SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Nezir Kızılkaya

Mehmet Çavuşoğlu.. O Hasan Varol'un 'Mahmut Hoca'sı İdi

Mehmet Çavuşoğlu.. O Hasan Varol'un 'Mahmut Hoca'sı İdi
A- A+ PAYLAŞ

Bu kentteki her şeyin bizler için bir anlamı bir karşılığı var. Bizi kente bağlayan..   

Nezir KIZILKAYA nezirs@mynet.com

Bir kente eğitimci olarak hizmet edip, kentin hafızasında silinmez izler bırakan öğretmenlerimiz vardır. Rıfat Ilgaz’ın 'Hababam Sınıfı'nın  (Kel) Mahmut Hocası bunların sembolü olarak da hafızalarımızda yer alır. Her eğitimci, her öğrenci kendi yaşamından bir parça bulur onda ve onun etrafında gelişen olaylarda.

Bizim kuşak da bu açıdan çok şanslıdır. 60’lı, 70’li yıllarda orta öğrenim okuyan her öğrenci, eğitim hayatında en az bir Mahmut Hoca tanımıştır.  Onlar öğretmenlik mesleğinden emekli olsalar da öğrencilerinin anılarında yaşamaya ve yollarına ışık tutmaya devam etmişlerdir.

Aslında öğrenci iken çoğu zaman kızdığımız, korktuğumuz, eleştirdiğimiz bu öğretmenlerin değerini eğitim hayatımız bittikten sonra anlarız. Onlarla daha fazla vakit geçirmediğimize, sohbet etmediğimize hayıflanır, deneyimlerinden yeterince faydalanamadığımız için kendimize kızarız. Onların bizi kızdıran uğraş ve çabalarının iyi bireyler olmamızı sağlamak amacı ile yapıldığını maalesef sonradan görürüz.

İyi bir eğitimin insanı nasıl etkileyebildiğini, geleceğine nasıl ışık tuttuğunu ve iyi bir eğitim ile nasıl başarılara imza atılabileceğini artık hepimiz biliyoruz.

Ve bir şeyi daha çok iyi biliyoruz ki, iyi bir eğitim ancak iyi bir öğretmenle mümkün olabiliyor.

İşte o anılarımızı zenginleştiren, hafızamızı her yokladığında yüzümüzü gülümseten hocalardan biri de bana nasip olmuştu. Mehmet Çavuşoğlu. Hasan Varol Ortaokulu'nda müdür yardımcımız ve Türkçe öğretmenimizdi.

Geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz hocamla son döneme kadar ara sıra sohbet etme fırsatı bulsam da hep 1970’li yılların naif atmosferi içinde hatırlıyorum hocamı. Şıklığına her zaman özen gösteren, kruvaze takım elbisesi ile hafızalarımıza kazanan, elindeki cetveli ile özdeşleşmiş, sinema önlerinde, kahvehanelerde kaçamak yapan öğrenci varsa yakalamak için her daim kontrol yapan, okul ve ev dışında, 'avare' iken, her an rastlama korkusu yaşadığımız nevi şahsına münhasır Mehmet Çavuşoğlu. Ya da bizim sınıfın (3/C 1977 mezunları) büyük bir cesaret örneği gösterip taktığı lakabı ile “Çavuşemmi”

Her anı okuluna, öğrencisine adanmış yaşamı ve o kadar hayta öğrenciyi melek haline dönüştüren yeteneği ile hafızalarımızda yer alan hocamızı benim gibi hiçbir Hasan Varol Ortaokulu mezununun da unutamayacağı kanaatini güçlü bir şekilde taşıyorum.

Mehmet Çavuşoğlu ile sadece okulda iken değil, bizim sokakta ikamet ettiğinden, okul dışında da temas halinde olduğum için, onun meslek yaşamı dışındaki hayatı hakkında da birkaç kelam edebilirim sanırım.

Yaptığı işin öneminin ve diğer mesleklerden farklı olduğunun bilinci ile öğretmenliği sadece iş olarak görmemiş, bu kutsal görevi kendisine yaşam tarzı olarak benimsemişti. Sadece okulda değil okul dışında da öğretmen gibi yaşıyor, öğretmen gibi davranıyordu. Mesleği hayatının tamamını kaplamıştı. Eşi sevgili Filiz Hocama, çocuklarına karşı bile bu davranışından taviz vermezdi. Bunun ne kadar büyük bir fedakârlık olduğunu çok zaman sonra anlayacaktık.

