SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Sorun İlk Maçın Oynanacağı Güne Kadar Biter"

0
Güncellendi - 2017-05-06 21:44:20
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatya Stadı’nda incelemelerde bulundu.  Çakır, stadın yüklenici firmasının yetkilileri ile birlikte Yeni Malatya Stadı’nı gezerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Başkan Çakır, yol sorununun kısa sürede çözüleceğini kaydederek, “Biz burayı 2-3 günlük bir yoğun çalışmayla tamamlayacak boyuttayız. Yol sorunu ilk maçın oynanacağı güne kadar biter” dedi.

“ÇOK BÜYÜK BİR YATIRIM”

Yüklenici firma yetkilileri ile statta detaylı bir incelemede bulunan Çakır, stadın etkileyici  olduğunu ifade etti.

Çakır, stadın Avrupa standartlarında olduğunu kaydederek, “Stada birçok defa geldik ama bittikten sonraki atmosfer çok daha farklı olmuş. Çok daha uyumlu; yeşilin, sarının, kırmızının, beyazın çok uyumlu olduğu güzel bir stat. Ama bütün statlarda olduğu gibi bizim stadımızda futbolla güzel olacak. Takımın başarısıyla güzel olacak. Bu stat, seyircilerin stadı doldurmasıyla daha da güzelleşecek. Çok büyük bir yatırım yapıldı. Avrupa standartlarında bir saha, Türkiye’de bu kalitedeki saha çok az” dedi.

“MALATYA’YA YAKIŞAN ÇOK GÜZEL BİR ESER”

Taraftarların hem takımına sahip çıkmaları hem de stadı doldurmaları gerektiğini dile getiren Çakır, şunları söyledi:

“Başarı hiçbir zaman tesadüf değildir. Futbol, hiçbir zaman kendiliğinden başarılı olup, yukarılarda kalamaz. O açından Malatyaspor’umuza sahip çıkacağız. Malatyaspor’umuz bu sene çok başarılı bir grafik izliyor. İnşallah Süper Lig’de olacağız. Süper Lige yakışan bir stat oldu.”

Çakır, Yeni Malatya Stadı’nın 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırımla yapıldığını kaydederek, “Stada çok büyük bir emek verildi. Çok önemli bir yatırım ama bize düşen seyirci olarak takımımızı hiçbir zaman yalnız bırakmamaktır. Çok güzel bir stat, Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, TOKİ’ye, yüklenici firmamıza, emeği geçenlere ve çalışanlara teşekkür ediyoruz. Malatya’ya yakışan çok güzel bir eser oldu. Bize düşende bu stadı doldurmaktır” şeklinde konuştu.

“KÜÇÜK EKSİKLER BİR AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAKTIR”

Statta küçük eksiklerin olduğunu ve bu doğrultuda çalışmaların sürdüğünü ifade eden Çakır, şunları söyledi:

“İşler artık tamamlanmış. Yüklenici firmanın üstlenmiş olduğu bütün görevler bitmiş. Teslimatlar ve ön kontrollerde yapılmış. Çok büyük bir yatırım ve çok büyük bir alan şuanda ses düzeni, kamera sistemi var. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) bu sahada futbol oynanmasıyla ilgili birkaç düzenleme yapacak. Loca ve protokol alanlarında düzenlemeler yapılacaktır. İş bitirilmiş ama kontrollerde ortaya çıkan ufak detaylar var. Önemli olan bu stadın bitirilip, yapılıp, Malatya’ya kazandırılmasıydı. Bu stat artık maç oynanabilecek hale geldi ama teknik olarak federasyonun istediği detaylar üzerinde duruluyor. Bu küçük eksikliklerinde bir ay içerisinde tamamlanacağını düşünüyorum. İlk karşılaşmayı da futbol coşkusuyla izleyeceğiz.”

“YOL SIKINTISI MAÇ OYNANANA KADAR BİTER”

Başkan Çakır, stadın yol sıkıntısının, statta maç oynanacağı süreye kadar bitirileceğini kaydederek, “İlk maç oynanacağı güne kadar hepsi biter” dedi.

“Yol konusunda biz hızlıyız” ifadesini kullanan Çakır, “Biz, Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak yol konusunda uzmanlaştık. Yol anlamında 20 civarında ekibimiz var. İlçelerde, bölgede, merkezimizde ekiplerimiz var. Biz burayı 2-3 günlük bir yoğun çalışmayla tamamlayacak boyuttayız. Yol sorunu ilk maçın oynanacağı güne kadar biter” değerlendirmesinde bulundu.

Çakır, karayollarının kavşak düzenlemesini yapacağını aktararak, “Futbol oynanması, stada giriş çıkış ve yol konusuyla ilgili bir eksikliğimiz olmayacak. Karayollarının kavşak çalışmasının ihalesi bitmiş. Bu itirazlar olmazsa 1-2 ay içerisinde de başlanabilir” diye konuştu.

“STADI CUMHURBAŞKANIMIZIN AÇMASINI İSTİYORUZ”

Stadın temelini atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yeni Malatya Stadı’nın açılışına gelip gelmeyeceği konusunda da açıklamada bulunan Çakır, “Biz Cumhurbaşkanımızın bu stadı açmasını istiyoruz. Kendisi de Malatya’ya gelmeyi uygun gördü. İnşallah stadımızı cumhurbaşkanımız açar ve daha güzel bir coşku olur” ifadelerini kullandı.

Burhan KARADUMAN, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Ramazan 44 (6 yıl önce)
    Sahipsiz memletim
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih YILMAZ (6 yıl önce)
    Yollar ortadan bölündü her yer hazır ama halâ bizim sokaklara lale ekilmedi. Sayın başkanım lütfen lâleler ekilsin artik 20 nisanda yollar ikye bölündü hâlâ lale gelmedi. İlgilenin sayın başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa, (6 yıl önce)
    Eskisehir,belediyesinden,ornek,alarak,yollari,bittir.seneye,stadi,teslim,alirsiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (6 yıl önce)
    Tam bir komedi ya alışmışlar kara düzen çalışmaya 3 günde halledermiş o zaman malatyadaki yollara baksın biz sana 7 gün verelim bitir bakalım .uefanın açıklamasına göre en az 3 yol bağlantısı olması gerekliymiş standartlara göre tabi haberi yok başkanın ah malatya ah
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismail kardeş..stadimiz uefa maçlarınin oynanacağı kapasitede bir stad olmadığı için zaten uefa standartlarına uyması da gerekmiyor..o yüzden rahatlar..hatirlatayim dedim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Musab karaarslan (6 yıl önce)
    Başkanım malatyaspora nolur çeki düzen verin yazıktır günahtır. Mahvettiler takımı başkanım desteklerinizi esirgemeyin
    0
    0
    Yanıtla
  • bekir (6 yıl önce)
    ulaştırma bakanı adayı ahmet çakır.bütün yolları çukurla doldurur
    0
    0
    Yanıtla
  • Taraftar (6 yıl önce)
    Başkanım yol konusunda uzmanlaştınız gerçekten!! Malatya sokaklarının neredeyse hepsi aylardır darmadağın...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn (6 yıl önce)
    Yol İşi Malatya BŞB. Isidir.Dünya bu konuda ders almalidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)Vlkn isimli kullanıcı yorumuna
    kusura bakma da ilk önce MALATYA nın şehir içi yolları kurumların işlerini bitirmesinin üzerinden gün demiyorum aylar geçmesine rağmen berbat.delik deşik.Hepsinin fotoğraflarını çekmişim.Allah bunun hesabını sorar.Oy zamanı gelecek.Genel seçimde AKP belediye seçiminde MHP nin bundan sonra.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur kalkan (6 yıl önce)
    başkanım kurtar bu takımı lütfen. ne varsa sende var başka kimsede hayır yok. bu taraftara yazık günah ahmet çakır lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    Slm dijital reklam panosu olmayacak mı artı sahanın yani yedek kulübesin cevresi betonlar gözükecekmi yok sa çim Halımı serilecek
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)
    Malatyamızın işlek caddelerine bayrak asan esnaflar dan takıma bağış alıp astırın bari. Takıma para lazım para. Son 3 haftaya girerken şu halimize bakın. yenilgi üstüne yenilgi. Burdan futbolculara da seslenmek istiyorum. Bazı anlar da herşey maddiyatla olmaz. ALLAH rızası için oynayın. Bu memleket yıllardır bugüne gelmeyi arzuladı istedi. Biraz yürekle oynayın. ALLAH ın izniyle gerisi gelir. HAYDİ MALATYAM SÜPER LİGE
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (6 yıl önce)
    saha kenarında olması gereken reklam panoları ( LED.) reklam panoları mı.. reklam panolarıyla ilgili görüntü yok..
    0
    0
    Yanıtla
  • Uykusuz Malatyali (6 yıl önce)
    Topu topu 3 cumle haber 10 defa tekrar edilip yazilmis. Ve bu koprulu kavsak kac yuzyil sonra baslayacak bilen var mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun memleket e.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (6 yıl önce)
    Sayın Ćakır Y.Malatyaspor a neoldu. Ne yapıyo bunlar para istiyosalar verin.pirime boğun. Sayın başkan bu fırsat malatyanın ayağına daha 20 yıl gelmez.
    0
    0
    Yanıtla
  • boza (6 yıl önce)
    2-3 gün de yol bitirecekmiş.demek ki araştırmanın önü gibi saçma sapan bir şey yapacaklar.ne zaman sınava gitsek rezil oluyoruz.arkadaş siz hiç köprülü kavşak diye bir şey görmediniz mi.ekipleri çok hızlıymış.doğru söylüyorsun 1 saatte ortalığı kazıp,yıkıp 1 senede zor yaparsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • SportmenN (6 yıl önce)
    Sayın Başkan sen Statda İncelemelerde bulunuyorsun İyi de Takımın Gidişatı Kötü.....Artık Kredimiz Tükendi...Son 6 Maclara Oynanan Futbola Bir Bak Futbolcular Oynamıyor Sanki Süper Lig İstenmiyormuş Gibi Bir Hava Var Takımda......Kalan Mac Sayımız 3 AdanademirSpor..BoluSpor ve SivasSpor Bu Futbolla Hangi Takımı Yeneriz veya Yeneceğiz...Takım Lider Olabilir Ama Arkamızda Ac Kurtlar Gibi Gelen 2 Takım Var Artık Uyanın.....Biran Önce Takım Düzelmeli Ve Kalan 3 Macı Herne Olursa olsun Almalı AKSİ TAKTİRDE...? AKSİ TAKTİRDE....?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (6 yıl önce)
    Bu takimin en fazla oynayacağı lig bu kadro bu yönetim ve taraftarla bu ligdir superlig hayali kurmayin 37 lik sedat dan medet umanlar saçma sapan transferler ciddiyetsizlik hocanın otorite sorunu sonuç bu oldu bu takim ne ilk ikiden ne de playoff tan çıkabilcek kapasitedee bir takım azubuike hariç
    0
    0
    Yanıtla
  • SAMET (6 yıl önce)
    yaw bu satdın neresini beğeniyorsunuz allah aşkına yapmayın bu stadda miili mac oynanmıcak kapasıte küçük olduğu için daha çok kapasite olsa daha ıyı olmazmıydı koltuklardan MALATYASPOR yazılsa daha ıyı olmazmıydı ve stad daha bitmedi bizle başlayan konya bursa stadları başladı bitti MACLAR OYNANIYOR bizim stadımız nie bu kadar gec bıttıyor daha spor toto idman sahası 5 senedirli bitmedi düşünüyorum acaba BİZİM SİYASİ LİDERLERİMİZ BASKI YAPMIYORMU
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (6 yıl önce)SAMET isimli kullanıcı yorumuna
    MALATYA yazısı şarttı. Ama akıllının biri çıkmış böyle olsun demiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cahit Ertem (6 yıl önce)
    Takım olmadıktan sonra stadı neyleyeyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • abayram (6 yıl önce)
    Süperligden hiçbir takım bu stadı görmeyecek
    0
    0
    Yanıtla
  • harbiye harbi (6 yıl önce)
    Çok güzel olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • hidayet (6 yıl önce)
    Yol yapımında Malatya nın üzerine yok. Yol sorunu hiç olmamıştır.... Stat yol sorunu ne ki.............
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan Atabay (6 yıl önce)
    Emegi gecen herkes den allah razi olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    baskan birak stadida takima destek ver artik kredi bitti para bul para ver takim oynamiyor belli
    0
    0
    Yanıtla