DEVA partisi kurucular kurulunda bağımsız adaylıkla milleti kandırmaya çalışıyor insan hangi niyetle oy ister hangi nedenle partinin adıyla değilde bağımsız giriyorsun...
    %61
    %39
    Yanıtla
  • Ali (1 ay önce)
    Sayın İbrahim hocam sizi çok seviyoruz ve sizden istirham ediyorum saadet deva gelecek gibi partilerin desteğini almak size puan getirmiyor aksine var olan vede yükselen trendinize zarar veriyor onlar sizin sırtınızda yok olan itibarlarını kazanmak istiyorlar inanın bir Akçadağlı hemşeriniz ve sizi çok seven biri olarak bunlara ihtiyacınız olmadığını düşünüyorum tıpkı CHP nin dem parti de beklediği desteğe benziyor 1puan getiriyorsa inanın 2puan götürüyor bu gerçeği görmenizi istirham ediyorum
    %60
    %40
    Yanıtla