Ondan öğrendiğim en önemli şey de bu iş ciddiyeti idi. Bu disiplinli yaşamı ile zamanın şartlarında oldukça güç bir işi başarmış, öğretmenlik yaparken Hukuk eğitimini de başarı ile tamamlayıp, daha sonra avukat olarak iş yaşamını devam ettirmiştir.

Okullarda dayak atmanın yaygın olduğu dönemlerde oldukça farklı yöntemler kullanıyordu. Elinden düşürmediği cetvel caydırıcı bir unsur olsa da, ona asıl kimlik kazandıran kendi yöntemleriydi. Derslerde konuşan, taşkınlık yapan öğrencileri yazılı sınava tabi tutuyordu.

3 yıl boyunca sınıf başkanlığımızı yapan sevgili arkadaşım Prof. Dr. Mehmet Turan’ın torpili ile konuşanlar listesine bir kere bile numaram yazılmadığından (haşarı bir öğrenci olmama rağmen)  bu yazılı sınavlara hiç girmemiştim ama sorulan soruyu biliyordum. “Size daha önce ikaz edildiği halde taşkınlık ve gürültü yaparak okulun huzurunu neden bozuyorsunuz?” Gerçi bu soruya cevap olarak arkadaşlar hep konuşmadıklarını, kalem, silgi gibi gereçler istediklerini ya da ders ile ilgili sorular sorduklarını iddia eden cevaplar verseler de Mehmet Çavuşoğlu, meşhur azarlama sözcüğü 'Kemiklerini kırırım senin!'in ardından belli sayıda bu yazılılara giren öğrencileri okulla ilişiklerini kesmek ile tehdit ettiğinden, bu sınavlar oldukça caydırıcı oluyor, öğrenci bir daha sınava girmemek için azami gayret gösteriyordu.

Mehmet Çavuşoğlu hocamızın bu yazılı sınavına girme rekorunu halen elinde bulunduran iki sınıf arkadaşımın yaşadığı bir anı hocamızın bu işi ne denli ciddiyet ve dikkatle yaptığını da göstermektedir. Konuşanlar listesine her zamanki gibi adı yazılan şimdilerin Mali Müşaviri sevgili Vahap Çakıl ile Malatya’nın yetiştirdiği en yetenekli futbolcuların başında gelen Mehmet Seçer’i önce sözlü olarak sorguya çekmiş, Vahap, konuşmadığını, Mehmet’den silgi istediğini beyan etmiş, Mehmet de onaylamıştı. Ancak yazılı beyanlarında her ikisi de silgi yerine kalemtıraş yazınca bu durum Hoca’nın gözünden kaçmamış, zaten her ikisinin de gerçek olmayan beyanlarındaki tutarsızlığı yakalamıştı.

Ortaokul arkadaşlarımızla her yıl 1-2 kez buluşup yaptığımız sohbetlerin ana konusunun daima sevgili “Çavuşemmi”nin olması da onun hayatımızda ne kadar derin izler bıraktığının bir göstergesidir.

Bu kentteki her şeyin bizler için bir anlamı bir karşılığı var. Bizi kente bağlayan, onu bize sevdiren de işte bu unsurlardır. Ve okuduğumuz okullar, öğretmenlerimiz de bu unsurların başında gelir. Mahmut Hoca’ların, Çavuşemmi’lerin örnek meslek yaşamları ders niteliği kazandırılarak mutlaka yeni kuşaklara anlatılmalıdır.

Bir kentin eğitimcileri, o kentin vazgeçilmez yapı taşlarıdır. Kendi özgün öğretmenlerini, eğitim yöneticilerini örnek almayan, unutulmaya terk eden toplumlar, eğitim çağındaki çocukların, gençlerin sorunları ile boğuşup durmaktan başka bir şeye vakit bulamazlar. Ama maalesef yaşadığı coğrafyanın usta öğretmenlerini tanımayan, onların değerini anlayamayan bir kuşak yetişiyor.

Onların fedakârca çabaları ve bize kazandırdıklarının yanında, biz ne yaparsak yapalım, mutlaka az olacak, haklarını ödemeye yetmeyecektir.

Mehmet Çavuşoğlu, unutulmaması gereken bir değerdir.

O'nu ve onun nezdinde bütün öğretmenlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Aradan geçen bunca yıla rağmen hayatımızda hala onlardan izler buluyoruz.

İyi ki hayatımızda var olmuşlar.

_____________________

Not: Fotoğraflar için, merhum hocam Mehmet Çavuşoğlu'nun saygıdeğer eşi  Hocam Filiz Çavuşoğlu'na ve Bahri Çavuşoğlu'na candan teşekkürler

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Irfan Aksoy (1 yıl önce)
    Nezir Bey, Umarım sağlığınız iyidir. Ismim Irfan Aksoy 1968 Hasan Varol ilkokulu mezunuyum. Mezuniyetten sonra Malatya'dan ayrıldım. Yukarıdaki resimdekilerden bazılari ilkouldan arkadaşlarım. Fatih'i, Mutlu'u, Fuat'ı resimlerinden tanıdım. Bu arkadaşlarım hakkında bana yazarsanız çok sevinirim. En iyi dileklerimle selamlar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat Yaylacı (3 yıl önce)
    Merhabalar bende hocamdan eğitim alan şanslı ögrencilerdenim. Okulun öğrencisi olupda "cennetten çıkmanın" tadına bakmayan yok gibidir. Sn yazar arkadaşım yazınıza ekleyeceğim birşey olmadığını belirterek, teşekkür ediyorum. Hocam sayesinde kamudaki yazismalarim net ve anlaşılır olduğundan tekrarlanmazdi. Emekli cezaevi müdürüyüm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • irfan arslan (5 yıl önce)
    benimde sevdiğim bir hocaydı. cetveliyle parmaklarımın üzerine çok vurmuştur.Avukatlık zamanında da görüşürdüm..allah rahmet etsin sevgili hocama.çok şey borçluyum..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Veysel Yaşar (5 yıl önce)
    Nezir bey.Bir öğretmenin meslek yaşamı ancak bu kadar güzel anlatılabilir.Teşekkür ediyorum.Yorum yazan hemşerilerimiz de yaşadıkları anılarını yazının bütünlüğüne uygun anlatmışlar. Öğretmenimize Allahtan rahmet diliyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ruşen Demirel (5 yıl önce)
    Rahmetli hocam çok disiplinliydi. Kardeşi İzzet Rahmetlinin evinde kalmasına rağmen derslerde hocamdan çok korkardı. Anlayacağınız kardeşi de olsa kimsenin gözünün yaşına bakmazdı.Nur içinde yatsın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • sezgin (5 yıl önce)
    Allah Rahmet eylesin bende 1981 mezunuyum anlattıklarının tamamını bizlerde yaşadık,sizlerden sonraki dönemde ogrencisi olduğum saygı değer hocamın Disiplin,meslek sevgisi ,öğretme çabası ve döneminin giyim kuşamına dikkat eden bir hocası olarak minnetle yad ediyorum ..Fakat sizden sonraki süreçte anlattiginiz disipline etme yöntemi bizim zamanımızda değişmişti bir korku hükümranlığı kurmuştu sizin zamaninizda " kemiklerini kırarım söylemi devam etmekle birlikte 1978-79-80 de İte bak yattığı yere bak bura babanın tekkesimi söylemi öne çıkmıştı " son tahlilde çok dayagini yememe rağmen genede saygı duyduğum bir hocamizdi..Allah mekanını cennet etsin ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ersin akar (5 yıl önce)
    Okulun 1975 mezunuyum benimde hocamdı bende dayağını yedim ama hiç bir zaman saygısızlık etmedim Severdim hocamı a vukat olduktan sonrada görüştüm Hocamla her görüşümde önümü ilikler elerinden öperdim Allah rahmet rahmet eylesin Bankacı ersin akar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Prof. Dr. Selim Doğanay (5 yıl önce)
    Sevgili hocama Allahtan gani gani rahmet diliyorum, yüce rabbim merhameti ve rahmeti ile muamele eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Malatya eğitim camiasına iz bırakanlardı. Şuanda orta okul anılarım tekrar canlandı. Bu gün gibi dersini ve disiplinini ruhumda hissettim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Edib YILMAZ (5 yıl önce)
    Nezir'cim ellerine sağlık çok güzel anlatmışsın.Unutulmaz hocalarımızdan biriydi.Allah rahmet eylesin.Yakınlarının başı sağ olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • CUMALİ (5 yıl önce)
    Okullardan giyim ve disiplini serbest bırakan yöneticilerin kulakları çınlasın demekki okullarda disiplin lazım imiş. Selâm ve dularla.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abdulkadir Çolak (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı diliyorum. İşini devlet millet ciddiyetiyle yapan bir adamdı. Geride büyük bir saygınlık ve iyi bir ad bıraktı. Öğretmenlikten hukukçuluğa geçmesi de devam eden bir gayretinin göstergesidir. Bir ara evlerimiz karşı karşıyaydı. Örnek kişiliği unutulmayacaktır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (5 yıl önce)
    Mekanı cennet olsun.Dürüs,açık sözlü Değerli bir Avukat abimizdi.Allah rahmet eylesin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nihat Abacı (5 yıl önce)
    Hac farizasında olduğum dönemde vefat eden sevgili merhum hocamız Mehmet Çavuşoğlu'na Allah'tan rahmet, Hasan Varol Ortaokulu'nda sıra arkadaşım sevgili Nezir kardeşime de eline yüreğıine sağlık diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Levent Aksoy (5 yıl önce)
    Mehmet Hocam'dan aldığım Türkçe dersi ile tüm öğrenim hayatım boyunca hiç zorluk çekmedim.Tüm sınavlarda Hocam'ın aktardığı bilgilerle başarı sağladım.Allah rahmet eylesin.Bu arada bir anımı anlatayım:Rahmetli Refhan kardeşim okul nöbetçisi idi.Nöbetçi öğrenci simit,ödev kağıdı vb. şeyler satar,bazen de okul dışına alışverişe gönderilirdi.M.Çavuşoğlu Hocam,Refhan'a 2,5 tl vererek bir miktar su hortumu almasını istedi.Refhan,parayı cebe atıp evlerindeki eski hortumdan kesip getirerek Çavuşoğlu'na verdi.Hocam hortumu görünce eski olduğunu anladı.Refhan'ın bir güzel tozunu aldı.Refhan ağlayarak eve gitti.Bu arada Refhan'ın annesi de hortumun kesildiğini farketmiş.Refhan bir de annesinden bir kat sopa yemiş.Ertesi gün Refhan:--2,5 tl ye bu kadar sopa yenmezdi dedi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • M.Oktay Özelçi (5 yıl önce)
    Allah Rahmet Eğlesin. Her zaman eğitimin disiplin olduğunu tavir ve davranışlarıyla ciddi duruşuyla anlatan ve bize öğreten bir hoca idi. 1978 mezunu M.Oktay Özelçi Ïnsaat müh.
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ (5 yıl önce)
    Nezir Bey bu paylaşımınız için çok teşekkürler. Mehmet Hocam 80 li yıllarda öğretmenimizdi. Aynı zamanda apartman komşumuzdu. Mahmut Hoca tavrını hem okulda, hem yolda hem de apartmanda gösteriyordu.. Ama Filiz Hocam ilkokul öğretmenliğiyle her zaman başımızı okşardı... Allah rahmet eylesin... Filiz Hocam ve diğer aile fertlerine Allah sabirlar versin...
    0
    0
    Yanıtla
  • DR ŞEYHAMİT ŞAHİN (5 yıl önce)
    Ben de Hocamın öğrencisi olma şerefine nail olmuş bir talebesiyim. Kendimi iki kez şanslı buluyorum. Çünkü hocamın sevgili eşi Filiz Hanım ilkokul öğretmenimdi.Her ikisinden de ders harici çok şeyler öğrendim. Vakarı, saygıyı, işte tertip ve özeni kısacası insan olmayı.Rabbim cennetini nasib etsin inşallah.Filiz Hocama da sağlıklı uzun ömürler dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal bektaş şark klişe (5 yıl önce)
    hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum.Ruhu şad, mekanı cennet olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar Perçin (5 yıl önce)
    Allah hocamıza rahmet etsin. Bu yazı bize nostalji yaşattı. Mehmet Çavuşoğlu gibi disiplinli hocalara her zaman ihtiyaç olduğunu düşünüyorum, yoksa haylaz öğrencileri ancak Mehmet Çavuşoğlu gibi hocalar getirebilir. Şimdiki çocuklar şımarık yetiştiriliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (5 yıl önce)
    Değerli türkçe öğretmenim Mehmet Çavuşoğlu na Allah tan rahmet ailesine ve sevdiklerine sabır lar dilreim
    0
    0
    Yanıtla
  • kenan (5 yıl önce)
    Kendine has bir deyimi vardı ite bak yattığı yere bak Allah rahmet etsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaan Seyhan (5 yıl önce)
    Değerli hocamın mekanı Cennet olsun. Ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum. 79 3/C mezunuyum. Ortaokuldaki tek zayıfımı Türkçeden almıştım. Babamın yakın arkadaşı olmasına rağmen karşısında titrerdik. O zamanki disiplinin ufak bir kısmı şimdi olsa, evlatlarımızın davranışları nasıl olurdu acaba? Eminim olumlu yansırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulvahap gulezgin (5 yıl önce)
    öğretmenler gelin yen nesillerin de hatırlayacağı eğitim neferleri olalım. var mısınız ? Hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Yaşar Çerçi (5 yıl önce)
    Hasan Varol OO 1972 yıl mezunlarındanım. Müdürümüz Sn. Vedat Sayın, Md. Yrd. Sn. Mehmet Çavuşoğlu idi. Bize disiplinli insanlar olmayı kişilikleri ile öğreten büyüklerimizden birisi idi (Diğer biriside burada hürmetle yâd edeceğim Sn. Zeki Taner hocamızdı – ŞKÖ Sanat Okulu Md. Yrd.) Muhterem Hocamıza Allah tan rahmet diliyorum. Bu vesile ile ailesine de taziyelerimi sunuyorum. 1999 da, Belediye Başkanı seçildiğimde ilk tebrik ziyareti yapanların içinde hocamda vardı. Her zamanki vakarlı duruşu ile gelmiş ve hayırlı olsun dileklerini paylaşmıştı. Elini öptüm, memnuniyetimi belirttim. Karşılarında, kendimi hala ortaokul öğrencisi olarak hissettiğimi hiç unutmam. Avukatlık bürosunda kendilerini zaman zaman ziyaret eder, hatırını sorardım. Çalışmalarımızla ilgili görüş ve düşüncelerini öğrenmek ve onaylarını almaktan sevinirdim. Nezir bey, çok yerinde tanımlamanız ile birlikte güzel yazınız için teşekkürler. Selam ve Hürmetlerimle. Mehmet Yaşar Çerçi - Bursa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 1971-1972 mezunlarıyız.Mehmet Çavuşoğlu ve Vedat Sayın hocalarıma rahmet diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mziya (5 yıl önce)
    Nezir kardeşim ellerine sağlık çok güzel özetlemişsin Mehmet hocam çok değerli bir insandı allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Buket Çavuşoğlu Kaya (5 yıl önce)
    Sevgili amcama Allahtan gani gani rahmet diliyorum.Arkasında derin izler ve hafızalardan silinmeyecek güzel anılar bırakmış.Ne mutlu ona ki her iki mesleğinin de hakkını vermeyi başararak bu dünyadan ayrılmış.Bizler de inşallah ona layık insanlar olabiliriz.Kalemine sağlık Nezir Kızılkaya..??
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal Demirci (5 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin bende Mehmet hocanın talebesiyim, dersimize girmiyordu müdür mv.idi o sınavlarda bende bulundum.Kalemine sağlık bize bir nostalji yaşattın .Hasanvarolda okumak bir ayrıcalıktı .Hocalarımız 'ın hepside iyiydi.Mesala matamatikci Gürbüz Gürhan hoca Allah vefat edenlere rahmet kalanlara sağlık versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahri (5 yıl önce)
    Mehmet Çavuşoğlu öğrencilerin kızdığı, daha sonra saygı duydukları bir öğretmendi. Haksızlığa tahammülü olmayan sert görünüşün altında tanıyınca hak verilen bir insandı. Sağ - sol ayırımı yapmadan öğrencilerini yetiştirmeye çalışan bir öğretmendi. Hazırladığı yazıdan dolayı Nezir Bey'e teşekkürlerimi sunuyorum. Mehmet amcama da Allah' tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Taha çavuşoğlu (5 yıl önce)
    Babam benim,Aslan babam...anlatılamayacak kadar çok şeyler var onunla ilgili.ellerinize sağlık ,güzel bir yazı olmuş.sevenlerinden dua bekleriz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Av. SELAHATTİN SARIOĞLU (5 yıl önce)
    Çok güzel kaleme alınmış bir yazı. Bu yazı gösteriyor ki, merhum meslektaşımızın öğretmenliği de avukatlığı gibiymiş. Gerçekten de, sevilen ilginç, farklı davranışları ile Adliyede de iz bırakmıştır. Allah rahmet eylesin; toprağı bol, yeri Cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tamer Atik (5 yıl önce)
    Onunla çalışmış biri olarak ondan mesleki cok şeyler öğrendim.Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sıtkı Şeker (5 yıl önce)
    Beni çok sopalamıştı ama çok sevdiğim bir hocamdı.Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet akbaşlı (5 yıl önce)
    YATTIĞI YER NUR OLSUN MEKANI CENNET OLSUN ORTAOKUL ÖĞRETMENİMDİ TATLI SERT BİR İNSANDI GÜNÜN BİRİNDE Bİ ŞAHSA ÖDEMEM VARDI EVRAK VERMİŞTİM ÖDEYEMEMİŞTİM AVUKAT OLARAK HOCAMA GÖTÜRMÜŞ HOCAM BAKMIŞ EVRAK BENİM ADAMA ÇIKARMIŞ PARASINI ÖDEMİŞ ADAMI GÖNDERMİŞ GETİRDİ EVRAGI BANA VERDİ MÜSAİT OLDUĞUNDA ÖDERSİN DEDİ MEKANI CENNET OLSUN
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    ALLAH gani gani rahmet eylesin. Değerli bir öğretmendi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Umut (5 yıl önce)
    Çok güzel bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalıyım (5 yıl önce)
    BENDE 1973 MEZUNUYUM. RAHMETLİ MEHMET HOCAM ANLATTIĞINIZ GİBİ OKULUN NÖBETÇİ SUBAYI GİBİYDİ.HER ŞEYE O KOŞARDI.BİZ TEK FRANSIZCA SINIFI OLARAK OKUYORDUK.OKULUN EN YARAMAZ SINIFI.YİNE BİR GÜN KONUŞMADAN DOLAYI SINIF BAŞKANI HANDAN ARKADAŞIMIZ TAHTAYA NUMARA YAZMIŞTI.BİRDEN İÇERİ GİRDİ YAZILI OLANLAR TAHTAYA DEDİ BİZLER TECRÜBELİLER SONA DOĞRU GEÇTİK.BAŞTAN BAŞLADI OMUZ BAŞLARINA YUMRUK ATMAYA SONA DOĞRU YORULUNCA DURUYORDU.TAM BU SIRADA ABDULVAHAP ARKADAŞIMIZ DİK DURMAYA ÇALIŞTI.ONU DIŞARI KORİDORA ÇIKARDI ÖNCE İSMET HALFANIN PASPASIYLA DÖVDÜ SİNİRİNİ ALAMADI DIŞARIDAKİ ASKILIĞA OMUZLARINDAN CEKETİYLE ASTI TENEFÜSTE BİZ ASKILIKTAN İNDİRDİK. BU ANILAR ÇOK GÜZELDİ.ŞİMDİKİ ÖĞRENCİLERE BÖYLE BİRŞEY YAPSAN DÖNER SENİ DÖVER.NİTEKİM TV VE SOSYAL MEDYADA HOCALARA NELER YAPTIKLARINI GÖRÜYORUZ. NURLAR İÇİNDE YAT HOCAM
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dr.Gökhan Gökçe (5 yıl önce)
    Allah gani gani rahmet eylesin. Kendisi benim de hocamdı. Çok korkardım akıllı, uslu olanlar bile çekinir di hocamdan.Diğer derslerden 10 alanlar onun dersinden 5 alınca mutlu olurlar dı. Yazarın da diline sağlık ne güzel benzetme yapmış “ Malatya’nın Mahmut Hocası” diye aynen öyle. Başta ailesi olmak üzere Eğitim ve hukuk camiasının başı sağolsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Prof. Dr. Selim Doğanay (5 yıl önce)Dr.Gökhan Gökçe isimli kullanıcı yorumuna
    Sevgili hocama Allahtan gani gani rahmet diliyorum, yüce rabbim merhameti ve rahmeti ile muamele eylesin, mekanı cennet olsun inşallah. Malatya eğitim camiasına iz bırakanlardı. Şuanda orta okul anılarım tekrar canlandı. Bu gün gibi dersini ve disiplinini ruhumda hissettim.
    0
    0
    Yanıtla

Nezir Kızılkaya yazıları