SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İl Genelinde Okullar Perşembe Günü Tatil

0
Güncellendi - 2016-12-16 02:10:17
İl Genelinde Okullar Perşembe Günü Tatil
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, il genelinde tüm okulları 15 Aralık Perşembe günü için tatil etti.

Valilikten, Çarşamba gecesi 22.30'da yapılan açıklama şöyle:

"İlimizde gece (14.12.2016) başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışı ve sonucunda meydana gelen buzlanma sonucu ilimiz merkezinde ve merkez ilçelerde Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizce karla mücadele ve tuzlama çalışmaları sürdürülmekte olup devam eden çalışmalar don ve buzlanma sebebi ile olumlu sonuç vermemiştir.

Tüm bu sebeplerden dolayı 15.12.1016 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okulların anaokulu, ilk ve orta dereceli bölümleri ile Liselerin 1 (Bir) gün süre tatil edilmesine karar verilmiştir.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli kadınlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanların ve engelli kamu personelini de idari izinli sayılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Vali ayrıca tatil kararını twitter hesabından da şöyle duyurdu:

tatil

METEOROLOJİ’NİN SON TAHMİNİ.. MALATYA’DA SICAKLIK -12 DERECEYE KADAR DÜŞECEK..

Bu arada Meteoroloji Elazığ Bölge Müdürlüğü, Çarşamba akşam saatlerinde bölgeyle ilgili son tahminleri şöyle açıkladı:

“Yaptığımız son meteorolojik değerlendirmelere göre; bölgemizde kar yağışının 14.12.2016 Çarşamba günü gece saatlerine kadar devam etmesi, geceden itibaren ise sıcaklıkların hissedilir derecede (5 ila 10°C) kadar azalacağı tahmin edilmektedir.

Bölgemiz genelinde 15.12.2016 Perşembe günü havanın parçalı ve çok bulutlu şeklinde geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise bugün (Çarşamba), Malatya’nın yüksek kesimlerinde (özellikle Darende, Kuluncak, Hekimhan, Arguvan, Arapgir, Yazıhan) öğle saatlerinden itibaren kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar (30-50 km/saat) şeklinde esmesi tahmin edilmektedir.

Bu geceden itibaren (15.12.2016 Perşembe) bölgemiz genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması sebebiyle oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşlarımızın ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İllerimiz için tahmin edilen en düşük sıcaklıklar şu şekildedir; Elazığ -10°C ila -15 °C, Malatya -9°C ila -12 °C,Bingöl -10°C ila -14 °C, Tunceli -10°C ila -14 °C, Adıyaman -3°C ila -6 °C”

FOTOĞRAF: İnönü Üniversitesi'nden kar manzaraları (Levent BARIŞ)

malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

karman1

karman2

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • Ercan (7 yıl önce)
    Elazığda tatil olmuş biz bu soğuk ve buzlu hava şartlarında okulun tatil edilmemesi çok saçma vali herhalde öğrencileri hiç düşünmüyor yarında tatil olmasını istiyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe Nur (7 yıl önce)
    Merkezde bile en son kaldırımlar hâlâ buzdu. Merkezin yukarı kesimlerinden söz etmek dahi istemiyorum. Normal zamanda bile servisler denetlenmezken bu hava şartlarında tatil etmemenin mantığını merak ediyorum. Belediye gerekli çalışmaları yapar, araçlar zamanında usulunce kontrol edilir buna güvenilir okullar tatil edilmez yahu hiç bisey yok ki. Servislerde öğrenciler ayakta gidiyor ayakta. Yaptıkları sürat zaten ortada ne bir denetim ne birşey. Diğer iller gerekli önlemler alındığı halde tatil ederken bizim ilimiz neyine güveniyor ben anlamıyorum. Allah muhafaza yarın obur gün bi servis arabası kaza yapar da içindekilere birşey olursa basimiz sağolsun dersiniz ustune ayakta alkışlanır bi de vicdan rahatlatirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ecem (7 yıl önce)
    Bu satten sonra tatil olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (7 yıl önce)
    Twit atalım arkadaşlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Derin (7 yıl önce)
    Umarım yarın yani Cuma günü de tatil olur. Hava çok soğuk ve heryer buz. Ara mahallelere daha el atılmadı. Servisle giden de yaya olarak giden öğrenci de çok büyük sıkıntı yaşayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Elazığ da yapıldığı gibi Malatya da tatil yapılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (7 yıl önce)Derin isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (7 yıl önce)
    Yarinda olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuz (7 yıl önce)
    Buzlanma var ve hava çok soğuk lütfen yarında tatil olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • miraç (7 yıl önce)
    tatil istiyoruzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • sanane (7 yıl önce)
    Bence cuma günü de tatil olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammed (7 yıl önce)
    cumada tatil olmalı....
    0
    0
    Yanıtla
  • garip (7 yıl önce)
    Perşembe sabahı okula yay olarak giden anne ve çocuklar gördüm.Vali bey akşam erkenden bu haberi yaymak çok mu zordu? Malatya yerel tv'ler gece 24:00 haberleri de dahil tatili yayınlarında vermediler.Fakir kesimin twetteri ,facesi olmayabilir. Yerel kanallar paket haber yapıyor.Akşam 19:00 da verdiği haber ertesi güne kadar aynen devam ediyor.Çarşamba günü 1 günlük öğlen sonu tatilini verip duruyor. Daha duyarlı ve özverili davranalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz güneş (7 yıl önce)
    -12 derece de de okullar tatil edilmeli.cuma günü de tatil olmalıdır
    0
    0
    Yanıtla
  • Demet (7 yıl önce)
    Kardeşim biz karı koca çalışıyoruz.iki tane çocuğumuz ilk okulda okuyor.sen okulu tatil et bizleri işe gönder.bu çocuklara evde kim bakacak.???bunlarıda düşünün değerli vali!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Başka isteğin ver çocuğu istersen valiye baksın.
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Sayın valim çok geç haber veriyorsunuz.Erken saatlerde basına verseydiniz daha iyi olurdu.Sabah okula giden öğrenciler olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • hakan K (7 yıl önce)
    Sayın Vali sanırım carsamba günü Malatyada degildi. yoksa sanırmı tatil ederdi. bu beceriksiz belediye kalsa yine tatil etmesi lazımdı valinin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Üniversiteler tatil değilmi
    0
    0
    Yanıtla