SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Olaylı Maçta MBB, TÜRŞAD'ı Mağlup Etti

0
Güncellendi - 2020-12-09 18:59:09
Olaylı Maçta MBB, TÜRŞAD'ı Mağlup Etti
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Erkekler 1.Lig B Grubu’nda mücadele eden Malatya Büyükşehir Belediyespor, 5.haftanın erteleme maçında Bitlis ekibi TÜRŞAD’ı 3-1 mağlup etti. Müsabakanın birinci setinde protokolde çıkan tartışma sonrası salondaki herkes dışarıya çıkarıldı. Emniyet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı müsabaka, salonunun boşaltılmasının ardından tamamlandı.

Malatya Büyükşehir Belediyespor, 5.haftanın erteleme maçında Bitlis ekibi TÜRŞAD’ı konuk etti. Malatya Merkez Spor Salonu’nda oynanan müsabakayı başhakem Hüseyin Okumuş ile yardımcı hakem Halit Şahinkanat yönetti.

Müsabakanın ilk setine Malatya Büyükşehir Belediyespor’un sayısıyla başlandı. İlk bölümde 3-1’lik üstünlüğü yakalayan Malatya ekibi, bu üstünlüğünü koruyamadı ve skor 4-4’e geldi. Sonraki bölümde 6-4 üstünlüğü yakalayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, bir kez daha üstünlüğünü koruyamadı ve TÜRŞAD durumu 6-6’ya getirdi. Oyunun ilk bölümünde iki takım karşılıklı sayılar üretirken, Malatya Büyükşehir Belediyespor bir kez daha iki farklı üstünlüğü yakaladı (9-7). Oyunun sonraki bölümünde TÜRŞAD üçüncü kez beraberliği yakalayan taraf oldu (9-9). Birinci sette bir kez daha iki farklı üstünlüğü yakalayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, teknik molaya 12-10 üstün gitti.

Teknik moladan sayıyla dönen taraf Bitlis ekibi TÜRŞAD oldu (12-11). Sonraki bölümde oyuna bir kez daha eşitlik geldi (13-13). Müsabakanın ikinci bölümü de karşılıklı sayılarla geçildi (16-16). Sonraki bölümde Malatya Büyükşehir Belediyespor, ilk kez üç farklı üstünlüğü yakaladı (19-16). Oyunda daha sonra Bitlis ekibi farkı 1’e düşürdü (19-18). Son bölümde Malatya Büyükşehir Belediyespor bir kez daha üç faklı üstünlüğü yakaladı (23-20).

Müsabaka 23-20 Malatya Büyükşehir Belediyespor’un üstünlüğüyle devam ederken, TÜRŞAD mola aldı. Mola esnasında protokoldeki izleyicilerle TÜRŞAD benci arasında henüz bilinmeyen bir nedenle sözlü tartışma yaşandı. Protokolde bulunan Bitlis temsilcisinin yönetiminin de duruma müdahale etmesiyle tartışma büyüdü. Tartışma sonrası protokol tribünündeki masa ve sandalyeler yerle bir olurken, emniyet görevlileri olayı daha da büyümeden önledi. Bu sırada müsabaka hakemleri soyunma odasına gitti.

Yaşanan tartışma nedeniyle müsabaka uzun süre dururken, emniyet görevlileri tribündeki herkesi dışarı çıkarttı.

Emniyet görevlilerinin salonu tamamıyla boşaltıp, güvenlik önlemi almasının ardından hakemler yeniden parkeye çıktı ve müsabaka kaldığı yerden devam etti.

Müsabakanın ilk setini 25-22 kazanan Malatya Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti.

Müsabakanın ikinci setine sayıyla başlayan taraf Malatya Büyükşehir Belediyespor oldu. İkinci sete iyi başlayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, 4-2’lik üstünlük yakaladı. Sonrasında üst üste sayılar üreten TÜRŞAD skoru 6-6’ya getirdi. İki takımın karşılıklı sayılar ürettiği ikinci sette teknik molaya üstün giden taraf 10-12 TÜRŞAD oldu.

TÜRŞAD, teknik mola dönüşü farkı beşe çıkarttı (10-15). Bitlis ekibi ikinci bölümde hücumda iyi işler yaparken, sonraki bölümde Malatya Büyükşehir Belediyespor farkı ikiye kadar düşürdü (16-18). Müsabakanın son bölümünde üst üste sayılar üreten TÜRŞAD, seti 19-25 üstün tamamladı ve müsabakada durum 1-1’e geldi.

Müsabakanın üçüncü setinde ilk bölümde hücumda iyi işler yapan TÜRŞAD 5-2’lik üstünlüğü yakaladı. Farkı dörde kadar çıkaran TÜRŞAD, teknik molaya 8-12 üstün gitti. Teknik moladan sayıyla dönen Malatya Büyükşehir Belediyespor, farkı ikiye düşürdü (11-13). Üçüncü setin ikinci bölümünde hücumda iyi işler yapan TÜRŞAD, farkı 6’ya kadar çıkarttı (12-18). Üçüncü sette son bölüme 23-24 TÜRŞAD’ın üstünlüğüyle girilirken, büyük bir heyecan yaşandı. TÜRŞAD’ın molası sonrası Malatya Büyükşehir Belediyespor skoru 24-24’e getirdi. Karşılıklı sayıların üretildiği son bölümde iki takımda kazanmak için varını yoğunu ortaya koydu (31-31). Seti, 33-31 kazanan Malatya Büyükşehir Belediyespor, durumu 2-1’e getirdi.

Müsabakanın dördüncü setine sayıyla başlayan taraf Malatya Büyükşehir Belediyespor oldu. Dördüncü setin ilk bölümünde iki takımda karşılıklı sayı üretti (3-3). TÜRŞAD, üçüncü sette 7-9’luk üstünlük sağlarken, Malatya Büyükşehir Belediyespor geriden gelerek üstünlüğü ele geçirdi ve teknik molaya 12-9 üstün gitti. Teknik moladan iyi dönen Malatya Büyükşehir Belediyespor, farkı 5’e çıkarttı (14-9). Setin ikinci bölümünde TÜRŞAD aradaki farkı ikiye düşürdü (18-16). Son bölüme 23-21 üstün giren Malatya Büyükşehir Belediyespor, seti 25-22 üstün tamamladı ve müsabakayı 3-1 kazandı.

Dördüncü sette sağ ayak bileği dönen Malatya Büyükşehir Belediyespor’un oyuncusu Kyrylo Klochko oyuna devam edemedi.

Setler 

1.Set: 25-22 (Malatya Büyükşehir Belediyespor) 

2.set: 19-25 (TÜRŞAD) 

3.set: 33-31 (Malaya Büyükşehir Belediyespor)  

4.set: 25-22 (Malatya Büyükşehir Belediyespor).

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • uğur türkan (3 yıl önce)
    Olayı burada gördüm dikkatimi çekti ve bir bakayım dedim ve gördüğüm kadarıyla yasak olan bir maçta seyirci bayağa bir varmış açıkcası şaşırdım ?Kim haklı,kim değil bilemem !! Ama seyircilerin çokluğu dikkat çekici.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    Türşad yöneticileri 5 kişi geldikleri ekibe en az 50 kişi saldırmıştır.Şehit ailelerini temsil eden bu takıma yapılan bu haksızlık reva değildir. İftira atmayınız. Herkes herşeyi izledi. Durmadan küfür eden taraftar ve malatya yöneticileri sadece 5 kişi gelen Türşad başkanını ve yöneticilerini darp etmişlerdir. Herkes kendine yakışanı yapar. Sadece yapmayın küfür etmeyin diyen başkan ve yöneticileri bunu haketmedi. Açın izleyin boş yorum yapmayın. Ben izledim defalarca izledim. Yapılan unutulmayacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (3 yıl önce)Fatih isimli kullanıcı yorumuna
    durduk yere yaptığınız tahrikler temsil ettiğiniz kuruma hiç yakışmıyor. Bitlisteki maçta da yaptıklarınız ortada. son cümlenizde de hala tehdit vari konuşma var. hala kendinizi aklamanın peşindesiniz. bu tavırlarınızı düzeltin ve temsil ettiğiniz kurumun gerekleri gibi davranın
    0
    0
    Yanıtla
  • İhsan (3 yıl önce)
    Bu gün oynanan maçın tüm kayıtları var.bazi kendini bilmez arkadaşlar olayı bilmeden boş boş yorum yapmakta.Biz Türkiye Şehit aileleri dernegiyiz.Hakeret edilende biziz iftira atılan da.Hayirlisi ile siz buraya geldiğinizde biz üstümüze düşeni en iyi şekilde yaparak. Sizi hak ettiğiniz gibi değil bize yakıştığı şekilde agirlayacaz.Endiseniz olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)İhsan isimli kullanıcı yorumuna
    Eskişehirdeki finaller sonrası Türkiye şehit aileleri derneğinin kullanarak barlar sokağında neler yaptığınızı finallerdeki tüm takımlar biliyor Aziz şehitlerimizin adını kullanmayın dernekçilik oynayarak cebinizi doldurmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Adilcevazlı (3 yıl önce)
    Durum şu aslında olduğu gibi yazıyorum malatya taraftarları bence oturan teknik direktöre ve voleybolcular söverken yöneticiler durum karşısında tepkilerini gösterdiler. Sadece 5 kişi gelen yöneticiler malatya takımının taraftarları, yöneticileri hatta teknik heyeti tarafından saldırıya uğramışlardır. Darp edilmişlerdir. Aksini hiç kimse iddaa edemez kayıtlarla sabittir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Volkan (3 yıl önce)
    Şu yorum yazanlar. 1. Türşad 7 kiş gelmişti 2. Seyirci yasağı olan bir maçta seyirci vardı 3. Sizler insanlıktan nasibini almamışsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Volkan isimli kullanıcı yorumuna
    Başkanınız fırlattığı su şişesi yönetim kurulu üyelerinden birisinin kafasına gelip yaralanması. İkincisi Bitlisteki başkanınızın maç gözlemcisine yalvarması 101 sayılı taraftar ile maç oynayan sizler değilmişsiniz gibi bunları söylemeniz gülünç oluyor.Geçen sene Eskişehir’deki finallerde Türkiye Şehit Aileleri Derneği adını kullanarak Eskişehir sokağında yaptığınız davranışlar göze hiç hoş gelmiyordu üstüne üstlük bir spor kulübünün bu tarz davranışlardan uzaklaştırması özendirmemesi gerekirken.
    0
    0
    Yanıtla
  • hoca (3 yıl önce)
    Bazı voleybol taraftarları yöneticileri inanılmaz çirkef yani sporla sporculukla alakası yok bu tür takımlara ve yöneticilere ciddi yaptırımlar getirilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • GENÇLİK (3 yıl önce)
    Yılların sporcusuyum ben böyle yöneticiler görmedim. Adamlar buraya olay çıkarmaya gelmişler. Her türlü provakasyonu yaptılar. Her türlü pisliği yaptılar. Bugün salonda bulunan MALATYAlılara rabbim peygamber sabrı vermiş olmalı. Gerçekten zor bir gündü ama sporcularımız onlara gereken cevabı verdiler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (3 yıl önce)
    Olayın sebebi türsad dan gelen 15 kişilik yönetimin sürekli sözlü tacizleri ve olumsuz cümleleri sebebiyle tartışma başladı, türsad başkanı daha sonra pet suyu Malatyalı bir yöneticiye atması sonrasında ortalık karıştı, tekrarında yine sükunet için Malatyalı protokol ara ya girdi fakat amaçlarının ne olduğu belli olmayan türşad yönetimi gerginliği sürekli sürdürdü.Sonuc olarak sportmenlige sığmayan davranış sergileyen türsad yöneticileri amaçlarına ulasamadilar.Duydugumuz kadarıyla türsad Cizre macindada buna benzer olaylar yaşanmış, ortamı gererek olay çıkarmış aynı yöneticiler.
    0
    0
    Yanıtla