SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ön Rapor: Kapalı Tribün Sağlam

A- A+ PAYLAŞ

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün "kapalı tribün bölümünün sağlam olmadığı, yıktırılması gerektiği" şeklindeki rapor nedeniyle kullanılmamasını istediği Malatya İnönü Stadı'nda inceleme yapan Fırat Üniversitesi İnşaat Fakültesi heyeti hazırladığı ön raporda "sorun olmadığını" bildirdi. 1 ay içerisinde çıkması beklenen kesin raporun da aynı paralelde olması bekleniyor.

Malatyaspor Kulübü’nün talebi üzerine Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü Yapı Mekaniği Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof.Dr. Mehmet Ülker ile Doç.Dr. Ragıp İnce, 15 Ağustos Salı günü Malatya’ya gelerek, 2 gün süreyle fiziki ve cihazlı ölçüm değerlendirme çalışması yapmışlardı.

Prof.Dr. Ülker ile Doç.Dr. İnce’nin; Ultrasonik Test Cihazı, Donatı Test Cihazı ve Beton Test Çekici denilen “Schmith”i kullanarak; Kapalı Tribünün, yıkılması istenen teras bölümü de dahil olmak üzere çeşitli yerlerinde inceleme yapmıştı.

Malatyaspor Basın Sözcüsü Fahrettin Eserdi, kulübe ulaştığını bildirdiği raporda "İnönü Stadı kapalı tribün bölümünde sorun olmadığı, hatta bu bölümün çok önemli depremlere dayanacak güçte olduğu" yönünde görüş bildirdiğini haber verdi. Eserdi, Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ'ın Vali Halil İbrahim Daşöz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Mehmet Bayansalduz ile görüşerek, rapor hakkında bilgi verdiğini söyledi.

Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ, Fırat Üniversitesi inceleme heyeti ile birlikte Pazartesi akşam Ankara'ya hareket ediyor. Heyet, Gençlik ve Spor Müdürlüğüne "kapalı tribün kullanılamaz" raporu veren heyet ile konuyu tartışacak.

Eserdi, Ankara'dan çıkacak sonuca göre, Malatyaspor yönetiminin Malatyaspor-Kasımpaşa maçının İnönü Stadı'nda oynatılması için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini bildirdi.

Bilindiği gibi, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, yurt çapındaki sportif tesislerin depreme dayanıklılığı ile ilgili olarak, ihaleyle inceleme işini verdiği bir firmaya Malatya İnönü Stadı'nda da inceleme yaptırmıştı. Geçtiğimiz Nisan ayında Malatya'ya gelerek İnönü Stadı Kapalı Tribünü'nde inceleme yaptıkları belirtilen bu grubun İnönü Stadı'nın Kapalı Tribününde "beton ve demir yorgunluğu olduğu, depreme dayanamayacağı, yıkılması gerektiği" yolunda rapor verdikleri 26 Temmuz günü genel müdürlük tarafından Malatya il müdürlüğüne bildirilmiş, aynı gün gayriresmi olarak kulübün de bilgilendirildiği öğrenilmişti. Daha sonra, söz konusu raporun sonucunun Malatya'ya geldiği belirtilmiş, bu konudaki tebligat, 13 Ağustos günü sezonu açan Malatyaspor kulübüne 12 Ağustos günü tebliğ edilmiş, bu rapor doğrultusunda tribüne seyirci alınmamıştı. Malatyaspor Kulübü, "şaşkınlık" yaratan "çürük" raporu üzerine, Elazığ Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne başvurarak, yeni bir inceleme yaptırmış, bu üniversiteden 2 öğretim üyesinin geçen haftaki incelemeleri sırasında, ilk raporu hazırlayanların, "çürük" dedikleri tribün terasına dahi çıkmadıkları anlaşılmıştı.

İnönü Stadı tribününe önce verilen "çürük", daha sonra verilen "sağlam" raporunun ardından, nihai karar için bir üçüncü "hakem" incelemesi daha yaptırılabileceği belirtiliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız