SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olağanüstü Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu toplantısı Vali Halil İbrahim Daşöz başkanlığında "sıcaklık" gündemiyle olağanüstü toplandı.

Kurulun toplantısında alınan tavsiye kararları ile ilgili açıklama şöyle:

"İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu olağanüstü olarak 26.06.2006 Salı günü saat 17.30 da Vali Halil İbrahim DAŞÖZ başkanlığında toplanmıştır.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün 25.06.2007 gün ve 14927 sayılı 2007/52 sayılı genelgeleri , İlimiz Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün 25.06.2007 gün ve 2007/10 sayılı yazılarında ve ulusal basında hava sıcaklığında olabilecek artışın nemdeki artışla birlikte daha fazla olacağı , insan sağlığını olumsuz etkileyeceği değerlendirilmektedir.

Bu nedenle ilimizde aşağıda belirtilen tavsiye kararların alınması uygun görülmüştür.

1- Hava sıcaklığının artması halinde kamuda çalışanlardan özürlüler , hamileler , kalp tansiyon , astım , kanser , şeker gibi kronik hastalığı olanlar daire müdürlerinin bilgisi dahilinde idari izinli sayılabileceklerdir.

2- Sağlık Müdürlüğü’nce Sağlık Ocakları ve Devlet Hastanelerinde gerekli planlamalar yapılarak araç , gereç , personel bakımından gerekli düzenlemeler yapılacaktır.

3- Günün en sıcak saatlerinde (10.00-16.00 arası) mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmamalıdır.

4- Aşırı güneş ve sıcaktan korunma yollarına ilişkin eğitici ve uyarıcı bilgiler , Sağlık Müdürlüğü ’nde konunun uzmanı kişiler tarafından (Sağlık Müdürü’ nün bilgisi dahilinde) mahalli basın ve yayın organları aracılığı ile vatandaşlar bilgilendirilecektir.

5- Aşırı sıcaklardan etkilenip bilgi edinmek isteyenlerin Sağlık Bakanlığı Bilgi İletişim Merkezinin ücretsiz olan 184 nolu telefonu arayabileceklerdir.

6- Sıcak hava dalgası dönemlerinde hayatı olumsuz etkileyebilecek elektrik ve su kesintilerinin yaşanmaması için TEDAŞ ve belediyelerce gerekli tedbirler alınacaktır.

7- İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nce orman yangınları ile ilgili olarak alınan kararlar gözden geçirilerek olabilecek yangınlara karşı gerekli her türlü önlemler alınacaktır.

8- Açık alan ve arazide tarımsal amaçlı çalışanların saat 10.00-16.00 arasında güneşin dikey ışınlarına maruz kalmamaları ,günün erken ve geç saatlerinde çalışmalarının uygun olacağı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız