SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İnsanlığın Umudu Öğretmenlerdir"

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği”ni kabul ettiği gün olan 24 Kasım 1928’in yıldönümünün, 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” kutlanması kararından sonra bu yıl da törenler düzenlenecek. Bu arada 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla il yöneticileri, siyasiler mesaj yayınladılar.

TÖRENLER..
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Malatya'da ilk tören Perşembe günü 09.00'da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Anıta çelenk konulacak.

Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki tören ise 10.00'da başlayacak. Buradaki tören Saygı Durusu ve İstiklal Marşı ile başlayıp, konuşmalar, emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerinin verilmesi, aday öğretmenlerin yemin töreni ve şiir okunmasıyla gerçekleştirilecek.

VALİYE ZİYARET
Vali Şahin, “24 Kasım Öğretmenler Günü” münasebetiyle İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ve beraberindeki öğretmenleri makamında kabul etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erhan Pelitoğlu, Derme İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Aziz Şekerci, Müzik Öğretmeni Bilgehan Aycan ve Doğanşehir Güzelköy İlkokulu Öğretmeni Eyüp Yıldırım, Vali Şahin’e makamında ziyarette bulundular.

Vali Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir ve beraberindeki öğretmenlerle bir süre sohbet etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Şahin, “Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü tebrik ediyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk dolu bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Hulusi Şahin
"Öğretmenlerimiz milletimizi aydınlık bir istikbale hazırlayan, yarının büyük ve müreffeh Türkiye’sini kuracak nesiller yetiştirme azminde olan bilge kişilerdir. Onlar zorluklar karşısında yılmadan yorulmadan kutsal mesleklerinin gereğini yerine getirme aşkından vazgeçmezler. Onların fedakârca yaptıkları hizmetler neticesinde milletler ayakta durur.

“Tarih, sıradan ve sorumluluk sahibi insanların yazdığı bir kitaptır” diyor bir bilge kişi. Hiç kimse aynı anda hem sorumluluk hem umutsuzluk duygusuna kapılamaz. Eğitime muhtaç insanın elinden, ancak sorumlu ve umutlu insan tutabilecektir. İnsanlığın umudu öğretmenlerdir.

Eğitimcilerimizin, aklını başka akılların emrine vermeyen, çağın gerektirdiği şartlara karşı donanımlı, düşünen, üreten bireyler yetiştirmek kararlılığında olmalarının değeri bugün daha çok anlaşılmaktadır.

Ülkelerini ve milletlerini karanlıktan aydınlığa çıkaran, karışıklıktan istikrara kavuşturan insanlar, mesleğini aşkla yapan öğretmenlerin yetiştirdiği örnek ve öncü kişilerdir. Her dönemde özgüven sahibi, milletini seven, içinde yaşadığı toplumun değerlerine bağlı, geçmişine saygılı, gelecekten ümitli nesiller, öğretmenlerimiz sayesinde mümkün olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Millet Mekteplerinin açıldığı ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim seferberliğine “Millet Mektepleri Başöğretmeni” unvanıyla katıldığı bugünde, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden kutluyor, terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehit öğretmenlerimiz başta olmak üzere ebediyete irtihâl eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, gazi öğretmenlerimize sağlık ve esenlikler, görevlerini icra eden bütün öğretmenlerimize üstün başarılar diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci
Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tüfenkci, açıklamasında kutsal bir mesleği icra eden öğretmenlerin hakkının hiç bir zaman ödenemeyeceğini ifade etti.

Öğretmenlerin fedakar gayretlerinin, gelecek adına umut ışığı olduğunu vurgulayan Tüfenkci, "Gelecek, eğitimcilerimizin elinde şekillenecektir. Dünyada ekonomisiyle, teknolojisiyle ve her şeyden önemlisi nitelikli insan gücüyle daha da gelişmiş ve ilerlemiş bir ülke olmak, öğretmenlerimizin çabalarıyla mümkün olabilecektir. Öğretmenlerimizin, taşıdıkları sorumluluklarının bilinci ile görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerine olan güvenimiz tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

AKP iktidarlarında bütçe olarak eğitime her zaman en büyük payı ayırdıklarını belirten Tüfenkci, "Gençlerimizin yarının Türkiye’sindeki yeri yadsınamaz. Onların yetiştirilmesi görevini üstlenen öğretmenlerimiz, vatanımızın geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Geleceğimizin teminatı yavrularımızı yarınlara hazırlayarak görevlerini en iyi şekilde yerine getiren eğitim camiamızın kıymetli mensuplarının bu özel gününü paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. AK Parti iktidarlarında bütçe olarak eğitime her zaman en büyük payı ayırdık. Bunun meyvelerini toplamaya başladık. Her geçen yıl eğitim çıtası her alanda daha da yukarı çıkıyor. Eğitimin en önemli unsuru öğretmenlerimizin bu güzel gününü kutlarken, hepsine saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır
Milletvekili Çakır, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Çakır, mesajında "Dünyanın en onurlu mesleklerinden biri olan öğretmenlik; emek, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir.

Her zaman sevgi ve saygıyla andığımız değerli öğretmenlerimizin en büyük mutluluk kaynağı yetiştirdikleri öğrencileridir.

Ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır öğretmenlerimiz.

Genç kuşakların okuyan, araştıran, donanımlı, özgüvene sahip, kendi değerlerini unutmadan evrensel değerleri benimseyen ve ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetişmelerindeki çabalarınız her geçen gün daha büyük önem kazanmaktadır.

Bu vesileyle; saygıdeğer öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyor; Başöğretmen Mustafa Kemal olmak üzere, eğitim şehitlerimizi, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, kutsal mesleğin onurlu temsilcileri olan öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve başarı dilekleriyle, selam ve sevgiler sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba , 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.Ağbaba, mesajında eğitim sisteminin sıkıntılarına değinerek, AKP'nin eğitim politikasının çöktüğünü,eğitim emekçilerinin ekonomik,sosyal ve özlük hakları açısından zor durumda olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Her defasında eskisini aratan başarısızlık abidesi uygulamaları reform adı altında pazarlayan AKP, eğitim sistemini bilinçli biçimde geriletmekte ve vasıfsız müfredatlara mahkum ederek,bilimsellikten uzaklaştırarak hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi mağdur etmektedir. Öğretmenliği, toplumda saygın bir meslek olmaktan çıkaran uygulamalara, öğretmenliği toplumun gözünde küçük düşürecek politikalara sonuna kadar karşı çıkıyoruz.

Yapılan araştırmalar öğretmenlerin yüzde 83.1’inin hane gelirinin yoksulluk sınırının altında olduğunu, yüzde 97.5’inin maaşının yaşam standartlarını karşılayamadığını, yüzde 90’ının kredi kartı borcunu ödemekte zorlandığını, yüzde 31.89’unun şahıslara nakit borcu bulunduğunu, yüzde 43’ünün istisnasız her ay borç para bulmaya çalıştığını,köyüne ya da ailesinin yanına gitmek dışında yüzde 97’sinin hiç tatil yapamadığını ortaya koymaktadır. Türkiye, OECD ülkeleri arasında öğretmene en az ücret veren 5.ülke.

Öğretmenlerimiz.ekonomik, sosyal ve özlük hakları açısından diğer ülkelerle kıyaslandığında meslektaşlarının çok gerisinde geliyor.Bu gerçekten hareketle, kötü yönetim ve krizin faturası toplumun tüm kesimlerini etkilediği gibi öğretmenlerimizi de olumsuz etkiliyor.

AKP'nin uyguladığı eğitim politikaları sonucu eğitim sistemi her geçen gün bilimsellikten, çağdaşlıktan ve yaratıcılıktan uzaklaşıp ticarileşen bir hal almaktadır. AKP İktidarlarıyla birlikte nitelikli öğretmen yetiştirme politikaları terk edilmiş, ataması yapılmayan öğretmen sayısı yarım milyonu aşmış,eğitimde esnek, kuralsız ve güvencesiz çalışma yöntemlerinin yaygınlaşması kaygı yaratıcı hal almıştır.

Öğretmelerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretildiği, eğitim sistemindeki yap-boz anlayışın tarihin tozlu sayfalarına terk edildiği, öğretmenlerimizin yarınlara umutla bakabildiği ve atama bekleyen öğretmenlerimizin öğrencilerine kavuştuğu günlerin çok yakında geleceğine dair inançla, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum."

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu
"Bilgiyle doldurulmuş zihinlerin yanında, zekayla duyguları birleştirerek evlatlarımızın kendilerini tanımalarına ortam hazırlayan beyin ve kalbin terkibinden filizlenmiş bir eğitim sürecini de hayata geçirmek için uğraşan değerli öğretmenlerimizin bu gayretleri bizim açımızdan takdire şayandır.

Adı üstünde, milli eğitim sistemizin işleyişi, gelişmesi ve geniş toplum kesimlerine bir bütünlük ve kural dahilinde ulaşması en başta öğretmenlerimiz vasıtasıyla olacaktır.

Açıktır ki; Milli kimliğin oluşmasında, tarih şuurunun özümsenmesinde bir Milletin Milli, Ahlaki ve Kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasında öğretmenlerinin önemli bir işlevi vardır.

Sorgulayan, sorumluluk alan, birlikte yaşamanın asgari şartlarını benimsemiş, çağın yönelimlerini berrak bir zihinle kavrayan analitik düşünme yeteneğine sahip nesiller tartışmasız öğretmenlerimizin eseri olacaktır.

Öğretmenler, yapıcı ve yaratıcı, özverili, çevreye güven ve inanç veren, içi insan sevgisiyle dolu kişilerdir. Öğretmenlik mesleğini diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesinin  ve meyvesinin insan olmasıdır. İnsanın insan olma vasfını ön plana çıkaran şey ise eğitim ve kültürdür.

Bir toplumun muhatap olduğu problemlerin ortadan kaldırılması değilse bile azatılması için, entellektüel düzeyde tartışmanın ve ulaşılacak sonuçların kavramsallaştırılmasının çok büyük bir katkısı olacağını unutmamız gerekmektedir. Bu konuda öğretmenlerimize büyük bir görev düştüğü malumuznuzdur.

Dolayısıyla öğretmenler ömür boyu öğrenen ve öğreten olmak gibi bir ayrıcalığa sahiptir.

Öğretmensiz bir toplum ruhen, fikren, ahlaken ve vicdanen fakir düşecek, geride kalacak, bu yüzden canlılık emarelerini kaybedecektir.

Gelecek nesillerin mesuliyetini içinde barındıran öğretmenlik mesleğinin, başta ekonomik olmak üzere, her anlamda hak ettiği itibarlı konuma gelmesi sorumluluk sahibi herkesin dikkat etmesi gereken bir husus olmalıdır.

Milletimizin değerler sisteminde çok yüksek bir yeri bulunan öğretmenlik mesleğinin, fiilen yaşanılan hayatta da aynı konuma getirilmesi; kıymet ve itibarın parayla değil, bilgi ve eğitimle ölçülür hale gelmesini sağlayacaktır.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucu Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi “Öğretmen geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.” . Türk milletinin yaşaması, güçlü ve kudretli hale gelmesi öğretmenlerimizin çaba ve çalışmalarıyla doğrudan ilişkilidir

Yüce Türk Milletinin, Ülkemizin ve Ülkülerimizin gelecek yüzyıllardaki teminatı olan gençlerimizin fikir, zihin ve gönül dünyasının mimarları, aydınlığın simgesi, toplumun yol göstericisi öğretmenlerimizin bu özel gününde, insan yetiştirmek gibi kutsal bir görev olan öğretmenlik mesleğini icra eden tüm öğretmenlerimizi kutluyor, hayatları boyunca yetiştirdikleri ve yetiştirecekleri tüm çocuklarımız adına teşekkür ediyorum.

İrfanı ve vicdanı hür milli ve evrensel değerlere vakıf nesiller yetiştirmek gibi ulvi ve idealist bir görev ifa eden; görev başındayken şehit düşmüş ve bir nedenle Hakk’a yürümüş olan bütün öğretmenlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlık, esenlik temenni ediyor, bütün Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü içtenlikle kutluyorum.

Bu vesileyle tam 52 yıl önce, yani 23 Kasım 1970 tarihinde, Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nda bir öğretmen adayı iken şehit edilen Zileli Şehit Ertuğrul Dursun Önkuzu’yla birlikte tüm vatan ve dava şehitlerimizi de bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, “Öğretmenlerimiz ülke geneline yön verecek olan nesillerin yetişmesinde kutsal bir görev üstlenmişlerdir” dedi. 

Öğretmenlerin yaşamda çok önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Başkan Gürkan, 24 Kasım Öğretmenler günü mesajında bu kutsal mesleğin önemine işaret ederek şunları söyledi:  

“Sevgiyle, şefkatle, sabırla, vatan ve millet sevgisini öğrencilerine nakşeden öğretmenlerimizin, milletimizin gönlünde ayrı bir yeri bulunmaktadır.  Ben de bir eğitimci olarak, bu mesleği icra etmenin her daim gurur ve mutluluğunu yaşadım.

Öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar. Öğretmenlerimiz, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan isimsiz kahramanlardır.

‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ inancından, ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır’ hedefine uzanan her el öğretmenlerin elidir. Bu el, çağdaş Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak eldir. Çağdaş, modern ve gelişmiş ülkeler arasında yer almanın temelinde, yetişmiş insan gücü yer almaktadır. Yetişmiş insan gücü de eğitim ordusuyla mümkündür. Karanlığa ışık saçan, yarınlarımıza umut tohumları eken ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan öğretmenlerimiz, övgülerin en güzeline layıktır.

Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyor, vefat eden öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm eğitim camiamızın 24 Kasım Öğretmenler Gününü tebrik ediyorum.”

Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez
"Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenlik unvanını aldığı tarih olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

Bugün, Atatürk’ ün vurguladığı milli ve çağdaş eğitimin uygulayıcıları öğretmenlerimizin tüm değerli hizmetlerine karşılık, unutulmadıklarını gösteren bir gündür.

Öğretmen, bir çocuğun kişiliğinin oluşmasında ve çevresine faydalı bir insan olarak yetişmesinde temel etken olan, demokratik ve çağdaş bireyler yetiştirerek toplumsal düzende önemli bir rol oynayan, bireylerin kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayan, topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünden giden bir gönül eridir.

İnsanoğlu var olduğu günden beri onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. Birey, içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra daha donanımlı hale gelmesi için bir eğiticiye, öğreticiye yani öğretmene muhtaçtır.

Birey ancak öğretmen sayesinde ahlakı, maneviyatı, bilgiyi, beceriyi, medeniyeti öğrenebilir.

Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de söylediği gibi;

"Öğretmenler; Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır..."

Bu duygu ve düşünceler ile Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyor, ülkemizin geleceğini omuzlarında taşıyan azimli ve kahraman tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyoruz."

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder
Dünyada gıpta edilecek iki husustan birinin öğretmenlik mesleğinin olduğuna dikkat çeken Başkan Güder, “Kıymetli öğretmenlerimizi bu anlamlı günde ilçemizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Öğretmenlerimiz cefakar bir hizmete talip olan kişilerdir. Çocuklarımızın kaptanı ve kahramanısınız. Birçok kademedeki insanlar bu konumlara gelmiş ise bunlar sizlerin eseridir. Bunlarla ne kadar övünseniz inanın azdır. Sizin gibi değerli insanların elinde yetişen bireyler olarak bizlerinde sorumlulukları ve hassasiyetleri var. Bu sorumlulukları yerine getirmek için inanın gece gündüz çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin de kan bağı olmayan birçok evladı için ne kadar çırpındığına şahitlik ediyoruz. İlim irfan noktasında Türkiye’mizin her noktasına giderek insanlar yetiştirmek, toplumu değiştirmek ve dönüştürmek noktasında ciddi bir mücadele veriyorsunuz. Emeğinize yüreğinize sağlık. En içten dileklerimle hepinizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Sizlerin yaptığı bu kutlu hizmeti bir güne sığdırmak yanlış olur. Toplumları değiştiren, toplumlara yön veren ve nesiller yetiştirme noktasında elinizden gelen çaba ve gayreti sarf ettiğiniz için siz kıymetli öğretmenlerimiz bizim başımızın tacıdır. Göreve geldiğim günde de verdiğim ilk talimat şöyleydi; ‘Milli Eğitim camiasından gelen hangi talep olursa olsun, o talebe özel olarak eğilmenizi istiyorum’ oldu. 
Eğitim daha da ileriye taşıma noktasında Battalgazi Belediyesi olarak ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Milli Eğitim Müdürümüz ile sürekli istişare içerisindeyiz. Eğitim yanı sıra ilçemize birçok yatırım gerçekleştirerek Battalgazi’mizin değerlerini ortaya çıkardık. Sizler öğrencilerimizin üzerinde büyük emek sarf ediyorsunuz bizlerde ilçemizin güzelleşmesi adına büyük emekler sarf ediyoruz. Battalgazi Belediyesi olarak hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz için üzerimize düşen tüm yükümlüğü yerine getirmek için biz her zaman hazırız. Sizin koşullarınızı güzelleştirme, yaşam standartlarınızı yükseltmek adına hocalarımızın emrindeyiz. Öğretmenlerimiz her daim gönlümüzde. Allah sizlerden razı olsun. 24 Kasım Öğretmenler gününüzü tebrik ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Çınar, “Öğretmenlik; sorumluluğu ağır, fedakârlık ve sabır gerektiren, dünyanın en onurlu mesleklerinden biridir.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; öğretmenliğin bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülmeyecek kadar saygın ve fedakârlık gerektiren bir meslek olduğunu ifade ederken, şunları söyledi; “Ülkemizin gelişmesi, güçlü temellerle geleceğinin inşa edilmesinde en önemli görevi kuşkusuz öğretmenlerimiz üstlenmektedir. Toplumu şekillendiren, aydınlık yarınların anahtarı; eğitim dünyasının da vazgeçilmez neferleri olan öğretmenlerimize ne kadar minnettar olsak azdır. Öğretmenlerimiz; ülkemizi gelecekte yeni ufuklara taşıyacak olan çocuklarımızı her türlü bilgi ve beceri ile donatan kutsal bir mesleğin mensuplarıdır.

Bir toplumun aydınlık geleceğini eğitimle inşa eden, nesillere bilgiyi, ahlakı, davranış biçimini saygı ve sevgiyle, sabırla nakış gibi işleyen en büyük değerlerimiz öğretmenlerimizdir. Yarınlarımızın yetiştirilmesi görevini fedakârca üstelenen kıymetli öğretmenlerimiz, ülkemizin geleceği açısından çok büyük sorumluluk taşıyor ve bu görevi layıkıyla yerine getiriyorlar.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Kurucusu Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimizin ve eğitim camiamızın öğretmenler gününü en kalbi duygularımla kutlarım.” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları
"Değişmez önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi, ülkemizde 1981 yılından itibaren “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

Öğretmenlik; emek, sevgi ve sabır isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek değerde olan, sevgi, şefkat, hoşgörü ve fedakârlık mesleğidir.

Akademisyenlerden sanatçılara, doktorlardan hukukçulara, mühendislerden ekonomistlere tüm meslek sahipleri, kendilerini insan yetiştirmeye adamış öğretmenlerin eseridir.

Öğretmenlik, bütün mesleklerin temelidir, en kutsal meslektir.

Bir öğretmenin en büyük mutluluğu başarılı, ülkesine ve insanlığa yararlı öğrencilerini görmektir.

Büyük Atatürk; “Öğretmenler! Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir” sözleriyle Öğretmenlere, Cumhuriyeti emanet ettiği Türk Gençliği’ni fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür ve yüksek karakterli nesiller olarak yetiştirme görevi vermiş, bu nedenle de Onlar’dan “İkinci Ordu - İrfan Ordusu” diye söz etmiştir.

Atatürk’ün Türk Ulusu’na hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyini aşmak için, öncelikle  nitelikli, laik ve bilimsel bir “Milli Eğitim Sistemi”nin ve görevinin bilincinde olan bir “İrfan Ordusu”nun gerekliliği açıktır.

Siyasi iktidarların devleti; öğretmenlik mesleğinin onur ve itibarını yükseltecek, eğitim emekçilerinin özlük haklarını ve emeklerinin karşılığını görevlerinin önemi ile uyumlu hale getirecek ve  Milli Eğitim Sistemi’ni laik ve bilimsel temellere oturtacak bir anlayışla yönetmelerinin, Ulusun ve ülkenin geleceği açısından yaşamsal önemde olduğu unutulmamalıdır.

Ebedi Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başında şehit olan bütün öğretmenlerimizi minnet ve şükranla anıyor, çocuklarımızı akıl ve bilim yolunda eğiten sevgili öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz."

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Aydın (1 yıl önce)
    Emekli öğretmenlerin bir kısmı çağrıldı bir kısım cagrilmadi. Bugünü bile elinize yüzünüze surttunuz. Yazıklar olsun. Kriter neydi.Hangi şartlar arandı. Cagrilmayan ogretmen ler neden cagrilmadigimin Milli Eğitim açıklaması gerekir.Bu ayrıcalık niye?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erol (1 yıl önce)
    Öğretmenler gününde emekli öğretmenler plaket torenindede emekli öğretmen ayrımı yapılmış. Emekli öğretmenler davet edilmemiştir. Nasıl neye göre çağrıldı belli değil.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Valinin öğretmenler gününü mü kutlamışlar? Ya da valiye öğretmenler gününü hatırlatmak için mi gitmişler?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Öğretmen (1 yıl önce)
    Getirip Malatya'ya milli eğitim müdürü yaptınız, ne Malatya ile alakası var ne de öğretmenlikle...
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Hasan (1 yıl önce)
    Öğretmenler gününde öğretmenler neden valinin ayağına gider . Valinin öğretmenleri ziyaret etmesi gerekmiyor mu .
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Okan can (1 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Ayaklar altına alındı öğretmenlik mesleği. Sayın vali bir kaç okulu gezip öğretmenlere tşk edeceğine öğretmenleri alıp valinin gününü kutlamaya gider gibi program yapan il müdürünü de tebrik ediyorum
    %100
    %0
    Yanıtla