SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ondan Sonra Kariyerimiz Başlamış Oldu"

0
Güncellendi - 2019-04-11 17:00:04
A- A+ PAYLAŞ

Evkur Yeni Malatyaspor kulübü teknik heyeti ve futbolcuları, Battalgazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Okul konferans salonunda gerçekleşen buluşmada teknik direktör Erol Bulut, yardımcı antrenör Turgay Karslı, futbolcular Robin Yalçın ve Barış Alıcı öğrenciler ile soru cevap şeklinde söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşi sırasında öğrencilerin sorularını yanıtlayan teknik heyet ve futbolcular,  kariyerlerine nasıl başladıklarını, kararlarını hangi şartlarda aldıklarını ve başarılara nasıl ulaştıklarını anlatırken kariyer planı yapmak isteyen öğrencilere de tavsiyelerde bulundular.

Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Erol Bulut, "Futbolcu olmak kolay değil. Daha doğrusu profesyonel futbolcu olmak hiç kolay değil. Benim annem ve babam çalışmak için Almanya'ya gittiler. Bizi daha iyi yetiştirmek için Trabzon'dan Almanya'ya gittiler. Ben de futbola 5 yaşında başladım. Sokakta top oynarken, futbolu çok seven babam bunu gördüğünde beni bir futbol takımına yazdırdı. Ondan sonra kariyerimiz başlamış oldu. Aynı zamanda okulda çok önemli çünkü bir yaşa geldikten sonra karar vermeniz gerekiyor. Ben o kararı 17 yaşımda vermek zorunda kaldım. Ya üniversite ya da profesyonel futbolcu olmak için birine karar vermem gerekiyordu. Ben futbolu tercih ettim ama okulumu da hiç bırakmadım. Bazen derslerimi otobüste ya da maçlara giderken arabada yapıyordum. Bunları yaşadım ama doğru karar verdim. Bu karardan sonra güzel bir şekilde yol adım ve bugünlere geldim" dedi.

Fenerbahçe'den sezon sonuna kadar kiralık olarak kadroya dahil edilen genç sağ kanat oyuncusu Barış Alıcı ise söyleşide şunları kaydetti:

"İzmir'de doğup büyüdüm. Sokakta futbol oynamaya başladım. Daha sonra Bergama'da sürdürdüm . Sonrasında da Altınordu'ya gittim. Ailemle yolumuz Altınordu'ya düştü. Orada yetiştiğim için çok şanslıyım. Futbol ve eğitim anlamında önemli kazanımlar elde ettim. Daha sonra Fenerbahçe'ye transfer oldum. İkinci yarıda da Yeni Malatyaspor'a katıldım. Daha yolun başındayım. Bence eğitim her şeyin başı."

Söyleşi sonrası öğrenciler ile fotoğraf çekimi ve okul bahçesine fidan dikimi ile program sonlandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız