SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Onkoloji Hastanesi'nin İhalesi Yapıldı"

0
Güncellendi - 2017-06-13 17:33:59
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Onkoloji Hastanesi’nin ihalesinin yapıldığını ve sürecin devam ettiğini açıkladı.

Rektör Prof. Dr. Kızılay, Malatya'da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcileri ve çalışanlarıyla iftar yemeğinde bir araya geldi. Turgut Özal Kongre Kültür Merkezi Balo salonunda verilen iftarda kısa bir konuşma yaparak üniversitedeki gelişmeler hakkında bilgi paylaşımında bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Salı günü (6 Haziran) kanser, Onkoloji Hastanemizin ihalesini yaptık. Elektronik Kamu Alımları Platformu'ndan (EKAP) dün ihale sonucumuz yayımlandı. Bir firma ihaleyi aldı. Normal resmi on günlük bir süreç var, sonra sözleşme imzalanacak. İtirazlar oluyor.” dedi.

Kızılay; “Bu süreçte itirazlar tamamlandıktan sonra öyle ümit ediyorum ki Haziran’ın bitiminde Temmuz ayında temel atma hazırlığımız tamamlandığı zaman başta bakanımız olmak üzere misafirlerimizin katılımıyla kanser hastanemizin, Onkoloji Hastanemizin temelini atacağız. Tabi bu benim dönemimim en büyük, en önemli projesi. Bu proje aylardır hazırlanıyor ve ekibimiz proje hazırlıklarını yapıyor. Şimdi ihale tamamlandı. Resmi prosedürler tamamlanınca temeli atmaya hazır hale gelecek. İnşallah başarılı bir şekilde bütün süreç tamamlanır, 217 yataklı ülkemizin en güzel kanser merkezlerinden biri olacak. İlimize, bölgemize ve ülkemize büyük hizmetler verecek. Bu proje çok önemli bir proje." dedi.

OSB’YE MYO, ÜNİVERSİTEYE YEŞİL BİNA…

Bu yıl için 4 önemli projeleri bulunduğunu aktaran Rektör Prof. Dr. Kızılay şu bilgileri aktardı:

"Bir numara tabii ki onkoloji hastanesi. İki numara İktisadi ve İdari Birimler Fakültesinin amfi blokları, bu da EKAP'a yüklendi. 30 Haziran'da da ihalesi yapılacak. Üçüncü projemiz ikinci Organize Sanayi Bölgesinde 30 dönümlük arazi üzerinde yapacağımız OSB Meslek Yüksekokulu. Onun da proje hazırlıkları bir, iki ay içerisinde tamamlanacak. EKAP'a yüklenecek ve onun temel atılımını Temmuz ayına yetiştirmeyi hedefliyoruz. Dördüncü projemiz de Sosyal Yaşam Merkezi. Onu da yeşil bina konseptinde yapıyoruz. Malatya'nın ilk yeşil binası olacak. Yeşil bina olması için uluslararası yeşil binalı sertifikalı olması lazım. Biz de bu yaşam merkezimizi uluslararası sertifikasını alan yeşil bina konseptinde yapacağız. Onun için onun projesi biraz uzun sürdü. Onun da projesi tamamlanınca temelini atacağız."

HASTA YAKINLARI İÇİN EK YENİ İBİNA

Prof. Dr. Kızılay, mevcut hasta yakınları konukevine yeni bir binanın daha ekleneceğini belirterek, “Hastane otelinin hemen yanında MİAD , Şahin Nalbant Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi yapılacak. Onu da iş adamımız Şahin Nalbant ve MİAD birlikte yapacaklar. Şahin Nalbant üçte ikisinden fazlasını bizzat yaptıracak. Önümüzdeki hafta 13 Haziran'da İstanbul'da Şahin Nalbant ve MİAD'la bunun protokolünü imzalayacağız. Bu beşinci yatırımımız. Altıncı yatırımızda da üniversitemizin merkezinde bulunan camimiz 150 kişilik, ihtiyacı karşılamıyor. Oraya caminin yerine daha büyük ihtiyacı karşılayacak bir cami yaptırılacak. Bu da işte tüm hayırseverlerin katkısıyla olacak. Bu iki projemiz tümüyle sosyal sorumluluk projesi hayırsever iş adamlarımızın katkısıyla olacak projeler. Böylece altı büyük yatırımı 2017'nin Haziran ve Temmuz ayında başlatmış olacağız."dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezine ihtiyaçları dahilinde 4-B kadrosuyla 90 hemşire alımı yapıldığını anlatan Prof. Dr. Kızılay, Turgut Özal Tıp Merkezinde radyoterapi tedavisi için 10 milyon TL tutarında Linak radyo terapi cihazının alındığını ve hizmete girdiğini belirtti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

MAKET FOTO: Onkoloji Hastanesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • haydarsessizce (6 yıl önce)
    İşi ehline verecek misiniz? Yoksa ahbap çavuş ilişkisi ile Yrd Doc kadrolarını dolduracak mısınız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (6 yıl önce)
    Guzel proje olur insallah basarilar
    0
    0
    Yanıtla
  • SELİM (6 yıl önce)
    Sayın Rektör bu yıl için dört önemli projelerini açıklamış. Rektör olduğunu bilmesem Belediye Başkanı veya iş adamı diyeceğim. Çünkü projelerinin hepsi inşaat temelli işler. Yani BETON. Acaba Bilim adına önemli projeleri yok mu? Olsaydı söylerdi herhalde. Üniversitenin dünya sıralamasında üst sıralara çıkması, öğrencilerin eğitimleri ....gibi konularda sayın rektör için önemli olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Konukevi de yapılacakmış güzelde önceki yapılan konukevinde ki gibi hasta yakınlarından yüksek miktarda para istenirse halk gene hastane bahçesini bankları mekan tutar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (6 yıl önce)
    Malatyamıza , Hayırlı olsun , Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler .
    0
    0
    Yanıtla
  • Nabi şavata (6 yıl önce)
    Değerli REKTÖRÜMÜZÜ yaptığı çalışma ve hizmetlerinden dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca Bakanımız ve Milletvrkillerimiz inde Rektörümüze verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan ŞEN (6 yıl önce)
    Kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet KIZILAY hocamızı; proje ve yatırımlarından dolayı tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla